Konfiguracija - Mišljenje

poruka: 66
|
čitano: 6.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija - Mišljenje
šaki01 kaže...

Gainward Bliss 9600GT 512MB DDR3 TV out, DVI+HDMI, HDCP, HDTV 600,28 kn  
Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2 509,88 kn (Vidim da više nema u ADM ponudi corsair od 400W) 
Kućište SHARKOON Rebel9 Value-Edition, MIDI, crno, bez PS, 250 mm fan 494,21 kn  
Monitor 20'' LCD SAMSUNG 2033SN LS20CMYKFNA, 5ms, 300cd/m2, 50000:1, D-Sub, crni, wide 937,26 kn

Grafičku obavezno stavi HD4850 ili čak GTS250 (ili HD 4670 ako ti je skupo),napajanje Fortron 400W,kućište bi preporučio Antec 300,a monitor bi stavio LG W2043 T-PF,ostalo je ok.

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
16 godina
neaktivan

Hvala na savjetima.Ali vidim da ovo Fortronovo napajanje dolazi bez kabela.

EDIT: I da.Što se tiče grafičke misliš da je HD4850 bolja od 9600GT i koji proizvođač ili je to svejedno? Jel ok ova: XFX HD4850 512MB DDR3 625MHz, Dual DVI, HDTV out, HDCP ready

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 0:21 (šaki01).
16 godina
neaktivan

Jel dosta ovaj jedan hladnjak za ovu konfiguraciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

HD 4850 ti je jača od 9600gt (a i od 9800gt)

Napajanje ti dolazi s kablovima, samo ih nisu slikali.

O kojem hladnjaku ti pričaš? Za procesor?

I stock je dobar ako ne klokaš, a za grafiku su nereferentni obično bolji ili tiši

I have balls of steel
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da o ovom koji sam napiso: Cooler ARCTIC-COOLING Alpine 64, socket 754/939/940/AM2.Misliš da mi ne treba taj hladnjak za procesor? Znači misliš da uzmem neki hladnjak za ovu grafu?

16 godina
neaktivan

Uz procesor, u kutiji dobiješ i stock (standardni) cooler za taj procesor. Ako kasnije namjeravaš klokati, kupiš neki "jači" hladnjak, a ako ti smeta buka koju proizvodi, upališ cool'n quiet ili kupiš veliki, tihi cooler.

Grafičke kartice dolaze sa standardnim i nekim drugim coolerima. Tako maš hd 4850 od saphire-a sa stock coolerom koja se grije do 90 C i dere ko životinja, od gigabyte-a sa zalmanovim coolerom koja je puo tiša i manje se grije te imaš od xfx sa dual-slot hladnjakom koji je ultimativna perverzija što za klokanje što za buku u kućištu. Ako kupuješ karticu, kupi s nereferentnim hlađenjem jer je u većini slućaja puno bolje izvedeno nego stock.

I have balls of steel
16 godina
neaktivan

Puno hvala na savjetima.Tako ću i napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel imaš Katana neku prepuruku za cooler za grafičku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za svaku seriju grafičkih imaš poseban cooler. Ovisi za koju ti treba. Jer osim samog procesora ti se hlade još i memorija i napajanje (naponski regulatori)

I have balls of steel
16 godina
neaktivan

Mislim da ću ovu uzet: XFX HD4850.

16 godina
neaktivan

Dobar izbor, jako dobar izbor

I have balls of steel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel dobar ovaj za grafu: Hladnjak ARCTIC-COOLING Accelero S1 rev.2, za VGA, pasivni

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
šaki01 kaže...

Jel dobar ovaj za grafu: Hladnjak ARCTIC-COOLING Accelero S1 rev.2, za VGA, pasivni

Po meni je bolji ovaj..Belji se

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan

Jel mislite da je ovo sve ok u konfi?Još samo mi fali cooler za grafičku

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa ako kupiš grafičku, dobiješ i cooler s njom.

I have balls of steel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali čuo sam da se ona zagrijava dosta pa da bi mogo uzet i cooler za nju.Da uzmem ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako uzimaš od xfx-a dobiješ jedan od najboljih zračnih coolera na njoj

I have balls of steel
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ok.Hvala puno na savjetu.

16 godina
neaktivan

Imaš gumb "hvala" za to

I have balls of steel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo sad sam vidio da je tu.Uzimam definitivno ovu konfu. I izbacit ću hladnjake za procesor i grafičku.

16 godina
neaktivan

Po meni bi bilo bolje da uzmeš neku gigabyte ploču jer ove assrock nisu na dobrom glasu.

Po meni ga-770-ud3, frend mi je ima, odlična ploča.

I have balls of steel
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 22:19 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E ali puno njih koji su mi složili neku konfu su upravo stavili ASROCK A770DE+ za matičnu.

I vidim da ova GIGABYTE MA770-UD3 podržava samo AM2 socket a ne AM3 koji ima ovaj procesor koji mislim uzet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 22:30 (šaki01).
16 godina
neaktivan
ima am2+ sockret, tj. podrždva i am2 i am3
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih takodjer trebao neko strućno mišljenje. Imam matićnu ASROCK P4i65G i proc P4 2.4.  Dali bi promjenom procesora na 3.2 dobio nešto na brzini?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
imaš staru matiĉnu tako da razlika neće biti znatna. radije uštedi par soma kuna i kupi novi komp s dvo ili ĉetvero jezgrenim procom.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ok ova grafa koju mislim uzet XFX ATI HD4850.Recite ako ima neš bolje od nje, a da je tu negdje sa cijenom.Da uzmem neki cooler za nju ili je dobar i onaj koji ide s njom.I jel mi treba neki cooler za proc.

EDIT: Šta mislite o kućištu.Ima na forumu tema o njemu i pročito sve o njemu šta se pisalo.Nekima se jako čuju hardovi nekima ne...Da uzmem možda još neki cooler za hlađenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 16:58 (šaki01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jače od 4850 ti je 4870 sa ddr5 memorijom, ali je malo skuplja. Cooler koji dođe s njom je odličan a za procesor ti ne treba poseban cooler od onog koji dobiješ s njim.

Dobro bi ti bilo da uzmeš jedan ispušni ventilator za kućište ako već nema ugrađeni, a od diskova si uzimi neki wc caviar blue za os i možda još green za podatke. WD-ovi diskovi su dosta brzi i tihi a malo se griju, moja preporuka.

I have balls of steel
16 godina
neaktivan

Hvala na savjetima.Mislim da ću uzet još jedan ispušni hladnjak za kućište.Dali moram ja kad budem išao kupit komp napomenut da mi treba hladnjak za ispuh ili ne.Koji preporučaš.

16 godina
neaktivan

Većinu ventilatora možeš okrenuti i zašarafiti tako da ti puše za unutra ili za van, što su ventilatori veći, to su tiši i imaju veći protok zraka.

Napomeni da želiš ventilator s konektorom za na matičnu ploču i ball-bearing umijesto sleeve-baearing (vrsta ležaja) a ako hoćeš, možeš uzeti onaj koji svijetli.

I have balls of steel
16 godina
neaktivan

A jel će mi ga oni montirati za ispuh ili ću ja morati.Jel onda mi se gubi garancija.I koji preporučaš hladnjak

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice