Dragogodra sjajno je ovo sto si napravio, reci mi molim te dali si prvo rootao ili si prvo flash-o rom sa 2.3.3 pa naknadno rootao ? I reci mi jesi li uspio napraviti recovery sa clockwork ? hvala...eh btw jesi li nasao neki moded kernel za flashat sa kojim radi c preko set cpu-a ?
JOYPLUS M778 Problem
- poruka: 119
- |
- čitano: 66.174
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Dragogodra sjajno je ovo sto si napravio, reci mi molim te dali si prvo rootao ili si prvo flash-o rom sa 2.3.3 pa naknadno rootao ? I reci mi jesi li uspio napraviti recovery sa clockwork ? hvala...eh btw jesi li nasao neki moded kernel za flashat sa kojim radi c preko set cpu-a ?
Prvo flashas pa onda rootaš.
E ovako stvar je tome da je ovaj TCC8803 chipset relativno nov i tek se unazad mjesec dana nešto počelo raditi oko njega.
Što se tiče recovery-a nešto sam jučer eksperimentirao ali ovih par dana sam zauzet pa ću tek slijedeći tjedan se pozabaviti oko toga, a do sada još ga nitko nije uspio clocknuti. Primarno mi je bilo ovih dana natjerati ga da se spaja na Ad-hoc mrežu ali nikako modificirati wpa_suplicant da radi stabilno, ali našao sam riješenje preko 3rd party apk i za sada stabilno ide na internet preko iphona.
Ajde molim vas jel netko moze napraviti tutorial kako da napravim ovo u vezi rootanja i flashanja zbog te baterije :S
Dragogodra, bio bih ti neobično zahvalan da objasniš čime si uspio rješiti spajanje m778 na adhoc veze, bez diranja wpa_supplificanta.
Naime, mučim se već dva mjeseca sa ovim problemom. Kad bi se m778 uredno kačio na adhoc, imao bi sve što je potrebno i bio bi 100 puta pametnija kupovina od raznih skupih igračaka. Hvala na dosadašnjim postovima, riješio sam upgrade na 2.3.3 i rootanje.
Registrirao sam se samo zbog draginog truda oko EM 73 roma i postam rješenje za spajanje putem USB sticka koji nije CDMA .
1.Sa root expl.modificirati etc/apns-conf.xml tj.samo treba dodati postavke mobilne mreže čiji imate stick (u mome slučaju T - com ali bon bon mreža -dakle isto
2.U - postavke-povezivanje-mob.mreže-nazivi pristupnih točaka (stisni meni i dodaj novi APN).popuni i save SADA ĆE GA save - ati jer se nalazi u conf .xml što na MID 73 nije htio
3.Odaberi mrežu (vrtit će sve i svašta - od je nije spojen itd...)ali to ignoriraj
4.Stavi kvačicu na 3G i ola neće više biti 3G disabled nego Će se pojaviti u taskbaru zelena 3g ikona
5. Spojen
Ja sam ga danas rasturo cijeli dan iako sam na EDGE signalu.
Ne da mi se ponovo vraćati na MID 73 da probam na njemu to isto pa tko želi....
Nadam se da serviseri iz chipoteke ovo čitaju jer to su i ono trebali skužiti prije mene
Dragogodra, bio bih ti neobično zahvalan da objasniš čime si uspio rješiti spajanje m778 na adhoc veze, bez diranja wpa_supplificanta.
Naime, mučim se već dva mjeseca sa ovim problemom. Kad bi se m778 uredno kačio na adhoc, imao bi sve što je potrebno i bio bi 100 puta pametnija kupovina od raznih skupih igračaka. Hvala na dosadašnjim postovima, riješio sam upgrade na 2.3.3 i rootanje.
Prog ti se zove ZT-180 Adhoc Switcher, napisan je za Zenithink ZT-180 tablet ali radi i na M778. Treba mu jedno 5-6 sekundi da se prebaci iz jednog moda u drugi ali meni se uredno spaja na iphone, samo moraš ručno upisati ime mreže na koju se spajaš a kasnije zapamti i radi sve automatski.
Nema ga na marketu pa proguglaj i skini i instaliraj ili ako koristiš one "druge" markete na tabletu nadji tamo.
Pozdrav
Dragogodra, neizmjerno hvala. Upalilo je iz prve. Spajam se na JoikuSpot na mom Symbianu na Nokiji e63. Radi ko satić.
Pozdrav
Da li je netko probao spajanje blutootha, preko BT stika koji bi po nekoj logici trebao raditi... ili se varam.
Trebalo bi mi za spajanje na mob, koji mi služi kao modem i za slušalicu koja bi bila korisna za skype
Ajde molim vas jel netko moze napraviti tutorial kako da napravim ovo u vezi rootanja i flashanja zbog te baterije :S
DA stvarno, može li netko to napraviti za nas koji nismo baš doma s tim stvarima?
Evo nakon nekoliko dana guglanja i mnogo rasparava na par foruma zaključak je ovakav: ovaj generički firmware 2.3.1 sa joyplus stranice ne valja ništa, battery managmet je u debilani totalno. Uredaj crpi bateriju nenormalno, cijelo vrijeme tablet zamišlja da je mobitel i phone aplikacija stalno se pokušava spojiti na mrežu, svako par min. pali se ekran, itd. Deinstaliranjem phone i provider apk sitacija se drastično popravila ali to nije to. Ali našao sam riješenje na jednoj kineskoj stranici, novi firmware za telechips TCC8803 2.3.3 sa kojim uredjaj radi ne 5 nego najmanje 55 puta bolje. Standby je sada oko 30-35 sati, uredjaj sa maltretirao cijeli dan, flashao svašta, instaliravao, isprobavao i baterija traje. Pravi preporod u odnosu na origigi firmware. Uredjaj više nema cell signal bar i ne glumi više mobitel. Evo ko oće updejtati neka skine sa ovog linka : http://www.megaupload.com/?d=1P42W0OI
Flashira se FWDN metodom, aplikaciju dobijete sa originalnim firmware-om sa joyplus stranice ili sa ovog linka: http://www.megaupload.com/?d=5NVRK91T
Rotanje radite sa SuperOneclick v 1.9.1, odaberete exploit psneuter i uplodovao sam ga vam na ovaj link:
http://www.megaupload.com/?d=6ZPAQ9ZZ
Telechips ADB drivere imate na ovom linku:
http://www.megaupload.com/?d=RLBE3Y05
Poslije rotanja morate dobiti u apk meniju superuser apk i možete downloadati sa marketa neki root checker i testirati da li je rotan uredjaj.
Obavezno prije flashanja formatirati nand i izvaditi sd karticu ako je umetnuta i uredjaj vratiti na tvorničke postavke te onda flaashati( možete odjednom ubaciti sve tri fajle, lk.rom, tcc8803_mtd.img, nand.data.fai).
Da napomenem, kod mene uredjaj radi sada odlično ali sve ovo ako će te raditi, radite na svoju odgovornost.
Dolje imate par slika i ako nekome nije nešto jasno nek pita pomoći ću.
Napravio kaj si rekao i nešto je zapelo. Uspio sam update na 2.3.3 ali kada ga resetiram ne radi mi ekran. Mogu ga upaliti, ali ekran ne reagira na dodir, reagira na tipke i na ništa više.
Pa ponovno ga flashaj pa probaj ako ne vrati na generic 2.3 sa njihovog sajta, btw rom koji u nazivu sadrzi SIS je obicno za capacitive ekran a SX za rezistivni, rom sa linka je SIS pa ga zato nisam htio osobno flashat, al eto njemu radi iako ima rsistivni a tebi ne radi, cudno. Mislim da ima za TCC8803 na xda za skinut koji bi dobro radio za m778 resistive ali nemam tablet trenutno kod sebe pa ne mogu isprobavat. btw nakon flashanja kad se podigne sistem nemoj ga dirat par minuta, nakonpar minuta ga samo otkljucaj i rebootaj, nakon reboota opet ga pusti par minuta da se novi ROM stabilizira, nakon toga ga "ozkljucaj" i normalno zapocni sa radom.
Pa ponovno ga flashaj pa probaj ako ne vrati na generic 2.3 sa njihovog sajta, btw rom koji u nazivu sadrzi SIS je obicno za capacitive ekran a SX za rezistivni, rom sa linka je SIS pa ga zato nisam htio osobno flashat, al eto njemu radi iako ima rsistivni a tebi ne radi, cudno. Mislim da ima za TCC8803 na xda za skinut koji bi dobro radio za m778 resistive ali nemam tablet trenutno kod sebe pa ne mogu isprobavat.
Probao sve, uspio sam čak naći update na cirys mod 7 (Izgleda opako, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1119778) ali ništa, sada sam skinuo orginal sa JoyPlus stranice, oba dva i proba. Ništa, ekran mrtav. Idem sutra u chipoteku da vidim o čemu se radi. Sada me je zbunilo što sam našao neke informacije da chipoteka ima i kapacitivni i resistivni ekran a M778 nema nikakv serial number po kojem bi se moglo vidjeti koji je koji. Bojim se da se može zbrikati ekran ako se nešto krivo napravi. :(. Tako da bi trebalo napraviti precizan manual za update.
Ono upustvo koje je gore navedeno našao sam na jednom forumu na eng, od rijeći do rijeći isto samo je ovdje prevedeno na Hrv. Može biti da je gore krivi driver :(
Nažalost našao sam odgvore :). Ovako, postoji mogučnost brickanja ekrana kod LK.ROM-a i kod korištenja orginal updata. Izgleda da se dogodi da se kod flashanja u određenim uvjetima dogodi brisanja podataka sa kontrolera koji kontrolira ekran. Trenutno još nema načina da se to ispravi. Dobio sam novi uređaj i neko vrijeme ga ne mislim flashati :). Hvala svim na pomoći
E sada će te umrijeti od smijeha :). Uspio sam i drugi zaštekati :), nije mi vrag dao mira pa sam išao ponovo probati ali sa orginalnim updatom sa joyplus stranica. Po flashanju, opet se dogodilo isto, sada opet imam uređaj kojemu TS ne radi, lol. Ali za druge, ovako, korištenjem FWDN alata može se dogoditi brisanje firmware od touch screen-a. Ne mogu sada probati ali kod kada se koristi FWDN ne koristiti file lk.rom jer izgleda da kada se njega kopira da taj postupak obriše firmware sa TS kontrolera i jedini postupak je ponovo stavljanje firmwarea kojeg trenutno nema na netu za skinuti. Tako da je moja preporuka, ako ste uzeli M778 u zadnjih mjesec dana, nemoj te ga flashati. :)
Samo mala obavijest,i ja sam probao flashati tablet sa ovim vasim firmwarea i isto mi je zastelkao.Danas ujutro sam ga odnesao na servis u chipoteku i nisu mi priznali garanciju jer sam stavljao neodgovarajuci i nesluzbeni firmwarea koji nije od joyplusa.
Ne znam onda kaj si delao sa njim,ja sam već par puta stavljao i jedan i drugi rom (radio sam tutoriale) ,na par tableta od frendova sam isto to postavio i sve dela bez brickanja ekrana.
A što se tiće garancije ,ne kužim kako su znali da si stavljao em 73,kaj si im rekao??,trebao si onda opet vratiti original rom pa im odnijeti u servis jer mogučnosti brickanja su i na kapacitivnom ekranu moguće sa originalnim updateom.
Evo da se pohvalim. I meni ne radi touchscreen nakon sto sam flashao ovaj rom koji je preporucio dragogodra. :-((
I da stvar bude gora, svi sluzbeni file-ovi s Joyplusove stranice su offline.
BTW, imam M778 s resistivnim ekranom.
Jel ima itko "M778_R_2.3_Update_20110426.rar" da ga uploada na neki fileshare server, bit cu mu vrlo zahvalan.
Ne vjerujem da ce mi proraditi touchscreen, al bar cu moc pokusat iskoristit garanciju.
Hvala unaprijed!
Imam ga ja, evo stavio sam da se upload-a na 4shared, nisam jos nista uploadao i sherao ranije pa ako nesto nisam dobro napravio napisi
4shared.com/folder/Yq6b386n/_online.html
Mozda da probas na http://www.megaupload.com. Nisam nikad radio s tim, al pise da se moze besplatno stavit do 200 GB.
Nisam iz Rijeke, a za mail je sigurno prevelik file.
Hvala!!!!
Edit: Vidio sad da si se snasao. Hvala jos jednom!!!!
Imam ga ja, evo stavio sam da se upload-a na 4shared, nisam jos nista uploadao i sherao ranije pa ako nesto nisam dobro napravio napisi
4shared.com/folder/Yq6b386n/_online.html
tek je na 10%, probaj za cca 20 min...nah ustvari pise : time left 45 min to upload...spora mi je veza...LINK http://www.4shared.com/file/OP44nFPO/M778_R_23_Update_20110426.html
Bok ljudi, bili netko mogao uploadati video na jubito te demonstrirati rad tableta? BTW procitao sam negdje da uskoro dolaze verzije s kapacitivnim ekranima, zna li netko jesu li vec stigli kod nas, gdje ih ima nabavit?
mislim da ih jos nema kod nas, a na jubito :) imas vec 2 kratka videa o m778, ja nemam kameru pa ti ne mogu snimiti.
Ma vidio sam :) Al prekratko je to, daj da vidim kako prikazuje pdf, epub i sl. DAkle ako sam dobro shavtio mogu sad npr uzeti stik od tele2, piknut ga u tab, modificirat sto treba i radit cemi net?
E da, baš si gledam, ako radi CM7 na ovom tabu, onda bi moždai miui mogao radit :D
jel zna neko na što se odnosi ovaj update (M778C. Updated neutral android2.3_V2. 20110630)na službenim stranicama
tj koja je razlika u odnosu na ( M778 Updated neutral android2.3 (Capactive screensoftware) 20110516)
znam da još nisu kod nas stigli u prodaju M778 sa kapacitivnim ekranom ali svejedno pitam
i ako nađem M778 onu stariju seriju sa Androidom 2.2 jel bolje kupiti taj stroj ili od ovu najnoviu seriju sa instaliranim Androidom 2.3.1
mislim zbog flashanja i problema kurenja ekrana kod novije serije. koliko kužim bolje je kupit stariji urđaj jer se bez problema flasha i ne crkne
mu ekran. jesam u pravu?
Mislim da ti miui skoro pa sigurno nece raditi, cm7 nekima radi ali mislim da nemaju m778 vec neki hardverski vrlo slican ili isti model, ja bih se strpio jos malo i pratio decke na xda koji nesto rade na tc8803 ali nije jos nista dovoljno pouzdano. Ima puno dobrih developera koji mogu u "tren oka" modificirat kernel i napravit odlican rom za m778 samo problem je sto ti developeri imaju druge i bolje uredjaje na kojima rade a ovaj ih ne zanima.
@Dlsign
Ovo je vjerovatno neki rom update za capactive model probaj ga skinut samo da vidis sto pise u opisu uz update, mozda su napisali tamo na sto se odnosi. A ovo drugo mislim da nema nove i stare serije sto se tice hardvera, jednostavno neki imaju 2.2 a ovi zadnji sto su stigli iz kine vec mozda imaju 2.3.1 jer su u joyplusu taj flashali prije isporuke, ako kupis onaj koji vec ima 2.3.1 ne mozes nista skurit jer nemas nista novije za flashat od onog sto on vec ima unutra, a ako kupis onaj sa 2.2 onda ga sam flashas na 2.3.1, zakljucak bolje kupi onaj sto vec ima 2.3 ako postoji za kupit tako da ne moras nista sam flashat naredno vrijeme do novijeg update-a na 2.3.3 ako ga uopce izdaju.
Opet problem sa navedenim uređajem i ekranom.Prije 20 minuta surfao sam Bug forumom i ekran je odjednom posato bijeli.Znači nikakvo opterećenje ništa.Odjednom se zabijelio i dalje ne reagira na ništa (reset,power button...).Da li je netko možda imao sličan problem ili da nešto zna o ovome bio bih mu jako zahvalan.
EDIT:Evo ga napokon proradio uz pomoć Reset Button-a :)
evo opet novi prpblemi...radim na njemu 20 minuta i onda se zaledi ekran i tab se resetira...i jel se moze ovo cudo napunit preko usb-a powto mi ne radi ulaz za punjac...