NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 469.116
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
15 godina
neaktivan
RE: NytroBox NB-4001 T
filip1 kaže...

Što ste dobili stavljanjem novog softvera na verzijama koje imaju loop i usb?

Da li se dobije podrška za neke nove formate ili možda neke nove opcije u izborniku?

Ja trenutno imam 0907-P5126 verziju i sve radi ok. Da li se isplati nadograđivati ili da

ostavim na ovoj verziji? Jučer sam probao snimati na osb od 4GB i stalo mi je malo više

od dva sata programa.

Hvala 

Neznam koje su promjene, ali sam ga stavio bez obzira. Uglavnom mora biti nešto, inače ne bi izlazio novi sw. U svakom slučaju novo je novo Smijeh 

Odvikao se DotA-e, napokon!
17 godina
NytroBox NB-4001 T

meni čita .srt, a za .sub se ne sjećam Izlanuo se

0 0 hvala 0
15 godina
makaweli kaže...

Meni ne čita .srt format nažalost :/

Čudno, ja sam danas probao oba formata i oba rade. Moja verzija uređaja je s USB-om i s loopom.

15 godina
filip1 kaže...

Što ste dobili stavljanjem novog softvera na verzijama koje imaju loop i usb?

Da li se dobije podrška za neke nove formate ili možda neke nove opcije u izborniku?

Ja trenutno imam 0907-P5126 verziju i sve radi ok. Da li se isplati nadograđivati ili da

ostavim na ovoj verziji? Jučer sam probao snimati na osb od 4GB i stalo mi je malo više

od dva sata programa.

Hvala 

Navodno:

- AC3 na SPDIF izlazu trebao bi ponovno raditi
- Poboljšana podrška za divx-e (neki filmovi koji su mi radili na starijim
   verzijama SW, a na novim verzijama nisu, sada ponovno rade)
- Naravno i sve ono što je navedeno za P5160

Osim spomenutog, primijetio sam da se "Time shift" više ne isključuje kad vadiš i ponovo stavljaš USB stick.

15 godina
neaktivan

Upute kažu:  verzija P5160

Poboljšanja u odnosu na P5148:
 - znatno brža inicijalizacija memorijskih uređaja
 - za one koji su cjepidlačili oko upitnika koji se pojavljivao u prvom redu
   titlova kod reprodukcije divx-a - to je riješeno...

Veliko slovo Č u EPG-u na početku reda

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 1:03 (mikica1).
17 godina
mikica1 kaže...

Upute kažu:  verzija P5160

Poboljšanja u odnosu na P5148:
 - znatno brža inicijalizacija memorijskih uređaja
 - za one koji su cjepidlačili oko upitnika koji se pojavljivao u prvom redu
   titlova kod reprodukcije divx-a - to je riješeno...

Veliko slovo Č u EPG-u na početku reda

P5161 je najnovija :D

poboljšanja su navedena par poruka iznad

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Jučer sam snimao film na usb i nakn toga sam ga uštekao u komp da vidim rezultate, ali mi se nakon uštekavanja komp stalno resetirao.

Kada sam formatirao usb sve je opet bilo ok. Da li se i vama ovo dešavalo?

0 0 hvala 0
17 godina
NytroBox NB-4001 T

je je... formatiraj usb na nytro prijamniku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
filip1 kaže...

Jučer sam snimao film na usb i nakn toga sam ga uštekao u komp da vidim rezultate, ali mi se nakon uštekavanja komp stalno resetirao.

Kada sam formatirao usb sve je opet bilo ok. Da li se i vama ovo dešavalo?

Kolega, navedi koju verziju softvera koristiš na nytru( tipka menu pa info), koji usb, koliko memorije, sa ili bez svog napajanja, sve to ima veze, a i dobro je radi ostalih koji prate ovu temu da se navede, kako bi ti mogli pomoći.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Kakva su vaša iskustva sa snimanjem na hardove (vanjski)?

Vidio sam da Nytro nema opciju za sigurno uklanjanje memorija,

a npr. Strong to ima. Da li je dovoljno samo staviti Nytro  u

stanje pripravnosti i onda skinuti disk ili i tako može doći do rikavanja diska?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

je, istina, samo sam mislio na kolegu koji ima P5148, pa da ima uvid u sva poboljšanja koja su bila ranije

15 godina
neaktivan
filip1 kaže...

Kakva su vaša iskustva sa snimanjem na hardove (vanjski)?

Vidio sam da Nytro nema opciju za sigurno uklanjanje memorija,

a npr. Strong to ima. Da li je dovoljno samo staviti Nytro  u

stanje pripravnosti i onda skinuti disk ili i tako može doći do rikavanja diska?

Filipe,

ovakva je situacija, što se tiče snimanja općenito na vanjske diskove, nekako se pokazalo da općenitro stariji usb-ovi a i stariji vanjski hardovi znaju praviti probleme, iako nije pravilo. ja sam probao s hrpom različitih , i novijih i starijih, neki bi zblesili, neki ne bi, nažalost, nema pravila.

Što se tiče sigurnog uklanjanja diska, da bilo bi poželjno da to ima i nytro, no nema, i frigaj ga sad, ja sam probao s različitim postupcima, i stavljao ga u stanje pripravnosti pa skidao. no skidao sam ga i u radu, i svakako, i nikad se nije ništa dogodilo.

Nkro općenito pravilo je da dok se ne postignbe inicijalizacija samog uređaja ne vaditi disk, jer tada može doći do rikavanja, iako ni to nije pravilo.

Primjerice, neki ljudi su prijavljivali kod windows 7, da kad idu na safe vađenje flash diska iz kompa bilo koje vrste da im komp šalje poruku da postoji još nešto u radu iako su ljudi sve pogasili pa da pristupe samom uklanjanju uređaja, odnosno nije im slao poruku da je safe to remove hardware.

e, sada, ljudi su bez obzira na poruku  da nije sigurno vaditi uređaj, to isto radili, i nije im se ništa događalo, ali ih je ta poruka nervirala.

Teoretski, i kod samog nytra se može to dogoditi, obzirom na on nema uopće opciju sigurnog uklanjanja, no koliko vidim, nitko nije prijavio da im se uistinu nešto loše i dogodilo,m jer teoretski ne mora samo crknuti disk, može i sami nytro. no, nadamo se svi da neće. i uvijek napomena, ukoliko se nekom nešto slično dogodilo, nek prijavi i napiše radi drugih ovdje.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Hvala svima na pomoći i odgovorima. Trenutno imam usb stik od 4gb, ali planiram nabaviti neki veći.

Na prijenosni hard nisam pokušavao snimati (imam 2 od 250gb). Softver mi je P5126, ali to sam već napisao.

0 0 hvala 0
17 godina

U životu nisam koristio sigurnosno vađenje stickova iz kompa i prijamnika... Nikad se ništa nije dogodilo.

16 godina
Korny1603987 kaže...

U životu nisam koristio sigurnosno vađenje stickova iz kompa i prijamnika... Nikad se ništa nije dogodilo.

također

Znate vec http://bit.ly/9PlRyP
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Korny1603987 kaže...

također

Ok, ovo nema veze ili ipak ima, no da ne bi bilo zabune ili nekihjnejasnoća. bilo bi bolje da nytro ima opciju safe vađenja usba-ili bilo kojeg drugog prijenosnog diska. To što se vama kolege niej dogodilo da nikada ne izgubitze podatke to ne znači da se ne može diogoditi. Može se dogoditi, i to uopće nije rijetkost da se nešto dogodi, pogotovo to zna onaj tko radi sa velikim kapacitetima i kada radi neki backup ili slične stvari. Tako da ovdje ne treba obmanjivati, super da se vama nije ništa dogodilo, no može se dogoditi i to treba jasno reći. jer inaćče safe opcija ne bi ni trebala postojati. naime, često se događa da i kada mislite da ste sve pogasili  i idete na safe opciju vađenja flasha vanka, da vam javi da su još neki procesi u radu, iako se vama čini da ne radi ništa. To se još vuče od xp-a, preko viste i nažalost do današnje sedmice.

Ono što bih savjetovao kod nytra, ili ne vaditi flash vani uopće ukoliko se radi o velikom kapacitetu i  nemate ga namjeru korisitit za druge stvari ili nakon što završite snimanje, pustiti koji minut i nakon toga ga vaditi.

15 godina
mikica1 kaže...
mind_challenge kaže...
Korny1603987 kaže...

također

Ok, ovo nema veze ili ipak ima, no da ne bi bilo zabune ili nekihjnejasnoća. bilo bi bolje da nytro ima opciju safe vađenja usba-ili bilo kojeg drugog prijenosnog diska. To što se vama kolege niej dogodilo da nikada ne izgubitze podatke to ne znači da se ne može diogoditi. Može se dogoditi, i to uopće nije rijetkost da se nešto dogodi, pogotovo to zna onaj tko radi sa velikim kapacitetima i kada radi neki backup ili slične stvari. Tako da ovdje ne treba obmanjivati, super da se vama nije ništa dogodilo, no može se dogoditi i to treba jasno reći. jer inaćče safe opcija ne bi ni trebala postojati. naime, često se događa da i kada mislite da ste sve pogasili  i idete na safe opciju vađenja flasha vanka, da vam javi da su još neki procesi u radu, iako se vama čini da ne radi ništa. To se još vuče od xp-a, preko viste i nažalost do današnje sedmice.

Ono što bih savjetovao kod nytra, ili ne vaditi flash vani uopće ukoliko se radi o velikom kapacitetu i  nemate ga namjeru korisitit za druge stvari ili nakon što završite snimanje, pustiti koji minut i nakon toga ga vaditi.

samo jedna stvar-ne bih se složio da flash ne treba vaditi. ako ništa drugo, vaditi ga kada se ne namjerava dulji period ništa snimati i gledati sa sticka. kako u softu nije riješeno da se napajanje usb-a ne gasi  kada je uređaj u stand-by modu, tako su svi stickovi, sd kartice i još gore hard diskovi 24/7 pod napajanjem.

a što se ostatka posta tiče, slažem se, mnogi još nisu izgubili podatke, ali jednom hoće. kao i sa vozačima motora, ima onih koji su pali i oni koji će tek pasti. jedino dobro u svemu tome da nitko (nadam se) ne snima program na hardove na kojem drži bitan sadržaj?!

15 godina
neaktivan
viking.software kaže...

samo jedna stvar-ne bih se složio da flash ne treba vaditi. ako ništa drugo, vaditi ga kada se ne namjerava dulji period ništa snimati i gledati sa sticka. kako u softu nije riješeno da se napajanje usb-a ne gasi  kada je uređaj u stand-by modu, tako su svi stickovi, sd kartice i još gore hard diskovi 24/7 pod napajanjem.

istina viking je u pravu, promaklo mi je da se napajanje usb-a ne gasi kada je uređaju stand-by modu. stoga, bolje vaditi.

16 godina

ja svojeg i vadi i stavljam tek kad uredaj stavim u standby, za svaki slucaj

Znate vec http://bit.ly/9PlRyP
15 godina
neaktivan

Obzirom da nema opcija safe vađenja, to i jest najlogičnija i po meni najbolja opcijaCool

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 15:53 (mikica1).
15 godina
viking.software kaže...
samo jedna stvar-ne bih se složio da flash ne treba vaditi. ako ništa drugo, vaditi ga kada se ne namjerava dulji period ništa snimati i gledati sa sticka.

Ja priznajem da sam lijen vaditi stick i ponovo ga stavljati. Osim toga, može mi zatrebati da brzo uključim snimanje ili pauzu pa želim da stick bude uvijek spreman. Ako stick crkne, kupit ću drugi. Ili misliš da je to loše za prijemnik? Ako pak netko namjerava vaditi i stavljati stick, preporučujem instalaciju zadnje verzije sofwarea jer se kod prethodnih verzija Time Shift isključuje kod vađenja sticka pa se mora svaki put uključivati. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 16:11 (espero).
16 godina
NytroBox NB-4001 T

Danas dam primjetio da mi prilikom prikazivanja sadržaja emisije (epg i ok na naziv emisije)reže tekst i da mi mulja hrvatska slova.Zvao sam u servis i rekli su mi da treba prebaciti na windows.

Molim Vas da mi napišete kako da to napravim (vidio sam da je netko od vas imao taj problem).

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Filipe, ako sam te dobro razumio imaš problem sa prikazom hrvatskih znakova u epg-u i kad stisneš OK. windows1250 za EPG nemaju nikakvog uticaja. to se odnosi na titlove za divx. Tako da što se tiče hrvatskih znakova u epg-u jednostavno moraš skinuti novi software, već je , koliko se sjećam ovaj problem riješila verzija 5148. Ne znam koju ti imaš, ali skini novi sw i riješit ćeš taj problem. ovo što su ti rekli u servisu za windows 1250 se odnosi samo na hrvatske znakove u gledanju divxa, i tu onda treba odbarati tu kodnu stranicu windows 1250. ali s ovim što tebi treba ćeš riješiti vrlo jednostavno, skini novi software.

16 godina

Danas nosim Nytro na servis.

Puno hvala na odgovorima.

15 godina
neaktivan

zašto ga nosiš na servis, pa sve ti je ok sa nitrom što si opisao, samo trebaš skinuti novi sw

sad sam našao tvoju poruku otprije, ti imaš 0907-P5126 verziju i jednostavno je trebaš nadograditi, imaš link ovdje u temi odakle možeš skinuti najnoviji sw, i s time ćeš riješiti proiblem, to ti traje doslovno par sekundi nadograđivanje, imaš i upute, i to je to

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 12:26 (mikica1).
16 godina

Stavio sam verziju 160 i sve mi radi.

Jedino mi se čini da ću morati staviti

pojačalo na antenu (lokalni kanali mi imaju samo 20% jačine).

15 godina
neaktivan

Eto, drago mi je, a ti bi odmah na servis....joj jojjj. i jedna preporuka. znam da je tema opširna, ali bilo bi preporučljivo da malo pročitaš što se pisalo prije nego počneš stvarati paniku. ali ajde, drago mi je da si uspio.

Drugo, da, što se tiče lokalnih programa, to je moguće jer izgleda da ti lokalci još se nisu baš "najbolje prištekali" a pojčalo će ti i svakako dobro doći i radi drugih programa.

Što se tiče pojačala, ne znam koja ti je antena, ali ako je obična ribljakost, onda kažu da se puni kapacitet tog pojačala dobije ako se instalira pojčalo što bliže anteni.

15 godina
espero kaže...
viking.software kaže...
samo jedna stvar-ne bih se složio da flash ne treba vaditi. ako ništa drugo, vaditi ga kada se ne namjerava dulji period ništa snimati i gledati sa sticka.

Ja priznajem da sam lijen vaditi stick i ponovo ga stavljati. Osim toga, može mi zatrebati da brzo uključim snimanje ili pauzu pa želim da stick bude uvijek spreman. Ako stick crkne, kupit ću drugi. Ili misliš da je to loše za prijemnik? Ako pak netko namjerava vaditi i stavljati stick, preporučujem instalaciju zadnje verzije sofwarea jer se kod prethodnih verzija Time Shift isključuje kod vađenja sticka pa se mora svaki put uključivati. 

teoretski, ako crkne stick, prijemnik ne bi trebao biti oštećen. ako crkne prijemnik, vjerojatno će i stick. od silnog vađenja i stavljanja sticka vremenom može oslabiti kontakt. no, sve to nije stvar koja će se desiti ni danas ni sutra niti je neki preveliki i nerješiv problem, koliko je stvar u grijanju. stick je prilično vruć, a hardovi se uglavnom ne gase sami od sebe. neke novije verzije verbatimovih 2,5" diskova imaju u firmveru opciju da se prestanu vrtiti, ali  su još uvijek pod naponom. znači, sve ovo što je u postovima napisano nije toliki problem koliko se ti stickovi griju. a dolazi ljeto, pa sad...

16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Jeli kako moguće prikazati teletex prekocijelog televizora.

Nadogradnja sw-a ili kako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rockman kaže...

Jeli kako moguće prikazati teletex prekocijelog televizora.

Nadogradnja sw-a ili kako.

Nažalost nije Plač

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice