MBO + Proc

poruka: 3
|
čitano: 1.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
MBO + Proc

Gledam sad nešto po netu i vidim da ima previše matičnih ploča sa raznim socketima ( samo asrock ima preko 5 sa AM3+ i kako da ja sad znam koji je bolji :] ).. Skroz sam zbunjen, ne znam na koju platformu da idem ( intel ili amd ) .. Vidim amd ima neke procesore FX naziva koji su poprilično novi, ne znam da li su dobri ( prvenstveno mislim u usporedbi na npr. Phenoma X4 955 koji stavljate u konfe do 3.5 k kuna ) ...

Naime mogao bih izdvojiti   oko 1700 kuna za MBO i proc s tim da mbo ima USB 3.0, četiri utora za rame i to je to.. Kažem ne znam na koju platformu da idem pa stoga tražim Vašu pomoć...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: MBO + Proc
Button kaže...

Gledam sad nešto po netu i vidim da ima previše matičnih ploča sa raznim socketima ( samo asrock ima preko 5 sa AM3+ i kako da ja sad znam koji je bolji :] ).. Skroz sam zbunjen, ne znam na koju platformu da idem ( intel ili amd ) .. Vidim amd ima neke procesore FX naziva koji su poprilično novi, ne znam da li su dobri ( prvenstveno mislim u usporedbi na npr. Phenoma X4 955 koji stavljate u konfe do 3.5 k kuna ) ...

Naime mogao bih izdvojiti   oko 1700 kuna za MBO i proc s tim da mbo ima USB 3.0, četiri utora za rame i to je to.. Kažem ne znam na koju platformu da idem pa stoga tražim Vašu pomoć...

Ako misliš 1700 kn ubodi nešto tipa AMD PHENOM II X4 960T & Gigabyte GA970XA-UD3.

FX tj. Bulldozere nikako, totalno neisplativi, iako FX 4100 već može proći.

Ako misliš Intel onda nešto tipa i3 2100 te neka USB 3.0 ploča.

Intel je nešto jači zbog arhitekture, ali AMD ima nešto više sirove snage.

Ja bi ipak na AMD išao zbog četiri ( a možda i šest ) jezgri, bolje je ulaganje za budućnost,

a i ima mogućnost Overclocka.

We Are Anonymous We Are Legion We Do Not Forgive We Do Not Forget
16 godina
neaktivan
MBO + Proc

hvala lega

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: