Izazov :)

poruka: 17
|
čitano: 1.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Izazov :) neznam kako drukčije opisati
pitanje

Ljudi, evo ovako. Registrirao sam se na ovaj forum jer mi treba pomoć vas koji o tome znate definitivno više od mene i pratite tokove proizvodnje, znate koja je marka kvalitetnija, bolja, jeftinija, koja komponenta isplativija, stabilnija....

Dakle, o čemu se radi.... želio bih da mi pomognete sastaviti relativno dobru konfiguraciju za cca 3000-3500 kuna UKLJUČUJUĆI monitor. Sa više love ne raspolažem.

Na kompu bi radio (privremeno) arhitektonski posao što znači da bi mi trebao monitor od cca 19 inča, kakav prosječan dvojezgreni amd ili core2duo, dobro bi bilo i 2gb memorije i što bolja grafička, ali vjerojatno zbog cijene neće prelaziti 600tinjak kuna :(

monitor može biti ovaj najjeftiniji na akciji za oko 1000-1500 kn.

Molim vas da mi pomognete jer iako sam osnovno "pismen" i sigurno neću pokušavati gurati core2duo u socket am2, ili agp karticu u pcie :D treba mi složiti što bolju konfu. Ako možete stavljati dijelove iz ve-mila, bio bih zahvalan. Jer neznam složiti komp, ostavio bi dijelove da mi ga tamo slože.

HVALA UNAPRIJED.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Izazov :) neznam kako drukčije opisati

1. pa pretrazi malo po forumu sigurno ces naci slicnih odgovora u zadnjih tjedan dana s relativno istim cijenama koje ti trazis

2. zasto u topic nisi napisao nesto normalno, mozda kao 'izazov, pc od 3000-3500kn', ovako sam mislio da me netko zove na duel

3. dobro dosao na forum

http://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje_pc_konfiguracija/konfiguracija_3000kn/3474.aspx?sort=asc&view=flat,

http://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje_pc_konfiguracija/pomoc_pri_sastavljanju_kofiguracije_do_3/2396.aspx?sort=asc&view=flat

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 11:32 (pixelatem).
17 godina
prihvaćeno rješenje

mbo - Gigabyte P31-DS3L, s775, intel P31+ICH7, FSB 1333/1066/800MHz, 4
cpu - Procesor Intel Pentium Dual-Core E2180 , 2.0GHz, socket 775 BOX
ram - DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC5300 Kingmax MARS , 667MHz, CL5 x2
vga - PEAK X1650GT 256Mb DDR3 128bit, TV-out, DVI
hdd - HDD Hitachi GST Deskstar T7K250 160 Gb , Serial ATA II-300 , 72
psu - Napajanje FORTRON 350W, PNF, Super Silent, 12cm ventilator, ATX2
dvd - DVD upisivač Liteon DH-20A4P-06C, 20x , DVD-Dual, black, ATAPI,
cas - Colors-it L8027-C43, bez napajanja, midi tower
mon - Philips 200WS8FB, 20” LCD, widescreen, 300 cd/m2, C:800:1 DVI
3.663,82Kn sve iz ADM-a

Ovak znam da ti konfa prelazi buđet za 160kn i znam da nije iz vemila. Inace ja bi radije mi neki prosjecni decko s foruma tu slozi komp za pivu neko da im dam tam u vemil da mi slazu. Monitor sam ti stavil 20" jer velicina kod arhitektonskih, građevinskih, geodetskih... poslova dobro dođe. Kuciset nije neko ali zato je napajanje stabilno i dovoljno jako za buduce upgradeove. Grafa nije bas nesto najnovije no trebala bi odradit svoje u tom segmentu koji tebi treba - grafau ja najlakse promjeniti kasnije (za cca 6mj ili god dana). Ovo ostalo je shema koja se vrti po forumima diljem svijeta za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 11:46 (elvis again).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
pixelatem kaže...

1. pa pretrazi malo po forumu sigurno ces naci slicnih odgovora u zadnjih tjedan dana s relativno istim cijenama koje ti trazis

2. zasto u topic nisi napisao nesto normalno, mozda kao 'izazov, pc od 3000-3500kn', ovako sam mislio da me netko zove na duel

3. dobro dosao na forum

http://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje_pc_konfiguracija/konfiguracija_3000kn/3474.aspx?sort=asc&view=flat,

http://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje_pc_konfiguracija/pomoc_pri_sastavljanju_kofiguracije_do_3/2396.aspx?sort=asc&view=flat

kao prvo, hvala na prijedlozima, novi sam na forumu pa jos neznam kako funkcionira sve to.
dakle:

1. pretrazio sam ali uglavnom ljudi traze konfiguraciju bez monitora za 3000 kuna, a meni treba s monitorom tako da je to prakticki konfiguracija za 2000 kuna, a te stvarno nisam nasao (bar nisam vidio, oprostite mi ako sam ih previdio)
2. oprosti jos jednom na nesporazumu, ali stvarno nisam znao da moram to staviti. mozda pise u pravilima, ali priznajem da nisam ih procitao jer ovo mi je stvarno hitno i trebam hitno kroz kojih par dana sastavit ovu konfiguraciju i sve su mi misli usmjerene na nj
3. hvala ti na dobrodoslici
17 godina
neaktivan
autorov komentar
elvis again kaže...

mbo - Gigabyte P31-DS3L, s775, intel P31+ICH7, FSB 1333/1066/800MHz, 4
cpu - Procesor Intel Pentium Dual-Core E2180 , 2.0GHz, socket 775 BOX
ram - DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC5300 Kingmax MARS , 667MHz, CL5 x2
vga - PEAK X1650GT 256Mb DDR3 128bit, TV-out, DVI
hdd - HDD Hitachi GST Deskstar T7K250 160 Gb , Serial ATA II-300 , 72
psu - Napajanje FORTRON 350W, PNF, Super Silent, 12cm ventilator, ATX2
dvd - DVD upisivač Liteon DH-20A4P-06C, 20x , DVD-Dual, black, ATAPI,
cas - Colors-it L8027-C43, bez napajanja, midi tower
mon - Philips 200WS8FB, 20” LCD, widescreen, 300 cd/m2, C:800:1 DVI
3.663,82Kn sve iz ADM-a

Ovak znam da ti konfa prelazi buđet za 160kn i znam da nije iz vemila. Inace ja bi radije mi neki prosjecni decko s foruma tu slozi komp za pivu neko da im dam tam u vemil da mi slazu. Monitor sam ti stavil 20" jer velicina kod arhitektonskih, građevinskih, geodetskih... poslova dobro dođe. Kuciset nije neko ali zato je napajanje stabilno i dovoljno jako za buduce upgradeove. Grafa nije bas nesto najnovije no trebala bi odradit svoje u tom segmentu koji tebi treba - grafau ja najlakse promjeniti kasnije (za cca 6mj ili god dana). Ovo ostalo je shema koja se vrti po forumima diljem svijeta za te novce.

ma sve ok, hvala ti sto si dao truda.
inace naveo sam ve-mil kao primjer jer sam iz splita i on je valjda uz hg-spot i procesor najpoznatiji ovdje pa eto.. vidim ovaj adm je samo u zagrebu. a najjefitniji je, kvragu.... nije mi to problem inace, ali ovo mi stvarno treba hitno pa si nemogu priustiti vrijeme za dostavu i slaganje komponenti :D
 provjerio sam na stranici ve-mila, imaju sve komponente koje si naveo, osim kucista. tako da... nisam bas pametan, sto ciniti. uopce nisam upucen u taj proces kupnje kompa... koliko njima treba da ga sastave? koliko treba da npr. dijelovi iz adm-a dodju? kartica, kes?

jos jednom hvala na trudu ulozenom.
17 godina

Ovo je za keš iz adm-a. Kolko znam njihiova dostava je dost brza. No ako bas zelis lozit cu ti konf iz vemila pa usporedi. Za info o slaganju komponenti u vemilu nazovi njihovu prodaju ili servis (i sretno s time jer ne odgovaraju na telefone bas, bar ne u ZG).

EDIT:

Evo slozeno u vemilu ali nekih komponenti nemaju. Ako se mozes strpiti s dosavom i nac nekog u splitu da ti to slozi - moja preporuka a ako ne ostaje ti vemil.

http://www.imagesforme.com/show.php/65082_3500kn.JPG

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 15:38 (elvis again).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hvala jos jednom :D ea samo ovako znatizelje radi, znam da bi mogao potaknuti razna prepucavanja, ali ako mi tko ukratko moze objasniti razliku i koji je bolji izmedu athlona64X2, core2dua i dual corea ovako za graficke poslove, 3d aplikacije i renderiranje. vidio sam neke testove po netu i uglavnom intel tuce amd u svim pogledima te je prakticki intel jednak amdovoj "jednoj vise" seriji procesora. gledam ovdje jos kao opciju amd 64 X2 4000 box, ali jel to bolje ili ne? (buduci da mi moze smanjiti cijenu pa da kupim veci hdd ili jos rama).

e jos jedno pitanje. sto da pogonim na ovom stroju? vista ili xp? navikao sam na xp, tako da je to vjerojatno moj odgovor (jer jos nesto cujem da su svi manjevise razocarani vistom, 32bit naravno) osim ako me netko ne uvjeri u suprotno. i da, da li 32bit ili 64bit? ima li velike razlike buduci da nemam preko 3.25gb rama

17 godina
Mislim da intel danas prednjaci u svim pogledima u odnosu na amd. AMD moze konkurirati jedino cijenom ali izgleda da im ni ta strategija nije bas uspjela. Iskreno neznam dal bi ti u svom poslu osjetio razliku između npr. Intel-a E2160 i AMD-a AM2 4200+. U principu bi mogo ustedjeti sa amd procesorom nekih 100kn i mozda tih 100kn ugradit u jacu grafu ili ram. No ja bi radije ostao na intelu. Ja sam za XP vistu iskreno nisam niti stavljal na komp ali radil sam sa njom na poslu - nekak mi ne sjeda najbolje. I vista se da optimizirati tako da trosi manje resursa i da opcenito bude nesto brza - XP ili Vista to je cisto tvoj izbor. Sto se tice ralike Vista 32 bita i 64 bita sam si si dao odgovor.
17 godina
neaktivan
shinobi.kid kaže...
3. hvala ti na dobrodoslici

sve ok... nisam te vikao ako si na to mislio. Nevinašce

17 godina
neaktivan
autorov komentar

jel to to? mislim da je elvisov prijedlog sasvim dobar, i da ću se tim principom voditi, eventualno ako dođem do još par kuna uzmem hdd od 250gb i ovo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1112180

molim vaše mišljenje.... pošto je rezolucija ista kao i predloženi 20inča. ali je razlika svega 100tinjak kuna tako da.....

i ako mi tko može objasniti razliku između mb gigabyte p31 i p35, osim u cijeni :D

i powercolor i peak grafičke

hvalaaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Izazov :)
shinobi.kid kaže...

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1112180

molim vaše mišljenje.... pošto je rezolucija ista kao i predloženi 20inča. ali je razlika svega 100tinjak kuna tako da.....

imam taj monitor, ali 20'.

Monitor je OK, ali samo to. Ima odlican i ziv prikaz boja pa je stoga odlican za igre.

Nisam ocaran s filmovima, crna mu je malo bljedunjava i to je u biti sve.

Odlican odabir u tom cjenovnom rangu.

inace, radio sam nedavno na http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113001 , prokleto opasan i dobar monitor.

17 godina
shinobi.kid kaže...

i ako mi tko može objasniti razliku između mb gigabyte p31 i p35, osim u cijeni :D

Razlika je u čipsetu (p35 ima Southbridge ICH9DH, a p31 ima ICH7), p35 podržava do 8 GB, a p31 do 4 GB memorije i razlika je u dimenzijama (p35 je nešto veća).

Što se tiče Powercolora i PEAK-a to su ti proizvođači, ne bih znao koji je bolji...mislim da je PEAK novi igrač i čini mi se da su njihove kartice nešto jeftinije.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
DylanDog kaže...
shinobi.kid kaže...

Razlika je u čipsetu (p35 ima Southbridge ICH9DH, a p31 ima ICH7), p35 podržava do 8 GB, a p31 do 4 GB memorije i razlika je u dimenzijama (p35 je nešto veća).

Što se tiče Powercolora i PEAK-a to su ti proizvođači, ne bih znao koji je bolji...mislim da je PEAK novi igrač i čini mi se da su njihove kartice nešto jeftinije.

ma znam sve te hardver razlike, nego prvenstveno sam ciljao na kvalitetu, ako ima kakvih razlika.
inače eto onda vidim da nema prigovora, smatram elvisovo rješenje dobrim i prihvatljivim.
žhvala svima.
17 godina
neaktivan

Uzmi 19" monitor

AMD 4000+

2GB Kingmax Ram

neku maticnu do 500 kn

hard do 350

optik do 200

i neku jadnu grafu i to bi bilo to

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 19:36 (Superbeast).

0 0 hvala 0
17 godina

pogledaj ovu konfiguraciju u hg spotu

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=030344

a ekran uzmes neki za 1500kn i to ti je to

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
shinobi.kid kaže...

jel to to? mislim da je elvisov prijedlog sasvim dobar, i da ću se tim principom voditi, eventualno ako dođem do još par kuna uzmem hdd od 250gb i ovo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1112180

hvalaaa

1) Mislim da ti taj tvoj navedeni monitor ima samo VGA konektor a nema DVI, zbog toga je i jeftiniji.
2) Na ovo pitanje P35 vs. P31 nije nitko bas konkretno odgovorio: razlika između P35 i P31 chipseta je u kvaliteti kondenzatora, u tome kolko faza ima mofdulacija napona, bios je također nesto drugaciji te posljedicno tome i u samom overkloku same ploce. Ikao se i P31 da solidno kloknuti nemoze se mjeriti sa P35 chipsetom (koje ima i bolje hlađenje i manje se zagrijava).
3) Powercolor je poznatiji proizvođac od peaka i ugl. su u tome razlike. Inace razlike među vga karticama moub biti u samom pcb-u, ventu, garanciji i cijeni. Ja se ugl. ravnam po zadnje dvije stvari.

Intel Core 2 Duo E6300 @3500Mhz - 1.4000V, CoolerMaster Hyper-TX, ASUS P5B deluxe, Crucial Ballistix DDR 677 2x1024MB 1000Mhz 4-4-4-8 - 2.45V, Gainward 8800GT 512MB, TV tuner ASUS P7131 Hybrid, HITACHI Deskstar GST T7K160 160Gb, Corsair 450W VX, DVD±RW LITEON LH-18A1P,CoolerMaster Centurion5 - 2x80mm + 2x120mm, Logitech Z3, Samsung SyncMaster 931BF, Samsung SWT1200, Logitech RX1000
17 godina
neaktivan
shinobi.kid kaže...

hvalaaa

uzmi ako možeš u linka samsung sm 206 bw

Amd 2x,asus motherboard,ati radeon gecube hd 3850,320gb ram-a,4x512mb ddr2 i asus vento chasis
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice