GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 4.379
|
čitano: 829.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: GNK Dinamo Zagreb

Ne.

Da si pitao trenera prve momcadi prije četvrtfinala te LP koga vidi na kojoj poziciji, ne bi 2-3 imena spomenuo.

I ne moraju svi, nije to nitko rekao. Da, sad ih je puno na popisu, no treba razlikovati stihijsku, populističku i ad hoc odluku od planske i strateške

Problem je i što se u medijima njima nametnula uloga spasitelja što neiskusnim igračima nije dobro za razvoj.

Prije finala LP sa vozio od Rijeke do Korčule, nakon Zadra utakmica se najvljivala kao da se igra finanle SPa i LPa u isto vrijeme. Nabrojali smo 26 najava.

Kako je Ancelloti uvodio Camavingu i Gullera?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
3 godine
plavi08 kaže...

1. fizionomija - zasad je Hrvatska uglavnom bijela rasa koja se ne može uspoređivati po brzini s crnom. Brzo krilo je tu uglavnom iznimka, ne pravilo. Jedini način da proizvodi brza krila za Dinamo je da kupuje afro francize ili južnoamerikance. Što donekle i radi.

Ima u Atletskom klubu Zagreb momaka koji trče 10,6  10,8 na 100 m i sl ,pa ih treba pokupiti dok su još mladi, vjerojatno je netko od njih imao kontakt s nogometom u životu.

Sjećam se podatka da je Hajdukov Alen Bokšić trčao na 100m 10,7 a nije bio baš neki tehničar.

Stvorio je svjetsku karijeru.

合氣道
13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Da li netko zna koliko je Bjelica imao plaču u Unionu?

8 godina
wyks kaže...

Ne.

Da si pitao trenera prve momcadi prije četvrtfinala te LP koga vidi na kojoj poziciji, ne bi 2-3 imena spomenuo.

I ne moraju svi, nije to nitko rekao. Da, sad ih je puno na popisu, no treba razlikovati stihijsku, populističku i ad hoc odluku od planske i strateške

Problem je i što se u medijima njima nametnula uloga spasitelja što neiskusnim igračima nije dobro za razvoj.

Prije finala LP sa vozio od Rijeke do Korčule, nakon Zadra utakmica se najvljivala kao da se igra finanle SPa i LPa u isto vrijeme. Nabrojali smo 26 najava.

Kako je Ancelloti uvodio Camavingu i Gullera?

hoces se odluciti jel ih onda ima u prvoj momcadi ili je ta generacija unistena i neiskoristena? Jer nisam siguran sto pricas zadnjih 2-3 posta, pošto potvrdis da ih ima, a post prije govoris da su neiskoristeni.

Cinjenica je da su tu, igraju, prvotimci su i dobivaju minute.
Cinjenica je da ti ne znas sto bi trener prve momcadi spomenuno i koliko imena.

Cinjenica je da ti ne znas klubski plan i strategiju a govoris kao da si siguran da su se stvari odvile "populisticki i stihijski"
Takoder je cinjenica da narativ medija ne kontrolira klub te novinari pišu što žele

I da se vratimo opet, činjenica je da momci igraju, prvotimci su i dobivaju minute.

15 godina
Zaporožac kaže...
plavi08 kaže...

Ima u Atletskom klubu Zagreb momaka koji trče 10,6  10,8 na 100 m i sl ,pa ih treba pokupiti dok su još mladi, vjerojatno je netko od njih imao kontakt s nogometom u životu.

Sjećam se podatka da je Hajdukov Alen Bokšić trčao na 100m 10,7 a nije bio baš neki tehničar.

Stvarno?  A slovi za ponajboljeg tehničara od napadača. Radnom članak, al gdje god takneš svi uglavnom kažu isto.

https://www.24sata.hr/sport/moj-dream-team-nesta-uvrstio-u-idealnu-momcad-a-boksica-294852

Vjerujem da ti dečki kaj tak brzo trče i zanima ih nogmet su ionako na meti klubova. Nije da baš ignoriraju jedni druge. To ljudi imaju takav dojam. Al sportaši su uglavnom sportaši pa tako često oni koji igraju nogomet usput trče i rade još neke druge stvari i obrnuto.

Nisam rekao da je nemoguće, samo je jako mali broj. S obzirom da je onda postotak da postaneš top igrač jako mali jbg. Ovako na prvu mi je pao jedan lik oko kojeg je svojevremeno bila pumpa (Teo Kardum).

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2024 10:50 (plavi08).
11 godina
Zaporožac kaže...

realno, ni Olić nije bio neki tehničar - al je bio jbno brz pa je to kompenzirao...

16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ciljano stvoriti igrača koji će se uklopiti u neku poziciju ili ulogu je dosta teško. S razlogom imamo svake godine 2-3 potencijalna wunderkinda na pozicji desetke, a zadnjih 15 godina (izuzev Perišića) nemamo brzo krilo. Naravno da je stvar i genetike, no dobar dio otpada na način na koji igra većina manjih razvojnih klubova po Hrvatskoj koji su baza za 90% razvoja tih talenata.

Uzmi primjer naše repke kao onog najboljeg što imamo i kad pogledaš otkuda su ponikli ti igrači vidjet ćeš da se u pravilu radi o manjim klubovima i sredinama pa ih je u nekoj fazi kasnijeg ranog razvoja uzeo Dinamo / Hajduk / neki veći strani klub i tu su počeli sustavno raditi s njima. No, sve ono prije toga ti jako definira kako ćeš igrati i na temelju čega će netko prepoznati potencijal. A u manjim sredinama se sustavno ne radi na taktici, šprintevima u prostor, čitanju obrane i slično već najviše na tehnici. Najbolji igrač mlađih uzrasta je onaj koji najbolje dribla, asistira i zabija i oko njega se vrti sve. To nam je kulturološko naslijeđe i ne treba od toga bježati. 

Španjolska / Portugal će uvijek imati dobrih veznjaka jer im je takva nogometna kultura. Francuska će zbog genetskog potencijala uvijek imati fizički dominantne igrače. Hrvatska je tu gdje je, imat ćemo dobrih veznjaka dokle god su igrališta puna klinaca koji igraju nogomet poslije škole i to nam bude okosnica razvoja mladih. Jednom kad "sustav" bude trebao preuzeti taj razvoj ćemo imati vjerojatno drugačiju osnovu za "branje talenata".

Imaš podcast Tribina gdje se zna o tome pričati pa je jedna od teza da je mladog igrača koliko god on bio dobar jako teško uvesti u prvu ekipu jer od te 17-te ili 18-te godine nitko s njim nije radio na taktici, poziciji u ekipi, odgovornosti, igranju obrane itd. Primjer za to je i Halilović koji je imao vanserijski talent za dribling, nadprosječnu brzinu, a zanemario je sve ostalo. Na razini juniora i djelom HNL-a je s tim kvalitetama mogao biti najbolji igrač generacije, no kad je trebalo uskočiti u ozbiljni nogomet je sve puklo. 

14 godina
U današnjem nogometu se jedna Španjolska koja je nepresušan izvor talenata, sramotila po velikim natjecanjima 10 godina dok nisu odjednom dobili dva vanserijska mlada krila brzanca koji rade razliku 1 na 1. I odjednom su toliko dominantni i najbolja ekipa na svijetu. A to je ekipa koja je to cijelo destljeće kad su se sramotili imala tehničku potkovanost Hrvatske puta deset.

Nemamo mi što tražiti u modernom nogometu bez toga, ni na klupskoj ni reprezentativnoj razini. Sve su to dobri igrači individualno, ali ekipno fali eksplozivnosti, igrača koji rade razliku. Prelako nas je čitati.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Kod nas su se uvijek cijenili tehničari, igrači koji znaju sa loptom
Zato i imamo hrpu polušpica, desetki. Primjer reprezentacije: Kramarić, Baturina, Kovačić, Modrić, Majer....
Čak i da se pojavi neko brzo krilo, sa moći ponavljanja, ali malo slabijih tehničkih predispozicija, već bi ga svi kritizirali: taj zna samo pretrčati igrača, trči samo ko muha bez glave gore dole...
Vjerujem da se tako odgajaju igrači od najranijih uzrasta i rade takve selekcije.

16 godina
antimadridista kaže...
U današnjem nogometu se jedna Španjolska koja je nepresušan izvor talenata, sramotila po velikim natjecanjima 10 godina dok nisu odjednom dobili dva vanserijska mlada krila brzanca koji rade razliku 1 na 1. I odjednom su toliko dominantni i najbolja ekipa na svijetu. A to je ekipa koja je to cijelo destljeće kad su se sramotili imala tehničku potkovanost Hrvatske puta deset.

Nemamo mi što tražiti u modernom nogometu bez toga, ni na klupskoj ni reprezentativnoj razini. Sve su to dobri igrači individualno, ali ekipno fali eksplozivnosti, igrača koji rade razliku. Prelako nas je čitati.

Nisu se baš sramotili, prije da su imali prosječan ili eventualno blago ispodprosječan uspjeh za neku veliku naciju. Bilo je tu par finala i polufinala (i osvojena Liga nacija), a mislim da su samo jednom ispali u grupi velikog natjecanja, na ostala su se i kvalificirali i prošli grupu. 

Nogomet je evoluirao do te razine da je danas potrebna brzina, ali i više od toga taktička disciplina i posloženost. Eto ti primjer Slovenije na EURU koja je izuzev Oblaka i Šeška igrala sa igračima koji su rang HNL-a pa je namučila i Portugalce i Engleze koji imaju i brzinu i tekniku u nogama.

10 godina
Dinamo nastavlja s odlicnom igrom na uvijek teskom gostovanju protiv Slaven Belupa... 1:1 HT
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

4-1 upravo Dinamo gubi. Stvarno se nadam da će novi trener vratiti Dinu Perića i Maura Perkovića u obranu. Dovođenje stranaca i dizanje u nebesa kao da su izmislili nogomet. Ovi je sramota neviđenih razmjera. Oštre kazne treba spremiti za ovakvo ponašanje na teren. Kad imate stožer koji sve i svašta popušta igračima, imate ovakvu pizdariju na terenu

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2024 19:10 (fighterZu).
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

U 8 dana sve otišlo u onu stvar. E sad kako dalje, puno je tu toga trulo. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Prvo želim zahvaliti S. Jakiroviću za sve vezano za prošlu sezonu. Preuzeo je momčad u jako lošem trenutku i izvukao nemoguće prošle sezone. Sada, u ovoj sezoni čak i on to više nije mogao izvlačiti, i sad sve dolazi na naplatu i to sa kamatama.

Obrana

- Ja ne znam dal je moguće da niko ne zna čuvat igrače na povratnoj. Čini se da u stožeru nema nijednoga eksperta za obranu. Jer ovo su osnove nogometa koje se uče u pionirima. Sredina koja uopće ne igra obranu. Pjaca gubi loptu na sredini, maše rukama, niti ne pokušava sustići igrača koji mu je uzeo lopte. Dečko, ako ćeš ovako igrati za Dinamo, molim lijepo sam se izvadi sa terena ili mu spizdite kaznu da ga glava zaboli. Uf kako sam ljut. A ovo je samo jedan od primjera kako su se igrači ponašali na terenu. Golman je još bio i naš najbolji igrač, Slaven je mogao dati 8 komada do kraja utakmice.

Sredina

- Stojković i Baturina u sredini zajedno. Ajme meni. Ni jedan ni drugi obranu ne znaju igrati i sve je naravno spalo na Mišića koji nema potporu ama baš nikoga u defanzivnom dijelu. Jesu oni normalni. Pa ljudi moji, nije trener Kovačević sa Marsa spao da ne zna iskoristiti ovu situaciju. Školovao je čitav stožer Dinama za sva vremena.

Napad

- Jadno i bijedno, kemijanje sa loptom, umjesto da se puca iz prve (kada se opucalo iz prve odmah pada i gol - Petković). Pjaca bi ušetao u gol. Kompliciraju sa loptom nepotrebno. Ne znam što je Dalić napravio Baturini, dečko je pogubljen na terenu nakon reprezentacije.

Ne znam kako da nazovem ovo sramoćenje na svim razinama nogometne igre. Ali sada vidimo kakav stučni stožer je imao oko sebe Jakir, čini se da je on još imao i najviše znanja tamo. Ovi stručnjaci na klupi sa Perkovićem samo mašu rukama. Kad vidim onog kond. trenera na klupi, ne znam kako ima obraza i dalje bit u klubu. Prvo kad sam vidio formaciju 4-1-4-1 samo sam kolutao očima. Ispada da je Jakir još i čuda radio. Dame i gospodo, ovo je čisti primjer nezalaganje i pristupa "boli me k**** za Dinamo", a primaju ogromnu lovu za ovo. Zbog ovoga, neki više nisu nikada zaigrali za ovaj klub. Navijači plješću igračima, a oni samo igraju iz utakmice u utakmicu sve gore. Iskreno, nakon ovoga mi samo preostaje čestitati Rijeci ili Hajduku na naslovu. Nešto je trulo u močadi, je li to par pojedinaca, stvarno ne znam. Je li se igračima popuštalo zadnje 2 godine, pa ovi sada bojkotiraju pa im ne može niko kaznu neku spucat. Jer iskreno ne znam koji ovo trener može spasiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2024 19:58 (fighterZu).
13 godina
Dobro da dio Slavenovih još danas radi noćnu u Podravci
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
3 godine
Nema brige, hajduk ce zasrat doma. Sve je ok
Tn
14 godina
starblack kaže...
Nema brige, hajduk ce zasrat doma. Sve je ok

Ma kakvi. Pa Gorica je prvi kandidat za ispadanje. Ovo što je belupo bio na dnu je samo varka. Belupo pod Kovačevićem je nešto sasvim drugo i mogu se samo dizati u sezoni, roster im je odličan. Livaja igra najbolju sezonu do sada, možda ga vidimo na 20+ golova ove sezone, ako ne bude ozljeda. Gatusso ima muda staviti mlade igrače kao što su Prpić i Durdov u prvi sastav bez obzira što tu i tamo pogriješe. U Dinamu kad mladi igrač napravi jednu grešku, odmah ih vraćaju na klupu. Dinamo može učiti po tom pitanju od njih. Da mali Mikić koji je bio najbolji igrač Ramljaka ne može dobiti šansu u ovome Dinamu je žalosno. Na Pavića se najedanput zaboravilo, a oduševio me na pripremama. Kao da Gvardiol nije griješio u Dinamu. Bolje da ne komentiram dalje jer ovog tjedna mi je već pun kufer svega.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2024 21:44 (fighterZu).
3 godine
Cudno, neuobicajen start pa gotovo svih klubova
Tn
3 godine
GNK Dinamo Zagreb

Znate li, slutite, tko je novi Dinamov trener ?

Sutra ujutro će biti objavljeno.

Sigurno se zna, (pišu tako mediji) da nije Bjelica.

合氣道
14 godina
Zaporožac kaže...

Znate li, slutite, tko je novi Dinamov trener ?

Sutra ujutro će biti objavljeno.

Sigurno se zna, (pišu tako mediji) da nije Bjelica.

Ma ništa se ne zna. Navedeni "medij" je editirao u nastavku članka da je iz Maksimira došao demantij da je Dinamo našao novoga trenera. 

Sad malo mirnije glave, nakon burnoga tjedna, postavljam si pitanje je li Jakir trebao dobiti još jednu šansu, istrpiti trenera kao i prošle sezone pa će on doći sa nekim drugačijim i težim odlukama? Pa bi to rezultiralo nekim pozitivnijim smjerom u ovoj sezoni. Sve sam više dojma da nije problem bio toliko u treneru, koliko u momčadi i njihovoj motivaciji i nezalaganju (a nekako je to pokazalo i ovih zadnjih par utakmica). Neki igrači su se previše počeli izdizati iznad momčadi, a to već polako postaje ozbiljan problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2024 14:10 (fighterZu).
8 godina
Ovo je lose ostarilo
16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Otkaz Jakiru se pokazuje kao još jedna u nizu grešaka sa smjenama trenera. Prebrzo su potrošeni i on i Bišćan i Krznar. Svi oni su mogli dati dosta više. I ne vidim neko jasno rješenje koje će srediti očiti kaos u svlačionici. Ispada na kraju da je Jakir dosta toga držao pod kontrolom iako igre nisu bile dobre.

Obično ekipa koja igra loše nakon smjene trenera proigra i par utakmica nakon smjene odradi na nekom višem nivou pa se onda opet stabilizira. Ovo što je Dinamo odigrao protiv Slavena pokazuje da je potrebna neka malo jača ruka da dovede stvari u red. Nadam se nekom "jakom" imenu koje neće trpiti ničija sranja. 

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Željko Sopić bio idealan izbor za Dinamo, samo mislim da zbog svoje jezičine nikako ne bi odgovarao Dinamovom trulom lobiju

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 23:24 (Milka30).
10 godina
I trećeligaš zabija Dinamu a gdje da neće Bayern
11 godina
GNK Dinamo Zagreb

Nebi se zacudio da izgube

10 godina
Teskih 2:1 na poluvremenu, još su trazili timeout jer igraju na visokih 23c.
Njima stvarno treba cvrst trener.
4 udarca u okvir u 45 min.
5 godina
Gogy7 kaže...
Teskih 2:1 na poluvremenu, još su trazili timeout jer igraju na visokih 23c.
Njima stvarno treba cvrst trener.
4 udarca u okvir u 45 min.

Pitanje je zapravo koliko je trener kriv za sve. Oni bi ovo trebali lagano dobiti i bez trenera. Nije to ista klasa igraca, ni priblizno.

13 godina
Gogy7 kaže...
I trećeligaš zabija Dinamu a gdje da neće Bayern

Još tragičnije je, što su Banjole 13-i u 3 ligi sa gol razlikom 4:8

Prethodnu utakmicu su igrali sa Halubjanom i izgubili doma 0:4

Srećom nismo igrali protiv Halubjana 

10 godina
Ja neznam zasto se ovako teska utakmica igrala u tako ranom terminu na nemilih 23C. Tko vidio igrati po takvim uvjetima. Cordoba izrezao carape koliko mu je vruce pa promašio prazan gol s 5 metara.
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ne znam što se događa u svlačionici pa vlada ovako neozbiljan pristup. Sumnjam da je u pitanju samo onaj visok poraz od Bayerna. Postoji li neki bojkot određenog dijela igrača u svlačionici, to je isto jedno od pitanja. Nakon reprezetantivne stanke su se počele događati čudne stvari na koje pokusavam naci neke logicne odgovore. Pripreme koje sam odgledao, većina utakmica nisu uopće ukazivale na baš ovakve probleme. Da, bilo je tu problema u obrambenom dijelu (ne u smislu da dođe do raspada), ali nekako očekuješ da će se to posložiti dok se zadnja linija malo uigra. Čeka nas težak period. Nadam se da sutra imamo novoga trenera da napokon završi i ta priča i da možemo krenuti u nove izazove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2024 23:15 (fighterZu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice