Odjava HRT pristojbe!? izdvojena tema

poruka: 1.132
|
čitano: 578.694
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Odjava HRT pristojbe!?
luckyluke kaže...

Evo konkretnog prijedloga kako bi se novčana sredstva prebacila s leđa građana na državu i time spasilo od ralja ovrha, a vi i dalje njurgajte kako su oni šarlatani, anarhisti, klaunovi... baš onako kako su vas mediji naučili :)

https://www.24sata.hr/news/zivi-zid-zeli-ukinuti-pretplatu-hrt-u-nek-ih-drzava-placa-552380

Heh. Drzavni proracun. Odmah mi dodju paralele sa crkvom.

I crkva dobija novce iz proracuna, a u proracun uplacuju i agnostici i ateisti i.... Ovu domenu je, ako se ne varam, dobro uredila Njemacka.

A zivi zid, kao Maksim po diviziji. Smeta im sto crkvi idu pare iz proracuna, a ne bi smetalo sto bi televiziji islo mada su paralele itekako ocigledne. Obicni populisti koji u zivotu nista ozbiljno nisu radili, osim prodavanja magle.

Dobro kazu da zivi zid nema program, vec manifest .

Cuj, to. Prebacuje placanje sa gradana na drzavu. Pa sto misli tko to puni drzavni proracun ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.12.2017 15:02 (Mrgud Veliki).
16 godina

- topla voda.

pa ok, kao ideja, mogao bi i ja uzeti nešto s tog kapitalnog računa.. što će im.. RobinHood ekonomija, legistativa i razmišljanje.

-ekipa vilenjaka & vrtnih patuljaka, nakon par smotanih đointa, lupa genijalne ideje.. diš bolje predbožićne idilične države (jedino nas potop ili asteroid možda spasi..).

zapravo, nije to tak loše, može.. npr (ja znam, da bi) bilo bi bolje da je javni prijevoz iz poreza. Eliminira se svaka moguća muljaža s nabavom, cijenom.. i eto nas opet u komunizmu-etatizmu, .. i opet problem, sami ljudi. Jer i tad, čim je neki novac, izvor prihoda kako god ga nazvali, porez, kao muhe, skupe se ljudi i požele malo umočiti prastić.. i opet imaš pronevjere, zlouporabe itd. (a to u teoriji regulira tržišna ekonomija, kao samoregulator). Što radi npr Bandić, gradskim novcem, pa i donira malo okolo, gradi fontane.. a dobar je. Vjerojatno bolji od x-količine ostalih bezličnih poltrona koji bi jednako ćapali ali možda ne bi bilo fontana. Ovako imamo barem to. Porez, prirez, pristojba.. agregatna stanja, vode ili novca. :) ne treba mi par vilenjaka sumnjive pshihosomatske anamneze nuditi odgovore (za koje već time znam da su katastrofa.. potop).

-možda, još žalosnije, gubiti vrijeme s nekom ovcom koja povjeruje takvom blejanju.. možda, ako hint, oni to rade iz altruizma?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

-...

Ma vidim ja po tvojim postovima da si ti najpametniji čovjek ovdje na forumu. Kvragu i foruma, pa i šire ! Malo sam i rekao. 

Skupi muda, izađi u javnost sa svojim rješenjem pa ćemo ti svi klicat i klanjat se. Jedino što se iz tvojih postova može pročitati je prodavanje pameti, rješenja nigdje. Tako zna i kumica s placa. 

16 godina

-a štaš, milo janje moje.. nije ni to lako.

edit (neizrečeno...) ali što tebe tad navodi na ovakve pamflete? Prije nego nešto bljuzneš (na forumu) pripremi se, razmisli i stoj iza stavova.. ili bar NHF, jer što got natipkaš nije sveto pismo, podložno je kritici, slaganju ili ne slaganju. Agrumenti? Imaš li ih ili se samo ljutiš? Sorry, .. eto, ti si u pravu, ja u krivu. Bolje sad?

edit-2: .. pogledaj kronologiju, svoj (tj. njihov) prijedlog, razmisli pa zaključi. Kad daš odgovor na citiran dio, možda te se ozbiljnije razmotri..

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.12.2017 15:26 (ihush).
16 godina
Odjava HRT pristojbe!?

Kad nešto kritiziraš onda se očekuje da ponudiš bolje rješenje od postojećeg. Ja to kod tebe ili bilo kog ovdje drugog tko kritizira nisam vidio. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
luckyluke kaže...

Kad nešto kritiziraš onda se očekuje da ponudiš bolje rješenje od postojećeg. Ja to kod tebe ili bilo kog ovdje drugog tko kritizira nisam vidio. 

-malo ti se pomiješalo.. kritičar ne nudi rješenje, kritičar kritizira (loše) ideje, tj to je lakmustest, dobro-loše... tj da je dobro, imao bi dobar odgovor, ako je loše, raspadne se na prvo drmanje..

-što si ti, čovjek s idejom? ili blejač (glasnogovornik?) nečijeg pamfleta kojeg ne razumiješ?

-može odgovor, kako bi to skinuo s građana, u porez.. iz šupljeg u prazno? OK.. super :))

17 godina
luckyluke kaže...

Ovo je forum, što znači rasprava.

Kritiziranje ne znači i davanje boljeg rješenja, jer za takvo što moraš imati i kompletnu strukturu potreba, troška, potencijalnih prihoda i razvoja ispred sebe, što nitko od nas nema.

Kontempliranja o rješenjima kao što je navedeno (sredstva HNB) je domena tragikomičnog, malo bolje bi bilo npr. uzeti od zdravstva (jer i u bolnicama imaju TV po sobama).

16 godina
odjavljen
bunker kaže...
Pa drzavni proracun pune gradjani kroz razne oblike, kao sto isto tako pune i proracune lokalne uprave ( gradova, zupanija ).

Da, ali te obveze su vezane uz prihode ili uz potrošnju, ne postoji flat rate kao kod trenutnog modela pristojbe (koji radi iznimku samo za iznimno siromašne za koje je uopće sramota da postoje u državi).

bunker kaže...
Ukidanjem rtv pristojbe i njenim uvrstavanjem u neki porez, prirez, komunalnu uslugu, opet nismo nista rijesili, i dalje to plaćaju gradjani, a takav sistem bi bio jos nemoralniji jer tada vise takva naplata nebi imala nikakve veze sa time da li imas ili nemas prijemnik te da li gledas ili negledas neki program.

Prema trenutnom HRT-ovom tumačenju definicije prijemnika baš, i ne bi bilo previše razlike po pitanju broja obveznika, osim što više ne bi bilo mogućnosti izbjegavanja plaćanja, već ako si zaposlen, plaćaš. S tim da bi to davanje trebalo pokrivati dio održavanja i razvoja sustava emitiranja (naknada od komercijalnih televizija pokriva ostalo), osnovni informativni program, prijenos manje zastupljenih sportskih natjecanja i kulturni program, a ne ovoliku mašineriju u kojoj se više ne može razlikovati što je komercijalno, a što javna usluga, dok lova curi na sve strane.

Takvo rješenje se izbjegava iz drugog razloga, a to je direktan utjecaj politike na programsku shemu. Problem je što utjecaj i dalje postoji jer i dalje Vlada može smjeniti ravnatelja, smanjiti ili povećati pristojbu i slično, tako da je kontrola samo malo indirektnija. Prednost takvog rješenja je lakša kontrola potrošnje javnog novca (da, pristojba je javni novac), koja trenutno uopće ne postoji, osim u vidu povremenih skandala kad procure informacije.

Međutim, postoji drugo rješenje koje uzima prednosti trenutnog modela i socijalnu uređenost poreza - pristojba i dalje ide HRT-u, ali se zaračunava slično prirezu - proporcionalno poreznoj osnovici. Sličan model imaju mnoge države, s tim da uređene države imaju razrađeniji sustav koji građanima, odnosno poslodavcima (ovisno o načinu isplate plaće), olakšava obračun i smanjuje troškove isplate, pa se sva davanja zajedno isplate na mosni račun s koje se radi automatska razdioba na zdravstveno, mirovinsko, lokalnu samoupravu, državni proračun, državnu televiziju, religijsku ili dobrotvornu organizaciju prema odabiru obveznika i sl.

bunker kaže...
Trziste kao trziste je dobar regulator, no trziste je nemilosrdno, nema obvezu socijalnosti, domoljublja i sl... Prepustanje hrta trzistu bi vrlo vjerojatno dovelo do ukidanja pristojbe, a daljnji scenario je upitan i neizvjestan... Tada ih moze kupiti bilo tko, pa novi vlasnik moze bukvalno kaj hoće emitirati i kreirati cijenu za gledanje njihovih programa....

Imamo dvije privatne nacionalne TV kuće s po dva programa koje se financiraju isključivo reklamama, a pri tom im HRT predstavlja nelojalnu konkurenciju (iako ima ograničenu minutažu reklama, ima i prihod bez obzira na kvalitetu programa, pa može rezati cijenu reklamnog prostora). Kako te kuće funckioniraju bez naplate, tvrdnja da bi privatizacija HRT-a nužno dovela do naplate nema pokrića.

Nije točna ni tvrdnja da bi model u kojem bi se HRT privatizirao nužno ukinio naknadu (točnije, tada bi model iz plaće bio jedini logičan), već ni se taj novac, umjesto da se da direktno na raspolaganje jednom servisu, preko javnih natječaja dodijeljivao privatnim televizijama za komercijalno neisplative projekte od javnog interesa. Prednost tog modela bi bila što bi zbog konkurencije mogli dobiti više za manje novca, pa bi se iznos pristojbe mogao značajno smanjiti (trenutno imamo jedan od viših u odnosu na prosječnu plaću).

P.S. Ova rasprava već dobro klizi prema off-topicu, ali, kako je zanimljiva, a i prilično relevantna, bilo bi zgodno, ako moderiranje foruma dopušta, da se prebaci u zaseban topic.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
17 godina
moderator
MrBlc kaže...
P.S. Ova rasprava već dobro klizi prema off-topicu, ali, kako je zanimljiva, a i prilično relevantna, bilo bi zgodno, ako moderiranje foruma dopušta, da se prebaci u zaseban topic.

Forum nema mogućnost prebacivanja rasprave u drugu temu. Ni spajanja više tema u jednu. Drugim riječima, kako ste sijali, tako ćete žeti. 

12 godina

update o mom sucaju, danas je dosla uplatnica od hrta kazna 480kn znaci zadnjih 6 mjeseci, a gad jedan inkasatorski kad je bio kod nas rekao je da nece pisat kaznu samo da ce redovno stizati uplatnice kao nove korisnike pretplate, jos na papiru pise zaokruzeno kao novi pretplatnici

e sad posto su nam digli zivce gadovi prevarantski odmah sutra ide popunjen obrazac sa editiranim pdf fileom sa preporucenom posiljkom i poslije toga nema vise otvaranja vrata nikome niti davanja podataka, tko nas treba prvo moze najava na mob. 

da bi stvar bila bolja stara moja radi u odvjetnickom drustvu koji zastupa hrt u pravnom dijelu. 

8 godina

U ovo digitalno umrezeno doba, nasa rijec i nekakvi trikovi izbjegavanja će postati nevazni. Postoji zakon, postoje evidencije i baze podataka i argumenti neotvaranja vrata ili preskakivanja ograde su sve manje bitni.

Sutra moze hrt kupit dronove od msana, opremljenih tehnologijom koja utvrdjuje postojanje prijemnika i identitet osobe ili tocnu lokaciju i vlasnistvo nad objektom , i to sve cini iz prostora koji nije korisnikov.

Jedini ispravni put je promjena ili ukidanje zakona, a ne nadmudrivanje sa lokalnim sluzbenikom ili natezanje pravnih regula u željenom smjeru. Takvi slucajevi nadmudrivanja će tu i tamo uroditi plodom, ali globalno nemjenjaju situaciju....

2 0 hvala 0
16 godina
bunker kaže...

...

Sutra moze hrt kupit dronove od msana..

wooou... ipak ne, imaju inkasatore, jeftiniji.

-da, beskorisno je natezati se, plaćati se mora.

-posjedovanje prijemnika (kakav je nekad bio, kutija od metar.. TV) je danas besmisleno kao kriterij za pristojbu. Sve je prijemnik. Osim samog TVa, to je i mobitel, pc, kao i kutijica dvb-t/s/c ili internet. Može ostati domaćinstvo (time i vlasnik) ili svi/nitko. Domaćinstvo plaća npr internet, kabelsku, smeće, vodu.. nema nepoznatog vlasnika, nema skrivanja.. (jedini razlog zašto to već nije definirano, je naše stanje u zemljišnjim-vlasničkim knjigama.. i interesi onih koji to ne žele.)

-kolika je šansa za 'nitko'.. između svi i domaćinstva, što je 'bolje'?

Odjava? Tema? .. kako se (pozivajući na zakon) odjaviti? Bez pamfleta vilenjaka i kompanije (Pernar), koji može aktivistički vikati, ali.. tu (forum) ne možemo predlagati kršenje zakona i sl. uz rizik da tko god ne plaća, jednog dana naleti na hanžeka i tad ga on odere.. čak protuzakonito. No o tom vilenjaci šute.

-za sad, zakonom/pravilnikom, predviđeno, kod primjene adrese, prodaje vlasništva, smrti i sl. ali dok postoji formulacija da svatko tko posjeduje prijemnik... do tad je skoro nemoguće odjaviti se (auto, mobitel..).

-ili, morbidno, prijaviti na staru babu/dedu.. i nadati se da će skoro umrijeti :) .. tad po osnovi smrti. Babe znaju poživjeti i stotinjak godina, nezgodno :)))

8 godina

Da kompa, slazem se sa vecinom izrecenog.

Dronovi su sve jeftiniji, kao i prateća tehnologija, ostaje im jos zakonodavno rijesiti koridore i zone letenja, osiguranje stete ako padne i sl....

Inace, tema je stvarno zanimljiva, ne toliko zbog same hrt pristojbe, već zbog oslikavanja mnogih apsurda koji realno i pravno obitavaju u nasem drustvu...
16 godina
Odjava HRT pristojbe!?

Jedini način reguliranja Tv pristojbe je, premještanje naplate kroz poreznu, jer ovo u stvari i jest porez, tad bi svatko plaćao i ne bi bilo lova u mutnom s obje strane, kao i najveće budalaštine, inkasatora.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
bunker kaže...

U ovo digitalno umrezeno doba, nasa rijec i nekakvi trikovi izbjegavanja će postati nevazni. Postoji zakon, postoje evidencije i baze podataka i argumenti neotvaranja vrata ili preskakivanja ograde su sve manje bitni.

Sutra moze hrt kupit dronove od msana, opremljenih tehnologijom koja utvrdjuje postojanje prijemnika i identitet osobe ili tocnu lokaciju i vlasnistvo nad objektom , i to sve cini iz prostora koji nije korisnikov.

Jedini ispravni put je promjena ili ukidanje zakona, a ne nadmudrivanje sa lokalnim sluzbenikom ili natezanje pravnih regula u željenom smjeru. Takvi slucajevi nadmudrivanja će tu i tamo uroditi plodom, ali globalno nemjenjaju situaciju....

mislim da tebe vise boli to sto ima nekih ljudi koji uspijevaju ne placat rtv godinama a ti placas pa stalno neke kontre dajes

stara mi radi u odvjetnickom uredu tako da sam iz prve ruke dobio info sto i kako, i da radi se o reketarenju inkasatora jer im zakon to dopusta ali ima rupa no otom potom.

na koncu i da korisniku prodje da ne placa par godina pa da ga onda uhvate moze max dobit uplatnicu kazne 6 mjeseci unatrag, opet dobro je prosao.

a ovo za dronove dobro si me nasmijao

16 godina
ihush kaže...
bunker kaže...

...

Sutra moze hrt kupit dronove od msana..

wooou... ipak ne, imaju inkasatore, jeftiniji.

-da, beskorisno je natezati se, plaćati se mora.

-posjedovanje prijemnika (kakav je nekad bio, kutija od metar.. TV) je danas besmisleno kao kriterij za pristojbu. Sve je prijemnik. Osim samog TVa, to je i mobitel, pc, kao i kutijica dvb-t/s/c ili internet. Može ostati domaćinstvo (time i vlasnik) ili svi/nitko. Domaćinstvo plaća npr internet, kabelsku, smeće, vodu.. nema nepoznatog vlasnika, nema skrivanja.. (jedini razlog zašto to već nije definirano, je naše stanje u zemljišnjim-vlasničkim knjigama.. i interesi onih koji to ne žele.)

-kolika je šansa za 'nitko'.. između svi i domaćinstva, što je 'bolje'?

Odjava? Tema? .. kako se (pozivajući na zakon) odjaviti? Bez pamfleta vilenjaka i kompanije (Pernar), koji može aktivistički vikati, ali.. tu (forum) ne možemo predlagati kršenje zakona i sl. uz rizik da tko god ne plaća, jednog dana naleti na hanžeka i tad ga on odere.. čak protuzakonito. No o tom vilenjaci šute.

-za sad, zakonom/pravilnikom, predviđeno, kod primjene adrese, prodaje vlasništva, smrti i sl. ali dok postoji formulacija da svatko tko posjeduje prijemnik... do tad je skoro nemoguće odjaviti se (auto, mobitel..).

-ili, morbidno, prijaviti na staru babu/dedu.. i nadati se da će skoro umrijeti :) .. tad po osnovi smrti. Babe znaju poživjeti i stotinjak godina, nezgodno :)))

Imas na webu od HRT-a obrazac za odjavu, ako nisi probao odjavit na taj način onda bezveze da govoriš kako ne ide.

Lako je po forumu prosipat pamet, treba se uhvatit u praksi u koštac sa HRT-om sve ostalo je mlaćenje prazne slame.

Ali uhvatit se na pravi način, ne samo prestat plaćat preplatu i mislit da je time rijesen problem, kako to radi većina....pa onda dolazi ovrhe ...pa čuđenja kako što....

A tu opet dolazimo do nedovoljne ili nikakve informiranosti ljudi.

Ja imam tu dvoje kucanstva u mjestu koje su s tim obrascem odjavili pretplatu HRT-a. Točka :)

A detalje neznam , dali je bilo kakvog natezanja, odguvlačenja itd.....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
8 godina

@roby27

Pa ovo za dronove i je bilo pisano u sarkasticnom duhu, no nije nemoguće da inkasatore zamjene nekim vidom tehnologije ( mozda ne bas dron , mozda prije uvid u gomile baza podataka... ) 😊

Da ja tamo delam, uveo bih "takve" inkasatorice koje bi ti sam zval u stan kad ju vidiš.....hehheeee 😊

Ovo da me peče, si fulao. Imam brojnu obitelj, vise nekretnina, i toliko tih nameta i dazbina plaćamo da je to strava, a hrt pristojba mi je skoro pa najmanji namet ( mislim da mi je samo dopunsko osiguranje manja stavka, 70 kn po clanu obitelji punoljetnom... ) . Cak je i automatika plaćanje bez gubitka vremena ili dodatnih troskova ( iracun na ezabi ).

Rekoh da mi je tema zanimljiva jer isplivavaju apsurdnosti koje nas sve nekako doticu.
16 godina
odjavljen
Dron za detekciju prijemnika!? Sad već stvarno pišeš nevjerojatne gluposti!
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
7 godina
neaktivan
Odjava HRT pristojbe!?

Pozdrav.

Prije mjesec dana (14.11.2017.) dok nisam bio doma mi je došao ovaj HRT-ov inkvizitor. Naravno žena ga je pustila unutra, on joj je ručno napisao uplatnicu i ona je gotovinom platila 240 kn nečega (kazna, nešto, nebitno). To je plaćeno, to me ne dira i preko toga sam prešao. Ali mi je danas došla redovna mjesečna pristojba (i naravno dolaziti će svaki mjesec) koju bi kao trebao platiti. Hoću li ja sada morati svaki mjesec plaćati mjesečnu pristojbu ili se to nekako može izbjeći? Doma imam samo jedan TV i na njemu je MAXTv, ali pretpostavljam da to nije bitno jer kako čitam HRT će mi naplatiti pristojbu zato što posjedujem bežično zvono na vratima.

P.S. Te uplatnice za pristojbu su dolazile od negdje 2008. do 2015. (niti jednu jedinu nikad nisam platio) sve dok prije par godina nisu oprošteni oni HRT dugovi i tada su i prestale dolaziti uplatnice. 

0 0 hvala 0
8 godina

@mrblc

Malo ti to prebukvalno shvaćaš. Daj procitaj par komentara prije i poslije toga pa bus valjda shvatio nit sarkazma. Umjesto dronova sam mogao i napisati da bu hrt uveo t-100 terminatore....

Relax ....

😊
16 godina

-ako moraš plaćati, tad .. ili ćeš platiti ili će te hanžek ovršiti.

-postoji mogućnost odjave/prekida, pročitaj, traži, možda uspiješ.

16 godina
odjavljen
bunker kaže...
Malo ti to prebukvalno shvaćaš. Daj procitaj par komentara prije i poslije toga pa bus valjda shvatio nit sarkazma. Umjesto dronova sam mogao i napisati da bu hrt uveo t-100 terminatore....

S obzirom da inkasatori bakicama već godinama prodaju bajke da posjeduju uređaj za detekciju prijemnika i da sam sa svakim tvojim postom sve sigurniji da si ti na platnoj listi HRT-a, zaključak izvedi sam...

U svakom slučaju, dužnosti i ovlasti HRT-a su takve da je kontrola čisto lov u mutnom (osim ako si već u sustavu, pa te hvataju na malo manje mutne, ali i dalje mutne sheme). Takav sustav je neodrživ i vapi za rješenjem koje će redefinirati obvezu.

8 godina

@mrblc

Vidis kako je tocno da je pretpostavka majka vecine zajeba na ovoj planeti. Niti blizu hrta nisam poslovno, niti imam ikakvu financijsku korist od njih.

12 godina
Odjava HRT pristojbe!?

Evo danas sam dobio putem poste uplatnicu na 240 kn (za 2 mjeseca samo unazad)  i pise da moram platit ili ce biti pokrenut postupak protiv mene. 

Nadalje, dole pri kraju obavijesti pise da placanjem ove pretplate izbjegavam postupak i da pristajem biti pretplatnik Hrt a.

E sad sta raditi? Platiti i predati se sistemu ili se zaliti? 

Moze savjet? Jel imao netko iskustva? 

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com ili http://www.next-tv.ml/narudzba/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Žali se, osim ako želiš nastavit plaćat.

I uz žalbu im šalji tu uplatnicu natrag i navedi da je šalješ u prilogu tako da nebi bilo da nisu primili original natrag.

Naravno sve šalji preporučeno uz povratnicu.

S obzirom da u HRT-u radi dosta pravnika, nesposobni su i relativno lako ih se da  riješit.

To sam osjetio na svojoj koži.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
16 godina
manipulator kaže...

..

E sad sta raditi? Platiti i predati se sistemu ili se zaliti? 

Moze savjet? Jel imao netko iskustva? 

-zovi Pernara.

-imaš dvije mogućnosti, plaćati, žaliti se.

-ako se žališ, po kojoj osnovi? Nisi vlasnik domaćinstva ili ne posjeduješ prijemnik.. u formularu nešto od tog moraš navesti.

-pribavi pravnika, vidi kolika mu je tarifa i plati bar koji sat savjetovanja.. ako imaš osonove, na sud, ako nemaš, plati.

12 godina
kostolomac kaže...

I uz žalbu im šalji tu uplatnicu natrag i navedi da je šalješ u prilogu tako da nebi bilo da nisu primili original natrag.

S obzirom da u HRT-u radi dosta pravnika, nesposobni su i relativno lako ih se da  riješit.

Zalio bi se ali ne znam sad koju pricu da im prodam.

Ajd recimo da se zalim, pa zalbu proslijede svim svojim odvjetnicima ili sudu koji zatrazi podatke od Mupa koliko sam ja tocno prijavljen na adresi i dal imam max tv ili neku pretplatu. Oni utvrde da zivim 5 godina vec a ne 2 mjeseca za koliko sam dobio uplatnicu os 240 kuna, i bubnu mi kaznu 5000 kuna, kamate, blokada racuna itd.

Znaci mogu su zakomplicirati zivot jos..  :)

Zato pitam dal je netko imao ovako sta, dal se zalio i kako je rijeseno? 

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com ili http://www.next-tv.ml/narudzba/
11 godina

@manipulator

Vrlo jednostavno.

Ako se želiš boriti sa vjetrenjačama i posvetiti svoj život borbi kontra nepravednog svijeta vođen savjetima sa interneta, onda nemoj platiti.

Ako ne želiš svoj život posvetiti borbi kontra nepravednog svijeta, te se zamarati sa nebitnim stvarima, onda plati i svoju energiju i vrijeme možeš utrošiti na puno pametnije stvari.

Tako ja radim.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
manipulator kaže...
kostolomac kaže...

Ajd recimo da se zalim, pa zalbu proslijede svim svojim odvjetnicima ili sudu koji zatrazi podatke od Mupa koliko sam ja tocno prijavljen na adresi i dal imam max tv ili neku pretplatu. Oni utvrde da zivim 5 godina vec a ne 2 mjeseca za koliko sam dobio uplatnicu os 240 kuna, i bubnu mi kaznu 5000 kuna, kamate, blokada racuna itd.

Znaci mogu su zakomplicirati zivot jos..  :)

Zato pitam dal je netko imao ovako sta, dal se zalio i kako je rijeseno? 

Sam ćeš morat smislit što ćeš navest u žalbi, ne znam što da ti savjetujem jer ne znam detalje na temelju čega si dobio uplatnicu. Jel ti bio inakasator, netko ga pustio u kucu itd..... Širok je to sad pojam...

Znam za sebe kako sam ih se riješio i na temelju čega. Zato je sa hrt-om svaki slučaj za sebe....

Ako to platis ''ozenjen'' si za njih do kraja života ( osim ako se ne odlučiš odjaviti putem obrazca nakon nekog vremena-treba probat )  i računaj onda koliko ćeš ima platit kroz cca 20-30-40 god. za ništa.....

Isplati se itekako borit.  Ne radi se ovdje o jednokratnoj uplati od 240kn....

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2017 13:01 (kostolomac).
16 godina
manipulator kaže...
..

..

-zašto misliš da bi prodavanje priče bilo moguće? Igraj loto, ako imaš sreće.. ako nemaš, zašto bi ovo bilo drugačije?

-u osobne podatke spada i adresa, mora biti ažurirana (ako promjeniš adresu) ili je već to prekršaj+kazna.

-ako imaš prijemnik, moraš plaćati pristojbu, ako imaš domaćinstvo, to pokriva članove domaćinstva.

-koristiti npr maxtv i pokušavati žaliti se.. šanse su ti blegorečeno nikakve :) ... da nemaš tv/radio prijemnik, danas je to i mobitel-pc.. + automobil (radio) tad bi imao tu osnovu. Po kojoj osnovi se misliš žaliti? Trebaš nečiju priču? Kako to misliš u žalbi dokazati-obrazložiti?

važnije, sve se plaća, pa i pokušaj na sudu. Ako si siguran da možeš, navijat ću za tebe, ako nisi siguran, platit ćeš nekoliko puta više od trenutno ponuđenog. Razgovor s pravnikom je skuplji, no svakao probaj dobiti pravnu pomoć, možda u društvu za zaštitu potrošaća..

-odrasle osobe uz prava imaju i obveze kao i posljedice svake odluke. Odluka kakva god bila, je tvoja. Ako odlučiš nešto na temelju nekog anonimnog savjetnika s foruma, tad si naivan..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice