Intel core 2 quad ili AMD Phenom II X4 945

poruka: 19
|
čitano: 4.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupujem  računalo i zanima me što je bolje Intel core 2 quad   ili AMD Phenom II X4 945??

I općenito jeli bolji procesor s dvije ili s četiri jezgre

0 0 hvala 0
17 godina

Phenom II X4 945 zbog nadogradnje, s775 je prošlost.

Možda je sad bolje 2 jezgre jer dosta aplikacija nezna koristiti više jezgri, ali to ce se

u buducnosti promjeniti stoga je bolje sad već uzet 4 jezgre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 20:41 (BORG).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
RE: Intel core 2 quad ili AMD Phenom II X4 945
BORG kaže...

Phenom II X4 945 zbog nadogradnje, s775 je prošlost.

Možda je sad bolje 2 jezgre jer dosta aplikacija nezna koristiti više jezgri, ali to ce se

u buducnosti promjeniti stoga je bolje sad već uzet 4 jezgre.

Da defintivno se slaže. Phenom 2 x4 je bolji izbor od quada.

16 godina
neaktivan

Cekaj malo,ako kupujes novo racunalo onda svakako idi na Intel Core i5. Zaboravi i C2Q i Phenom II.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mtopol kaže...

Cekaj malo,ako kupujes novo racunalo onda svakako idi na Intel Core i5. Zaboravi i C2Q i Phenom II.

Istina! Definitvno bi išao na ix seriju. Ali eto čovjek pita šta je bolje od ona dva.

15 godina
neaktivan

ok hvala puno A KOLIKO OTPRILIKE KOŠTA  Intel Core i5

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ZOKKKY kaže...

ok hvala puno A KOLIKO OTPRILIKE KOŠTA  Intel Core i5

1400 kn

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan

intel core 2  quad je malo losiji od amd zato jer zavisi mozes ti kupit intel s vise mghz ali i mozes amd isto ti je skoro

Hardverski duh.Ovo sam smislio dok sam kretao na spavanje...Why people must drink water and be water cooled because they brains are overclocked peole are much smarter then ccomputer because they ovre
16 godina
neaktivan

da zaboravi to i5 je super ali ako mozes uzmi si i7

Hardverski duh.Ovo sam smislio dok sam kretao na spavanje...Why people must drink water and be water cooled because they brains are overclocked peole are much smarter then ccomputer because they ovre
15 godina

Nemojte muvat čovika. Čovik pita šta je bolje od ona dva. Rečeno je da je bolji izbor phenom 2. Došli smo do i5 šta je još bolji izbor. Ali cjenovno je skuplji nešto sitno 150-ak kuna. I sad odjednom dolazite i muvate čovika s i7. Šta čete mu sljedeče preporučit. Na kraju će doć do 15000kn. Uzmi ili konfiguraciju sa phenomom 945 ili s intelom i5 i uživaj. Šta god uzmeš nečeš promašit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 13:25 (zabranjeniples).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
IBM ROADRUNER kaže...

intel core 2  quad je malo losiji od amd zato jer zavisi mozes ti kupit intel s vise mghz ali i mozes amd isto ti je skoro

Core 2 Quad Q9550/Q9650 zdere sve amd-ove procove, od benchmarka do igara i to na nižoj frekvi, a da nekažem koliko se da clockat.

IBM ROADRUNER kaže...

Šta će mu i7 dozla Boga? i5 je isti slučaj kao Q9550/9650, samo što on zdere njih na nižoj frekvi, gdje je tu amd pitam te ja?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
Hyperion kaže...
IBM ROADRUNER kaže...

Core 2 Quad Q9550/Q9650 zdere sve amd-ove procove, od benchmarka do igara i to na nižoj frekvi, a da nekažem koliko se da clockat.

IBM ROADRUNER kaže...

Šta će mu i7 dozla Boga? i5 je isti slučaj kao Q9550/9650, samo što on zdere njih na nižoj frekvi, gdje je tu amd pitam te ja?

Istina! Samo šta je taj isti quad koji si nahvalio 500-injak kuna skuplji od amd-ovog phenoma 945. I to tu razliku novaca ne vrijedi. Ovdje pričamo naravno o uloženo-dobiveno. Osobno bi uvijek iša na intel ali ja sam ovdje da dam ljudima savjet šta se najviše isplati. Ako momak ima 10000kn onda neka ide i na nešto jače. Ali ako želi proć šta je moguće bolje za manje novaca zašto onda ne ić onako kako je htio na 945. A recimo tih 500-injak kuna stavit na nešto drugo. Recimo neki dobar cooler ili više memorije ili bolju grafičku. Dakle to je moj savjet. Bez ljutnje hyperionNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 13:45 (zabranjeniples).
17 godina

i5 750 dugoročnije se ispati, neki ga clockaju i na 3,6-4GHz sa stock coolerom.

Neka radi šta hoće, ja nebih rekao da je x4 945 isplativiji.

Ja bih uzeo i5 i gotovo nemam šta pričat više, ta platforma će dulje trajat od amd-ove am3.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Hyperion kaže...

i5 750 dugoročnije se ispati, neki ga clockaju i na 3,6-4GHz sa stock coolerom.

Neka radi šta hoće, ja nebih rekao da je x4 945 isplativiji.

Ja bih uzeo i5 i gotovo nemam šta pričat više, ta platforma će dulje trajat od amd-ove am3.

I tu se slažem. Pa to sam i reka u maloprijašnjem postu. Rađe i5, ali ja sam samo odgovorija na njegovo quad-phenom 2.

15 godina
neaktivan

šta mislite o ovim računalima koji je bolji kakvi su, cjena im je 5000 kn.

http://www.ekupi.hr/default.aspx?tabid=271&newsType=ArticleView&articleId=2264

http://www.ekupi.hr/default.aspx?tabid=271&newsType=ArticleView&articleId=2270

0 0 hvala 0
15 godina
ZOKKKY kaže...

šta mislite o ovim računalima koji je bolji kakvi su, cjena im je 5000 kn.

http://www.ekupi.hr/default.aspx?tabid=271&newsType=ArticleView&articleId=2264

http://www.ekupi.hr/default.aspx?tabid=271&newsType=ArticleView&articleId=2270

Ako dobro vidim to su konfiguracije bez monitora. Puno bolje možeš proć ako sam sastavljaš. Eventualno te izađe maximalno 500-injak kuna više ali uglavnom krećeš se oko 5000.

15 godina
neaktivan

nesnalizim se ja dobro baš u samostalnom sastavljnju možeš li mi pomoč sastavit nešto od oko 5 do 6 tisuča kn

0 0 hvala 0
15 godina
ZOKKKY kaže...

nesnalizim se ja dobro baš u samostalnom sastavljnju možeš li mi pomoč sastavit nešto od oko 5 do 6 tisuča kn

Evo pogledaj malo u temu koju je otvorio kolega batista s dobrom namjerom da će se svi buduči tragatelji za konfiguracijama malo bolje snać. Pa možda tu nađeš nešto šta ti odgovara. I ima dosta al stvano još dosta sličnih tema pa te molim da malo pogledaš jer će ti stvarno bit lakše u odabiru. Al evo još jednom moja preporuka.

-Intel i5 750

-gigabyte P55-UD3

-DDR3 kingston 4gb (2x2gb) 1333mhz

-sapphire HD4890 1gb vapor-x

-HDD samsung SpinPoint f1 750gb

-GH22NS LG dvd+-rw

-Corsair cx400w

Cijena toga u adm-u je oko5390kn ali bez kučišta. Nađi još sebi neko kučište i to ti je po meni jako dobra konfiguracija. Ali pogledaj još po onim temama i vidi možda ti se svidi šta drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 20:58 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

ok. puno hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice