Mini PC - koji odabrati?
- poruka: 74
- |
- čitano: 48.188
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
nikako ne 5500, radije stariji 3600 jer ima više keša i podržava pcie 4.0
uopće je nevjerojatno da su išli izdat lošiji 6core od prethodnika
ali niti jedan od njih nema integriranu grafu, ne znam jel misliš stavljat neku posebnu grafu pa gledaš takve procesore, ali igpu na primjerice 5600g ti je sasvim ok za office
iako je i 5600g zapravo zakinut, jer je osim grafe isti kao taj 5500, manji keš i samo pcie 3.0 podrška, ali i to je sasvim ok za nezahtjevne korisnike koji ne misle uzimati brže pcie 4.0 ssd-ove
nesto od ovih mozda LINK
ili ako hoces sam slagati, preporucujem ovako nesto kuciste koje ima odmah 200W napajanje, a plocu, proc, cooler, ssd i memoriju si kupis po zelji
imam 4700G u takvom kucistu, sa NH-L9a hladnjakom i najjeftinijom mogucom A520 plocom, osim uobicajenih AMD sranja sa memorijom, sve radi bez problema. mozes se i igrati na njemu, mali roka minecraft, roblox i forzu 4 zadovoljavajuce
ako te jos nesto zanima, samo pitaj, meni su sva racunala ITX, pa mogu pomoci
inace ako zelis detaljnije skoci na SFF forum, pa mozda nades nesto tamo sto ti jos vise odgovara
Pogledaj ovdje.
Možda Chuwi CoreBox 4th.
Pozdrav,
Zanima me mišljenje o https://store.minisforum.de/en/products/minisforum-um890-pro-mini-pc?variant=43028691189943
Imam u planu uzeti za photosop, solidworks, office internet, tu i tamo klinac gaming.
Dali se to isplati? Najviše me zanima sta je s pregrijavanjem, dali ima tko iskustva?
mene isto zanima misljenja iz prve ruke za miniforums minije s jacim apu
na reditu kazu da je bolje uzet s amazona jer imas laksi povrat, ako nesto ne valja. miniforum da nema bas super odjel za reklamacije
Da li bi ovo NUC13i7 32GB+2TB bio dobar izbor ako mi je u isto vrijeme otvoren Illustrator, Photoshop, Deezer i YouTube u Chromeu, Viber, IMOU (od nadzornih kamera) i još uz sve to mi se loadaju video materijali u program za montažu, s time da od svega tog otvorenog imam otvoren Ableton u kojem snimam ulazni mic i midi synth, dakle hoću reći da je SVE otvoreno (totalni multitasking) i da radi besprijekorno i da ga ne čujem
Molim savjet jer sam na rubu da trenutni PC bacim van kroz prozor.
Da li bi ovo NUC13i7 32GB+2TB bio dobar izbor ako mi je u isto vrijeme otvoren Illustrator, Photoshop, Deezer i YouTube u Chromeu, Viber, IMOU (od nadzornih kamera) i još uz sve to mi se loadaju video materijali u program za montažu, s time da od svega tog otvorenog imam otvoren Ableton u kojem snimam ulazni mic i midi synth, dakle hoću reći da je SVE otvoreno (totalni multitasking) i da radi besprijekorno i da ga ne čujem
Ne bi.
ja bi na tvom mjestu i prema tvojim zahtjevima gledao Mac Mini M2 Pro ili pričekao novi M3. Studio je isto dobar izbor, ali i daleko skuplji.
Ne bi.
ja bi na tvom mjestu i prema tvojim zahtjevima gledao Mac Mini M2 Pro ili pričekao novi M3. Studio je isto dobar izbor, ali i daleko skuplji.
M3 neće dočekati nikada pošto je prije koji dan izašao M4 Mini :D
Ne bi.
M3 neće dočekati nikada pošto je prije koji dan izašao M4 Mini :D
haha da u pravu si, pobrkao sam malo brojeve