4K Televizor

poruka: 8
|
čitano: 5.914
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
4K Televizor
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4K Televizor

4K ti uopče nema smisla na 40'' tv-u i približnim. Full HD je vrh što se tiće tih standardnih dijagonala, jer 4K rezoluciju nebudeš primjetio, a da uopče primjetiš tak nešto moraš sjedit 30cm od tv-a, a to je nemoguće gledat. 4K ima više smisla na ekranima večih od 52''. A tak veliki 4K tv-i su preko 6500 tisuća.

Bf 4 - Tonyhrv
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 14:51 (tonik).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: 4K Televizor
tonik kaže...

4K ti uopče nema smisla na 40'' tv-u i približnim. Full HD je vrh što se tiće tih standardnih dijagonala, jer 4K rezoluciju nebudeš primjetio, a da uopče primjetiš tak nešto moraš sjedit 30cm od tv-a, a to je nemoguće gledat. 4K ima više smisla na ekranima večih od 52''. A tak veliki 4K tv-i su preko 6500 tisuća.

Predlažem kolegi da posjeti optičara kako bi se ustanovilo koja dioptrija je potrebna.

14 godina
neaktivan
4K Televizor

Ne slažeš? Znači vidiš razliku između full hd i 4K na udaljenosti gledanja od cca 3-3.5 metara i to na 40'' tv?

http://www.cnet.com/news/why-ultra-hd-4k-tvs-are-still-stupid/

Nije 4 K glup, ali to što čovjek kaže je istina.

Bf 4 - Tonyhrv
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 15:02 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: 4K Televizor
tonik kaže...

Ne slažeš? Znači vidiš razliku između full hd i 4K na udaljenosti gledanja od cca 3-3.5 metara i to na 40'' tv?

Normalno da se vidi. Ti vjerojatno koristis materijal losije kvalitete pa ti izleda isto.

14 godina
neaktivan
4K Televizor

To kažeš iz vlastitog iskustva ili ima članaka koji su utvrdili to. Jer ja sam našao sve članke koji kažu da 4k neće podigunut kvalitetu slike, nego će samo proširit sliku, i samo na određenoj blizini  će se vidit razlika, a to je obično 1-1.2  od tv-a. a tko tako gleda tv?

Bf 4 - Tonyhrv
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
4K Televizor

Kolega definitivno treba posjetiti opticara, ali bi mogao isprobati nešto prije nego sto kaže ista, a ne citati bezvezne članke, pogotovo od Cneta. 4K se definitvno vidi s 2.5m i vidi se na 40" ekranu. Na 32" nema smisla ali na 40" ima, jer gustoća piksela postaje bas ona koju oko može razaznati.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
4K Televizor

Vi ste svi budale . sad će te me napast da me vrijeđate, a vi ste tu prvi počeli da idem optičaru. haha

Znači iznesem svoje mišljenje i odma znači nisam normalan. dioptrija mi je -0.25 na oba dva oka. A prije nego počnete se ovako ponašat ko kreteni, shvatite da svi imamo pravo na mišljenje. A ne ovako. Vi da sada niste ovo iznjeli da idem optičaru ja bi prihvatio i iznjeo činjenice po kojima sam zaključio. Al jebiga kad se sa vama neda normalno pričat, nego odma toljagama.

Primjer. na 32'' se definitivno ne vidi nikakva razlika 4k i full hd.

NO, niste mi odogovrili uopče na pitanje, odkud vam onda info i kako ste saznali da se vidi razlika na 40'' razlika između 4k i full hd?

Bf 4 - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice