Stolica / Fotelja za računalo? izdvojena tema

poruka: 1.464
|
čitano: 880.064
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Stolica / Fotelja za računalo?

Evo ja sam se nakon par tjedni odlučio za TrendOffice by Dauphin to-Strike Comfort Pro Sk9248. Prije nje sam imao dx racer stolicu kojoj je nakon 3god otišlo sjedište.

Nova stolica je točno onak kak pišu ljudi i testovi, udobna, ergonomična (već mi je malo laške za leđa nakon para dana sjedenja u njoj) i za sada vrijedi tih para(270e).

Nisam još primjetio da mi fali potpora za glavu, iako ima i ta verzija stolice za mislim stotinjak eura više. Vrijeme sastavljanja doslovno 10min bez ikakvog alata.

Jedina zamjerka mi je da se naslon zajedno sa sicom ne može nešto preciznije zaključati, nego samo pod prije određenim kutovima. Samo me zanima koliko dugo bude spužva izdržala.

12 godina

pozz,

malo citam vase postove i posto postoji velika mogucnost da cu jako skoro morati opremiti si jos jedan ured pa me zanima je li stvarno tolika drasticna razlika izmedu tih skupljih stolica tipa DX, secretlabs, etc(Heman miller mi je preskup svakako) i npr Ikeinog markusa?

od 2020.-e koristim doma markusa i nemam nekih primjedbi, no ocito nisam ni zahtjevan korisnik cim mi odgovara stolica koja nema bas toliko customizacije.. Mozda mi samo odgovara gabaritima, 190cm-90-100kg..
U firmi sam sjedio na Uvi stolici slicnoj kao sto je kolega forumas iznad uzeo i nisam primjetio da se osjecam puno ugodnije, pogotovo ako bih sjeo bez jastucica za vrat npr..

Who cares anyway.
14 godina
Re: Stolica / Fotelja za računalo?

najbitnije je da ti stolica odgovara, tj. da nemaš ukočenosti i/ili bolova nakon više sati korištenja

15 godina
res03pem kaže...

pozz,

malo citam vase postove i posto postoji velika mogucnost da cu jako skoro morati opremiti si jos jedan ured pa me zanima je li stvarno tolika drasticna razlika izmedu tih skupljih stolica tipa DX, secretlabs, etc(Heman miller mi je preskup svakako) i npr Ikeinog markusa?

od 2020.-e koristim doma markusa i nemam nekih primjedbi, no ocito nisam ni zahtjevan korisnik cim mi odgovara stolica koja nema bas toliko customizacije.. Mozda mi samo odgovara gabaritima, 190cm-90-100kg..
U firmi sam sjedio na Uvi stolici slicnoj kao sto je kolega forumas iznad uzeo i nisam primjetio da se osjecam puno ugodnije, pogotovo ako bih sjeo bez jastucica za vrat npr..

meni je obavezan jastuk za vrat jer kad igram cs, priblizim si monitor i stolac maksimalno i ako ga nemam, glavu prirodno pomaknem prema naprijed - nije da me smeta ili boli al tak se dobije goba

kaj se specificno tice mojeg stolca, mislim da bi ti mozda sjediste bilo preslabo potfutrano, s obzirom da ja imam manje od 70kg i taman mi je iako bi moglo bit jos malo mekse

može jedino gore
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2025 14:25 (8ax).
9 godina

Ok, nakon par godina vjerni gamdias je zasluzio mirovinu.

ironija je sto je stolica kao nova, funckionira savrseno, jedino je "guzni" dio ostecen, savovi su otisli. Razmisljao sam, odnijeti nekom tapetaru da iskroji nove "koze" i sasije ponovo, ali, nisu bas super voljni za takve egzibicije.

Dodatno, klinac zeli novu stolicu. I eto mene u problemima.

Znaci, preporuka za stolicu, gejmersku (logicno), velike nosivosti (150kg to be safe), bez plasticnih nogica, bez 20mm kotacica, bez led kerefeka, da je udobna, i naravno, da je sto je moguce jeftinija.

Ne mislim davati 400-500-1000e za stolicu, tako da ciljam na sto je moguce jeftinije, u tom segmentu koji mi je cijenom interesantan uglavnom kod nas vidim white shark, canyon, bitforce i slicne "no nejmere"..... vrijedi li ista od navedenog tih 100-200e?

Eh, da, no more koza, gledao bih da je tkanina ili u najgorem slucaju neka kombinacija....

Hvala na prijedlozima!

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
16 godina

Meni je ova djelovala OK dok sam kupivao svoju (kupio Markusa na kraju), sad jedino nosivost...

https://www.ikea.com/hr/hr/p/styrspel-gaming-stolica-siva-crvena-60526085/#content

9 godina
Snake_cro kaže...

Meni je ova djelovala OK dok sam kupivao svoju (kupio Markusa na kraju), sad jedino nosivost...

https://www.ikea.com/hr/hr/p/styrspel-gaming-stolica-siva-crvena-60526085/#content

Hvala na preporuci, no, ne smijem ovako nesto uzeti, stolica mora biti gej...merska... 

Ovu imam trenutno, i kako rekoh, stolica je kao nova, osim tih popucalih savova, interesantno, kao da ih je netko nozem rasparao, nikakva ostecenja na komadima koze, ali nece nitko da se zeza s time da krpa...

Znaci, nesto u ovom stilu mora biti

https://www.gamdias.com/en/furniture/chair/ACHILLES_E2_L

PIES - vidim za ovu preporuku pise 110kg testirano, to je malo tanko.... barem 130-150 ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2025 23:11 (Damir22).
13 godina
Damir22 kaže...

Ok, nakon par godina vjerni gamdias je zasluzio mirovinu.

ironija je sto je stolica kao nova, funckionira savrseno, jedino je "guzni" dio ostecen, savovi su otisli. Razmisljao sam, odnijeti nekom tapetaru da iskroji nove "koze" i sasije ponovo, ali, nisu bas super voljni za takve egzibicije.

Dodatno, klinac zeli novu stolicu. I eto mene u problemima.

Znaci, preporuka za stolicu, gejmersku (logicno), velike nosivosti (150kg to be safe), bez plasticnih nogica, bez 20mm kotacica, bez led kerefeka, da je udobna, i naravno, da je sto je moguce jeftinija.

Ne mislim davati 400-500-1000e za stolicu, tako da ciljam na sto je moguce jeftinije, u tom segmentu koji mi je cijenom interesantan uglavnom kod nas vidim white shark, canyon, bitforce i slicne "no nejmere"..... vrijedi li ista od navedenog tih 100-200e?

Eh, da, no more koza, gledao bih da je tkanina ili u najgorem slucaju neka kombinacija....

Hvala na prijedlozima!

Ja sebi na kraju uzeo Ergovision Throne XL, nisam našao ništa do 150kg da je tkanina. 350e je. Imaš i KING za 340, ali ima fiksan lumbal supp

11 godina

Titan 5-ta godina vozi bez znakova zamora,vozač ispod 100kg.Bolje da ima lufta nego da usfali :D

17 godina

Koliko ima smisla davati veće novce za stolicu ako sam osoba manjih gabarita? Što bi preporučili osobi koja svojim stasom može glumiti Iniestu, Xavia, Messija, Luku Modrića i Roberta Carlosa?

11 godina

Svaki malo "kvalitetniji" proizvođač ima raspon po kilaži i visini,gledaj na to kao da će konstrukcija manje trpit i imat bolji vijek trajanja.

15 godina

ja si gledam ovo upiknuti

Nobel klečeća stolica

Ju je je? Je ju je!
9 godina

jos gledam, te cifre od 300+ e jednostavno ne dam, prvenstveno zato sto je razlog kako sam rekao cisto estetski, tijekom 6 godina nisam imao potrebe dotegnuti jedan vijak, kamoli sto drugo, stolica izgleda i ponasa se kao da je danas kupljena.

konstrukciji propust ocigledno, slabi savovi na tom mjestu.

15 godina

kupio markus u ikei i smeta me onaj jastucic na ledima i nekako mi nagib stolice ne paše, ne mogu se nagnuti na nju i pronaći onako neki centar nagiba i zadrzavati na tom mjestu poziciju. jeste vi koji imate markus izvadili taj jastučić iz stolice?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2025 0:38 (maxy0).
13 godina

Uzeo Ergovision Throne XL i prezadovoljan sam. Baš si mogu namjestiti sve kako mi odgovara i udobna je do jaja

12 godina
maxy0 kaže...

kupio markus u ikei i smeta me onaj jastucic na ledima i nekako mi nagib stolice ne paše, ne mogu se nagnuti na nju i pronaći onako neki centar nagiba i zadrzavati na tom mjestu poziciju. jeste vi koji imate markus izvadili taj jastučić iz stolice?

meni je idealno, imam platneni markus već par godina i nikakvih negativnih pojava, visina dva metra

da ne kažem da je stolica i dalje jednako solidna kao kad je bila nova, a u rasponu sam od 100-120 kila zadnjih dvije godine

8 godina

Kupio sam si ovo melokea office chair i za sad prezadovoljan, pogotovo jer je deklarirana nosivost do 200kg, tako da ja sa svojih 140 imam još lufta. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2025 18:49 (Majna).
17 godina

Čitajući gabarite prosječnog "tražitelja" stolica nekako se osjećam kao da meni treba stolac za dojenče. Ovdje svi trebaju profesionalne stolice koje koristi Shaquille O'Neal.

11 godina

Ne zamaraj se gabaritima,nisu to satovi.Ovdje je veličina nebitna,pitanje je koliko € misliš uložiti

13 godina

Ovo je jako pogrešno tumačenje, imam preko 2m i svakako sam ograničen izborom. Od čarapa pa do automobila.  Imamo Markuse na poslu i ramena su mi u jastučiću, a glava lamaće u svim smjerovima, a koljena su mi pola metra od kraja sjedišta pa kad se sve zbroji - neudoban mi je. Na ovom što sam si uzeo za doma se osjećam kao princeza koliko mi je udobniji

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2025 6:39 (maks0806).
11 godina

Pročitaj post iznad...naravno

13 godina

Pardon, krivi zaključak 

Triggeran sam od drage kojoj nije jasno kako sam to dobro prošao kad sam platio stol i stolac 600e, a kad su joj se upucavali miđeti nisu ju zanimali

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2025 6:59 (maks0806).
14 godina

Koji Marcus vi uzimate L ili M?

Ja uzeo JARV i uzasno bole me leda. :((  Mislim zamijenit za Marcus. 

15 godina
tigerija kaže...

Koji Marcus vi uzimate L ili M?

Ja uzeo JARV i uzasno bole me leda. :((  Mislim zamijenit za Marcus. 

M (185 visok)

Samo pazi. Markus ima neki jastučić na leđima koji smeta baš puno ljudi. Ja sam ga mislio izvaditi ali malo sam se prilagodio, iako mi i dalje nije baš najudobniji 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice