Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.174.448
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Jučer sam na akciji u Se-Marku našao samsungov tab 3 8.0 za 1000kn, pisalo je do 1600kn uštede. Inače ne pratim tablete pa ne znam da li to je velika akcija ili ne, ali možda nekome posluži tko se bolje razumije u ovo.

Paragon

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Koji tablet da uzmem?
Ram kaže...

Je, to stoji. :)

Više-manje jasno što se tiče specifikacija tog Wintaba, osim kvalitete kamere. Nigdje na web-u ne mogu pronaći nekakve sample slike.

Edit:

1GB RAM dovoljno za Windows 8?

Gledaj, za tablete i smartphone na Windowsima ne moraš razmišljati kako će raditi jer oni rade fluidno i kako spada na svemu, ta logika kod androida vrijedi.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8
12 godina
Koji tablet da uzmem?

ako ne morate kupiti u hrvatskoj onda bilo sto sa tegrom, moja preporuka je xiaomi mipad. bolji nego ijedan tablet na nasem trzistu i upola jeftiniji

0 2 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?
Malo sam gledao sad po youtubu taj xiaomi mipad i cini s oke. Di gakod nas nabaviti i kolika mu je cijena. Trebam nesto da radi normalno znaci da mogu normalno na youtube. Procitati forume i igrat batelfiled 4 commander app. Sad imam neki hiawei od t coma i taj mi nemoze tu igru gurat.

0 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?
Jos jedan post dal za tu lovu postoji ista bolje?? http://www.edigital.hr/Tablet_racunala/Samsung_T310_Galaxy_Tab3_8.0_WiFi_16GB_White_(Android)-p41004.html?gclid=CPm-u7uM0MECFXDHtAodHhkAEQ

0 0 hvala 1
17 godina
omomomomoomm kaže...
Jos jedan post dal za tu lovu postoji ista bolje?? http://www.edigital.hr/Tablet_racunala/Samsung_T310_Galaxy_Tab3_8.0_WiFi_16GB_White_(Android)-p41004.html?gclid=CPm-u7uM0MECFXDHtAodHhkAEQ

u 8" inčnom svijetu i ne osim možda protegnuti se do povoljnog LG GPad 8.3, a općenito se bolje protegnuti do Nexusa 7 (2013)

12 godina
Koji tablet da uzmem?
Dobar se cini taj lg gpad ali on kosta 1700 kn a samsung 1000kn iskreno rade bi lga ali zao mi tolke love izdvajat za tablet. Neznam vidjet cu vjerojatno cu uzet samsunga valjda vrijedi tu lovu

0 0 hvala 0
12 godina
omomomomoomm kaže...

Ja bi ti radije gledao asus zbog brzeg zenUI sucelja i dosta boljeg soc-a, touchwizz je koma a i poznato je da samung ima puno bloatwera instalirano

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=11490

jedino je mana 7" ekran, 8-9" je puno bolje

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 2:47 (roby27).
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Ako bi nekog zanimalo:

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
EZY-E kaže...
Ram kaže...

Više-manje jasno što se tiče specifikacija tog Wintaba, osim kvalitete kamere. Nigdje na web-u ne mogu pronaći nekakve sample slike.

Edit:

Gledaj, za tablete i smartphone na Windowsima ne moraš razmišljati kako će raditi jer oni rade fluidno i kako spada na svemu, ta logika kod androida vrijedi.

neki dan sam instalirao windows 8.1 na Asus EEE

tocnije na:

http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/Eee_PC_1001HA_Seashell/specifications/

ima 1GB memorije  

performanse nisu ni blizu windowsima xp s kojima je dosao 

ubija ga sto ima samo 1gb rama (windowsi postavljeni da rade u performance modu, tj ugasene sve animacije i to), chrome se otvara po nekoliko sekundi zajedno sa svakim novim tabom 

metro disejblan i instaliran windows classic shell

1gb jednostavno nije dovoljno za neki normalan rad

15 godina
protjeran
Fanu kaže...
EZY-E kaže...
Ram kaže...

Edit:

neki dan sam instalirao windows 8.1 na Asus EEE

tocnije na:

http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/Eee_PC_1001HA_Seashell/specifications/

ima 1GB memorije  

performanse nisu ni blizu windowsima xp s kojima je dosao 

ubija ga sto ima samo 1gb rama (windowsi postavljeni da rade u performance modu, tj ugasene sve animacije i to), chrome se otvara po nekoliko sekundi zajedno sa svakim novim tabom 

metro disejblan i instaliran windows classic shell

1gb jednostavno nije dovoljno za neki normalan rad

Mislio sam na tablete i smartphonee.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8
12 godina
Koji tablet da uzmem?

windows tableti dolaze sa windows 8 OSom (istim koji sam ja instalirao na svoj asus eee) 

mislim da je taj moj asus usporediv sa nekim windows tabletom ispod 2000kn koji dolazi sa 1gb rama..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?

ma tableti sa windowsima su niš koristi. tj windowsi na tabletu ...

Forzza Fiume !!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Fanu kaže...

windows tableti dolaze sa windows 8 OSom (istim koji sam ja instalirao na svoj asus eee) 

mislim da je taj moj asus usporediv sa nekim windows tabletom ispod 2000kn koji dolazi sa 1gb rama..

Pričaj ti šta hoćeš ali moj tablet na winsima DALEKO bolje funkcionira nego bilo koji sa androidom, to ti jamčim, naravno ako pričamo o korištenju metro appova a ne očekivanja od tableta da bude kao full desktop pc.

Npr xperia z2 tablet je čisti smijeh bio kad sam ga isprobao i vidio koliko lagga i koliko mu je sučelje ne tabletsko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 13:04 (EZY-E).
12 godina
Koji tablet da uzmem?

sta je po tebi lag? 

izrazito sumnjam da z2 tablet laga posto je sonyev overlay nezahtjevan sto se tice resursa (za razliku od npr samsungovog touchwiza)

imam sony z1 (mob) i nikad nije zalagao 

instalirao sam na njega cyanogenmod i nema laga

danasnji mobiteli/tableti jednostavno imaju toliko procesorske/graficke snage + android je od verzije 4.4 toliko optimiziran, da je lag neprimjetan 

osim u slucaju mog samsunga galaxy tab pro 8.4 kojeg sam odmah morao wipeati i staviti cyanogenmod na njega zbog svog bloatwarea i laga uzrokovanog touchwizom (no ni takve "radikalne" mjere vise nisu potrebne posto su modderi napravili touchwiz launcher koji ne laga i pruzili ga u obliku apk filea kojeg svatko moze instalirati..)

rijec je o tabletu s ekranom rezolucije 1600x2560..

niti te kontam oko "ne tabletskog" sucelja

android sucelje je sasvim OK za tablete (stvar je osobnog ukusa hoce li se tebi vise svidjeti metro ili google now ili iOS)

osim ako ne mislis sto vecina vaznih aplikacija i dalje nema tablet mod rada vec aplikacije isto izgledaju kao i na smartphoneovima u kojem slucaju se slazem s tobom

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Postoji li tablet od 10 inča s SIM utorom (znači mogu se sa njega slati SMS i pozivi) s cijenom oko 2000 kuna?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Fanu kaže...

sta je po tebi lag? 

izrazito sumnjam da z2 tablet laga posto je sonyev overlay nezahtjevan sto se tice resursa (za razliku od npr samsungovog touchwiza)

imam sony z1 (mob) i nikad nije zalagao 

instalirao sam na njega cyanogenmod i nema laga

danasnji mobiteli/tableti jednostavno imaju toliko procesorske/graficke snage + android je od verzije 4.4 toliko optimiziran, da je lag neprimjetan 

osim u slucaju mog samsunga galaxy tab pro 8.4 kojeg sam odmah morao wipeati i staviti cyanogenmod na njega zbog svog bloatwarea i laga uzrokovanog touchwizom (no ni takve "radikalne" mjere vise nisu potrebne posto su modderi napravili touchwiz launcher koji ne laga i pruzili ga u obliku apk filea kojeg svatko moze instalirati..)

rijec je o tabletu s ekranom rezolucije 1600x2560..

niti te kontam oko "ne tabletskog" sucelja

android sucelje je sasvim OK za tablete (stvar je osobnog ukusa hoce li se tebi vise svidjeti metro ili google now ili iOS)

osim ako ne mislis sto vecina vaznih aplikacija i dalje nema tablet mod rada vec aplikacije isto izgledaju kao i na smartphoneovima u kojem slucaju se slazem s tobom

Lažeš da nikad nije zalaggao jer i ja imam z1(compact) i ponekad (rijetko kad, ali ipak) zaštuca.

To što ti to ne primjetiš je druga stvar.

Džaba sva ta snaga kada je android još uvijek nedovoljno optimiziran, pogledaj kako je symbian ili meego radio i na KOJEM hardwareu pa će ti sve biti jasno.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

trebao bi mi tablet s što većim i kvalitetnijim ekranom, za prezentacije, a što jeftiniji {#}, jel možete preporučiti koji

0 0 hvala 0
12 godina

može recimo ovako Asus transformer TF103C

15 godina
Koji tablet da uzmem?
Jeli se može negdje kod nas kupiti Nvidia Shield tablet?
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

što mislite o ovom:

http://www.nabava.net/tablet-racunala__1250/samsung-tablet-galaxy-tab-2-p5110-101-2048x1536__2134681

jel ovo 2048x1536 rezolucija ili? za prezentacije bi mi trebala dobra rezolucija ponajviše.Sad vidim da ga nema za kupit nigdje :-(

ili ovaj:

http://www.nabava.net/tablet-racunala__1250/asus-tablet-memo-pad-me302c-1b054a-101-1920x1200__4448871

jel postoje univerzalne olovčice za tablete i hoće li biti kakvih akcija za božić???

puno pitanja znam, al pomažite

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
elmario727 kaže...

što mislite o ovom:

http://www.nabava.net/tablet-racunala__1250/samsung-tablet-galaxy-tab-2-p5110-101-2048x1536__2134681

jel ovo 2048x1536 rezolucija ili? za prezentacije bi mi trebala dobra rezolucija ponajviše.Sad vidim da ga nema za kupit nigdje :-(

ili ovaj:

http://www.nabava.net/tablet-racunala__1250/asus-tablet-memo-pad-me302c-1b054a-101-1920x1200__4448871

jel postoje univerzalne olovčice za tablete i hoće li biti kakvih akcija za božić???

Moje mišljenje o galaxy tabletima je: jedino ako baš moraš, isprobao sam tab 3 i to tako šteka da je za popi*diti, olovkice za toichscreen rade i na tabletima i mobovima tako da uzmi bilo koju.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
12 godina
elmario727 kaže...

što mislite o ovom:

ili ovaj:

tab 2 nema takvu rezoluciju, to je greska u naslovu na nabavi

imas ovako ako zelis izvana naruciti jedan od best buyeva 16 ili 64GB xiaomi mipad

10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

hvala na savjetima, mislim da ipak ovog uzimam

http://www.nabava.net/tablet-racunala__1250/pipo-tablet-max-m6-pro-97-2048x1536__6189091

manje od 1500 kn, po recenziji (iako je od prije god dana) vrlo dobar, nije baš brand ko apple al zato je i duplo jeftiniji sa sličnim perfomansama... šta mislite? :-)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Trebao bi preporuku za tablet od 10". Primarno bi se koristio za citanje PDF-ova te surfanje po internetu. Pored toga, eventualno kakava igra i to je to. Budzet sa kojim se raspolaze je cca 200€. Koji model predlazete?

Da li da narucujem kod nas ili negdje iz EU?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Najbolji tablet do 1400-500kn? Koristio bi ga za brljanje po internetu, igranje igara, obavezno clash of clans. Poželjno da ima IPS ekran i quad core procesor. Do sad sam gledao Asus Memopad 7 i 8. Postoji li nešto bolje u tom rangu? Hvala i LP  {#}

01101100011101010110101101100001
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?
Dal je ipad mini retina sa 16gb dobra kupnja za 2300kn novi zapakiran iz ducana. Danas ga gledao malo u techno marketu i stvarno ki se svidio.

0 1 hvala 1
15 godina
protjeran
omomomomoomm kaže...
Dal je ipad mini retina sa 16gb dobra kupnja za 2300kn novi zapakiran iz ducana. Danas ga gledao malo u techno marketu i stvarno ki se svidio.

Ne.

12 godina
Koji tablet da uzmem?
Obrazlozi?

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice