Nova graficka

poruka: 46
|
čitano: 3.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nova graficka

evo ovako, kupio sam novi komp prosle godine i kako je sve bilo spontano i brzo, nisam se stigao konzultirati s ljudima koji znaju nesto o komponentama kompa i kako da ga slozim pa sam zavrsio s dobrim procesorom i odvratnom grafickom karticom.

do sada mi to nije bio problem, ali sada sam u prilice igrati neke prilicno zahtjevne igrice i jednostavno je katastrofa igrati ih na najlosijim grafickim podesenjima.

tako da mi treba pomoc oko odabira nove graficke kartice, a posto nisam neki kompjuteras, zamolio bi nekoga ako mi moze pomoci jer znam da ne mogu samo kupiti najbolju bez mijenjanja 13 drugih stvari da mi komp ne eksplodira.

ne znam koliko ce ove informacije pomoci, ali ako nesto jos treba, pokusati cu pronaci.

windows 7 home premium 64-bit

procesor: intel i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8CPUs)

memory: 8 GB RAM

graficka: nvidia GeForce GT 420 4GB

hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nova graficka
Napajanje? Do kolko para? I kakva je to grafa sa 4gb rama? Oo
Battlelog ~ UrbanFsk
14 godina
neaktivan

pise approx. total memory: 4062MB na display tabu dxdiag

ne znam kako vidjeti koje napajanje imam tako da ako postoji neki nacin, volio bi znati :)

bitnije mi je da ne moram puno toga mijenjati, a manje bitno je koliko kosta

13 godina
protjeran
Nova graficka

Ubodi HD 6850/GTX 460 a dotad otvori kuciste i javi koje napajanje imas.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ubodi HD 6850/GTX 460 a dotad otvori kuciste i javi koje napajanje imas.

znaci nema drugog nacina nego otvoriti ga i procitati sto pise?

a dobro, onda ga mogu i ocistiti usput :P

a te kartice bi trebale biti u redu?mislim koliko su dobre?

13 godina
protjeran
Nova graficka

Te kartice su super, trenutni bestbuy.Moras ga otvoriti i vidjeti koje je, ili jednostavno vidjeti na racunu sa komponentama.Cijena tih kartica je oko 1K kuna.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Te kartice su super, trenutni bestbuy.Moras ga otvoriti i vidjeti koje je, ili jednostavno vidjeti na racunu sa komponentama.Cijena tih kartica je oko 1K kuna.

ma tko zna di je taj racun

znaci otvorim komp i gledam tamo gdje ulazi kabel za struju zar ne?

13 godina
protjeran
Nova graficka

Gledaj u naljepnicu na napajanju.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Gledaj u naljepnicu na napajanju.

ok, hvala, javim kad nadem :)

14 godina
neaktivan
Nova graficka

ok, sad sam otvorio komp i na napajanju je naljepnica, ali nemam pojma sto da trazim jer ima masu stvari napisano...

tako da sto bi trebao traziti?

0 0 hvala 1
14 godina

procitaj ime napajanja.napisano ti je velikim slovima i pogledaj koliko je snazno napajanje oznaceno oznakom W

14 godina
neaktivan
Trestrrdel kaže...

ok, sad sam otvorio komp i na napajanju je naljepnica, ali nemam pojma sto da trazim jer ima masu stvari napisano...

tako da sto bi trebao traziti?

Ime i snagu.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
14 godina
neaktivan
Nova graficka

nemam pojma za ime napajanja pa evo slika :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ja vidin samo da je jacina 460w i 12+ pin..a drugo ne vidin..na mobitelu..pricekaj donatora
[IMG]http://i56.tinypic.com/2dhchao.png[/IMG]
13 godina
neaktivan
Nova graficka
Evo psu http://www.leboncoin.fr/informatique/275645261.htm i moram priznati da nikad za takvo što nisam čuo mislim da bi čak i 430 w Rosewill Stallion to pobijedio.
A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Evo psu http://www.leboncoin.fr/informatique/275645261.htm i moram priznati da nikad za takvo što nisam čuo mislim da bi čak i 430 w Rosewill Stallion to pobijedio.

to znaci da imam lose napajanje?nemam pojma sto je rosewill stallion

17 godina
Nova graficka

Da, loše je napajanje. Preporuka je da i njega novog uzmeš.

Kako ne znaš gdje ti je račun? Pa večina komponenti u računalu ti ima po 2-3 godine jamstvo...

Koji ti je novčani limit, koliki buđet?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Trestrrdel kaže...
Ikarus01 kaže...

Čuj taj hp to što ja za njega nikad čuo ne znači da je loše ali naprotiv nigdje ni jednog reviewa o tom psu barem ih ja nisam našao.No pričekaj što će ti drugi odgovoriti.

EDIT:No ako imaš 400 uzmi xfx 450w a umjesto toga za 300 možeš uzeti corsair cx 430w oba su kvalitetna napajanja.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:18 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Da, loše je napajanje. Preporuka je da i njega novog uzmeš.

Kako ne znaš gdje ti je račun? Pa večina komponenti u računalu ti ima po 2-3 godine jamstvo...

Koji ti je novčani limit, koliki buđet?

da, moram pokusati naci racun :/

nemam bas neki novcani limit, naravno 10.000kn bi bilo previse, ali bitnije mi je da ako moram uzeti novo napajanje da uzmem samo to i graficku jer ne bih htio kupiti nesto previse pa da moram mijenjati maticnu ili sto vec.

najveci problem je sto se ne razumijem u sve to pa me to dosta usporava :(

17 godina
Ikarus01 kaže...

Čuj taj hp to što ja za njega nikad čuo ne znači da je loše ali naprotiv nigdje ni jednog reviewa o tom psu barem ih ja nisam našao.No pričekaj što će ti drugi odgovoriti.

To HP je preimenovan kinez, u rangu MS Industrial napajanja.

Trestrrdel, dovoljno ti je samo zamijeniti napajanje i grafičku karticu. Napajanje neki npr XFX Core 450W, LC Power Silent Giant GP3 560W ili XFX 550W.

Grafičku neku, ovisi o tome koliko novca planiraš izdvojiti, kakav monitor imaš i što planiraš igrati. Recimo za 1800-2000 Kn ima dobrih kartica srednjeg ranga.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:21 (191x7).
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Ikarus01 kaže...

Da skužio sam da su kinezi.I po naljepnici i po kvaliteti metala.

14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Trestrrdel kaže...
Ikarus01 kaže...

EDIT:No ako imaš 400 uzmi xfx 450w a umjesto toga za 300 možeš uzeti corsair cx 430w oba su kvalitetna napajanja.

ok, ako bi uzeo to xfx 450w koja bi graficka mogla ici s tim?

i jel bitno koju maticnu imam ili procesor?

13 godina
protjeran

Može preporuka grafičke do 700 kn?

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Ikarus01 kaže...

Trestrrdel, dovoljno ti je samo zamijeniti napajanje i grafičku karticu. Napajanje neki npr XFX Core 450W, LC Power Silent Giant GP3 560W ili XFX 550W.

Grafičku neku, ovisi o tome koliko novca planiraš izdvojiti, kakav monitor imaš i što planiraš igrati. Recimo za 1800-2000 Kn ima dobrih kartica srednjeg ranga.

monitor je HP x23LED series Wide LCD Monitor

1920x1080 (32bit) (60Hz)

13 godina
neaktivan
Trestrrdel kaže...
Ikarus01 kaže...
Trestrrdel kaže...
Ikarus01 kaže...

ok, ako bi uzeo to xfx 450w koja bi graficka mogla ici s tim?

i jel bitno koju maticnu imam ili procesor?

I procesor i matična su bitni no to napajanje u teoriji moglo bi vrtiti skoro sve single grafe.A procesor koji imaš je vrhunski i nipošto ga ne mijenjaj.A koju imaš matičnu

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:39 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
     I procesor i matična su bitni no to napajanje u teoriji moglo bi vrtiti skoro sve single grafe.A procesor koji imaš je vrhunski i nipošto ga ne mijenjaj.A koju imaš matičnu.

ne znam, i ne znam kako bih mogao saznati :/

opet cu morati otvarati komp? :P

17 godina
Trestrrdel kaže...
Ikarus01 kaže...
     I procesor i matična su bitni no to napajanje u teoriji moglo bi vrtiti skoro sve single grafe.A procesor koji imaš je vrhunski i nipošto ga ne mijenjaj.A koju imaš matičnu.

ne znam, i ne znam kako bih mogao saznati :/

opet cu morati otvarati komp? :P

m,a kakvi otvarati, pogledaj nekim programom tipa CPU-Z, Speccy, Aida64, ...

13 godina
neaktivan
Nova graficka

I procesor i matična su bitni no to napajanje u teoriji moglo bi vrtiti skoro sve single grafe.A procesor koji imaš je vrhunski i nipošto ga ne mijenjaj.A koju imaš matičnu.Pretpostavljam da nemaš ispod p67 chipset u najgoru ruku h67 koji super vrti i7 2600 jedino se ne overclocka.Mislim da samo trebaš dobru grafu npr 7850,6870,6850 i kvalitetno napajanje corsair,xfx ili ocz i ako dobro isplaniraš nebi bilo preko 2000kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:40 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nova graficka

To je brandirana ploča unutra od HP neka H67 i to je HP Brandirano  računalo tako da nek pogleda dali može uopće normalno napajanje stavit

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nova graficka

maticna je: PEGATRON CORPORATION 2AB6 (CPU 1)

vec mi se cini da je opet neko smece

EDIT: i da, pise nesto H67 i B3 ispod toga

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:48 (Trestrrdel).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice