na stranu sa teorijama zavjere, gledao sam nekoliko youtube videa ovog tableta i prilično je dobra stvar. čak i ako ova situacija ne uspije, za 800-900 kn koliko stvarno vrijedi, isplati se naručit izvana
Vidim da se zaključilo da se tableti prodaju debelo ispod proizvodne cijene.
To naravno ne možemo sa sigurnošću znati, ali je li ikome ovo palo na pamet:
Ivenmart je registriran u Shenzhenu, četvrtoj najvećoj svjetskoj luci po kontejnerskom prometu.
Ako je tko gledao seriju The Wire, sličan je scenarij. Krade se iz kontejnera i šverca debelo ispod cijene...
Ne kažem da je tako, ali i to je mogućnost (kad smo već počeli gatat, jel)
Vidim da se zaključilo da se tableti prodaju debelo ispod proizvodne cijene.
To naravno ne možemo sa sigurnošću znati, ali je li ikome ovo palo na pamet:
Ivenmart je registriran u Shenzhenu, četvrtoj najvećoj svjetskoj luci po kontejnerskom prometu.
Ako je tko gledao seriju The Wire, sličan je scenarij. Krade se iz kontejnera i šverca debelo ispod cijene...
Ne kažem da je tako, ali i to je mogućnost (kad smo već počeli gatat, jel)
alo brko :D
Ljudi ne čitajte ovu temu jer nakon par strana sve skrene u HR "poduzetničke" vode - sjedim doma i pametan sam u 3PM ali i dalje sjedim doma jer je tako pametnije.
na stranu sa teorijama zavjere, gledao sam nekoliko youtube videa ovog tableta i prilično je dobra stvar. čak i ako ova situacija ne uspije, za 800-900 kn koliko stvarno vrijedi, isplati se naručit izvana
ovako cijena za komad 8" inčnih ovisi o kome modelu je riječ je
V801 - 102$ dual core
V811 - 119$ dual core
V811 - 137$ quad core
V812 - 139 $ quad core
ako želiš kompletni cjenik javi se na PM
Prijetio sam? Molim, lijepo! Kad? Gdje i kome? Pozvao sam gore nekoga od sudionika da ne bude neugodan, jer tako sasvim sigurno ne bi pričao ni uživo, pa nema smisla da se drugačije ponaša virtualno.
CJ, kao niti njegove partnere ni jednom riječju nisam spomenuo, pa ne mogu komentirati tvoje subjektivne dojmove. Govorio sam općenito o avansom plaćanju i naručivanju robe, jer je netko bio napisao da se ne može kupiti roba koja još nije uvezena, pa sam ga demantirao.
Sve u svemu, najljepše je dok sudioniku rasprave moraš pojašnjavati ranije napisano. :) Zar, ne? Treba čitati s razumijevanjem.
Pa samo tu je sva filozofija ove akcije, prodaju se tableti koji se trenutno nalaze u Kini, pa koja još trgovina tako posluje?
Joooj, kako nitko nema pameti...
Iznenadio bi se (ocito), ali mnoge. Ali da, najlakse je biti neupucen, a druge prozivati za manjak pameti...
EDIT - Inace, meni su osobno od samog (potencijalnog) skama puno gori ovi repetitivni told-u-so postovi u kojima se ljude-kupce naziva ovcama, glupima, bolesnima i maloumnima (?!). Ako je netko ovca, ovca je za svoj racun, a vi osim bana (modz?) riskirate i prijave za govor mrznje po novom zakonu :-)
Strašno kakve gluposti klinci pišu, jel tebi jasno da je to kamatna stopa izražena na godišnjoj razini?!
Dao sam sliku sa njihove stranice, jel mi možeš onda objasniti što znaći ovo 1-3 mjeseca?
Strašno kakve gluposti klinci pišu, jel tebi jasno da je to kamatna stopa izražena na godišnjoj razini?!
Dao sam sliku sa njihove stranice, jel mi možeš onda objasniti što znaći ovo 1-3 mjeseca?
Ako oročavaš na vrijeme od 1-3 mjeseca onda ti je kamatna stopa tolika.
Što je duže ugovoreno oročeno razdoblje to je i kamatna stopa veća.
I da, radi se o godišnjoj kamatnoj stopi tj. 12 mjeseci.
Iznos godišnje kamatne stope na rok oročenja od 1 do 3 mjeseca. Konkretnije, 2.75% podiješ sa 12 i dobiješ mjesečnu kamatnu stopu.
Znači za 400 tisuća kuna depozita na rok oročenja od mjesec dana dobiješ svega 900-tinjak kn.
Ček, ako meni netko kaže da sam ovca, šta da radim? Šta? Šta?
hihihiii
Pa gledajte...
Ova tema je ogledni primjerak stanovništva Hrvatske. Manji postotak border collie-a vlada većinom.. što bi rekli, kruha, igara i tableta.. pardon, tableta i igara, tko je vidio jesti bez tableta..
Skoljco (CJ) rules!
Jedna molba: ako se dobije tablet, neka sretnik napiše je li dobio upute na hrvatskom, što piše na deklaraciji proizvoda i sl. Baš me zanima.. Hvala.
Registrirao si se da nam saopcis ovaj vazan post? :-)
Navodno je jedini KAO razlog zas ih vec ne salje to sta ceka HR prijevod uputstva koja su sad na kineskom.
Ako tableti kojim slucajem dodu blago nama, a ako ne dodu(vise vjerojatno) onda cemo dobit pare nazad a CJ jednu veliku negativnu reklamu..
Mogu oni brisat koliko hoće ali google sve pamti ;)
Da. Praksa uredno funkcionira.
P.S. Skrećem ti pažnju da ne budeš neugodan. Ne bi se tako samnom ragovarao ni uživo.
Ovaj tvoj navod potiće na mišljenje da prijetiš u jednom dijelu. I ne trebaš nikome objašnjavati svoje navode ako ne želiš.
P.S. Skrećem ti pažnju da ne budeš neugodan. Ne bi se tako samnom ragovarao ni uživo.
Skrećem ti pažnju da nemaš blage veze šta pričaš, a uživo bi itekako pričao s tobom kao i sada.
Nisi ni ti baš u prvu kada ovako odgovaraš, jer nekome reći da nema blage veze šta priča bez potkrepljivanja dokazima isto kao i njegovi navodi o tome da praksa uredno funkcionira ne vodi ničemu. Ne moraju svi znati o naćinu funkcioniranja takve prakse.
Najvažnije je da nitko ne bude oštećen u ovom dijelu kupnje tableta, a drugo je manje važno ili nebitno.
Oprostite na mojem možda subjektivnom mišljenju.
Skrećem ti pažnju da nemaš blage veze šta pričaš, a uživo bi itekako pričao s tobom kao i sada.
ajd probaj nazvat generalnog zastupnika za Piggio u Hrvatskoj, pa vidi s njima koliko ćeš čekati recimo CDI, 90% dijelova koje naručujem od "generalnog zastupnika" čekam minimum mjesec dana, jer im se ne isplati imati stvari na lageru, iako su generalni zastupnik, iako je Italija na par sati vožnje, to je provjerena informacija, temeljena na iskustvu, a ne na činjenici da mi je mama rekla da sam pametan, pa svako trkeljanje koje mi pređe preko jezika mora biti točno
Ovi koji su dobili karton za "prijetnje" zapravo su ga dobili za off-topic svađanje o tome tko bi kako s kime razgovarao. Nemojte začatavati temu koja je ionako na rubu sukoba. Suzdržite se od vrijeđanja.
Gdje nam je školjco? Jer zanima me što je sa ponovljenom ponudom na CJ za tablet, zanima me jedan, možda i dva komada. Rekao si da će biti danas ponovno ponuda.
Ako tableti kojim slucajem dodu blago nama, a ako ne dodu(vise vjerojatno) onda cemo dobit pare nazad a CJ jednu veliku negativnu reklamu..
Možda sam nešto propustio, ali zašto CJ? Oni ništa ne prodaju (direktno), ne uvoze, ne pregovaraju s Kinezima, a garantiraju svima da neće ostati bez novaca. Koji je onda smisao da CJ dobije negativnu reklamu, a ne Kinezi ili "uvoznik" (ako stvari pođu po krivu)?
Možda sam nešto propustio, ali zašto CJ? Oni ništa ne prodaju (direktno), ne uvoze, ne pregovaraju s Kinezima, a garantiraju svima da neće ostati bez novaca. Koji je onda smisao da CJ dobije negativnu reklamu, a ne Kinezi ili "uvoznik" (ako stvari pođu po krivu)?
CJ je odgovoran za ponude koje objavljuje na stranici, a kupca ni ne treba biti briga tko stoji iza ponude. Uostalom, pare uplaćuješ na račun jajeta, a ne nekog Kineza ili tattoo majstora
Sve ide preko CJ, nije Peterfaj otvorio stranicu i nudi tablete preko sebe nego CJ radi to za njega, a to šta smo mi sad došli do Peterfaja na forumu to je druga stvar.
također CJ u više navrata tvrdi da su uređaji provjereni i da budemo sigurni da će biti dostavljeni na adresu, isto tako kažu da oni nebi stavljali ponudu na stranicu prije nego šta su provjerili firmu i bla bla bla.. Znači jasno su me uvjeravali da ću dobit to šta sam platio i da nemoram ništa brinut. Na moje pitanje jesmo zaštićeni i hoće li vratiti novce ukoliko je prijevara odgovarali su mi kako do toga neće doći prema tome isključivo njih držim krivima ukoliko nebude ništa od tableta, oni su ti koji su mi nešto "obećali". A ako na kraju iza toga ne stoje, onda ispadaju ništa više doli nepouzdani i nemaju ništa više nego lošu reklamu.
E to je bit stvari... Sve mi "ovce" koje smo uplatili taj tablet, ušli smo u ugovorni odnos s CJ, odnosno s Pravi klik d.o.o. Ja sam novce uplatio Pravom kliku, i od njih očekujem da ispune svoj dio kupoprodaje, tj. da isporuče laptop u roku od 7 dana počevši od 10.6., i apsolutno me ne zanima od koga i preko koga kupuju/prodaju/preprodaju, koliko to njih košta, koliko košta proizvodnja tog tableta, a ni koliko košta proizvodnja iphone-a 5...
Ukoliko CJ ne isporuč tablet, tražit ću novce nazad, uvećane za zakonsku zateznu kamatu od 12%. Osim toga, šaljem prijavu Državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, ide prijava Drž. inspektoratu, Sudu časti HGK, tužit ću ih čak i mami... Tada neka policija, carina ili netko drugi, utvrđuju da li je ikad uopće i postojala namjera prodavača da se tableti isporuče. Nekako nisam baš uvjeren da je netko spreman radi reklame, riskirati od 6 mjeseci do 5 godina zatvora, troškove zz kamata, povrata para, eventualne tužbe...
Ja ne razumijem te silne uspješne poslovnjake, vlasnike ogromnih informatičkih i drugih tvrtki, koji u malom prstu imaju trgovačko pravo, međunarodno pravo, menadžment, marketing, kriminalistiku i td., a već par dana dangube uvjeravajući nas naivčine kako smo nasađeni. Pa koliko samo slobodnog vremena imaju da istražuju po cijeloj Kini, šalju razne lažne upite, lažno se predstavljaju, nude poslovnu suradnju, uspoređuju fotografije..., a sve s ciljem da bi meni pokazali kako sam ja naivan, a oni mudri i promišljeni. Ako je vrijeme novac, puno ste više potrošili uvjeravajući me da sam se zaj... nego što sam ja riskirao plativši unaprijed taj tablet. A pošto vjerovatno ipak samo 'lade jaja i ne zarade ni za parizer, ima se vremena provodit istrage i brinut tuđu brigu...
Ponuda na CJ je bila i pretjerano dobra da bi se odbila; za 350 kn - potencijalni dobitak je sjajan tablet koji vrijedi cca. 1000 kn. U slučaju da ti ipak tablet ne dođe, CJ vrati pare. Moja je procjena da je to fer, čak sam spreman riskirati i tu malu mogućnost da je netko u CJ sišao s uma, pa da svjesno uništava tvrtku, i da se baš želi useliti u Lepoglavu na duže vrijeme.
Tih 350 kn meni ne predstavlja baš toliki iznos da ga nisam spreman staviti i na puno veću kocku. Netko će postupiti kao ja, netko neće, ali da me zbog toga me neki prištavi, nedojeb... geek naziva "ovcom"... Neće ići... U krajnjem slučaju, pare su moje i ako ih ja odlučim potrošit na sumnjive tablete, bijele kaubojke, live CD Elija Piska, pozlaćenu tipkovnicu, drvenu peć... punoljetan sam, za razliku od većine na ovom forumu, pa svojim parama raspolažem kako ja hoću.
Ovaj tvoj navod potiće na mišljenje da prijetiš u jednom dijelu.
Čitati s razumijevanjem treba znati i htjeti.
...
Živimo u Hrvatskoj, ako i ne dođe, dobiti ćeš povrat novca, naravno bez kamata.
Govoreći u slučaju prijevare, dobiti ćeš novce natrag uz eventualno neki kupon za popust pri sljedećoj kupnji, nikakve kamate i slično.
Prijave državnom odvjetništvu, inspektoratu i slično možeš napraviti no vjerojatno se ništa neće dogoditi, vidiš li kakve velike prevare i korupciju imamo u zemlji i što saznajemo svaki dan. Ne živiš u idealnom svijetu.
Puno kupaca Ipada na megapopustu za 800kn je prijetilo državnim inspektoratima, govorilo da oni trebaju dobiti taj tablet po toj cijeni, naravno nisu dobili, megapopust nije kažnjen, ništa nije procesuirano niti je bilo posljedica. Naravno, ogromnu reklamu su dobili.
Koliko vidim, crnom jajetu ne ide nešto, nema puno ponuda te fanova i htjeli su si besplatnu reklamu napraviti. A u tome su uspjeli jer se puno piše i puno će se pisati o njima.
Totalno bespotrebno prepiranje, pametovanje i vrijeđanje u ovoj temi. Ako tablet stigne, super, ako ne opet ok, tko god je ušao u tu kupnju ušao je sa vlastitim svjesnim rizikom da od toga nebu možda ništa, ali jednaki je rizik i kad kupuješ prek ebaya. Mislim da nitko ne bu popušio lovu. A o tome da je to dobra reklama za CJ, pa nije baš, a i o tome da se puno piše isto bi se dalo raspraviti. Gdje se piše? Na bugovom forumu i na forum.hr i to je to, neš ti reklame... Da se mene pita ja bih ovu temu u lock i doviđenja...
Najbolje zaključati tok ne dođe do daljnjeg razvoja situacije jer ovo ne vodi nikamo. Same prepirke.
Ili dok ne dođe do još jedne ovakve ponude
Meni sad nije jasno.. ako ne dobiješ tablet, hoćeš ti tužiti/prijaviti CJ ili ne? Pročitao post, iz crnog si otišao u bijelo pa me zanima..
I nemoj se ljutiti ako si se osjetio prozvanim kad je netko od forumaša nazvao kupce tableta ovcama. Ja ga nisam kupio pa sam ovca. I baš mi dobro, vidi me, 5. godinu ovdje. Oštrigali me tu i tamo al narasla mi vuna.. Noga doduše nije, ali.. imam još 3.
Zato, relax bro. ;)
Cheers