Tražim informatičara

poruka: 112
|
čitano: 24.767
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Tražim informatičara
Don Salvatore kaže...

Oglas je sasvim normalan. Zapravo, čovjek traži radnika na kojeg se može osloniti u bilo kojem području. To ne znači da taj radnik mora biti stručnjak za sve to (i u samom oglasu se napominje SSS) već da nije baš totalno tele kad stane pred SQL Server ili Linux.

ma o čemu ti pričaš

gle samo prvi zahtjev

Networking (TCP/IP, DNS, routing, wlan, VPN, patchiranje, krimpanje, razvlačenje kablova i fizičko postavljanje mreže i mrežne opreme)

ovo je posao za dva čovjeka a ne samo za jednog

prvo slaganje i dizajn mreža ne može raditi idiot (inače imaš bog zna kakvku mrežu)

također podešavanje ruta i tuniranje mreže je nauka za sebe

o Exchange Server 2003 administracija i MS SQL server 2005/2008/2008R2 administracija bolje ni pričati

kakve veze imaju mrežaši sa time?

HW i support običnih win je svemir za sebe (traži enciklopediju iskustva - ne toliko znanja)

Linuxi razni (osnove) - što to znači ? da se zna ulogirati ili administrirati???

ja imam PBX voip centralu na linuxu i ne usudim je se taknuti (moj je komp, moja centrala) da nešto ne smrdam, a da je dam u ruke nekom tipu sa ceste??? jel se šališ?

Printeri, te ostali hardware (sitni popravci i izmjena potrošnog materijala) - za ovo ozbiljnije firme šalju ljude na certificirane tečajeve - a experti za printere izlaze iz ekonomske škole svaki dan (naravno znaju popraviti svih 1000 različitih modela)

i na kraju

HTML,CSS,PHP (ne izrada već modifikacija postojećih stranica i slično) - kakve veze ima web dizajn sa svime prethodnim?

i šlag na kraju

Rad na određeno vrijeme.....

ja ovdje vidim posla za cca 6 vrhunskih profesionalaca a ne jednog fušera na određeno

17 godina
neaktivan
donesko kaže...

Tražim "informatičara" (SSS) za stalno zaposlenje u mojoj firmi. Odrađivao bi support korisnicima telefonom,remoteom i po potrebi odlazak na teren (znači obavezno B.kategorija vozačke)

Trebao bi poznavati slijedeće tehnologije:

- Networking (TCP/IP, DNS, routing, wlan, VPN, patchiranje, krimpanje, razvlačenje kablova i fizičko postavljanje mreže i mrežne opreme) 

- Windows Server (2003/2008/2008R2) administracija (Active Directory, Group Policy, DNS, DHCP, WSUS, HYPER-V) 

- Exchange Server 2003 administracija 

- ISA Server administracija, firewall 

- MS SQL server 2005/2008/2008R2 administracija

- Backup/Restore svega toga

- Hardware(sastavljanje računala, servera(Intel,HP,IBM), podešavanje raid polja, diagnostika hardwerskih kvarova na računalima i serverima)

- Windows XP/Vista/Windows 7 napredno poznavanje ( instalacija, administracija i prije svega troubleshooting) 

- MS Office 2003/2007/2010 napredno poznavanje (pomoć korisnicima)

- Linuxi razni (osnove)

- VMWare ESX Server (osnovno)

- Printeri, te ostali hardware (sitni popravci i izmjena potrošnog materijala)

- HTML,CSS,PHP (ne izrada već modifikacija postojećih stranica i slično)

Rad na određeno vrijeme, mogućnost rada na neodređeno vrijeme.

firma je u Dugom Selu tak da znate ak ste predaleko možda vam se ne isplati dolazit al nije vlak daleko .. zainteresirani kratak Životopis na PM pa ću vas zvat na razgovor, prednost neko ko je već radio na servicedesk-helpdesk poslovima u većoj korporativnoj okolini ili ako ima bar nekakav certifikat/tečaj

Mislite na informatičare (bar trojicu-četvorticu) ?? {#} Ako nađete "idiota" koji će sve to raditi, javite obavezno {#}

Dakle osoba ode na teren postaviti mrežu (tko projektira??? gdje je druga osoba da pomogne u razvlačenju i postavljanju kanalica??), konfiguirati i zadržat se ~5 sati, pa povratak a u firmi ga čeka popravak printera (za koje nije ovlašten ni certificiran), zvonjava telefona za tehničkom podrškom (barici ne radi facebuk)  + usput programira u PHPu paralelno dok nogama administrira exchange server na laptopu pod stolom, a trećom rukom iza leđa sastavlja računalo po narudžbi + dok paralelno i zubima krimpa kabel jer mu je ponestalo ruku....

No naravno osoba ne mora ništa jesti jer ne stigne pola sata odraditi pauzu za gablec.

nagledao sam se sve i svašta ali nikad u životu nisam vidio "idiota" koji radi sve to sam, vjerojatno bi to bila osoba koju se može iskorištavati za neku usranu plaću, jer za sve one poslove osoba treba imati ~20.000 Kn netto

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 15:58 (Ziga).
15 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...
Langsdorff kaže...
Don Salvatore kaže...

Oglas je sasvim normalan. Zapravo, čovjek traži radnika na kojeg se može osloniti u bilo kojem području. To ne znači da taj radnik mora biti stručnjak za sve to (i u samom oglasu se napominje SSS) već da nije baš totalno tele kad stane pred SQL Server ili Linux.

Stručnjak možeš bit bez obzira na stručnu spremu budući da ona ima jako malo dodirnih točaka sa stručnošću u bilo kojem polju.

Ma jasno. Tko je još budala da poslije srednje škole dodatno studira 5 ili više godina i potroši na to preko 50k kuna. Najbolje je da se uvede diploma "samozvani stručnjak" i da se to može predati sa životopisom poslodavcu.

Ovakvih rasprava je bilo jako puno... Ako se želiš uključiti u raspravu, savjetujem ti da kreneš od npr. OVOG posta pa nadalje i za početak pročitaš što / tko / gdje / kako / zašto. Čovjeku ste već ionako svi zatrovali temu. {#}

Čudi me jedino što je ponuda za posao na forumu, a ne na nekom od specijaliziranih portala... Ali s druge strane možda to i nije loše - oni koji i eventualno odu na razgovor imat će priliku baciti koji dojam (hint @autor teme: dvosjekli mač). {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan
Darky kaže...
Don Salvatore kaže...

ma o čemu ti pričaš

gle samo prvi zahtjev

Networking (TCP/IP, DNS, routing, wlan, VPN, patchiranje, krimpanje, razvlačenje kablova i fizičko postavljanje mreže i mrežne opreme)

ovo je posao za dva čovjeka a ne samo za jednog

prvo slaganje i dizajn mreža ne može raditi idiot (inače imaš bog zna kakvku mrežu)

također podešavanje ruta i tuniranje mreže je nauka za sebe

o Exchange Server 2003 administracija i MS SQL server 2005/2008/2008R2 administracija bolje ni pričati

kakve veze imaju mrežaši sa time?

HW i support običnih win je svemir za sebe (traži enciklopediju iskustva - ne toliko znanja)

Linuxi razni (osnove) - što to znači ? da se zna ulogirati ili administrirati???

ja imam PBX voip centralu na linuxu i ne usudim je se taknuti (moj je komp, moja centrala) da nešto ne smrdam, a da je dam u ruke nekom tipu sa ceste??? jel se šališ?

Printeri, te ostali hardware (sitni popravci i izmjena potrošnog materijala) - za ovo ozbiljnije firme šalju ljude na certificirane tečajeve - a experti za printere izlaze iz ekonomske škole svaki dan (naravno znaju popraviti svih 1000 različitih modela)

i na kraju

HTML,CSS,PHP (ne izrada već modifikacija postojećih stranica i slično) - kakve veze ima web dizajn sa svime prethodnim?

i šlag na kraju

Rad na određeno vrijeme.....

ja ovdje vidim posla za cca 6 vrhunskih profesionalaca a ne jednog fušera na određeno 

1) Sve što se tiče mreža može sasvim pristojno pokriti CCNA, a to je danas više-manje postao standard da ima svatko tko od tog tipa posla živi (čast iznimkama).

2) Rad na linuxu je usko vezan za mreže jer najviše linuxa su ništa drugo već serveri s mrežnim servisima. Znači, ništa nepoznato za nekoga tko radi s mrežama.

3) Windows serveri su čista analogija. Malo su nekima kompliciraniji, no nije ništa nesavladivo. Malo iskustva nabiti uz nekoga tko se kuži i sve će krenuti.

4) Hardware i printeri?! Onaj tko ne zna složiti konfu (a bavi se tim poslom), ne zna zamjeniti dijelove, instalirati drivere i sl. nije za tog posla.

5) Osnove programiranja (web stranica ili desktop aplikacija) su sastavni dio u školovanju svakog informatičara. I u samom oglasu piše da se ne traži ništa komplicirano s tog područja, no da bar znaš osnove.

Oglas je po meni i dalje sasvim korektan. Ne traži se ništa više od onoga s čime se ne susreće jedan informatičar koji radi na održavanju sustava i mreže.

17 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...

1) Sve što se tiče mreža može sasvim pristojno pokriti CCNA, a to je danas više-manje postao standard da ima svatko tko od tog tipa posla živi (čast iznimkama).

2) Rad na linuxu je usko vezan za mreže jer najviše linuxa su ništa drugo već serveri s mrežnim servisima. Znači, ništa nepoznato za nekoga tko radi s mrežama.

3) Windows serveri su čista analogija. Malo su nekima kompliciraniji, no nije ništa nesavladivo. Malo iskustva nabiti uz nekoga tko se kuži i sve će krenuti.

4) Hardware i printeri?! Onaj tko ne zna složiti konfu (a bavi se tim poslom), ne zna zamjeniti dijelove, instalirati drivere i sl. nije za tog posla.

5) Osnove programiranja (web stranica ili desktop aplikacija) su sastavni dio u školovanju svakog informatičara. I u samom oglasu piše da se ne traži ništa komplicirano s tog područja, no da bar znaš osnove.

Oglas je po meni i dalje sasvim korektan. Ne traži se ništa više od onoga s čime se ne susreće jedan informatičar koji radi na održavanju sustava i mreže.

i jesi se prijavio?

ozbiljno pitam?

14 godina
neaktivan

Već zaposlen, ali da nisam prijavio bih se. Čak mi dugo selo i blizu.

17 godina
Don Salvatore kaže...

Ajme majko. Radi ovakvog "inteligentnog" razmišljanja i izlaze ovakvi oglasi i poslodavci misle da je to sve pis of kejk.

Iskreno, s takvim razmišljanjem ne bih ti dao u ruke niti jedan dio tog segmenta.

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ajme majko. Radi ovakvog "inteligentnog" razmišljanja i izlaze ovakvi oglasi i poslodavci misle da je to sve pis of kejk.

Iskreno, s takvim razmišljanjem ne bih ti dao u ruke niti jedan dio tog segmenta.

Da. Da. Ajmo pobijati argumente tako da pljujemo po sugovorniku.

15 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...
Old Iggy kaže...

Čovjek uopće nije uopće pljuvao po tebi nego ti je vrlo jasno dao do znanja da nemaš blage veze o čemu pričaš. {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan

Kao da s djecom vodim raspravu...

17 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...

i onda se čudimo zašto sat "informatičara" vrijedi 35 kn max, dok vodoinstalater ili automehaničar vrijedi 250 kn/sat

da ne pričamo da za vrhunskog informatičara treba 4 godine srednje + 4 godine faksa + par godina tečajeva i prakse

automehaničar ima 2 razreda srednje i tečaj od par tjedna u tvornici za specijalizaciju auta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 16:44 (Darky).
13 godina
neaktivan
Tražim informatičara

Ljudi dajte se pogledajte, kao mala djeca ste

Imam 18 godina, nisam jos zavrsio srednju skolu, a radio sam SVE osim PHP, CSS i tog programiranja (to me oduvijek mrzilo radit)

Sve to sto covjek gore trazi (bez ovog programiranja) ja bi radio i dogovorio se s njim, ali kako imam u planu zavrsit fax onda cu valjda naucit i osnove PHP-a i ostalog. Sav taj posao moze raditi jedan covjek, istina je da je krimpanje i razvlacenje kablova kad si sam uber dosadno, ali sta se tu moze.

Neka se nitko ne uvrijedi, ali pomoc obicnom korisniku racunala je zbilja lagano, pogotovo ako si radio sa serverima i ako znas konfigurirat iste, ako ne znas pomoc prosjecnom korisniku onda nisi za sys admina.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Darky kaže...
Don Salvatore kaže...

i onda se čudimo zašto sat "informatičara" vrijedi 35 kn max, dok vodoinstalater ili automehaničar vrijedi 250 kn/sat

da ne pričamo da za vrhunskog informatičara treba 4 godine srednje + 4 godine faksa + par godina tečajeva i prakse

automehaničar ima 2 razreda srednje i tečaj od par tjedna u tvornici za specijalizaciju auta.

A što bi ti? Danas se ljudi se otimaju za svaki posao koji im se nađe pod rukom, a vi gospoda bi birala: "NE! NE! Ja bi samo radio na zamjeni tonera! Minimum 8000kn!!" ili "NE! Ja znam samo krimpati kablove i za to hoću 10 000kn!". Kao da je riječ o 10 različitih struka. Kao da mreže nemaju nikakve veze s serverima i da se svaku pojedinu granu treba posebno doktorirati.

Gospodo moja, našli ste krivo vrijeme da se dižete u nebesa.

15 godina
neaktivan
Darky kaže...
Don Salvatore kaže...

upravo sam na to ciljao sa:

zbog "malog od susjeda" i ovakvih komentara nikad u hr IT-u normalnih plaća

enivej,

Don Salvatore kaže...

koliku bi ti plaću očekivao za navedeno radno mjesto (i ako se mije znat koliku trenutno imaš plaću i za koje radno mjesto)

kod mene normalno radi.....
14 godina
neaktivan
donesko kaže...

Tražim "informatičara" (SSS) za stalno zaposlenje u mojoj firmi.....

... ovo je najbitnija stavka oglasa ..... ostalo je manje vise standard ali naglasavanje SSS u oglasu je pitanje visine plaće, tj. radio bi sve sta treba u firmi ali za "skromniju" plaću :)

14 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Don Salvatore kaže...

koliku bi ti plaću očekivao za navedeno radno mjesto (i ako se mije znat koliku trenutno imaš plaću i za koje radno mjesto)

Plaća za takvo radno mjesto ovisi i o radnom vremenu, dnevnom opterećenju i količini posla, hitnost itd. Moja je pretpostavka da bi dotični poslodavac dao u rangu 5500 (početnu) do 8000 kn plaću. Za nekoga bez faksa (kao što se u oglasu i traži) ovo se može reći da je dobar "ulov". Mnogi niti s diplomom nemaju toliko.

A koliku ja plaću imam je tak nebitno za ovu raspravu. Imam dovoljno da se o tome ne brinem. A da nemam svakako bi ozbiljno razmislio o ovoj ponudi.

13 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...
Darky kaže...
Don Salvatore kaže...

A što bi ti? Danas se ljudi se otimaju za svaki posao koji im se nađe pod rukom, a vi gospoda bi birala: "NE! NE! Ja bi samo radio na zamjeni tonera! Minimum 8000kn!!" ili "NE! Ja znam samo krimpati kablove i za to hoću 10 000kn!". Kao da je riječ o 10 različitih struka. Kao da mreže nemaju nikakve veze s serverima i da se svaku pojedinu granu treba posebno doktorirati.

Gospodo moja, našli ste krivo vrijeme da se dižete u nebesa.

Užas, užas, užas... Ne mogu vjerovati u kakvoj zemlji živim, gdje je sve iskrivljeno, a svaki pojedinac najpametniji. Mislim da bi se trebali moći zvati gospodom, ili kako god već hoćeš, jer za postati stručnjak (inženjer ili što već) je potrebno puno puno više krvi proliti od mnogih. Tek sam na faksu, ali svjestan sam da je to samo početak i kad vidim ovakve stavove ljudi jedino što mi dođe na pamet je otići iz ove zemlje čim prije.

17 godina
Don Salvatore kaže...
Old Iggy kaže...

Argumente?

Totana idiotarija. Za bilo kakvu pasivu CCNA pomaže koliko i diploma za treće mjesto na regionalnom natjecanju u ritmičkoj gimnastici.

Rad na linuxu vezan uz mreže? Pa da, treba namjestiti IP adresu. {#}

Windows serveri čista analogija - čemu?!? Tebi je SQL, Exchange, ISA sve isto jer je to pod windozama?

Složiti konfu i poraviti printer isto? Iskreno, sumnjam da si ikad držao odvijač u ruci, a kamoli vidio neki dio opreme iznutra.

Programiranje u školi i programiranje u poslu, posebno tuđih aplikacija je isto kao i igranje flash igrice i upravljanje pravim jumbom u prilazu Franfurtu po gužvi i magli.

Sve u svemu pokazao si apsolutno neznanje kako to izgleda u praksi. Ovom ne treba čovjek, već vanjska firma koja će mu to raditi jer je po opisu posla to ne posao za par ljudi već minimum 15 - 20 ljudi.

13 godina
neaktivan
Tražim informatičara

Kojih crnih 15-20 ljudi?

Kao sto sam vec rekao jedan to moze, najteza stvar u tom poslu je negdje neki server naterat da radi, pogotovo domenske i exchange.

Kada oni prorade oni rade bez prigovora i njima ne treba netko tko ce ih maziti i paziti svaki dan, ja na svojima procitam logove svakih tjedan dana i to je to.

Najteze je provlacenje mreze, ajd ja bi rado vidio dvoje ljudi koji to rade, ali jedan to moze sam,   samo mu je dosadno (iz iskustva, pogotovo kada treba zakrimpat 24 portni switch i tako 4 komada)

Nadalje, najgora stvar u tom poslu su obicni korisnici i njihova racunala i njihovi problemi (ja oko njih najvise skacem), jednom ne radi word, drugi ne zna pokrenut firefox, trecem ne radi printer... Tu se izgubi najvise vremena i zivaca

Serveri su mi do sada zadavali najmanje brige, najveci problem koji imam s njima je raspadanje raid polja, ali to nije moja krivica vec je krivica struje (hep-a)i nepostojanja ups-a, a i starosti samih servera.

Nadalje, mogu samo hvaliti ESX(i) i hyper-v kao najstabilnije sustave za virtualizaciju, s njima nikad problema (ajd hyper-v ne voli neke stvari ali nema veze).

Tko je ikada imao problema sa DHCP, ja NIKADA, od kad je podesen radi ko urica

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Čitanje logova "nije to". Krimpanje switcha? raspadanje RAID polja? Nema UPS-a?

Iskustva k'o u priči... {#}

13 godina
neaktivan
Tražim informatičara

samo teski uvjeti rada, stare instalacije,   neimanje para ustanove u kojoj to postoji

nisam rekao da se raid raspada svaki dan, vec sam rekao da se to dogodi s vremena na vrijeme (jednom u 6 mjeseci)

inace je stvar uber stabilna

krimpanje kablova za 24 portni switch, necemo biti cjelidlake, dam se kladit da pol ovdje prisutnih nikad nije ni vidilo 24 portni switch

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 17:55 (Supox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Supox kaže...

samo teski uvjeti rada, stare instalacije,   neimanje para ustanove u kojoj to postoji

nisam rekao da se raid raspada svaki dan, vec sam rekao da se to dogodi s vremena na vrijeme (jednom u 6 mjeseci)

inace je stvar uber stabilna

Uffffff... Samo svakih 6 mjeseci raspad polja? {#}

Krimpanje kabela za switch?!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 17:57 (Old Iggy).
13 godina
neaktivan
Tražim informatičara

da te pitam, jel ti samo spamas ili me zajebajes?

normalni ljudi koji su sjedili pred switchem i krimpali utp znaju o cem se govori

vec sam rekao da ustanova nema para za bolje stoga je ovo slozeno i vise nego dobro, samo kad hep ne bi radio remont trafostanice svaka 3 dana

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 18:04 (Supox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Don Salvatore kaže...
Old Iggy kaže...

Argumente?

i onda napiše:

Old Iggy kaže...

Sve u svemu pokazao si apsolutno neznanje kako to izgleda u praksi.

{#}

i onda takvi "stručnjaci" pametuju. Ostale "argumente" neću niti da spominjem (poput idiotarija o CCNA) jer se vidi da si ti neupućen. A takvima treba pomoću, a ne ih kuditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 18:04 (Don Salvatore).
17 godina
Supox kaže...

da te pitam, jel ti samo spamas ili me zajebajes?

normalni ljudi koji su sjedili pred switchem i krimpali utp znaju o cem se govori

U poslovnom svijetu ne postoje ljudi koji krimpaju kabele, za početak. Ne postoje.

Ja sam u ovom poslu preko 20 godina, radim dio navedenih stvari, radio sam skoro sve navedene stvari, ali mi recimo nakon mnogih godina rada s networkingom (certificiran od strane nekih proizvođača, ne i Cisca, koji je prrimjer krasnog hypea) ne bi palo na pamet ići konfigurirati jedan Cisco switch koji je u produkciji samo tako.

Da ne govorim da sa svom silom certifikata koji bi pokrili pola stvari ovdje i dalje ne bi palo na pamet pokušati taknuti neke elemente koji se traže.

Ovaj primjer oglasa za posao je krasan primjer kako to izgleda kad se ne poznaje tehnologija, mogao bih roman napisati kako će se ovo razvijati, dok ne dođe do rješenja da će morati platiti bar jednu vanjsku firmu da to rješava potrošit će ljudi, para, živaca i ostalog.

17 godina
Don Salvatore kaže...
Old Iggy kaže...
Don Salvatore kaže...
Old Iggy kaže...

Argumente?

i onda napiše:

Old Iggy kaže...

Sve u svemu pokazao si apsolutno neznanje kako to izgleda u praksi.

{#}

i onda takvi "stručnjaci" pametuju. Ostale "argumente" neću niti da spominjem (poput idiotarija o CCNA) jer se vidi da si ti neupućen. A takvima treba pomoću, a ne ih kuditi.

Kakve veze linux ima s mrežama, pobogu?!?

To što može vrtiti neke mrežne servise ne znači da netko tko poznaje mreže zna linux!

Inače, imamo na održavanju na stotine njih, slijedeći tjedan dižemo nekoliko clustera.

13 godina
neaktivan
Tražim informatičara

da ti si se postavil za velicinu, a velicina je tesko bit.

stvarnost je malo drukcija, obrisi si rit sa svim svojim clusterima i mrezama ako ne zakrimpas lan kabal koji ce na kraju tvoju umotvorinu spojit s obicnim userom.

jedno bez drugog ne ide.

covjek trazi covjeka koji ce radit poslove koji se traze, i kako si ti veliki strucnjak onda bi trebao znati da je svakavo znjae potrebno, pa iz zakrimpati lan kabal.

zivi u svom uvjerenju kako si ti alfa i omega i da je drugo sve bezveze

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

To što može vrtiti neke mrežne servise ne znači da netko tko poznaje mreže zna linux!

Inače, imamo na održavanju na stotine njih, slijedeći tjedan dižemo nekoliko clustera.

A tako je to kad vi imate posebnu ekipu koja mijenja tonere, posebnu koja printer čisti i posebnu koja ustvari zna instalirati i drivere za printer. Većina drugih firmi ima zaposlenike koji su sposobni za puno više. Štoviše, nisam još bio u firmi gdje je zaposlenik rekao da se ne bavi određenim tipom informatičkog posla. Jedan dan radi na mreži, drugi dan na serverima, treći dan programira, a sutra je već i tehnička podrška i što već ne. Onima koji biraju i misle da nešto ne moraju znati obično je radni vijek kratak jer takvi su samo dodatni trošak.

15 godina

Vjerovatno nemoze naci osobu koja sve zna napraviti ali moze naci osobu koja zna dosta toga i voljna je ostale stvari nauciti putem prakse i putem tecaja takvi ljudi su uvjek pozeljni!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Supox kaže...

da ti si se postavil za velicinu, a velicina je tesko bit.

stvarnost je malo drukcija, obrisi si rit sa svim svojim clusterima i mrezama ako ne zakrimpas lan kabal koji ce na kraju tvoju umotvorinu spojit s obicnim userom.

jedno bez drugog ne ide.

covjek trazi covjeka koji ce radit poslove koji se traze, i kako si ti veliki strucnjak onda bi trebao znati da je svakavo znjae potrebno, pa iz zakrimpati lan kabal.

zivi u svom uvjerenju kako si ti alfa i omega i da je drugo sve bezveze

Krimpanje kabela? Zadnji put sam krimpao ili vidio nekog da krimpa LAN kabel prije valjda deset godina. Na stranu što sam ih i ja zakrimpao tone, danas se to ne radi. Em ne možeš to dobro napraviti, em je neisplativo.

Što se tiče "veličine" - ne znam nijednu ni veličinu ni "veličinu" u IT-u koji bi se usudio reći da zna sve navedeno, dapače. Svaka prava veličina bi napravila upravo obrnuto - svela opis posla na najmanju mjeru.

Don Salvatore kaže...
Old Iggy kaže...

A tako je to kad vi imate posebnu ekipu koja mijenja tonere, posebnu koja printer čisti i posebnu koja ustvari zna instalirati i drivere za printer. Većina drugih firmi ima zaposlenike koji su sposobni za puno više. Štoviše, nisam još bio u firmi gdje je zaposlenik rekao da se ne bavi određenim tipom informatičkog posla. Jedan dan radi na mreži, drugi dan na serverima, treći dan programira, a sutra je već i tehnička podrška i što već ne. Onima koji biraju i misle da nešto ne moraju znati obično je radni vijek kratak jer takvi su samo dodatni trošak.

Sad smo s linuxa na mijenjanje tonera? Toner obično mijenja korisnik, osim ako stvarno nema neku firmu koja se time bavi (i to je sve vei trend, nećeš vjerovati).

A u kakvim si to firmama bio - mogu te, nažalost, samo žaliti.

Da, specijalistima je radni vijek iznimno kratak i zato su jako slabo plaćeni. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice