RaidMate – matchmaking za gaming, tražim dojmove

poruka: 5
|
čitano: 2.293
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam 42 godine, otac petogodišnjaka, i jedini slobodni termin za igranje je kad mališan navečer ode spavat.

Problem u svemu je naći jednu osobu koja želi igrati isto što i ja, večeras, na istom serveru, bez sat vremena traženja po Discordu.

Puno puta mi se dogodilo da provedem 20 minuta u LFG kanalima, netko potvrdi pa se ne pojavi, ili server ne odgovara i na kraju odustanem od svega i odem spavati.

Napravio sam MVP landing page za ideju koja se zove RaidMate — swipe-based matchmaking za pronalaženje co-op partnera. Ideja je jednostavna:

- Vidiš karticu sesije: igra, cilj, server, vrijeme, jedno slobodno mjesto , kartice se pojavljuju ovisno o onome što filtriraš, koju igru želiš...

- Join ili pass u jednom potezu

- Oba igrača potvrđuju Ready Checkom prije nego se išta zaključa

- Nema profila, nema friend requestova osim ako oba igrača to žele nakon sesije, tu ostaje mogućnost daljnjeg druženja.

trenutno je to demo stranica gdje možeš isprobati UX koncepta, a skupljam early access mailove da vidim ima li uopće smisla graditi dalje.

Stranica: RaidMate

Zanima me:

prepoznajete li ovaj problem?

Bi li vam nešto ovako pomoglo, ili imate iskustvo s boljim rješenjima?

Svaki feedback dobrodošao.

0 0 hvala 0
14 godina

Osobno ne vidim svrhu jer nemam potrebu igrat s nepoznatom ekipom. Iako jesam u slicnom problemu da nitko od moje ekipe vise ne igra nista, pa sam osuden iskljucivo na SP naslove.

Ako igras neki co-op, recimo Baldur's Gate i sl, trebas vise manje istog partnera kroz cijeli playthrough. Za stvari tipa LoL ili Marvel Rivals, koje su sanse da nades nekog kompatibilnog i slicnog skill levela. Jedino eventualno za neke co op Horde shootere tipa Dark Tide ili Space Marine 2 eventualno vidim smisao...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo prvi stadij je UP. ako netko ima malo volje za proklikati i testirati .

0 0 hvala 0
16 godina
Re: RaidMate – matchmaking za gaming, tražim dojmo
Minneyar kaže...

Osobno ne vidim svrhu jer nemam potrebu igrat s nepoznatom ekipom. Iako jesam u slicnom problemu da nitko od moje ekipe vise ne igra nista, pa sam osuden iskljucivo na SP naslove.

Ako igras neki co-op, recimo Baldur's Gate i sl, trebas vise manje istog partnera kroz cijeli playthrough. Za stvari tipa LoL ili Marvel Rivals, koje su sanse da nades nekog kompatibilnog i slicnog skill levela. Jedino eventualno za neke co op Horde shootere tipa Dark Tide ili Space Marine 2 eventualno vidim smisao...

Kao neko ko je igrao League od 2009 do 2025 tamo pri gornjem vrhu tabele kroz sezone, mogu reći da je group finder na Discord serverima zapravo vrlo dobar za pronalaženje osobe koja je u tvom skill levelu. MEĐUTIM, trenutno te platforme koriste djeca (16-24 god) koja su mnogo toksična, tako da za League to ne preporučujem, pogotovo ne nekome od 42 godine. I mimo toga što moraš da se načitaš masu krindža od napaljenih tinejdžera koji traže druge napaljene tinejdžere da igraju skupa i tako dalje...

17 godina

a LoL mi nije ciljana publika, nego više ovak ekipa mojih godina koja baš i nema vremena za pregledavanje Discorda, a igram im se odjednom nešto "niche" kaj im ekipa nije raspoložena...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice