Sada kada počinjete čitati ovu temu,mislite da sam možda lud.No već si mislim,kada budem uzimao sljedeću konfiguraciju,mislim si da bi bolje trebao uzet server.Kako gledam,mislim da ispadne jeftinije,bolje,brže.Evo npr. Ako je to to http://www.ebay.com/itm/1U-Supermicro-Intel-D525-Atom-Server-Barebone-/260687359643?pt=COMP_EN_Servers&hash=item3cb22d6e9b#ht_1958wt_699 311$ 1885 kuna.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nije.uračunao sam i hard,a ram imam kod kuće,mislim da je to nešto dobro za dug rad na kompu,jer se ne grije tolko,npr za mene,napajanje mi se stalno grije pa sam stavio ventilator onaj veliki da hladi kraj njega :D, a usto,napraviš virtualni komp,za server 2008 možeš i zaradit za domene i ftp.
nije.uračunao sam i hard,a ram imam kod kuće,mislim da je to nešto dobro za dug rad na kompu,jer se ne grije tolko,npr za mene,napajanje mi se stalno grije pa sam stavio ventilator onaj veliki da hladi kraj njega :D, a usto,napraviš virtualni komp,za server 2008 možeš i zaradit za domene i ftp.
Kako to misliš zaradit za domenu i ftp? FTP je protokol. Dugotrajan rad na računalu i rad servera se uvelike razlikuju.
mario maras hahahaha ja sam mislio da si ti mrtav :p
Kao prvo što će ti server? Ako služi za skidanje filmova itd onda bolje uzmi NAS server, što se tiće hostanja servera (sudeći po tebi :p),ftp, stranica opčenito to je sve super ALI ovdje na Balkanu to nemožeš ostvariti jer ako hostaš server može se spojiti određeni broj igrača npr 4 ili 5 prije nego što počne stranica/server neke igre štekati.
hahah,ustvari,meni bi za svašta služio! meni treba nešto brži
http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/server-hp-dl580-g2-quad-xeon-oglas-1071323
na njuškalu 4000 kn
evo,ovo je nešto dobro
16 gb Ram
Quad Xeon (4x 3.0 ghz/4mb L3)
nemam ni sad slab komp,(2.6 ghz 4 jezgre 4 gb RAM-a)
ali meni treba nešto što prži :D
na umu mi je da hostam gameservere,(minecraft,cs,San Andreas)
a pošto bi imao više minecraft crackiranih servera koristio bih oracle virtual box.
Inače korstim 4 mbps t-com ali sam se mislio prebacit na 25 mbps. :D
Et,preporučite,ili neka mi netko pokuša sastaviti neku mašinu,do 2000 kn :)
stari ti bi ovo, ti bi ono a nemaš pojma čemu što služi. Za hostanje servera je potreban jak UPLOAD što ovdje na balkanu nije moguče ni kupiti jer još NEMA tih velikih upload brzina.
Drugo: Server je server,komp je komp. Kad ti kupiš server što će ti on? Nemožeš na njemu igrat igre^^ jeli ti vidiš gdje je grafička na tom serveru?^^ ipak to je server, a ne komp.
btw: kažeš da se sastavi neka mašina za 2k kn, a hočeš kupiti server za 4k kn.
Savjet: Spoji to i imat češ 6k kn. Ionako ti je i sada dobar komp samo neznam kakva je grafička. Nadogradnja kompa za 6k kn je jako hebena.... možeš imat high end komp sa nadogradnjom jako lako samo moraš zaboraviti to sr4nje sa hostanjem servera....a kako zaboraviti? Pozovi 10 ljudi na svoj server i vidi kako se svima ponaša server.
haha,aj ok! shvatio sam razliku
.
Nije mi jasno kako ces ti na ADSLu hostati server. Em je upload smijesan em se svaki dan IP mijenja..
Ali kada bih bio na optici?I imo no-ip,tako sada hostam za nekolko prijatelja
optika bi ti dala stalni ip, ALI možeš ti hostati stotinama prijatelja servere kada u svim tim serverima nemože normalno igrati više od 4-5 ljudi. (da......zbog uploada).
Brate mili kakav neozbiljan topic... brrrrrrrr A onaj HP DL580 G2 sa Njuškice će ti susjedi nagurat dost' duboko u uho.
http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/server-moguca-zamjena-oglas-5208284
Probaj sa jeftinijim pa vidi dali se isplati lupat silne novce na tako nesto za sto jos nisi siguran dal ce ti se isplatiti.
Ovo je bio moj server za hostanje sampa i minecrafta :)
Ali moras znati da kod nas nema ljudi zainteresiranih da ti daju donaciju a kamoli da ti placaju mjesecno za hosting. Ne isplati ti se dizati brzinu neta samo zbog dizanja servera klincima da se igraju... Moj savjet
Što če ti server ako ne misliš držati servere?
Ne možeš to koristiti kao pc, pc je pc Ima li server uopće grafićku karticu?
Što če ti server ako ne misliš držati servere?
Ne možeš to koristiti kao pc, pc je pc Ima li server uopće grafićku karticu?
Nema, monitor se ubode direktno u DRAC.
Supermicro je uvijek dobar izbor, mada je ovo na ebay-u SM kučište s intelovom pločom. Imaš takvih serverčića za kupit i u Zg. Probaj www.martiro.hr . Oni imaju Supermicro s Supermicro pločama, a koliko sam čuo moguče je proč jeftinije s Intelovom pločom. Mislim da im je e-mail: prodaja@martiro.hr . Imaju i tower servere. Ja osobno volim Supermicro, pa tako i doma imam dosta toga. Je malo više love, al se isplati.
Pozz.