Konfa do 6000kn

poruka: 35
|
čitano: 5.818
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfa do 6000kn

Ovak...nov na forumu,i tražim savjete za kupnju novog kompa.
Ne kužim se previše u informatičku opremu i neznam dal mi je konfa koju
bi uzeo složiva iliti kompatibilna jedna s drugom(tj. dijelovi).
Mislim da je čist ok,a frend mi ima tak sličnu pa je valda uredu.
Dolje je popis dijelova koje mislim uzet(osim ako naravno imate neki bolji prijedlog).
Nisam stavljao hladnjake i napajanje jer neznam koji mi trebaju(i dali mi
trebaju hladnjaci,možda imaju već ugrađeni),i kućište sam uzeo ono koje mi se
sviđa iako neznam dal ima kakve veze koje uzmem.Inače će mi komp biti većinom za igrice
(jer ovaj trenutno je katastrofa).Unaprijed zahvaljujem!!!

Matična: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010754

Procesor: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1050031

RAM memorija: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120058

Hard disk: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1080026

Optički pogon: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1160089

Grafička kartica: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130252

Zvučna kartica: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1710028

Kućište: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7770008

Mislim da je to sve(kolko ja znam),javite se i predložite.I još jedno pitanje čemu služi ovo i ostali u ponudi i
dali mi to treba?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=389

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfa do 6000kn

Po mom mišljenju, konfa je dosta loše složena... Matične s podrškom za DDR2 i 3 i nisu neke, RAID kontroler ti ne treba, zvučnu imaš integriranu... Grafa radije HD4870, možeš ju uklopiti u cijenu... A procesor je ok, ali za te novce sada bih radije uklopio Phenoma II. Ja sam također mislio E8400, ali odluka na kraju pada na Phenoma...

Evo ti primjer dobre konfe do 6k kn:

CPU AMD Phenom II X4 920 BOX, 2.8GHz, SckAM2+  - 1848kn (Vemil)

MB Gigabyte MA790X-DS4, sAM2, AMD 790X, 2x PCIE x16 CrossFire, SATA, FW, GLAN - 679kn

DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax - 300kn

HDD HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB - 360kn

DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk - 200kn

*Gainward Radeon HD4870, 512MB DDR5, PCI-E, TV-out, dual DVI - 1589kn

OCZ power supply StealthXStream 500W - 450kn

Ukupno: 5426kn + kućište po izboru...

Taman ti ispadne oko 6000, možda malo manje, ovisi o kućištu. A konfa je jača, i zasigurno će dulje trajati od one koju si predložio...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Konfa do 6000kn

Uzmi si ovo kuciste, lepo zgleda, ima 2 ventilatora i jeftinije ti je

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=7790018

Maticnu mozes staviti i jeftinije npr

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010753

RAM je OK

Proc mozes uzet i Q6600 ali je i ovaj dobar

Graficka je ok ak ide na monitor od 19" ili 20" ali ak ide na 22" onda uzmi radeon 4870 512mb.

16 godina
neaktivan

u redu...sad sam neš i naučio.al veli frend koji se kuži u to da nemreš miješat ddr-ove(tipa matična ddr2 a grafička ddr5)?čitao sam da se neš može komp onda sjebat.a ovaj procesor još nema opis,al čini se ok.al sam vidio na drugom forumu da netreba 4x2.8,zasad...al dobro vidjet ću što se može napravit.a koji su bolji procesori intel ili amd?

16 godina
neaktivan

da bit će 19'' monitor LG evo link(nadam se da je dobar monitor)

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113092

a vidiš...mogo bi dat još 100kn za procesor i stavim intelov Q6600,i još na to lupim 150kn za još 2GB ram-a,ak stane na matičnu

al jel dobra ta matična,zaš ne piše utori za grafičku?

kućište je dobro,čak zato kaj ima 2 ventilatora,a napanje od 500W je dovoljno za sve to?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 10:19 (Barich).
16 godina
neaktivan
Barich kaže...

u redu...sad sam neš i naučio.al veli frend koji se kuži u to da nemreš miješat ddr-ove(tipa matična ddr2 a grafička ddr5)?čitao sam da se neš može komp onda sjebat.

Frend ti je krivo rekao. To nema veze. Jedino nije poželjno različite rame na matičnoj imat. Ovo kaj ti je sused složio je odlično. Sve komponente su best buy.
ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
17 godina
Barich kaže...

u redu...sad sam neš i naučio.al veli frend koji se kuži u to da nemreš miješat ddr-ove(tipa matična ddr2 a grafička ddr5)?čitao sam da se neš može komp onda sjebat.a ovaj procesor još nema opis,al čini se ok.al sam vidio na drugom forumu da netreba 4x2.8,zasad...al dobro vidjet ću što se može napravit.a koji su bolji procesori intel ili amd?

Onda ti frend očito nema pojema... Normalno da možeš miješat RAM na matičnoj i Grafi. RAM na grafi ti nema veze s ostatkom konfe i ne koristi ga nitko osim grafičke... I najbolje je da je što bolji RAM na grafi, dakle GDDR5. Pa za sad ne treba, ali za 2 godine će ti biti puno igara koje će koristiti više jezgara pa će ti biti bolji quad na 2,8 nego dual na 3,0... Trenutno bi dual trebao biti bolji, ali već imaju neke igre koje koriste quadove (GTA IV, COD 4 i 5), tako da ni to ne stoji...
Barich kaže...

da bit će 19'' monitor LG evo link(nadam se da je dobar monitor)

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113092

a vidiš...mogo bi dat još 100kn za procesor i stavim intelov Q6600,i još na to lupim 150kn za još 2GB ram-a,ak stane na matičnu

al jel dobra ta matična,zaš ne piše utori za grafičku?

kućište je dobro,čak zato kaj ima 2 ventilatora,a napanje od 500W je dovoljno za sve to?

Napajanje od 500W je dovoljno, za 19" monitor bi bila dovolja i HD4850, ali opet, ako uzmeš HD4870 nešto dulje će ti cijela ta konfa trajati...

Phenom II ti je dosta jači od Q6600... Ja sam ti složio onu konfu i ja stojim da je ona bolja od svih ovih kombinacija koje smišljaš... Phenomi su novi na tržištu, ali su jači od gotovo svih duala i većine intelovih quadova... IMO odmah iza i7...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

a kužiš se u to bolje od mene 100%,a dobro vidim da je novi procesor,a ni cijena ukupna nije loša,sitnica...pa taman mi dođe lijepa cifra.a jel se može spojit ovaj monitor na tu grafičku,il gdje god,neznam koji je način spajanja?i dal treba još kakva dodatna hlađenja,oprema il nešto?a i to što kažeš,trebat će quad za koju godinu(ma možda čak i koji mjesec),jer baš gledam za GTA IV treba 4x2.6,a uz cijenu mi ostane više novca za zvučnike,miša,tipkovnicu...e da...sad vidim da je zvuk integriran,će mi zajebavat igrice zbog toga il je dobra ta integrirana zvučna?

17 godina
Barich kaže...

a kužiš se u to bolje od mene 100%,a dobro vidim da je novi procesor,a ni cijena ukupna nije loša,sitnica...pa taman mi dođe lijepa cifra.a jel se može spojit ovaj monitor na tu grafičku,il gdje god,neznam koji je način spajanja?i dal treba još kakva dodatna hlađenja,oprema il nešto?a i to što kažeš,trebat će quad za koju godinu(ma možda čak i koji mjesec),jer baš gledam za GTA IV treba 4x2.6,a uz cijenu mi ostane više novca za zvučnike,miša,tipkovnicu...e da...sad vidim da je zvuk integriran,će mi zajebavat igrice zbog toga il je dobra ta integrirana zvučna?

Monitor na grafu normalno paše... Eventualo još koji vent za kućište, ovisi koje kućište uzmeš. Ali to ti nije skupo (do nekih 100kn max)... Ali to ti ni ne treba ako nećeš clockat...
Integriran zvuk je vrlo dobar, i s njim nemaš nikakvih problema. čak ti je 7.1 ja mislim... Dodatnu zvučnu trebaš baš ak se baviš audio montažom ili ak si tolki audiofil da te smetaju i najnajnajmanji šumovi... Inače, ovako, zvuk je i više nego dobar za sve prosječne korisnike...
16 godina
neaktivan

kućište ću uzet ono koje je predložio uljez gore,ima 2 venta,lijepo zgleda,a i nije skupo.mislim da ću čak uzet HD4870,jača je(kolko znam,a i ostali tak kažu),a i dulje će mi zdržat,jel bi mi trajala ta konfa neke 2-3 god?a trebala bi,dost je jaka...za matičnu piše da ima integriranu grafiku,će to grafička zaobić ili?čitao sam specifikacije za grafičku karticu,piše da treba ''minimalno 500W'' napajanje,će zdržat to?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 10:03 (Barich).
16 godina
neaktivan
Barich kaže...

kućište ću uzet ono koje je predložio uljez gore,ima 2 venta,lijepo zgleda,a i nije skupo.mislim da ću čak uzet HD4870,jača je(kolko znam,a i ostali tak kažu),a i dulje će mi zdržat,jel bi mi trajala ta konfa neke 2-3 god?a trebala bi,dost je jaka...za matičnu piše da ima integriranu grafiku,će to grafička zaobić ili?čitao sam specifikacije za grafičku karticu,piše da treba ''minimalno 500W'' napajanje,će zdržat to?

Zavisi koje napajanje. Ovo kaj si ti napisal je vjerovatno potrosnja cijelog kompa (minimalno 500W). Sama graficka ne trosi tolko ali komp DA. Moralo bi trajati barem 2 g. na visokim detaljima a posle na srednjim.
17 godina
Barich kaže...

MA790X-DS4 nema integriranu grafiku, ali to ti ni ne treba...
Corsair od 450W je i više nego dovoljan za HD4870, tih 500W se odnosi na lošija napajanja... Izdržat će bez problema...
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
 MA790X-DS4 nema integriranu grafiku, ali to ti ni ne treba...
Corsair od 450W je i više nego dovoljan za HD4870, tih 500W se odnosi na lošija napajanja... Izdržat će bez problema...

znači...uzmem ono napajanje koje si predložio i izdržat će?dobro...sviđa mi se.valda mi neće doć velki račun za struju Belji se

e sad sam čito jednu temu,tj.nekom tipu je ošlo napajanje,pa hard il neš uglavnom evo link

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/ozbiljan-problem/15674.aspx

kaj da napravim da se meni ne dogodi neš takvo,da mi se ne pregrije komp pa se sjebe neš,il ode napajanje,hard itd..ak pomaže,komp će mi stajat ovak ko ovaj na slici,mislim dole,tak u ''rupi''(i ovaj stari još tak stoji)

http://www.furnitureinfashion.net/images/437.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 13:29 (Barich).
16 godina
neaktivan

Mislim da ti se to nece dogoditi. Treba samo paziti na hladenje.

(meni su otisle 2 maticne valjda zbog rpegrijavanja)

16 godina
neaktivan
uljez kaže...

Mislim da ti se to nece dogoditi. Treba samo paziti na hladenje.

(meni su otisle 2 maticne valjda zbog rpegrijavanja)

uzet ću ono kućište kaj si predložio,ima 2 venta,grafička ima na sebi vent,vjerojatno i kućište ima otvore ili neke rupe za protok zraka,pitat ću još tipa kaj će mi složit komp,dal da ga možda stavim nekak drugačije,da bude bolji dovod zraka...valjda se neće pregrijat niš,bolje spriječit nego liječit...ak će trebat,kupit ću još hlađenja il nekaj

16 godina
neaktivan

Mozes jos ubrzat ventilator tak da bolje hladi samo ne znam s kojim programom.

Bit ce ti dosta ak ne mislis klokat proc ili graficku, ali ak bus onda si kupi bolje hladenje za proc ili graficku.

(u paketu sa procesorom dobijes ventilator).

Mislim da je ovaj komp jako dobro slozen.

Takvog si i ja mislim kupit. Sve isto samo graficku budem uzo GTX 260.

16 godina
neaktivan

i ja mislim,a ne žurim s kupovinom,moram ocjene malo sredit,i skupit još malo para.al mislim da kupujem neš takvo,reci šta misliš,dolje slika-popis dijelova iz vemil-a,skup sa zvučnicima,monitorom,miš i tipkovnica.nadam se da je sve kompatabilnoSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 15:04 (Barich).
16 godina
neaktivan

hmm...neće sliku prebacit...

16 godina
neaktivan
Barich kaže...

moram ocjene malo sredit

I ja ;-)
17 godina
protjeran
Konfa do 6000kn

RAID kartica ti ne treba, a ni zvučna po meni.

Grafu uzmi isto Gigabyteovu ali sa zalman hladnjakom.

Napajanje nisi naveo ali Corsair CX400 ili VX450W sasvim dovoljni.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mayales kaže...

Kak mu zvucna ne treba?

17 godina
protjeran

Matična ti je jako skupa, samo ako hoćeš još grafike uzmi. Proc. ti je najači u konfi. Osmijeh Mislim da je Samsungov disk od 640 Gigabajta tu negdje cijenom za više 100 kuna tri puta više pa ti razluči? DVD pržilicu ti preporučam NEC jer je kvalitetnija od Pioneera koji je pak nekakav "standard" pa kako god? Kućište je predivno... He, he i napajanje kako kažu - 450 W kvalitetno ili barem 500 W. Nemoj se zeznuti ni slučajno kao ja kad sam mijenjao pa mi se Coolermaster 460 na ovoj konfi pregrijavao. Raid kartica? Ne znam. Ako znaš svrhu Raid tehnologije : You know what I mean!

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
16 godina
neaktivan
uljez kaže...
Mayales kaže...

Kak mu zvucna ne treba?

zvučna netreba jer na matičnoj ima zvuk integriran(poledajte susedov post,2. post,tu konfu imam u planu),NEC je od sony-a...mogo bi ga uzet jeftinije mi dođe,al koji model,ima ih dosta(u vemilu), i dal je NEC bolji od Pioneera?nemam pojam kaj je RAID tehnologija,zato sam pito dal mi treba uopće...uzeo sam jeftinije kućište od onog kaj si predložio,333kn a isto ima 2 venta,a luđe mi zgleda

http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=7790001

oko 6900kn bi mi bilo sve ukupno sa monitorom i ostalim kaj treba

Labtec Spin-95 zvučnici 2.0 set 4W RMS /970189-0914    116,00

Logitech Media Keyboard HR PS2 / 967560-0138    99,00

MB Gigabyte MA790X-DS4, sAM2, AMD 790X, 2x PCIE x16 CrossFire, SATA, FW, GLAN    679,00

CPU AMD Phenom II X4 920 BOX, 2.8GHz, SckAM2+    1.848,00

HDD HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB    359,00

Monitor LG LCD W1934S, 1440 x 900 widescreen, 1000:1, 5ms, crni    839,00

2x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax    298,00

Gainward Radeon HD4870, 512MB DDR5, PCI-E, TV-out, dual DVI    1.589,00

DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk    199,99

Logitech RX300 crni, optički miš s kotačićem, USB/PS2 OEM /910-000429    86,00

OCZ power supply StealthXStream 500W    453,00

Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100, bez PS, crno, USB, Fire wire, 2×120mm fan, airduct    333,00

6.898,99(sve u vemilu)kaj mislite?

17 godina
protjeran

Ako možeš izdvojiti 1000 Eur za komp super. Nego, ova druga je avion konfa! Ja imam nešto slično samo quad intel+ati, a ti quad amd+ati 4870. Cool

16 godina
neaktivan

koja je sad bolja?ova moja zadnja ili susedova?zapravo iste su...a gle...štediš malo,dobiš stipendiju soma mjesečno,prodaš plejku prije,još stari komp i skupi se bez problema...na kraju,bolje sad dat 7soma neg poslje svako malo mijenjat.zdržat će ovaj dosta prije neg ću trebat mijenjat išta.sam ak ne zeznem za hlađenje,možda bi trebalo još 1 vent ili ne?bojim se da se ne pregrije neki dio pa odam popravak :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 19:33 (Barich).
17 godina
protjeran

Ne vidim bitne razlike. Bolje nego si ti predložio u svemu! Ja sam dao 11000 pred 8 mjeseci za konf. sa intel core 2 quadom i tako. Imam dva ventilatora, jedan hladi HDD, drugi ispuhuje vrući zrak van... Grafa se dobro grije, a hladi sa softverskim rješavanjem nakon instalacije drivera i softvera za graf. kartu! Drugo što?

16 godina
neaktivan

pa kolki ti je HDD da ti treba hlađenje???a komp za 11soma kuna...taj bi trebo bit onda jaako dobar za te novce...sry,ne kužim ovo ''Bolje nego si ti predložio u svemu!'' i ovo zadnje ''Drugo što?''.

17 godina
protjeran

Ja sam stavio na hard jer sam takvo kućište odabrao. Paše mi tamo, a sve u svemu imam i hladnjak na procesoru, ali sve ugrađeno u trgovini prilikom kupnje! Smijeh 11 soma za komplet sa periferijom (22 inch monitor, 50W 2.1 zvučnici, da ne nabrajam, sve novo!) Kao tvoj, samo tvoj je bolji jer i novi. Ona prva konfiguracija u temi koju si ti sastavljao je odudara od druge dvije koje su ujedno za 10! Mislio sam da li netko želi štošta da nadoda na kraju ili sa strane.

16 godina
neaktivan

aha,hvala!sad i ja vidim da ona 1. ne valja,a ovo zadnje kaj je složeno je najbolje,zasad...ne mislim tako skoro kupovat komp,za mjesec-dva,jer treba dosta toga napravit i ''ispravit''ako znaš kaj mislim...al uglavnom da znam kaj me čeka...ali bit će sigurno do tad jačih i jeftinijih komponenta pa se možda čak složi i nešto bolje

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
protjeran

Vjeruj mi konfiguracija ti je dobra, pogotovo tako jaka pa za 7000 kuna sa periferijom. Ja imam isto mainstream kompjuter dok na periferiji nisam štedio, kako rekoh kod mene skupa tipkovnica, bežični laserski miš, jaki zvučnici, sound card jača od Creative SB XtrGamer, gamepad, 22 inch monitor itd. pa dođe 11000. Razlog: periferija koja je skupa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 21:01 (stoncin3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice