Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.318
|
čitano: 3.882.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Master Mariner kaže...

napravljen po Verstappenovom guštu, po njegovom stilu vožnje

Ovo nije istina, bolidi se ne prave ni po čijem guštu niti je to uopće moguće, prave se da budu što brži i upravljiviji, postoje neke individualne postavke koje se mogu mijenjati ovisno o stazi ili uvjetima ali nisu toliko značajne da bi razlika između dva ista bolida bila značajna

22 mjeseca
protjeran

Ne slažem se, ali nema veze.

14 godina
neaktivan
Snoozly kaže...
Master Mariner kaže...

napravljen po Verstappenovom guštu, po njegovom stilu vožnje

Ovo nije istina, bolidi se ne prave ni po čijem guštu niti je to uopće moguće, prave se da budu što brži i upravljiviji, postoje neke individualne postavke koje se mogu mijenjati ovisno o stazi ili uvjetima ali nisu toliko značajne da bi razlika između dva ista bolida bila značajna

E bravo preduhitrio si me. Totalne gluposti da, checo je imao bolje rezultate na početku sezone ali što se bolid više razvijao i što su više vidjeli gdje i kako mogu ubrzati bolid to je manje pasao perezu tj max se bolje snašao jer je na kraju i bolji talent. Te priče da rade po nekom su glupost, cilj im je svima imati najbrzi mogući bolid sa vozacem koji će izvući maximum iz auta

Edit: evo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.11.2023 23:43 (timmyzg).
15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Ma koji Perez jedino možda Sargeant, Magnussen i Stroll ne bi odradili bolje od njega

14 godina
loky4i4 kaže...

Ma koji Perez jedino možda Sargeant, Magnussen i Stroll ne bi odradili bolje od njega

Je, samo što su i Albon i Gasly bili u istoj poziciji i odrađivali drastično lošiji posao od njega. Nema garancije da baciš bilo kog drugog unutra da bi išta bolje vozio. Neweyevi bolidi su uvijek bili specifični za voziti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.11.2023 20:31 (Chronosus).
15 godina
protjeran

Završi i ova dosadna sezona. Nadajmo se boljom idućom.

XBOX: RENZOR GT 01
7 godina

Svaka cast Maxu ali uzasno dosadna sezona.Kolike smo srece bude i slijedeca slicna ovoj.

17 godina

Momci, gledam formulu 1 od sredine 90ih. Ne možete reći da je ovo bila dosadna sezona jer smo gledali mnogo dosadnijih s Lewisom u glavnoj ulozi. 

Ok Max je pobjeđivao svaku trku. Idemo dalje....

A tko je bio drugi, treći, četvrti, peti? Tko je bolje gledao ostatak grida vidio bi da je bilo svega. Vidjeli smo veoma dinamičnu sezonu koja iza Maxovih leđa donijela dosta uzbuđenja. Naravno ja bih volio identičnu sezonu, ali da je Ferrari 2 sekunde po krugu brži od svih, ali moramo priznati da smo mogli vidjeti lijepih trka. Ne sviđa mi se kada netko paušalno pogleda tko je bio prvi i onda kaže da je sezona dosadna jer je isti vozač prvi, a ono iza njega se niti ne gleda. 

15 godina
Korny1603987 kaže...

Momci, gledam formulu 1 od sredine 90ih. Ne možete reći da je ovo bila dosadna sezona jer smo gledali mnogo dosadnijih s Lewisom u glavnoj ulozi. 

A tko je bio drugi, treći, četvrti, peti? Tko je bolje gledao ostatak grida vidio bi da je bilo svega. Vidjeli smo veoma dinamičnu sezonu koja iza Maxovih leđa donijela dosta uzbuđenja. Naravno ja bih volio identičnu sezonu, ali da je Ferrari 2 sekunde po krugu brži od svih, ali moramo priznati da smo mogli vidjeti lijepih trka. Ne sviđa mi se kada netko paušalno pogleda tko je bio prvi i onda kaže da je sezona dosadna jer je isti vozač prvi, a ono iza njega se niti ne gleda. 

zašto bi to itko htio, ja želim 2021, ako je moguće i sa 3-4 vozača u borbi za titulu

17 godina

Naravno, lijepo je bilo gledati sezonu 2012. Ipak, unatoč situaciji s RedBullom i Maxom, sezona nije bila dosadna. Ako gledate Ferrari nikad se nije znalo hoće li završiti kao peta ili druga ekipa na gridu. Na kraju je bilo gusto i skoro su bili drugi. Mclaren je bio čudo pred kraj, Aston Martin-Alonso su bili kraljevi prvih 5-6 trka. Mercedes solidan bio cijelo vrijeme.

14 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
Korny1603987 kaže...

zašto bi to itko htio, ja želim 2021, ako je moguće i sa 3-4 vozača u borbi za titulu

2021 se dogodi jednom u 15-20 godina. Slazem se sa kolegom korny, meni je bila ok sezona, osim nepogrešivog maxa je bilo dosta akcije i dobrih utrka/preticanja, kvale su bile dobre (ponekad nekoliko vozača u 0.5sec) a ni sprintevi nisu bili loši 

22 mjeseca
protjeran

A onakva bizarna odluka koja je odlučila prvaka se više nikad neće ponoviti.

14 godina
Master Mariner kaže...

#teamLH will never foget #AbuDhabi21

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
10 godina
Master Mariner kaže...

nije ni 5sec kazna Perezu nešto čime bi se suci trebali ponositi - doslovno poklonili mečki konstruktorku p2 poziciju.

22 mjeseca
protjeran

Pa kako možeš usporediti konstruktorski P2 s vozačkim P1?!

10 godina

Ne poredim... samo primjećujem.

14 godina
Master Mariner kaže...

Bilo je puno odluka te godine koje su vukle i na jednu i na drugu stranu, Silverstone možda najbitnija.

Hamilton izbacio direktnog protivnika za titulu, dobio gratis popravak zbog crvene zastave koju je sam izazvao, bez koje pitanje jel bi završio i koji bi završio, dobio samo 10 sekundi kazne i na kraju svega pobjedio.

Dodatni bonus: Verstappenov motor je bio za otpis nakon tog udarca tak da je zagarantirao penalty Maxu zbog promjene motora kasnije u sezoni.

I onda još wingman bonus damage gdje je izbacio u Mađarskoj oba Red Bulla iz utrke u prvom zavoju (Max na kraju uspio osvojiti bod).

Još kad dodamo kako je Mercedes bio toliko dominantan na kraju sezone da su mijenjali motore kao kekse jer su znali da mogu bez frke anulirati kazne koje proizalaze iz toga, toliko da je djelovalo kao da Red Bull nema nikakve šanse u Abu Dhabiju..

I na kraju, zbog njihove taktička odluka u zadnjoj utrci su izgubili titulu.

Odluka u zadnjoj utrci je donijela malo balansa u sve to, ali da je Ham osvojio prvenstvo s tak malom razlikom nakon svega sad bi suprotni tabor srao kak je Ham nepravedno došao do titule. Dapače, možemo i sad debatirati kako su svi ovi događaji utjecali na konstruktorski naslov.

Na kraju balade, Max je itekako zaslužio taj naslov gledajući kontekst cijele sezone, bez obzira na odluke sudaca.

I to govorim kao Hamilton simpatizer koji je te godine navijao za Red Bull i Max-a čisto promjene radi. U 2024. bih rado vidio da Ham vrati naslov.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2023 13:20 (Chronosus).
17 godina

I ja sam podupirao Maxa protiv Lewisa, ali definitivno je Ferrari uvijek u srcu.

22 mjeseca
protjeran
miki_the_pirat kaže...

Ne poredim... samo primjećujem.

Primjedba ti je beskorisna.

22 mjeseca
protjeran

Komentar ti nije kompletan već s biasom na jednu stranu. Ne da mi se sad piskarat o Verstappenovim ludostima u toj sezoni zbog kojih nije kažnjen jer bi se ponovno otvorilo trkeljanje dva tabora kojima inače ne pripadam uopće.

8 godina
loky4i4 kaže...

Bojim se da onda krivi sport pratiš, gledaj Porsche Cup ili tako nešto gdje su svi automobili jednaki. Jedno su želje, a drugo realnost koju nam povijest F1 pokazuje.

9 godina
Ne razumijem zasto toliko rasprave o hamiltonu, prosjecnom vozacu bez pobjede u protekle dvije sezone...
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
14 godina
Master Mariner kaže...

Komentar ti nije kompletan već s biasom na jednu stranu. Ne da mi se sad piskarat o Verstappenovim ludostima u toj sezoni zbog kojih nije kažnjen jer bi se ponovno otvorilo trkeljanje dva tabora kojima inače ne pripadam uopće.

Nisam li započeo s tim da su odluke išle i u jednu i drugu stranu ALI da ništa nije imalo utjecaj toliko koliko Silverstone..?

Da, i Max je imao momente - prvo u  Monzi za koji je kažnjen odgovarajućim grid penaltyem na idućoj utrci. Na kraju, ni jedan od njih nije osvojio bodove.

Jedina sudačka odluka prije završnice koje se mogu sjetiti da je išla na ruku Maxu je što nije dobio kaznu za izgurivanje Hamiltona u Brazilu. Osobno smatram da bi to u normalnoj sezoni bila kazna 5 sekundi, ali isto tako mislim da je iskupljenje za Silverstone, djelomice želja da ne prevagne ta odluka o prvenstvu.

Max je bio nepotrebno agresivan jer je bilo jasno da je nemoguće braniti protiv takvog Mercedesa, ali na kraju nije ni došlo do dodira i Ham nije bio nikako oštećen, završili su utrku isto kako bi i da ga je samo propustio. Opet, s obzirom da je Hamilton eliminirao Maxa u Silverstoneu i dobio samo 10 sekundi i crvenu zastavu gratis, u tom kontekstu 5 sekundi za ovo se čini neproporcionalno.

ALI, nisam naveo ni sve situacije gdje je sve išlo Hamiltonu na ruku. Sjetimo se Imole gdje je Hamilton napravio ogromnu grešku zbog koje bi izgubio krug al ga je crvena zastava spasila pa je mogao restartat s osme pozicije i probiti se do 2.

Onda Maxova guma koja je pukla u Azerbaijanu dok je laganini vodio. Savršena prilika za Hamiltona al je napravio nekarakteristično glupu grešku na restartu pa srećom ni on nije osvojio bodove. Svejedno, bez pucanja guma bi Max nabio bar još 10 bodova u odnosu na Hamiltona.

Bonus: ne znamo kako bi se odigrala utrka u Spa, ali Max je bio favorit za pobjedu al je utržio samo pola bodova.

To nisam spominjao jer spada u kategoriju "sreća prati hrabre", a Hamilton je bio stvarno nevjerojatno hrabar u toj sezoni...

Zato ponavljam, u kontekstu cijele sezone više je nego pravedno da je Max prvak.

Ak ti se ne da piskarat slobodno ne odgovaraš. Nije da se meni posebno razglaba o tome, samo mi više ide na k jer svakih 5 postova neki pametnjaković spomene Abu Dhabi 2021.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2023 21:52 (Chronosus).
7 godina

Meni je sezona bila solidna. Očito da F1 ne može imati sezonu bez ogromne dominacije jednog vozača (Hamilton, Vettel, Verstappen, itd.). 

Zbog sezone koja je takva kakva je, ja sam se više fokusirao na MotoGP. Tamo je baš jebeno zabavno i nema tolike vozačke dominacije. Ducati dominira, japanci u slobodnom padu (Honda i Yamaha), jedino KTM i Aprilia uspjevaju nešto sitno napasti (pre)dominatni Ducati. Dobra je stvar što pola grida ima Ducati, bilo prošlogodišnji ili aktualni model pa bude baš zanimljivih utrka. 

14 godina
Vandit kaže...

Meni je sezona bila solidna. Očito da F1 ne može imati sezonu bez ogromne dominacije jednog vozača (Hamilton, Vettel, Verstappen, itd.). 

Zbog sezone koja je takva kakva je, ja sam se više fokusirao na MotoGP. Tamo je baš jebeno zabavno i nema tolike vozačke dominacije. Ducati dominira, japanci u slobodnom padu (Honda i Yamaha), jedino KTM i Aprilia uspjevaju nešto sitno napasti (pre)dominatni Ducati. Dobra je stvar što pola grida ima Ducati, bilo prošlogodišnji ili aktualni model pa bude baš zanimljivih utrka. 

Slažem se, bila je iznenađujuće dobra sezona na kraju, ponajviše jer je Bagnaia nevjerojatno sklon greškama. Na polovici sezone se govorilo o Verstappenu MotoGP-a, a na kraju smo ipak došli do toga da se prvenstvo odlučuje u zadnjoj utrci.

Isto više sreće nego pameti, još mi nije jasno kako je preživio onaj incident u Barceloni bez ozljede. Martin fantastičan u drugom dijelu sezone al na kraju previše pehova, a i sam je nepotrebno failao u trenu kad je preuzeo vodstvo u prvenstvu.

Btw, sprint utrke su fantastične. Za one koji ne prate - sprint je svaki vikend, iste kvalifikacije za sprint i standardnu utrku.

13 godina
Chronosus kaže...
Master Mariner kaže...

Ak ti se ne da piskarat slobodno ne odgovaraš. Nije da se meni posebno razglaba o tome, samo mi više ide na k jer svakih 5 postova neki pametnjaković spomene Abu Dhabi 2021.

i treba se spominjat jer takvu SUDAČKU krađu nismo i necemo vidjet uskoro. i reći da to nije imalo vise utjecaja od silverstona di je max komodno mogao izbjec kontakt, dok ovdje lewis nis nije mogao protiv sudackog lobija je smijesno. al nastavi se tjesit i dalje 

hamilton simpatizer my ass. abu dhabi 2021 nemoze opravdat nitko osim lewis hejtera(kojih je podosta) i max fanova(sva 3), koliko god to zeljeli.

14 godina
MEDO11 kaže...

i treba se spominjat jer takvu SUDAČKU krađu nismo i necemo vidjet uskoro. i reći da to nije imalo vise utjecaja od silverstona di je max komodno mogao izbjec kontakt, dok ovdje lewis nis nije mogao protiv sudackog lobija je smijesno. al nastavi se tjesit i dalje 

hamilton simpatizer my ass. abu dhabi 2021 nemoze opravdat nitko osim lewis hejtera(kojih je podosta) i max fanova(sva 3), koliko god to zeljeli.

Chill. Gdje ja opravdavam sudačku odluku? Svakom bi trebalo biti jasno da je ta odluka bila pogrešna i utjecala na rasplet prvenstva, nema se što tu opravdavat suce.

14 godina
neaktivan
MEDO11 kaže...
Chronosus kaže...
Master Mariner kaže...

Aha jer kad bi se reklo da su svi Lewis hejteri maxovi fanovi onda bi ispalo da ima dosta maxovih fanova pa bolje ovak reci 

15 godina
Chronosus kaže...

Je, samo što su i Albon i Gasly bili u istoj poziciji i odrađivali drastično lošiji posao od njega. 

Nisi u pravu, evo baš gledam podcast s Albonom koji je napravio cv sa statistikom koja je pokazivala da je odrađivao bolji posao nego Perez samo što u njegovo vrijeme bolid nije bio ni blizu dobar

16 godina
MEDO11 kaže...
Chronosus kaže...
Master Mariner kaže...

A ko je Mercedesu branio da ode po nove gume ko Red Bull? Oni su se pouzdali u to da se trka neće nastaviti i da imaju najjači motor ali šta to vrijedi ako su ti gume izderane... i ispalo je kako je ispalo. Da su završili pod safetom onda bi bilo da nije u redu da se tako završi i tako to...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice