Je li komp vrijedan 3 plaće high end komp?

poruka: 94
|
čitano: 12.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Je li komp vrijedan 3 plaće high end komp?
Pravite raspravu bez ustanovljenih temeljnih činjenica. Sto je high end? Kolika je to jedna plaća? High end za sto , gaming na 720p, 2k, 4k, 4k+., za office, za posao (obrada videa) ? Trenutni high end ? Ovakva rasprava je nepotrebna , svake godine se pojavljuje nova tehnologija i novi high end. .. Treba gledati svoje potrebe. Ukratko, high end je ono sto je Trenutno najbolje i najskuplje. ... tri prosječne place od oko 5000 kn nisu dovoljne.
16 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Pravite raspravu bez ustanovljenih temeljnih činjenica. Sto je high end? Kolika je to jedna plaća? High end za sto , gaming na 720p, 2k, 4k, 4k+., za office, za posao (obrada videa) ? Trenutni high end ? Ovakva rasprava je nepotrebna , svake godine se pojavljuje nova tehnologija i novi high end. .. Treba gledati svoje potrebe. Ukratko, high end je ono sto je Trenutno najbolje i najskuplje. ... tri prosječne place od oko 5000 kn nisu dovoljne.

Mislim da je pitanje bilo takvo da svatko može subjektivno reći da li bi dao 3 svoje plaće za jedan PC (znači bilo da ti je plaća 5k Kn ili 20k kn).

--------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina

mislim da se glupo raspravljat u temi o ovome, ali eto moje misljenje, za pocetak high end gledajuci na komponente se moze dijelit na 2 dijela (intel/amd, nvidia/ati, ...) gdje su jedni skuplji, drugi jeftiniji a daju podjednake rezultate, neki su bolji u jednom neki u drugom... drugo je namijena tih komponenti.. postoje graficke kartice za od renderiranja, modeliranja, do gaming etc.. (mislim da su gaming jedne od jeftinijih).. treca stvar je uzimati novo ili rabljeno, da se jako puno stvari naci rabljeno za dosta nizom cijenom.. tako da mislim da se uz minimalac 3 mjeseca place uzeti neki high end pc.. i tu dolazi o raspravi high end, dali ako je nešto staro jednu generaciju znači da to više nije high end? ili je high end sve dok radi savrseno sa svime sto je potrebno.. jel po toj logici gledajuci npr na mobitelima postojao bi jedan high end mobitel godisnje, jel su ostali losiji od njega..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...
volegradele kaže...

Nebitno gdje se nalazimo iz koje države potječeno hig-end bi trebao bit sinonim za nešto najbolje u tom segmentu,samim time i najskuplje!Tako da 1000 eura ne spada u hig-end konfiguraciju!

High end može biti širok pojam, a ne samo najbolje i najskuplju. Recimo i5 + gtx 970 je po meni high end za gaming, a to stane u navedenih 1000 eura

U ovom podboldanom leži najveći problem,nečije loše ili srednje imovinsko stanje nema veze sa hig-endom i što za tebe predstavlja high end!!!

AUDIOFIL
17 godina
neaktivan

Ako kao komp definiramo da mora biti u jednoj kutiji i vrti Windoze, malo čije 3 plaće su dovoljne: http://c970058.r58.cf2.rackcdn.com/individual_results/Fujitsu/fujitsu~tpce~fujitsu_server_primequest_2800e~es~2014-04-14~v01.pdf

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zuper kaže...
volegradele kaže...

Nebitno gdje se nalazimo iz koje države potječeno hig-end bi trebao bit sinonim za nešto najbolje u tom segmentu,samim time i najskuplje!Tako da 1000 eura ne spada u hig-end konfiguraciju!

High end može biti širok pojam, a ne samo najbolje i najskuplju. Recimo i5 + gtx 970 je po meni high end za gaming, a to stane u navedenih 1000 eura

Ne s monitorom

mojpismonosa
16 godina
Mojpismonosa kaže...
zuper kaže...
volegradele kaže...

Ne s monitorom

u početnom postu piše bez periferije....

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
11 godina
neaktivan

Nema high enda bez intel i7 procesora i amen, a to sto je nekima phenom 955 high end jer nemaju para za pravi procesor je druga prica. 

4 0 hvala 0
14 godina
malo.mir.malo.rat kaže...

Nema high enda bez intel i7 procesora i amen, a to sto je nekima phenom 955 high end jer nemaju para za pravi procesor je druga prica. 

Ovisi kojeg i7 opet.... ti ocito cim cujes i7 to je "high end", danasnji fx 8xxx serije ubija prastari i7 iz 2009 tako da high end ovdje nema smisla govoriti uopce, kad kod high end masina mozes koristi najnovije xeone sa 18 core po procesoru... TITAN X-ove i svasta.

Pitanje je da li je "high end" komp vrijedan tri place
Odgovor ce svima biti drugaciji je cinjenica. Neki se ljudi volu k***** kako oni imaju super pc sa najnovijim i7 procesorom i gluposti, a u praksi ga koriste za youtube i citanje mailova... tako da meni nije vrijedan jer se nebavim nikakvim renderom i glupostima i i7 je meni preseravanje kad mi stari q9550 sasvim dovoljan za moje potrebe.
Opet postoje ljudi kojima su potrebni takvi processori i high end kartice spojene u sli ili crossfire za rendering te imaju opravdanja za to i sasvim ih razumijem, ali kad mi dodje klinjo od 15 godina pa mu mama i tata sloze konfu sa najnovijim i7 i gtx 980 da bi mogao igrati igrice na njemu uvijek se... evo ovako stavim ruku :).

17 godina

Iz mog iskustva stvari ovako stoje.

Netko kupi mobitel od 8000 kn, to je potpuno opravdan trosak, netko kupi auto od 90.000 eura, to je opravdan trosak, netko kupi brod od 150.000 eura, to je opravdan trosak, a netko kupi kompjuter od recimo 5000 eura eeeeeeee to ni za zivu glavu nije opravdan trosak!

I odma ulijece pitanje brzinom svijetlosti: Sto ce tebi kompjuter od 5000 eura?!?!?!? Sto ces ti s njime raditi?!?!? Sto ne kupis kompjuter od 5000 kn isti ti je ko taj od 5000 eura?!?!? Sto ti nije bolje te novce pa bla bla bla bla bla

Je li puno dati tri place za komp? Pa naravno da nije, nije puno ni 36 placa dati za kompjuter, ako je to nesto sto zelis imati. Koga briga tko koristi komputer za sto, ovisno o njegovoj cijeni, mene osobno nije briga hoces li ti svoje sranje od 5000 kn koristiti za igranje ili neces, kao sto me nije briga koristis li ti svoj quad sli i 29 incni monitor za igranje solitaire-a. Ljudi svakodnevno "bacaju" novce na tko zna koliko hobija i "nepotrebnih" stvari i ja ne vidim u tome nista lose, tvoji su novci, trosi ih kako hoces i na sto god hoces i ne daj Boze se nekom opravdavati za kupovinu kompjutera "pretjerane" cijene jer ti ne treba!

8 0 hvala 0
14 godina

"High end" komp se jedino i isključivo može okarakterizirati po komponentama, odnosno performansama računala a ne po tome koliko je to nečijih plaća. U ovom kontekstu se high end komp misli na odlične kompomente koje su obično i skupe. Visina bilo čijeg minimalca ili plaće nema veze s pojom "high end" komp.  Znači naša tri minimalca nek su 7 - 8k a za te novce se NE može kupit novi high end komp.

11 godina
neaktivan
Ispričavam se svima i žao mi je šta sam išta komentira, eto.
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
17 godina

I bolje.

Inače, za ljude koji nisu "hoću internet" generacija,  pa se služe računalima i sada već mrtvim usenetom, je poznata legenda "Iggy". On je se dokazao već tisućama puta pomažući drugima,  i objašnjavajići po 100 puta strpljivo iste stvari. I taj isti Iggy je već godinama (desetljeće i po, skoro 2, kvragu, stvarno smo stari) pričao o tome gdje radi  i sa kakvim kolegama radi. Tako da ako on kaže  da zna ljude s monitorom od 30 000 kuna, svako ko  koristi računala malo duže od "hoću internet" generacije će mu povjerovati.

A iskreno, tebi, nakon takvog stava koji si ovde donio, ne bih vjerovao ništa pa ni da imam direktni video poziv i da se stvarno neko nalazi kraj monitora od 30 000 kuna

17 godina
striko kaže...

Inače, za ljude koji nisu "hoću internet" generacija,  pa se služe računalima i sada već mrtvim usenetom, je poznata legenda "Iggy". On je se dokazao već tisućama puta pomažući drugima,  i objašnjavajići po 100 puta strpljivo iste stvari. I taj isti Iggy je već godinama (desetljeće i po, skoro 2, kvragu, stvarno smo stari) 

Pozdrav i hvala!

17 godina

A što kažete, je li za tržišta s drugačijim kupovnim močima i definicija high enda drugačija?

Ajd mi sad recite, smatrate li komp s i7 4790K, 16GB ddr3 RAM, SSDom od 256 GB, SSHD-om od 1TB, grafom tipa r9 290X ili GTX 780, kućištem od 800 Kn i napajanjem od 600W nekakvim high end kompom na našem tržištu?

Ja bih rekao da jednom hrvatskom gameru takav komp više vrijedi nego nekop prosjenčnom američkom gameru s i7 5960X, 32GB ddr4, 512GB SSD i 10TB diskom, 1200W napajanjem i dvije GTX 980.

Kada se gleda omjer plaća i cijena, dođe na isto.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne trebaš brkati "high end" komp i kupovnu moć pojedinog tržišta. High end komp je high end i kod nas i u Americi u Afganistanu. Druga je stvar gdje si može netko priuštit nešto za jednu plaću i slično.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

A što kažete, je li za tržišta s drugačijim kupovnim močima i definicija high enda drugačija?

Ajd mi sad recite, smatrate li komp s i7 4790K, 16GB ddr3 RAM, SSDom od 256 GB, SSHD-om od 1TB, grafom tipa r9 290X ili GTX 780, kućištem od 800 Kn i napajanjem od 600W nekakvim high end kompom na našem tržištu?

Ja bih rekao da jednom hrvatskom gameru takav komp više vrijedi nego nekop prosjenčnom američkom gameru s i7 5960X, 32GB ddr4, 512GB SSD i 10TB diskom, 1200W napajanjem i dvije GTX 980.

Kada se gleda omjer plaća i cijena, dođe na isto.

Problem je bas sto to nije linearno, ne mozes gledat omjer placa i cijena kad u takvim zemljama vecina ljudi iznajmljuje prostor u kojem zivi jer su cijene puno vece, na manhattan-u se 40% vrijednosti nekretnine utopi u porezu (dakle porezom u malo vise od 2 godine otplatis vrijednost nekretnine).

Ova tema je jako subjektivna, to je najveci problem, ne znam zasto uopce diskutirate dalje...

mojpismonosa
13 godina

Ovo je za mene High End komp, nabrzaka slozeno cisto radi primjera

• 1 x INTEL Core i7-5960X Extreme Edition (3.00GHz,2MB,20MB,140 W,2011-3)
  • 1 x Fractal Kelvin S36 vodeno hlađenje
  • 1 x GIGABYTE GA-X99-GAMING_7_WIFI
  • 4 x Kingston DDR3 HyperX Fury, 1866MHz, 8GB Black
  • 2 x Gigabyte GF GTX980 G1 GAMING, 4GB GDDR5, DVI, DP
  • 1 x OCZ SSD ARC 100 480GB,R490/W450,95K,S3
  • 1 x Toshiba 2TB,7200rpm, 64MB HDD
  • 1 x Fractal Define R5, black pearl s prozorom, bez nap
  • 1 x Corsair PSU 850W Professional Platinum Series HX850i

30K

+

Neki 4k monitor ili 3 monitor setup....i vozi...

Znaci po mojoj nekoj logici High end ja gledam nešto što što je novo/friško, jako a opet ne nabacano bezveze i nešto što si jako jako malo ljudi može priuštiti. Sada ako netko ima takvu placu, super, drago mi je... kupi High end ;)

Moj PC  
1 2 hvala 1
17 godina

NA X99 ne ide ddr3.

A to što si naveo, to je enthusiast grade high end ilitiga visoki high end.

Svaki segment ima 3 pod segmenta koliko ja znam.

Twitter: @191x7
13 godina

nabrzaka slagao...ma htjeo sam samo reci da pod high end treba ici 2011-3 socket sa novom grafom znaci moze to biti i 10k jeftinije a da opet bude high end...

jednostavno najvaznije u tom svemu je "nesto sto ne moze svatko kupiti" i7 1150 + 980 ipak i u ovoj velikoj krizi moze jako puno ljudi kupiti dok neki high komp od 20k kn nemre bas puno ljudi

Zadnji segment high enda je ipak blize 50k...jer ipak se i za tu lovu more sloziti komp

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 0:45 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
FakeDeath kaže...

nabrzaka slagao...ma htjeo sam samo reci da pod high end treba ici 2011-3 socket sa novom grafom znaci moze to biti i 10k jeftinije a da opet bude high end...

jednostavno najvaznije u tom svemu je "nesto sto ne moze svatko kupiti" i7 1150 + 980 ipak i u ovoj velikoj krizi moze jako puno ljudi kupiti dok neki high komp od 20k kn nemre bas puno ljudi

Zadnji segment high enda je ipak blize 50k...jer ipak se i za tu lovu more sloziti komp

To nije nikakav high end, to se zove bacanje para. Bar kaj se tice gaminga.

14 godina

Ova tema je nepotrebna. Koji je smisao??? Trollanje, svađanje, lječenje frustracija, "moje je bolje od tvoga" itd., da se malo nasmijemo možda??? Di je moderator??? :D

Što znači "high end"??? Koje "tri plaće"??? Saborske možda ili minimalac??? HDZ-SDP kad smo već kod sabora, hoćemo malo i o tome kad smo već tu???

Plaća nije precizirana točno, o pojmu "high end" možemo do sutra (svatko govori svoje-nitko nije u krivu, nitko nije u pravu-subjektivan pojam-za mene...)

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 8:27 (Valentin17).

6 0 hvala 4
13 godina

A gle sto je je , rasprava je cisto ok... Pogotovo za ubiti malo dosadu i ovako ništa pametno po forumima za čitati :D

Ja sam eto malo i mozak razvijao radeci neku "tablicu" :D Ako svaki segment ima 3 pod segmenta, tablica bi ovako nekako izgledala ako uzmemo samo intel procesore :D

Uglavnom čuda se tu mogu napraviti, mjesec dana bi mogao blejati i raditi tablicu i kombinacije :D Ništa loše za nas koje to volimo.... et vidiš sada sam malo i pametniji štob tek bilo od mjesec dana mozganja, hm...

Čak u tih par minuta sam uspio i sam svoje mišljenje promjeniti za "High end" :D p.s. radio sam "gaming" konfe :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 10:05 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
mrki_tua kaže...
Okvirno ću nalupat cijene, uzmimo u račun da se nema monitor:
MBO-500
GPU-2000
CPU-1000
HDD/SSD-1000
Monitor-1500
PSU-600
Memorija-700
Miš/tipkovnica-500
---------------------------------------
7800 kn bez OS-a, mislim da je okvirno to to za neko ulazno računalo odličnih performansi za AAA igre. Sad kolika je plaća, netko to pokrije sa 1/10 plaće, a netko mora odvojiti 4 plaće.

za ovu miš/tipkovnica mogu proć i obična tipkovnica od 50kn i laserski miš obični od 65kn

PSU imaš i za 320 kn kvalitetni

13 godina

Pa nije taj lc bas nesto kvalitetan i nije bas za grafe od 2k kn jedino ako se radi o nekoj gtx960 onda ajde ok prolazi...za sve jače potrošnje tipa 280/280x nikako nije -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FakeDeath kaže...

Pa nije taj lc bas nesto kvalitetan i nije bas za grafe od 2k kn jedino ako se radi o nekoj gtx960 onda ajde ok prolazi...za sve jače potrošnje tipa 280/280x nikako nije -.-

imam ga ispravnog u ormaru i vrtio sam s njime gtx770 par mjeseci ali sam nabavio HD7990 (koje više nemam) pa i novo jako napajanje.

Za LC mogu reć samo pohvale. Slažen se s tobom ali meni je vrtilo sve s njime

13 godina
neaktivan

Za high-end se "generalno" uzima i7/i5k i top serija grafičkih kartica 290/x/970/980 a entuzijast tier je 2011 socket, titan,sli titan 295x2 i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
FakeDeath kaže...

A gle sto je je , rasprava je cisto ok... Pogotovo za ubiti malo dosadu i ovako ništa pametno po forumima za čitati :D

Ja sam eto malo i mozak razvijao radeci neku "tablicu" :D Ako svaki segment ima 3 pod segmenta, tablica bi ovako nekako izgledala ako uzmemo samo intel procesore :D

Uglavnom čuda se tu mogu napraviti, mjesec dana bi mogao blejati i raditi tablicu i kombinacije :D Ništa loše za nas koje to volimo.... et vidiš sada sam malo i pametniji štob tek bilo od mjesec dana mozganja, hm...

Čak u tih par minuta sam uspio i sam svoje mišljenje promjeniti za "High end" :D p.s. radio sam "gaming" konfe :D

i5 4690k nije high end za gaming? Ne samo da je je high end nego bolje vrti igre od i7 5960X koji kosta 3-4 put vise.

13 godina

Mislim da dosta ljudi nije "procitalo" naziv teme kako treba, nego svi sutaju neke konfe, moj je veci od tvog itd.

Prosjecna mjesecna primanja ajmo reci 700EUR mada je sigurno manje, puta 3 je i vise nego dovoljno za HE masinu. Samo ne treba mijesati high end masinu sa masinama koje imaju titane/980/295x2, to je nesto iznad.

High end se da sloziti za manje para, svi to znamo imamo 36352572 tema to da dokaze, pravljenje jos jedne teme je totalno nepotrebno i ne vidim svrhu ove teme. Nikako.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Mislim da dosta ljudi nije "procitalo" naziv teme kako treba, nego svi sutaju neke konfe, moj je veci od tvog itd.

Prosjecna mjesecna primanja ajmo reci 700EUR mada je sigurno manje, puta 3 je i vise nego dovoljno za HE masinu. Samo ne treba mijesati high end masinu sa masinama koje imaju titane/980/295x2, to je nesto iznad.

High end se da sloziti za manje para, svi to znamo imamo 36352572 tema to da dokaze, pravljenje jos jedne teme je totalno nepotrebno i ne vidim svrhu ove teme. Nikako.

Pa upravo je to hig-end.to što se može složit vrlo močan i solidan komp za manje pare ne znaći da je hig end komp,imam doja da ovdje ljudi tupe svakojake gluposti samo da se oni na silu mogu pohvalit da imaju hig end konfiguraciju!!

AUDIOFIL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice