Best buy upgrade

poruka: 23
|
čitano: 4.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Best buy upgrade

imam komp koji je blago rečeno s*anje a treba mi prvenstveno za igrice... pa trebam vaš savjet za nadogradnju

evo konfiguracije

CPU: AMD Sempron LE-1250, 2.2 GHz
MBO: ASRock ALiveNF6G-VSTA   s.AM2, GeForce 6100, BUS 2000 MHz, VGA, serial ATA II, RAID, 5.1 zvuk, DDR 2, LAN
VGA:  NVIDIA GeForce 6150SE

RAM: 2GB DDR2
PS:    NEON ATX PX-400

Monitor: BenQ E900HDA 18.5''

ispočetka sam namjeraval kupit grafu i proc ali ni matična i napajanje nisu neki.. pa evo ako mi mozete slozit best buy upgrade iz jednog ducana (adm,protis,links, nije bitno)

posto mi budzet nije 100% osiguran zamolio bih vas za duplu pomoc... jedan (siguran) upgrade za 1500kn te drugi za 2000kn... ako vam se neda slagat oba onda dajte rađe ovaj za 1500kn jer je to veci problem, a sa 2000kn bih se nekako snasao...

i jos samo zadnja napomena... procesor obavezno AMD i grafička kartica ATI Radeon, dok za napajanje i maticnu vjerujem da cete izabrat najbolje marke za tu svotu

[url=http://www.youtube.com/watch?v=hGedFwyfr-o][IMG]http://i463.photobucket.com/albums/qq353/yespeace/eg5vno.jpg[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Best buy upgrade

Možda ovako nešto:

Matična

Procesor

Grafa

Napajanje

cijena 1518kn

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RE: Best buy upgrade

uh nema sanse da dam pare za to... ali fala, vidim da je to max kaj se moze kupiti za 1500kn...

aj ako moze ko sloziti isto upgrade ali takva kombinacija da kupim 2 ili 3 komponente da su dobre i da to sve radi s trenutnim komponentama te plus da mogu za mjesec dva kad skupim ostatak para kupit preostale željene komponente...

evo npr. neka kombinacija da kupim matičnu opet sa integriranom grafičkom, procesor i napajanje za 1300 kn,a  da kad skupim još para da samo unutra stavim npr hd4850 1gb ddr3

ili druga kombinacija... za koju nisam siguran jel se moze izvest... da kupim napajanje, grafičku i matičnu na koju paše sadašnji procesor a da mogu za mjesec dva stavit npr. Athlon II 435

ajd  pokusajte pomoc pa ak cu vidjet da se ni to ne isplati ko proslo onda cu se morat strpit jos cijelu vjecnost (mjesec dana xD) da skupim 2000kn i kupim sve odjednom

15 godina
neaktivan
Best buy upgrade

Pozdrav svima moze li mi itko reci koji bih procesor mogao uzeti na AM2 socket (2 jezgre) do 1000 kuna

Maticna je: GA-MA69VM-S2 rev.1.0

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Žrna_Boy kaže...

Pozdrav svima moze li mi itko reci koji bih procesor mogao uzeti na AM2 socket (2 jezgre) do 1000 kuna

Maticna je: GA-MA69VM-S2 rev.1.0

Hvala!

Može i četverojezgreni:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7688

15 godina

@Žrna - zar ti nebi bilo bolje da uzmes odmah npr. ovu matičnu ASROCK A770DE+, AMD 770 / SB710, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, ATX, s. AM2 / AM3 i onda na nju sad lako stavis bilo koji am3 proc...  sa dva, tri, četiri ili šest jezgri... ili ako si pogriješio pa vec imas am3 socekt na maticnoj uzmi npr. ovaj http://www.links.hr/index.php?naziv=Procesor+AMD+Phenom+II+X2+550+BOX%2C++s.+AM3%2C+3.1GHz%2C+7MB+c&option=artikl&id_kategorija=05060314&id_artikl=050.603.204

http://www.links.hr/index.php?naziv=Procesor+AMD+Athlon+II+X4+635+BOX%2C+s.+AM3%2C+2.9GHz%2C+2MB+c.%2C+HTT&option=artikl&id_kategorija=05060314&id_artikl=050.603.202

a kaj se tice mog pitanja posto vidim da ste malo lijeni pitat cu konkretno...kad bih stavio ovu maticnu koju sam njemu preporučio jel bi gore pasao moj trenutni procesor, a da onda kasnije zamijenim s AMD Athlon II X3 435

i dajte mi onda još samo preporučite best buy napajanje do 400kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 17:06 (nani_cropes).
15 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...

@Žrna - zar ti nebi bilo bolje da uzmes odmah npr. ovu matičnu ASROCK A770DE+, AMD 770 / SB710, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, ATX, s. AM2 / AM3 i onda na nju sad lako stavis bilo koji am3 proc...  sa dva, tri, četiri ili šest jezgri... ili ako si pogriješio pa vec imas am3 socekt na maticnoj uzmi npr. ovaj http://www.links.hr/index.php?naziv=Procesor+AMD+Phenom+II+X2+550+BOX%2C++s.+AM3%2C+3.1GHz%2C+7MB+c&option=artikl&id_kategorija=05060314&id_artikl=050.603.204

http://www.links.hr/index.php?naziv=Procesor+AMD+Athlon+II+X4+635+BOX%2C+s.+AM3%2C+2.9GHz%2C+2MB+c.%2C+HTT&option=artikl&id_kategorija=05060314&id_artikl=050.603.202

a kaj se tice mog pitanja posto vidim da ste malo lijeni pitat cu konkretno...kad bih stavio ovu maticnu koju sam njemu preporučio jel bi gore pasao moj trenutni procesor, a da onda kasnije zamijenim s AMD Athlon II X3 435

i dajte mi onda još samo preporučite best buy napajanje do 400kn

Trenutni proc ti ne bi išao, Athlon 435 bi mogao.

Napajanje Corsair 400W

Što se tiče žrne, on može stavit i ovog quada što sam linkao u prehodnom postu. Dakle neki AM3 procevi mogu na AM2 ploče uz update BIOS-a, dok AM2 procevi ne mogu na AM2+ i AM3 ploče.

15 godina
neaktivan
Best buy upgrade

molim vas recite mi koliko bi kostao neki amd athlon 64 x2 i hoce li radit ako ja imam 32-bitnu memoriju

0 0 hvala 0
15 godina
Best buy upgrade

odlucio sam da cu u skorije vrijeme najvjerojatnije opet nadograditi računalo pa da vidim vase misljenje...

ako nisam rekao...  ovo kaj sam se tu raspitivao u istoj temi... hvala jos jednom na pomoci...

na kraju sam uzeo:

AMD Athlon(tm) II X3 435

Corsair Value Select VS2GB1333D3

ASRock 880GMH/USB3 P1.00

400W Corsair CMPSU-400CXEU

e sad namjeravam kupiti neko novo kuciste (steta i ovakvih komponenti da stoje u kineskom sranju... xD), memoriju, grafu i hdd

memoriju, valjda se slazete, je najbolje da kupim jos jedan ovakav identican keks (cca 220kn)

kaj se kucista tice.. super mi se cini NZXT 921 (cca 820 kn)

hdd mi i nije tolko bitan al razmisljam da uzmem neki WD Caviar Black... 500 ili 1000 GB

e sad dolazimo do najbitnije priče nadogradnje - grafe... ove tri stvari prije mi uopce nisu bas tolko bitne.. al kad nadograđujem cu vjerojatno kupiti i njih... al grafa mi je zato jako bitna posto sad imam integriranu i ona je najslabija karika u mojoj konfiguraciji.. frend mi je spomenuo HD 6850, što jako lijepo zvuči... XD

vidio sam da je cijena oko 1500kn... e sad dal uzet MSI, Gigabyte, XFX, Sapphire ili Sapphire TOXIC... posto su razlike u cijenama male zanima me koja je od ovih najbolja po performansama... jedna od ovih Sapphireovih vjerojatno?

ili preporučate neku sasvim desetu...

dakle sasvim sam otvoren za svakakve prijedloge... možda neku potpuno drukčiju nadogradnju... kaj bi vi napravili s ovom mojom konfiguracijom i sad kojih 3000kn za nadogradnju... kak bi to sve vi zaokružili? xD

također da napomenem... nemam neku preveliku potrebu još da to sve hitno moram kupiti...  pa ak znate dal ce biti kakvog pada cijena ili kaj mogu cekat i do uskrsa...

hvala unaprijed na savjetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ok je sve...
Grafa- xfx 6850 ili gtx460 768mb

Hdd- Samsung f3 500gb ili wc caviar black 640gb

Kejs- nzxt lexa s, tempest evo; thermaltake v6 blackX, antec a90...

Nemoj guardiana- lošije je kvalitete, uzivo i nije nešto poseban, cable managment je nikakav...

Svi navedeni su bolji!
14 godina
protjeran
Best buy upgrade

Evo što bih ja na tvom mjestu

- proc ostavi i otključaj mu 4. jezgru

- ram uzmi još jednu istu pločicu 220 kn

- matičnu ostavi jer ima opciju za acc koja ti omogućuje otključavanje 4. jezgre

- napajanje promjeni, 400W je premalo. Uzmi Corsair CX 600W za 470 kn

- na kućište ne bacaj tih 800 kn jer ima i jeftinijih (nije sve u izgledu). Uzmi Thermaltake V4 Black Edition koje je poprilično prozračno i lijepo izgleda 390 kn

- HDD Samsung SpinPoint F3 1TB 460 kn

- Scythe Katana 3 i clockni procesor 150 kn

- i na kraju GTX 460 za 1240 kn

To ti sve skupa neće preći 3000 kn

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
nani_cropes kaže...

odlucio sam da cu u skorije vrijeme najvjerojatnije opet nadograditi računalo pa da vidim vase misljenje...

ako nisam rekao...  ovo kaj sam se tu raspitivao u istoj temi... hvala jos jednom na pomoci...

na kraju sam uzeo:

AMD Athlon(tm) II X3 435

Corsair Value Select VS2GB1333D3

ASRock 880GMH/USB3 P1.00

400W Corsair CMPSU-400CXEU

e sad namjeravam kupiti neko novo kuciste (steta i ovakvih komponenti da stoje u kineskom sranju... xD), memoriju, grafu i hdd

memoriju, valjda se slazete, je najbolje da kupim jos jedan ovakav identican keks (cca 220kn)

kaj se kucista tice.. super mi se cini NZXT 921 (cca 820 kn)

hdd mi i nije tolko bitan al razmisljam da uzmem neki WD Caviar Black... 500 ili 1000 GB

e sad dolazimo do najbitnije priče nadogradnje - grafe... ove tri stvari prije mi uopce nisu bas tolko bitne.. al kad nadograđujem cu vjerojatno kupiti i njih... al grafa mi je zato jako bitna posto sad imam integriranu i ona je najslabija karika u mojoj konfiguraciji.. frend mi je spomenuo HD 6850, što jako lijepo zvuči... XD

vidio sam da je cijena oko 1500kn... e sad dal uzet MSI, Gigabyte, XFX, Sapphire ili Sapphire TOXIC... posto su razlike u cijenama male zanima me koja je od ovih najbolja po performansama... jedna od ovih Sapphireovih vjerojatno?

ili preporučate neku sasvim desetu...

dakle sasvim sam otvoren za svakakve prijedloge... možda neku potpuno drukčiju nadogradnju... kaj bi vi napravili s ovom mojom konfiguracijom i sad kojih 3000kn za nadogradnju... kak bi to sve vi zaokružili? xD

također da napomenem... nemam neku preveliku potrebu još da to sve hitno moram kupiti...  pa ak znate dal ce biti kakvog pada cijena ili kaj mogu cekat i do uskrsa...

hvala unaprijed na savjetima

GTX460 1GB je bolja kartica od AMD 6850 a isto kostaju

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 8:33 (Commodore).
15 godina

onda ovako...  uzet cu ram i ovaj hdd koji si mi preporučio

e sad... znači ovo napajanje nebi izdrzalo novu konfiguraciju? ili bi izdrzalo ali komponente nebi bas radile punom snagom? kupio sam ovo napajanje prije 3 mjeseca pa mi malo bezveze mjenjati... ali ako ce bit bas potrebno uzet cu ovo corsair

kaj se proca tice... nisam bas neki overclocker ali jos kad sam kupio proc isprobao sam taj ACC.. nisu se htjeli winsi pokrenuti pa sam vratil na default... inace stavil sam ga i na radni takt 3,3 i radil je tak neko vrijeme al posto nisam bas nesto radio zahtjevno na kompu vratio sam na 2,9

u vezi grafe.. nekako mi je AMD drazi pa bi radje uzeo HD 6850... zanima me kakva je ona TOXIC verzija sapphireove HD 6850 u odnosu na gtx460

i na kraju... uz novu grafu morat ce ici i novo kuciste... NZXT su mi nekako privlačna al ko sto si i rekel nije sve u izgledu... spreman sam izdvojiti za njega i do kojih 900kn ali da stvarno vrijedi tih novaca... 

pa ako mi mozete preporuciti neko koje je jako kvalitetno napravljeno.. obavezno da ima prozirnu stranicu i da bude pomalo neobičnog izgleda... posebno mi se sviđaju ona vratašca sprijeda i onaj display ko sto ima guardian 921

17 godina
nani_cropes kaže...

onda ovako...  uzet cu ram i ovaj hdd koji si mi preporučio

e sad... znači ovo napajanje nebi izdrzalo novu konfiguraciju? ili bi izdrzalo ali komponente nebi bas radile punom snagom? kupio sam ovo napajanje prije 3 mjeseca pa mi malo bezveze mjenjati... ali ako ce bit bas potrebno uzet cu ovo corsair

kaj se proca tice... nisam bas neki overclocker ali jos kad sam kupio proc isprobao sam taj ACC.. nisu se htjeli winsi pokrenuti pa sam vratil na default... inace stavil sam ga i na radni takt 3,3 i radil je tak neko vrijeme al posto nisam bas nesto radio zahtjevno na kompu vratio sam na 2,9

u vezi grafe.. nekako mi je AMD drazi pa bi radje uzeo HD 6850... zanima me kakva je ona TOXIC verzija sapphireove HD 6850 u odnosu na gtx460

i na kraju... uz novu grafu morat ce ici i novo kuciste... NZXT su mi nekako privlačna al ko sto si i rekel nije sve u izgledu... spreman sam izdvojiti za njega i do kojih 900kn ali da stvarno vrijedi tih novaca... 

pa ako mi mozete preporuciti neko koje je jako kvalitetno napravljeno.. obavezno da ima prozirnu stranicu i da bude pomalo neobičnog izgleda... posebno mi se sviđaju ona vratašca sprijeda i onaj display ko sto ima guardian 921

Ak imaš ovo dole napajanje tj staru Corsair CX 400W seriju, onda nemaš kaj mjenjat napajanje i kupovat jace ne treba ti uopce ovo je dosta itekak bez frke.{#}{#}

http://www.corsair.com/products/cx/default.aspx

15 godina

da... to napajanje imam... a zato sam ga i kupil jer su svi rekli da je dosta jako a nije puno koštalo... znači to bi izdrzalo da nadodam hd6850 i jos jedan hdd i 2gb ram... super...

gledal sam malo kucista i i dalje mi se NZXT cini najbolji izbor... pa bi onda vjerojatno uzel lexu... onda da vas pitam... kaj links jedini u hrvatskoj ima NZXT kucista ili?

14 godina
protjeran
Best buy upgrade

Napajanje od 400 je slabo i sistem će ti uz njega novom nadogradnjom biti nestabilan. 6850 traži 500w

Jesi prije otključavanja 4. jezgre napravio update biosa?

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
0000 kaže...

Napajanje od 400 je slabo i sistem će ti uz njega novom nadogradnjom biti nestabilan. 6850 traži 500w

To nije točno.Corsair 400W bez problema drži 6850.

15 godina
neaktivan
0000 kaže...

Ne vjeruj svemu što pročitaš, čak i ako to napišu tipovi iz firmi poput AMD-a i nVIDIE.

Brand napajanje od 400W poput CX400 bez problema će držati karticu tipa 5850 ili 6870, a 6850 je mačiji kašalj za njega pošto ta konfa vjerojatno neće trošiti više od 250W u Furmarku.

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
0000 kaže...

Ne vjeruj svemu što pročitaš, čak i ako to napišu tipovi iz firmi poput AMD-a i nVIDIE.

Brand napajanje od 400W poput CX400 bez problema će držati karticu tipa 5850 ili 6870, a 6850 je mačiji kašalj za njega pošto ta konfa vjerojatno neće trošiti više od 250W u Furmarku.

oce 300 (koje u normalnom radu nikad nece, ni blizu) ali to je jos uvijek puno manje od cx-ove stvarne moci.

(6850 u 3dmarku na full loadu provjereno vuce 230)

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

oce 300 (koje u normalnom radu nikad nece, ni blizu) ali to je jos uvijek puno manje od cx-ove stvarne moci.

(6850 u 3dmarku na full loadu provjereno vuce 230)

Ma neće ni toliko. Zbroji TDP-ove i vidjet ćeš. Grafa 130W i neki prosječan proc od 100W. S tim da proc neće postići svoju maksimalnu potrošnju određenu TDP-om, dok će grafa biti na rubu. Realno bi to bilo ispod 250W u Furmarku.

Uglavnom, CX400 će to lijevom rukom gurati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 14:28 (ATiGamer).
14 godina
protjeran
Best buy upgrade

Onda se ispričavam na krivoj informaciji. Ali znam da kad mi je prijatelj prije par mjeseci uzimao gtx 460 (koja je otprilike u rangu s 6850) nije mu htjela radit na fortonu od 400w. Pa sam pretpostavio da će ista stvar biti i sa cx400 i 6850...

Yebiga...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 14:33 (0000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Best buy upgrade

Pozz

Moze preporuka samo za proc, mba, ram...sto jeftinije tj. najjeftinije.

Komp bi sluzio za net, youtube, stvaranje muzike (Reason).

...mora imat graficku na ploci

THX {#}

EDIT: trgovina mora imat mogucnost placanja na rate (frend nije bas pri parama) i dostavu za otoke

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Best buy upgrade

HVALA jos jednom jer ste mi puno pomogli oko odabira ostalih komponenti... odlučio sam ciljati na nzxt lexu s i samsung spinpoint F3 1tb

kaj se grafe tice odlucio sam se za sapphire HD 6850 koja u protisu košta 1460kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 17:34 (nani_cropes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice