Uvoz iz Kanade

poruka: 24
|
čitano: 11.962
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

Pozdrav,

Jel mi moze netko objasniti kako funkcionira proces uvoza proizvoda u RH tezine cca 3kg? (racunalana komponenta)

Tj.nejasna stvar mi je dostava.

Trebao bi platiti kompletnu dostavu za vrijednost proizvoda od 50$, i dok gledam cijene na fedexu ili dhl ispada da za tu stvar od

3 kg bi trebao platiti skoro 1000 kn dostave{#}, a ovo sto sam mislio uvest kosta svega 50$.

Napominjem da imam i opciju uvoza iz Švedske što bi mozda bilo malo jeftinije.

Šta je to moguće il ja krivo gledam nesto?

http://www.rhea.hr/Page.aspx?id=32

Molim pomoc, malo mi je hitno!

0 0 hvala 0
15 godina
Uvoz iz Kanade

Ako ikako možeš izbjegavaj Fedex, jer naš ovlašteni Fedex zastupnik za HR, Rhea, će te dobro opelješiti za svije "usluge" špeditiranja i dostave.

Moja preporuka ti je da ide preko DHL-a ili obične pošte, a Fedex zaobiđi u širokom luku.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

U redu...hvala na savijetu.

Al šta je moguće da cijena dostave jednog paketa od 3kg iz Švedske dođe skoro 1000kn?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

Jel ima netko iskustva sa tim dostavama?

Ovo mi je totalno ne jasno da tolko moze doći jedan paket od 3kg.

Vidim da je preko pošte jeftinije al sam pročitao da nije bas najpouzdanije.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Uvoz iz Kanade
dirtyjack kaže...

Jel ima netko iskustva sa tim dostavama?

Ovo mi je totalno ne jasno da tolko moze doći jedan paket od 3kg.

Vidim da je preko pošte jeftinije al sam pročitao da nije bas najpouzdanije.

Kod Fedexa ili DHL-a 1000 kn i nije neka pretjerana cifra za 3 kg.

Koje su ti dostave sve dostupne?

13 godina
odjavljen
Uvoz iz Kanade

Pogledaj si za UPS-kod nas to riješava Overseas.

Case and PC modder.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa mislim sve.

Ne naručujem sa web-a već direktno od proizvođača pa imam više mogućnosti.

Sad sam gledao,ako ide preko pošte onda bi me isti paket došao 220kn, a preko HP expressa 260.

Zar je moguće da je ralika 5 puta?? (ako je tako,ne vidim zasto se ljudi odlučuju na dhl,fedex ili nesto treće)

Nemam iskustva, al dal je pouzdano ići preko pošte?

17 godina
dirtyjack kaže...

Pa mislim sve.

Ne naručujem sa web-a već direktno od proizvođača pa imam više mogućnosti.

Sad sam gledao,ako ide preko pošte onda bi me isti paket došao 220kn, a preko HP expressa 260.

Zar je moguće da je ralika 5 puta?? (ako je tako,ne vidim zasto se ljudi odlučuju na dhl,fedex ili nesto treće)

Nemam iskustva, al dal je pouzdano ići preko pošte?

U principu rijetki su problemi. DHL i Fedex dostavljaju brže, zato su skupi.

17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

Evo upravo sam našao opciju preko kanadske pošte.

Cijena za isti paket cca 30$-Usporedivsi da je preko dhl-a 180$ mislim da se zna sta je isplativije.

Samo onda ne vidim razlog slanja preko dhl-a?

Mislim da preko poste moze doc eventualno dan-dva kasnije.

0 0 hvala 0
17 godina
dirtyjack kaže...

Cijena za isti paket cca 30$-Usporedivsi da je preko dhl-a 180$ mislim da se zna sta je isplativije.

Dođe poprilično kasnije. DHL jamči brzinu dostave, drugi ne.

17 godina
dirtyjack kaže...

Prednosti dhl/fedex/ups:

- roba dolazi za 1-2 dana (vise ce biti kod nas na carini nego sto putuje), sa obicnom postom obicno treba 1-2 tjedna

- imaju svog speditera/carinika sa kojima je (uglavnom) puno manje gnavaze nego kod ovih drzavnih carinika, pogotvo ako narucujes vecu kolicinu ili neku neobicnu robu

- jako dobar tracking i gotovo nikakva mogucnost da se paket izgubi (kod obicne poste se zna izgubit paket i onda mozes plakat)

- mnoge tvrtke ne zele slati obicnom postom

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

DirtyJack ti se puno čudiš nečemu šta nije toliko začuđujuće. Stvar je jednostavna.

FedEx / DHL / UPS su privatne firme koje naplaćuju MASNE novce (pogotovo FedEx, on je najskuplji) jer imaju jako brzu, pouzdanu i ad-hoc (vs donekle periodičnu za običnu poštu) uslugu, i osim toga za razliku od obične pošte moraju pokazivati veliki profit jer su to privatne firme.

E sad, za običnog čovu odavde (ne znam da li to opisuje i tebe) obična državna pošta (dakle USPS za narudžbe iz Amerike) je NEUSPOREDIVO bolji izbor osim ako se iz nekog razloga ekstremno žuriš.

USPS ima tri opcije za međunarodne pošiljke, od najjeftnije do najskuplje :

First Class Mail International

Priority Mail International

Express Mail International

Sve tri su sasvim pouzdane, prije će ti izgubit naša pošta ili carina nego oni. Ja sam naručia masu stvari, opasnost od gubljenja pošiljke ti je realna opasnost jedino sa besplatnom hongkongškom poštom.

E sad, First Class ti je samo za kuverte (veličine pisme ili one malo veće žute) i šta stane u njih, paket moraju biti Priority ili Express.

First Class ima tracking samo što se tiče slanja i primanja a između ništa, Priority i Express imaju puni tracking (znači pošiljatelj dobije serijski broj paketa i onda ti sa tim brojem možeš na netu viditi svaku postaju puta koju prođe paket).

First Class i Priority stižu ovamo za 10-14 dana obično, Express obično za tjedan dana ili manje.

Sve tri je moguće osigurati za neki sitniš, i sve tri su daleko jeftinije od FedEx najjeftinije opcije (tobožnje Economy, ne znam za koga je to ekonomično).

EDIT: malo se zaletih i sad vidim da se spominje Kanada a ne US, anyway stvar je ista, i njihova državna pošta je sigurno pozudana i valjda dovoljno brza ako ti baš ne gori pod guzicom... Britanska pošta recimo je još i brža i jeftinija nego USPS, za sitniš dobiješ stvari otamo u tren oka...

P.S.

Kad već spominjemo pouzdanost nedavno sam naručiva jedan osrednje skupi paket iz Amerika (sa eBay-a) preko USPS Expressa i nekim čudom on završio na Malti ! Ali zahvaljujući trackingu otkrilo se šta se dogodilo i seller je nazva USPS, oni su nazvali poštu na Malti i oni su konačno poslali paket meni. Tako da se sve dobro završilo, samo je potrajalo.

Ali to je velika rijetkost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 23:52 (Enkidu).

1 0 hvala 0
17 godina
Enkidu kaže...

DirtyJack ti se puno čudiš nečemu šta nije toliko začuđujuće. Stvar je jednostavna.

FedEx / DHL / UPS su privatne firme koje naplaćuju MASNE novce (pogotovo FedEx, on je najskuplji) jer imaju jako brzu, pouzdanu i ad-hoc (vs donekle periodičnu za običnu poštu) uslugu, i osim toga za razliku od obične pošte moraju pokazivati veliki profit jer su to privatne firme.

Nisu to nikakve privatne firme, to su dionička društva ili (kao DHL u vlasništvu njemačke pošte) "državne" firme.

Njihova glavna svrha je brz i siguran prijenos pošiljaka, u jamčenom vremenu i za cifru koju moraš biti spreman dati.

17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

Pa šta je dioničko društvo nego privatna firma ? Postoje državne firme i privatne firme i to je to. Firme u vlasništvu pojedinca danas skoro i ne postoje.

A glavna svrha bilo koje privatne firme je da stvara profit za svoje vlasnike.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

FedEX - brza dostava, odlican tracking paketa, sve to stoji....al kad te fino nazovu i kazu da im das email da ti posalju racun i da uplatis, odmah mrak na oci.
Narucivao sam jedan paket koji je po tezini bio slican tvome cca 3kg...platio sam ga 200kn(free shipping), doslo do Fedexa i opaa..300kn carina.
Sveukupno sam platio 500kn paket...nikad vise Fedex, koliko on bio brz i pouzdan, al to fino i naplate.

1 0 hvala 0
17 godina
Enkidu kaže...

Pa šta je dioničko društvo nego privatna firma ? Postoje državne firme i privatne firme i to je to. Firme u vlasništvu pojedinca danas skoro i ne postoje.

Glavna svrha svake firme je da stvara profit, bez obzira na vlasništvo.

Dionička društva ne možeš smatrati privatnim firmama, kao ni državne firme s dioničkom strukturom.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Glavna svrha svake firme je da stvara profit, bez obzira na vlasništvo.

Državnoj firmi u socijalnoj državi (ne socijalističkoj, to nije ista stvar) nije. Elektroprivredi je zadatak da građane i industriju opskrbljuje strujom, vodoopskrbi da ih opskrbljuje vodom, željeznici da ih razvozi itd. Cilj je da zarada bude na pozitivnoj nuli (ako je politika vlasti lijeva) jer ako je veća od toga onda građani i industrija plaćaju veću cijenu da bi država zarađivala, a država već ima poreze za to.

Old Iggy kaže...

Dionička društva ne možeš smatrati privatnim firmama, kao ni državne firme s dioničkom strukturom.

Jedan privatnik ili više privatnika je opet privatno. A državna firma teoretski pripada svim građanima (iako u biti samo vlasti). Kao razlika između monarhije / oligarhije i republike.

Jasno i državna firma može imati dioničare ali ako država ima većinu dionica onda je državna. Ako nema onda je privatna.

Anyway ekonomske rasprave u ovom threadu su offtopic.

17 godina
Uvoz iz Kanade

A sto je DHL drugo nego Deutsche Post?????

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Enkidu kaže...

dhl je u vlasništvu njemačke državne pošte, dakle državne firme i opet je 5×bolji, brži i sigurniji od klasične dostave

17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

On je počea ka privatna firma (američka čini mi se) pa ga je kasnije kupila švapska pošta.

Anyway po karakteristikama usluge je sličniji ostalim privatnim dostavljačima nego državnoj pošti.

A što se sigurnosti tiče u mom iskustvu USPS i Royal Mail su impeccably pouzdani, naručia sam masu paketa a samo jedan je zalutao (USPS Express začudo, otiša na Maltu) ali zahvaljujući tracking broju su mi ga na kraju ipak dostavili.

Jedina opasnost je od naše vlastite i od kineske pošte. To dvoje je pouzdano kao zubi 90-godišnje babe sa karijesom.

1 0 hvala 0
17 godina
Uvoz iz Kanade

Ma o cemo lupetas? USPS = US Postal Service!

Posalji nesto nasom postom u USA, i moci ces pratiti posiljku na USPS stranici! Dakle, isto kao i USPS!

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

Pa o čemu ti lupetaš, uopće mi nije jasan tvoj post ? Znam dobro šta je USPS, u prvom dijelu svog posta sam govorio o DHL-u, u drugom o USPS-u i Royal mailu, o čemu ti uopće govoriš tj. šta oćeš reći da sam netačno rekao ?

P.S.

Mislim da sam nakon petog čitanja uspio dešifrirati šta tvoj nejasni i lupetavi post oće reći - tvrdiš da je naša pošta jednako pouzdana kao USPS ? ROTLFMAO ! {#}

U mom iskustvu sa USPS-om (koje je poprilično) i Royal Mail-om nisam izgubio NITI JEDAN paket (samo je jedan skrenuo s puta ali kasnije ipak dostavljen), a u mom iskustvu sa našom domaćom i kineskom poštom (koje istina nije toliko veliko, pogotovo ovo prvo) su mi izgubili nekoliko paketa (jedan odavde do Zagreba im je trebalo dva tjedna da priznaju da je izgubljen !). A da ne spominjem da je nadoknada za gubitak pošiljke tj. automatsko osiguranje kod naše pošte apsolutno smiješno malen iznos u odnosu na američku poštu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 2:03 (Enkidu).

0 0 hvala 0
17 godina
Uvoz iz Kanade

E pa moje iskustvo s kineskom postom je veliko, i NIKAD nisam imao nikakvog problema, nikad se nista nije izgubilo. Jedina razlika izmadu DHLa i kineske poste je bila u trajanju dostave - DHL je zbilja rekorder u brzini. Meni vrijeme isporuke nije bilo kriticno, a zbog razlike u cijeni se isplati pricekati dostavu.

Sto se nase poste tice, NIKAD se nista nije izgubilo u zadnjih 5 godina. Imao sam jedno neugodno iskustvo pred nekih desetak godina, ali je otkriveno da je krivac bila carina, a ne posta! Carinici su popalili CDove! {#}

I kineska i nasa posta koristi univerzalni tracking, tako da se put posiljke moze pratiti.

Ono sto tvrdim je da je glupost ono drzavna/privatna firma, jer je DHL posta Njemacke, a USPS posta USA! Nasa posta je zadnjih par godina ucinila velike pomake, i ne treba pljuvati po njoj samo zato jer je nasa!

***** Maxxy *****
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uvoz iz Kanade

Ne pljujem ja po hrvatskoj pošti jer je naša ni po kineskoj jer ne volim male žute, nego kažem da njih obje gube pakete (bar u mom iskustvu, ako si ti bio bolje sreće good for you). A osim toga nemaju svi paketi tracking, hrpe jeftinih stvari sam naručio sa eBay-a iz Hong Konga sa free shippingom koje nisu imale NIKAKAV tracking. Samo rijetke iz Hong Konga su imale tracking, a i to je bilo samo djelomični kao kod USPS jeftinijih opcija, dakle krenulo / stiglo, a ne za svaku postaju kao kod USPS Expressa.

Uostalom logika diktira da nemoš za puno manju lovu dobit jednako kvalitetnu uslugu.

Ali za jeftine sitnice se isplati rizik gubitka s obzirom na odnos cijena / poštarina, a za skuplje mi je idealan USPS Priority / Express jer je puno jeftiniji od FedEx-a a ipak skoro 100% pouzdan i sasvim dovoljno brz.

P.S.

Ja našu poštu nisam koristio zadnjih par godina pa ako ti kažeš da je napravila velike pomake ja ne mogu znati ništa o tome...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 15:51 (Enkidu).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice