Suci moraju poštovati određeni kriterij,ali isto tako moraju postupiti po situaciji na terenu. Dakle,prvo se daju opomene (žuti).3 komada. Ako je naprimjer dan jedan žuti,te se nakon toga napravi teži prekršaj za 2min,žuti se u pravilu više ne daju. Ovaj crveni na Horvatu je isključivo odluka suca i smatram da nije pogrešan. Da ga i nije dao,nego samo 2min,opet bi bilo ispravno. U ovom slučaju smatram da je sudac dao crveni na osnovu prošlih utakmica u kojima je bilo pretjerano grube igre. Ovako su suci osigurali jednu fair play igru i postavili kriterij koji je vrijedio za obje momčadi.
Sjetite se samo slovenskog prsta u Perino oko,velika greška suca koji nije dao crveni. Pišem preko moba pa sam nekako to sažeo u par rečenica,ako nekom nije jasno,slobodno pitajte.
Pa to sam mu i ja rekao odmah. Da to nisu napravili nebi bilo ni R od rukometa. Bilo bi krvi do koljena. Ovako su u startu usmjerili utakmicu u mirnije vode i igračima dali do znanja da neće tolerirati grubosti.
Pravila sam mu kopirao da vidi i zapamti da su suci imali uporište u istima i potpuno pravo dosuditi to što su dosudili. Priča o tome da se to nikad ne sudi od klinca koji je tek zinuo na svijet jednostavno ne drži vodu.