Hosting startup projekata na AWS i sl

poruka: 2
|
čitano: 1.173
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Tema: Hosting startup projekta na AWS ili nekom drugom cloud servisu

Vrijeme je velikog mozganja, sa svojim projektom planiram se upustiti u online biznis na EU i NA tržištu.

Ukratko da vas upoznam sa projektom.

Istraživo sam potencijal tržišta, u EU oko 200.000 primarnih i oko 30.000 sekundarnih korisnika, u NA (USA, CAN, MEX) oko 350.000 primarnih korisnika i za sada nepoznat broj sekundarnih koji se sigurno kreće u desetinama tisuća. Na tržištu postoje online igrači koji pokrivaju taj sektor, no njihov pristup je tradicionalan i trom.  S moje strane pristupio sam razvoju aplikacije koja će nuditi visoki stupanj automatizacije, realtime interakcije i analize. 

Primarni korisnici će uglavnom koristiti mobilnu aplikaciju za primanje notifikacija i interakciju u realnom vremenu putem websocket tehnologije, dok će ovi sekundarni služiti se uglavnom web aplikacijom..

Sve će se aktivnosti primarnih i sekundarnih korisnika spremati u bazu podataka, ali će mobilna aplikacija također raditi periodični request prema serveru / bazi podataka radi spremanja geolokacijskih parametara, ti requesti će se ponavljati možda svakih 30sec  ili možda svakih par minuta, još nisam odlučio. Uzmimo npr  da imam 10.000 aktivnih primarnih korisnika čiji mobilni aparati svakih 30 sec šalju geolokacijske podatke (geografska širina i dužina, id korisnika i vrijeme)., to je 20.000 requesta po minuti ili prosjek 333/sec isključivo za spremanje lokacija korisnika na par mjeseci . Ništa strašno za server.

Izbor tehnologija za razvoj ovog projekta pao je na node.js server / express fw/ socket.io / mongodb ili cassandra db.  Ključne riječi za bazu podataka su Replikacija i sharding prikupljenih podataka, stoga dolazim do dijela gdje će se morati odabrati hosting paket za startup projekt.

Aplikacija se razvija da bude skalabilna, stoga i hosting treba do odgovara trenutnim zahtijevima. Ono što će konstantno i brzo rasti je baza podataka, fotografije su limitirane na jednu profilnu.

Bacio sam oko na AWS gdje bi mogao smjestiti čitav projekt, ali mogu i druga rješenja. Bitno je da su stabilna i financijski pristupačna za pokretača startup projekta.

Pošto sam do sada isključivo koristio hosting usluga za smještaj malih web stranica i nisam binuo o server side hardveru, sada sam došao u nepoznate vode. Što bi bio optimalan izbor za gore minimlano očekivane aktivnosti.

1. server za smještaj web aplikacije

2. min tri servera za smještaj baze podataka...

3. ostalo

Kako složiti servere za moj projekt, koji su minimalni hardverski zahtjevi, ciljana grupa 10.000 korisnika? Molim savjete :)

PS. Kada dođe vrijeme za razvoj mobilnih aplikacija (android, iphone), trebati će mi partneri koji će preuzeti taj dio na sebe.

Hvala

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Najbolje ti je ovo pročitati, i pogledati koji današnji servisi, a nekad startup-i koriste AWS:

http://aws.amazon.com/web-mobile-social/

Ad astra peronospora

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice