Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.159.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Strm kaže...

Pozz! Imam 16g, 65kg, 175cm, malo jacu genetiku i zelim se rjesit skembe eventualno mal nabildat... Trenutno kodnicija mi je 1100m 3.19min, 5zgibova,5trbusnjaka mi je ono maxSto preporucate? Prehranu sam si vec sredil

Odi na /fit i procitaj sticky

l<l<l<l<l<l
13 godina
neaktivan
Keops kaže...

Momci, jel imate neku hranu kojom riješavate živce i one krizne situacije? Ja sam tip koji voli jesti kad je živčan, a pošto me faks često gu*i u zadnje vrijeme bez veze pojedem nesto iako nisam gladan. Kupio sam danas bundevine koštice pa ću vidjeti kako će ići, treba malo vremena da se oguli, a unutra praktički ništa nema, taman za smirenje, a ne pojedem puno :D.

Puter (Megle mazivi), tuna, sendvič od sira (ugrijan u mirkovalnoj).

To obično riješi probleme s faksom lol.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

PBJ je moj izbor za stress relief.

Nema mi dražeg nakon dugog dana doći doma i popuniti (prekoračiti) macrose sa maslacem od kikirikija i pekmezom,na kruhu od zobi/heljde/crnog brasna.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
13 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

PBJ je moj izbor za stress relief.

Nema mi dražeg nakon dugog dana doći doma i popuniti (prekoračiti) macrose sa maslacem od kikirikija i pekmezom,na kruhu od zobi/heljde/crnog brasna.

Ubaci i banane i bit ćeš ko Elvis.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam ja pitanje;
dakle, nogometaš sam koji trenira 3 puta tjedno plus tekma za vikend, treninzi se sastoje više manje kardio. Imam 22 god, 67kg, 178cm sam visok i  nikako da dobim kilu ni cm, a jedem kao slon :D
Ima tko savjet kako da dobim (misicnu) masu? Bez raznih preparata molim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 7:21 (Alex1020).
16 godina
neaktivan
Alex1020 kaže...

Imam ja pitanje;
dakle, nogometaš sam koji trenira 3 puta tjedno plus tekma za vikend, treninzi se sastoje više manje kardio. Imam 22 god, 67kg, 178cm sam visok i  nikako da dobim kilu ni cm, a jedem kao slon :D
Ima tko savjet kako da dobim (misicnu) masu? Bez raznih preparata molim.

Počni računati kaorije sa "my fittnes pal" programom na mobitelu, što god pojedeš unesi unutra, to radi prvih tjedan dana, pa vidi koliko jedeš onda povečaj kalorije za 500 ili 1000 pa češ vidjeti da če kilaža iči gore.

I te dodatne kalorije neka dođu iz povrča i mesa/jaja/sira..

Ti misliš da jedeš kao slon, to svi misle kada sjednu pored mene, a onda kažu da jedu kao vrapci, kada vide što ja jedem i koliko. Jer pored fizikalije po 10 sati i vježbanja nekada dnevno prijeđem i 5000 kalorija.

Za početak drži se osnova, računaj kalorije i jedi više, kada to svladaš onda dalje se igraj sa sitnicama 

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bok,namjeravam kupnju ovih suplemenata: Whey protein,BCAA,Creatine i Glutamin..........Pa ako mi mozete reci kako da ih koristim odnosno kad i koju količinu u koje doba dana?

Inace 15godina 177-8 70 kg genetika mi je dosta dobra sto se tice svega nikad nisam nista trenirao niti dizao pa namjeravam početi iskorištavati tu genetiku :) 

Hvala unaprijed (i nadam se da necete sada napisat kao 15godina idi igraj nogometa ili neki sport kani se teretane,jer vec sam bio pisao na forumu pa su mi neki tako odgovorili,pa vas molim lijepo za savjet u vezi vjezbanja i bit cu vam jako zahvalan na vesem trudu i izdvojenom vremenu da pomognete nama početnicima)

13 godina
GymBaja kaže...

Bok,namjeravam kupnju ovih suplemenata: Whey protein,BCAA,Creatine i Glutamin..........Pa ako mi mozete reci kako da ih koristim odnosno kad i koju količinu u koje doba dana?

Inace 15godina 177-8 70 kg genetika mi je dosta dobra sto se tice svega nikad nisam nista trenirao niti dizao pa namjeravam početi iskorištavati tu genetiku :) 

Hvala unaprijed (i nadam se da necete sada napisat kao 15godina idi igraj nogometa ili neki sport kani se teretane,jer vec sam bio pisao na forumu pa su mi neki tako odgovorili,pa vas molim lijepo za savjet u vezi vjezbanja i bit cu vam jako zahvalan na vesem trudu i izdvojenom vremenu da pomognete nama početnicima)

Samo whey bajo moj !

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Whey je svakako brz i jeftin izvor proteina, kreatin ionako nije skup s obzirom koliko ti traje pa je to ok, ali mislim da su ti BCAA i glutamin u ovoj fazi bacanje para. Ostata love rađe investiraj u pravu hranu.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

bcaa nije bacanje para.20-25 grama tokom treninga je odlicna solucija

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
10 godina
neaktivan

Whey i kreatin su mi 100% buy,a za ovo dvoje jos cekam sto cete mi savjetovat....Kada je najbolje koristiti kreatine?

17 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

bcaa nije bacanje para.20-25 grama tokom treninga je odlicna solucija

500g=20 doziranja (niti mj dana)=300kn, najjeftinijeg od mypa.

Sorry al bacanje para...

14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

500g=20 doziranja (niti mj dana)=300kn, najjeftinijeg od mypa.

Sorry al bacanje para...

ko si moze priustit neka kupi.ja osobno konzumiram kao i vecina bodybuildera sa kojima sam pricao tako da....

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
neaktivan
GymBaja kaže...

Ako žežliš početi vježbati, za početak nemoj kupovati za prva 3-6 mjeseci nikakve preparate, te novce uloži u dobrog trenera koji če te naučiti kako raditi mrtvo dizanje, vojnički potisak, čučanj, izbačaj, trzaj i bench.

Nakon što ti vježbe uđu takoreči u kosti, onda počni trošiti novce na dodatne preparate, a to su prvobitno whey i kreatin, ni ovi ostali nisu loši, ali kada gledaš koliko češ dobiti od njih a koliko uložiti onda se ne ispalte, da če pomoči hoći ali neznatno. Bolje kupi dodatnu kilu mesa, sira, jaja, ribe, povrča ili voča pa pojedi, bit češ zadovoljniji.

Sada ako imaš novaca kupi sve, ali ako nemaš ovo je moja preporuka. Jer ako prvo naučiš kako odrađivati vježbe, i temeljne principe vježbanja, napredovat češ duplo brže od nekoga ko ima sve suplemente svijeta, a ne vježba kako treba. Isto zavisi koliko dugo želiš vježbati, ako je to samo preko ljeta, onda meh, bolje nemoj ni vježbati, ali ako to želiš raditi dugoročno i za svoje zdravlje ,psihičku i mentalnu snagu...

Onda prvo nauči pokrete od profesionalnog trenera, ako treba plati po satu i 50 kn(ili više neznam koliko traže), idi prvo lakim težinama dok ti mišiči ne nauče pokret, onda se počni bakčati sa suplementima(osim ako IMAŠ para).

Kako god bilo, dobro došao, brate po željezu 

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

slazem se s tobom, al boze sto tvoja gramatika ubija, oci mi izbilo

14 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

grammar nazi much

l<l<l<l<l<l
10 godina
neaktivan
ivan262 kaže...
GymBaja kaže...

Ako žežliš početi vježbati, za početak nemoj kupovati za prva 3-6 mjeseci nikakve preparate, te novce uloži u dobrog trenera koji če te naučiti kako raditi mrtvo dizanje, vojnički potisak, čučanj, izbačaj, trzaj i bench.

Nakon što ti vježbe uđu takoreči u kosti, onda počni trošiti novce na dodatne preparate, a to su prvobitno whey i kreatin, ni ovi ostali nisu loši, ali kada gledaš koliko češ dobiti od njih a koliko uložiti onda se ne ispalte, da če pomoči hoći ali neznatno. Bolje kupi dodatnu kilu mesa, sira, jaja, ribe, povrča ili voča pa pojedi, bit češ zadovoljniji.

Sada ako imaš novaca kupi sve, ali ako nemaš ovo je moja preporuka. Jer ako prvo naučiš kako odrađivati vježbe, i temeljne principe vježbanja, napredovat češ duplo brže od nekoga ko ima sve suplemente svijeta, a ne vježba kako treba. Isto zavisi koliko dugo želiš vježbati, ako je to samo preko ljeta, onda meh, bolje nemoj ni vježbati, ali ako to želiš raditi dugoročno i za svoje zdravlje ,psihičku i mentalnu snagu...

Onda prvo nauči pokrete od profesionalnog trenera, ako treba plati po satu i 50 kn(ili više neznam koliko traže), idi prvo lakim težinama dok ti mišiči ne nauče pokret, onda se počni bakčati sa suplementima(osim ako IMAŠ para).

Kako god bilo, dobro došao, brate po željezu 

Hvala ti mnogo na savjetima i na lijepim riječima dobrodošlice :) 

Al nažalost sam u lošoj situaciji jer zivim 15km od grada,a u gradu postoji samo 1 teretana a i nema bas fitness trenera(I jos k tome maloljetan sam pa nmg voziti do teretane) a i da ih ima bili bi preskupi i vjerojatno iskompleksirani jer su ljudi ovamo takve lose naravi,bili ili ne bili oni 'fitness treneri',tako da cu morat sam naučiti kroz yt i pomoć prijatelja naravno.Inače s novcima sam u dosta dobroj situaciji tako da mi to nije problem,namjeravam još sebi neki Home gym malo napredniji napravit,jer ću  početi trenirati žestoko :) i nadat se da ce mi vjezbanje i forsiranja samoga sebe ući u jako dobru naviku koja ce mi nadam se pomoći u životu.Inače za suplemente glavni su mi kreatin i whey njih 100% uzimam,a za BCAA i Glutamin se još mislim.

16 godina
neaktivan
GymBaja kaže...

Hvala ti mnogo na savjetima i na lijepim riječima dobrodošlice :) 

Al nažalost sam u lošoj situaciji jer zivim 15km od grada,a u gradu postoji samo 1 teretana a i nema bas fitness trenera(I jos k tome maloljetan sam pa nmg voziti do teretane) a i da ih ima bili bi preskupi i vjerojatno iskompleksirani jer su ljudi ovamo takve lose naravi,bili ili ne bili oni 'fitness treneri',tako da cu morat sam naučiti kroz yt i pomoć prijatelja naravno.Inače s novcima sam u dosta dobroj situaciji tako da mi to nije problem,namjeravam još sebi neki Home gym malo napredniji napravit,jer ću  početi trenirati žestoko :) i nadat se da ce mi vjezbanje i forsiranja samoga sebe ući u jako dobru naviku koja ce mi nadam se pomoći u životu.Inače za suplemente glavni su mi kreatin i whey njih 100% uzimam,a za BCAA i Glutamin se još mislim.

Onda se koncentriraj samo na glavne vježbe, narednih najmanje 6 mjeseci, snimaj se i ledaj dali radiš dobro, neka te i prijatelji gledaju dali dobor radiš.

Nemoj se samo koncentrirati na radu sa utezima nego i na flexibilnosti i cardio(HIIT), bolje odradi 2 kvalitetna treninga utezima i 2 flexibilnosti i cardia, za dugoročno zdravlje tetiva, zglobova, ramena, koljena... Ili odradiš duplo krače treninge, i onda pokrete fleksibilnosti i cardio.

1. Što se tiče kučne teretane,
  2.         1. dobra olimpiska šipka,
  3.         2. 100 kg utega za početak, a kasnije dodaš još tegova
  4.         3. bench klupa polovna neka, samo da je čvrsta, ako može da bude i kosa super, ali najvažnije je da je čvrsta.
  5.         4. kavez za čučanj, ako ne želiš da pogineš kasnije na čučnjevima 

Kavez bi ti preporučio da kupiš šipke i daš nekome da ti to povari pročeš puno jeftinije, još ako ti znaš da variš, nebo je granica.

Čisto ako imaš mjesta, ako živiš u kuči, nabavi si traktorsku gumu, par veličina. I da umjesto cardija sa društvom napraviš party da prevrčete gume, uživancija živa. Nakon 2-3 sata takve "zabave" imaš osječaj da te kamion pregazio 

16 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

Hvala na opomeni.

Odmalena sam učio njemački, engleski i slovački naravno uz hrvatski, pa miješam dosta gramatiku iz svih njih, najviše me zbunjuje čirilica, sve zbrkam. Rekli mi da imam disleksiju, ali nisam siguran da su u pravu

Što se tiče pisanja, ako razumiješ što sam napisao, pisanje služi svojoj svrsi, i ovaj alat sam svladao u razumnoj mjeri. Znaš onu staru: "lako svladati, ali teško postati majstor". E pa u gramatici ne želim biti majstor, samo obični fizikalac 

Zato sam i u školi iz gramatike uvjek imao 2 .

Sori na offtopic

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma nije toliko losa salio sam se ja, sve je razumljivo i citljivo, samo č,ć uvijek profalis, kao da ga gadas haha

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Je li iko ikad ima ili je imao ostru bol u preponama i kukovima dok radi cucnjeve ispod paralele? Prije par tjedana san mozda malo istegao to podrucje (ne znan tocno jesu li aduktori u pitanju) i od tada se ne mogu oporavit od boli. Nisan siguran je li rijec o upali kakvoj ili san mozda ozbiljnije ostetia taj dio ali sve u svemu ocajan san posta jer mi je cucanj skroz opao od tada.

Volim slike mrtvih ljudi.
17 godina
neaktivan
Living.Dead kaže...

Je li iko ikad ima ili je imao ostru bol u preponama i kukovima dok radi cucnjeve ispod paralele? Prije par tjedana san mozda malo istegao to podrucje (ne znan tocno jesu li aduktori u pitanju) i od tada se ne mogu oporavit od boli. Nisan siguran je li rijec o upali kakvoj ili san mozda ozbiljnije ostetia taj dio ali sve u svemu ocajan san posta jer mi je cucanj skroz opao od tada.

Nisam od čučnja al sam imao od HIIT-a u području prepona, i onda sam tu bol pogoršao na isti način kao i ti -radio čučanj.

Odmori od čučnja i ostalih vježbi koje bi opterećivale to područje, pa vidi hoće biti išta bolje. Ako ne bude, piči doktoru.

16 godina
neaktivan
Living.Dead kaže...

Da je upala do sada bi več prešla. Rekao bi radi vježbe rastezanja i smanji kilažu na čučnjevima. 

Ali najbolje je da odeš doktoru, i mani se čučnjeva, samo češ pogoršati situaciju, ako se želiš uništiti slobodno nastavi, kako si do sada radio.

Ali za popravak nastale štete treba da te pregleda stučna osoba, i da ti kaže što je problem, dali tetiva, zglob, mišič možda bruh? Ko zna? Sve što ti kažemo je samo možda, nažalost. 

16 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Nisam od čučnja al sam imao od HIIT-a u području prepona, i onda sam tu bol pogoršao na isti način kao i ti -radio čučanj.

Odmori od čučnja i ostalih vježbi koje bi opterećivale to područje, pa vidi hoće biti išta bolje. Ako ne bude, piči doktoru.

ivan262 kaže...

Da je upala do sada bi več prešla. Rekao bi radi vježbe rastezanja i smanji kilažu na čučnjevima. 

Ali najbolje je da odeš doktoru, i mani se čučnjeva, samo češ pogoršati situaciju, ako se želiš uništiti slobodno nastavi, kako si do sada radio.

Ali za popravak nastale štete treba da te pregleda stučna osoba, i da ti kaže što je problem, dali tetiva, zglob, mišič možda bruh? Ko zna? Sve što ti kažemo je samo možda, nažalost. 

Smanjiva san vise puta al mislin da je najbolje da ih se ostavin skroz dok ne prođe bol, a ako ne prođe pravac doktor.

Oce li ekstenzije biti dobra stvar umjesto cucnjeva da masa ne pati 

16 godina
neaktivan
Living.Dead kaže...

Smanjiva san vise puta al mislin da je najbolje da ih se ostavin skroz dok ne prođe bol, a ako ne prođe pravac doktor.

Oce li ekstenzije biti dobra stvar umjesto cucnjeva da masa ne pati 

Pokušaj prednje čučnje, meni su pomogli, a nije loše ni extenzije raditi.

Ali nemoj se igrati, dugoročno češ se samo pokidati, ako ne prestaje pravac doktoru.   

16 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Pokušaj prednje čučnje, meni su pomogli, a nije loše ni extenzije raditi.

Ali nemoj se igrati, dugoročno češ se samo pokidati, ako ne prestaje pravac doktoru.   

Toga se i bojim. Jednom davno san ozljedia rame i bilo je prakticki gg. Strpit cu se pa cu se valjda s vrimenom vratit.

16 godina
Rast mišića i visina

zanima me jel se nekome javlja bol kod kosti u donjem predijelu noge tijekom trcanja, prvo sam trcao u obicnim pa sam odustao jer je bilo neizdrzivo ,sad sam kupio za trcanje super su udobne ali opet mi se javlja bol

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 20:40 (loky4i4).
14 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

zanima me jel se nekome javlja bol kod kosti u donjem predijelu noge tijekom trcanja prvo sam trcao u obicnim pa sam odustao jer je bilo neizdrzivo ,sad sam kupio za trcanje super su udobne ali opet mi se javlja bol

Ja sam imao taj problem,ja nisam mogao hodat 500m a da ne stanem zbog bolova i drzalo me par mjeseci,proslo me s vremenom,ali stvarno uzas koliko je to mene bolilo samo od hodanja,jednom sam pretrcao kilometar i nakon toga nekih 10 minuta nisam mogao stati na noge

l<l<l<l<l<l
16 godina
Rast mišića i visina

Pas mater,slika govori sama za sebe

10 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

zanima me jel se nekome javlja bol kod kosti u donjem predijelu noge tijekom trcanja, prvo sam trcao u obicnim pa sam odustao jer je bilo neizdrzivo ,sad sam kupio za trcanje super su udobne ali opet mi se javlja bol

Ja sam u zadnje vrijeme dosta igrao kosarku tj puno skakao,trcao i slicno i noge bi me bolile neizdrzivo.. al ne samo jedna nego obe, ono morao sam brufene piti..Sad nisam jedno 2 tjedna trcao pa ne znam hoce li se to nastavit, al ocito je to normalno..

doky01akablava kaže...

Pas mater,slika govori sama za sebe

Samo necurel, 100% od piletine i tune, potvdio kalimuscle

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice