Novi PC za krizmu zaključana tema

poruka: 100
|
čitano: 17.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: Novi PC za krizmu
benko kaže...

memoriju bi uzo ddr2 4gb(2x2gb) 1000MHz OCZ u vemilu, dosta ti je 4gb 913kn

Da. I to uzimam :)
17 godina
neaktivan

koji hladnjak ces uzet ja bi ti preporucio zalman 9700led ja ga imam i haldi dosloce prefektno.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
odjavljen
Novi PC za krizmu

Vjerojatno ću uzeti vodeno za procesor.
Zapamtiti ću ovaj kaj si mi ti reko, pa ak neće bit vodeno, onda bum ramišljao o ovom. Tnx :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vjeruj mi da nema potrebe za vodenim hladenjem ovaj hladnjak je divota (oko 50stupnjeva na 3,6ghz) a sa vodenim hladenjem ti je jedino dobro ak ces sve hladit na vodu (chipset i graf i cpu)

17 godina
odjavljen
benko kaže...

vjeruj mi da nema potrebe za vodenim hladenjem ovaj hladnjak je divota (oko 50stupnjeva na 3,6ghz) a sa vodenim hladenjem ti je jedino dobro ak ces sve hladit na vodu (chipset i graf i cpu)

Jel će moć taj hladnjak QX9650 bez frke na 4.0 GHz kloknut?
Dobro, moći će. Rekli su u Bugu da su ga kloknuli na 4.0 s kvalitetnim hlađenjem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2008 21:01 (Malarkey).
17 godina
Novi PC za krizmu

Hm....postavlja se pitanje ćemu clockati tako super procesor, koji će biti uparen s sjajnim komponentama... Ako češ clockati malo iz gušta i određenih testova onda je ok, ali ostavljati ga na tom clocku, neznam. Meni se to čini suludo, jer češ vrtiti sve igre na max narednih ja bih rekao 2godine, ako ne i više... Toliko od mene za danas, ipak je subota i ide se u grad, pozzz... Osmijeh

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB DDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma bez ikakvih problema cak sam 100% siguran pogotovo ako kuciste ima barem 3hladnjaka onda ide kolko hoces

17 godina
odjavljen
Novi PC za krizmu

Ok. Tnx

Znači ovak:

nForce 790i ultra
ICQX QX9650 OC na 4.0

2x GF 9800 GX2

4 GB OCZ 1066 MHz

2x 500 GB HDD

PSU CM 1 kW

CM Stacker 831

Zalman 9700LED

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

HDD 500gb od seageta obavezno jer imaju 32mb cache u vemilu sve ostalo je odlicno. oces stavljat raid polje?

17 godina
odjavljen
Novi PC za krizmu

Ne znam. Pošto ću dobit na performansama, možda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moja preporuka da napravis raid polje. Onda cije hardove uzimas?

17 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan

to je to. taj hard i ja imam i mogu reci da je odlican jedino kaj cu uskoro kupit jos jedan pa ide u raid polje

17 godina
odjavljen
Novi PC za krizmu

AhA

Dobro, kad komp složim (do 27.4 sigurno :D) postat ću slike i PCMark Score
Hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jer imas mozda msn ak zelis dat?

17 godina
odjavljen

Poslao sam ti private m.

17 godina
neaktivan
Novi PC za krizmu

citam, i citam, i nemogu odoljet pitat te,

za kaj ti mislis ovaj komp koristit? ovaj proc u biti, bez uvrede, ali zvuci mi jeko naivno CoolPlač

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Recimo da sam neka vrsta geek-a kojem je baka dala 25k kuna(takav komp mi je baka obećavala još davno al sad je prilika da se kupi-jer kako sam već reko, u ovom se trenutku ima novaca)
Komp ću koristit većinom sam za igranje(znam....za puno manju lovu se može isto složit komp za igranje...), al sam odlučio(nekima može bit odluka glupa, i to skroz poštujem).

17 godina
neaktivan

Tolke novce bi dao za komp??? Ne mogu vjerovat, u drzavi gdje znamo kako neki ljudi zive i krpaju kraj s krajem ti se ovdje sepiris s tolkim parama za kamaru chipova.................Pokri se usima

17 godina
neaktivan
Novi PC za krizmu

nije mi bilo pitanje o novcu, dali imas ili ne, ali ok, nego malo mi je smjesno uzimat ovaj procesor, i to za igre??? Viče Viče

GX-ice, ja sam prije nekoliko godina isto potrosio brdo para, na u ono vrijeme aktualne 7950 GX2-ice... i sad sam razocaran, k tome ne za igranje, a kad igram igram starije igre (ut, quake...),,,

imao ti jednu ili 16 njih u Super 4x4 SLI'u, neces dobit normalne FPS-e u, recimo u Crysisu (60 FPS sa AA), p.s. kometare da tu graficku nec iskoristit jos 4 godina, uopce necu komentirat,

razlika u performancama sa jednom i dvije je premala, te testove koje si ti gledao (ili ko je vec pisao razliku u crysisu), su za vece rezolucije, GX-ice su odlicne kartice, ciju punu snagu mos vidjet na velikim monitorima, ili dual sistemima.... ali dvije GX-ice na 19 " monitoru sada??? Šutim

moj savjet, "slabiji" procesor, i definitivno jedna GX-ica, kad cijena padne (za par mjeseci), ubacis jos jednu...

a ak ti baka bas sad GURA 25k kn, uzmi par 8800 GT-ica, i prodaj ih, ona nece znat, a ti ces imat lovu, i u sljedecih par godina mos samo mjenjat djelove i biti u diru.... p.s. sad nije bitno dali imas 100 ili 10M kn na racunu :))

ovak. ta konfa bude u punom sjaju, pa recimo oko 6 mjeseci, onda se bude polako dogadalo trzanje u novim igrama... Nevinašce

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi PC za krizmu

Daj mi samo reci koji monitor imaš ili koji ceš kupiti?

Nemoj  slucjano  takvu  konfu  spajati  na  19  lcd  ili  još  gore  CRT

Kupi  si  i  neki  pošteni  monitor...

Uzmi  miš  neki  bolji(G9,G5..  ili  neki  razer)  jel  vidim  da  ceš  se  samo  igrati  te  slušalice  i  zvucnu  zasebnu  ako  igraš  online  igre  di  je  pozeljno  da  cuješ  ama  baš  sve  pogotovo  u  FPS-ima

PS.  Svi  vi  koji  ga  odgovarate  od  kupnje  kompa  u  toj  vrijednosti  gubite  vrijeme.  Decko  je  odlucio  ima  zelju,  novce  i  mogucnosti  i  neka  kupi. 

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi PC za krizmu

Ima onaj DELL 2407 24" 1920x1200 odlican monitor ali monitor kosta 7k

Crazy nXc na Cod Uo serverima!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

100% ne grijesi u procesoru, ti 4jezgreni procesori su buducnost i uskoro ce ih sve igre znat iskoristit (prvi far cry2), sto se tice graficka ak ima love nek kupi sad oba dvije ak se bas nemre strpit, pasti ce cijena toj grafickoj samo je upitno kolko i kada.

17 godina
neaktivan
Novi PC za krizmu

ne grijesi, ali na igre ga nec iskoristit sad, a ni za "15 godina", a kad dode vrijeme quad  porcesora, taj procesor bu kanta. iliti jedan od onih koje kupis za par stotina.. Šutim

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2008 11:27 (TGCVugi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

oce moci c iskoristit igre i za 1 god a i da nece lijepo moze igrat igru(sve na najjace) u pozadini vrtit skeniranje virusa, dekodiranje i przenje. predlazem kuciste collermaster cosmos 1000, divota je kuciste(i tiho i kvalitetno i puno prostora ima u njemu)

17 godina
neaktivan
Novi PC za krizmu

Obožavam ove kikiće DFP generacije koji kupiju najskuplje stvari jer misle da je to najbolje što mogu dobiti

nhf ali dat 25k za komp koji će ti slušit za napucavanje COD-a ili Crysis-a ne da nema smisla već granići sa zdravim razumom pogotovo u današnje vrijeme kada za max 10k možeš dobit killer konfu koja će gutati sve. Radije uzmi nešto tako pa ostatak para spremi na račun i potroši za nešto isplativije i razumnije.

QX9650 je nevjerojatno neisplativ CPU pogotovo za igranje igara. Četiri jezgre nisu za igre... a to kaj ćže za dve godine bit 1 ili 2 igre koje će ih podržavat -> tada će se Quadovi kupovat za puno manje para nego što sada koštaju a bit će kvalitetniji i brži.

Quad koristi ekipi koja se bavi renderingom, obradom videa itd a čak je i njima glupo uzimat QX procesor zbog njegove cijene. Ako već želiš Penryn sačekaj i uzmi Q9450 koji je puno puno jeftiniji a da se kloknut na bolesne ferkve.

MBO je ok ali za Intela po meni imaš samo jednu opciju -> intelov chipset (kvalitetniji, manje se grije)

uzimat dve GX2 -> samo ću reči lol

svaka košta 4-4,5k kn a nema neko pokriće u perf

radije bi uzeo 3870x2

dalje zasigurno ne znaš koliko se ta čuda griju i koliko topline disipiraju u okolinu a još dvije sendvič grafe da ne spominjem

3-way SLI je promašaj (govori netko tko je isprobao SLI,3wsli, CF, CFX) vjeruj mi to sve rijetko kada vrijedi uloženog novca tj nema onakve perf kakvima se ti očito nadaš i onaniraš pri samoj pomisli kako će igra letit sa dve GX2

Letit će ti 3DM i to je to... naravno nakon što se kao konj izhebeš sa driverima i upogoniš to čudo da radi i skalira barem približno onako kako bi ti htio.

Pa dal igra radi kako treba ili ne.

Zamisli imaš 3GTX-ice i nakon što si ubacio i treću poboljšanje je tek mizernih 20% (dao si 3k kn da bi kartica davala 20%)

O grijanju i buci ne želim niti započeti

Sve vam to divno zvuči ali kada sve to jednom kupiš/platiš/sastaviš vidjeti ćeš da u stvarnosti to nije ni blizu onome kako piše na papiru.

radije uzmi nekaj tipa

DFI LP X38

Q6600

4GB RAM-a

2x 500GB HDD (ne u RAID jer ti ne treba)

HD 3870x2

Corsair HX620W

P.S. za kolegu koji je očaran RAID poljima

RAID0 je promašaj na pločama koje koštaju manje nego pristojni RAID kontroler

zasjeo bi te za komp koji ima 500GB HDD sa 16MB cache-a i onaj sa 32MB pa da te vidim jel bi vidio razliku isto tako i za komp koji ima RAID0 polje

RAID 0 sa dva jedina diska u kompu nije pametno jer ako mu se nedaj bože polje raspadne ode sve u k.

ako ima još koji disk onda radije neka sastavi RAID01 ili RADI10 ili jednostavno ima 0 ali redovito pravi backup

RAID0 nije pravi RAID jer nema glavnu odliku RAID polja -> redundantnost

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi PC za krizmu

Daj pusti ga!

Odlucio se kupit ima 25k i kupit ce!Barem dok mu baka ima para Smijeh

Crazy nXc na Cod Uo serverima!!!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi PC za krizmu

25K jbte ja sa ovom konfom na cod4 imam 100+-fps

Athlon64 x2 5000+ @ 2.99GHZ, 2GB DDR2 667,DFI Infinity SLI II-M2, nVidia 8800gts

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi PC za krizmu

looool pa daj si za tih 25k radije uzmi neki laptop tak da te svi vide ak već hoćeš biti glavna faca u široj okolici

0 0 hvala 0
17 godina
Novi PC za krizmu

Momak, daj ne razbijaj si glavu sa slaganjem kompjutera.... Kupi si Vodoo, Dell XPS ili Alienware... Bolje ne možeš, jučer sam si i ja kupio pilu od 18 k, dolazi za par dana, ipak je Imotski daleko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice