Sigurnost vašeg firewalla

poruka: 24
|
čitano: 2.457
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo programčića kojim možete provjeriti propusnost (curenje) vašeg firewala...

http://www.pcflank.com/pcflankleaktest.htm?free3

17 godina

Testiranje firewalla na napade bez potrebe za instalacijom ikakvih programa... ShieldsUp!

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
RE: Sigurnost vašeg firewalla
Bugy kaže...

Kad se ode na tu stranicu za testiranje firewalla te skine tj stisne downolad moj Comodo tj CIS 5.0 beta izbaci ovo upozorenje kao na slici.

Hm tko zna možda je i netočno a možda i točnoNeodlučan

15 godina
neaktivan

Otišla sam na Shields Up! i imam nekoliko otvorenih portova, a ostali su zelene boje (kao stelth). I evo slika još jednog testa. Pliz objašnjenje i eventualno popravak Osmijeh

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Otišla sam na Shields Up! i imam nekoliko otvorenih portova, a ostali su zelene boje (kao stelth). I evo slika još jednog testa. Pliz objašnjenje i eventualno popravak Osmijeh

Ja imam istu tu poruku kada testiram na File Sharing.

To je sasvim normalno i ako si pročitala objašnjenja koja se nalaze ispod došla bi do zaključka da ti je PC dobro zaštićen. Nema se tu šta popraviti =)

EDIT

Sada sam uradio i Common Ports i vidim o čemu pričaš. Kod mene su svi zeleni (Stealth).

Možda da probaš koristiti drugi Firewall?

We do not quit playing because we grow old, we grow old because we quit playing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 16:42 (LeeMoon).
15 godina
neaktivan

OK, zato i pitam jer je sve ostalo u redu samo tih par stvari se ističu. Što se portova tiče, trebam li zatvoriti ovih par koji su otvoreni? (I kako)

17 godina
TonyM kaže...
Bugy kaže...

Kad se ode na tu stranicu za testiranje firewalla te skine tj stisne downolad moj Comodo tj CIS 5.0 beta izbaci ovo upozorenje kao na slici.

To je False Positive Comodo brunda bezveze na ono kaj ne treba nema tu problema.Nevinašce

15 godina
neaktivan

Pogledala sam u postavkama firewalla i navedeni su svi otvoreni portovi tako da sam uspjela skužiti kako ih zatvoriti. Odradila sam ponovno test i sad su svi zeleni.

Bravo ja Smijeh

17 godina
neaktivan
moderator
Father_Dougal kaže...

Testiranje firewalla na napade bez potrebe za instalacijom ikakvih programa... ShieldsUp!

ShieldsUp je zakon za testiranje. Svi ostali testovi su gola voda. Ponovite test sa iskljucenim Firewallom da viditi da li imate kakvog trojanca koji iste napolje :)

Na ww.grc.com-u (Gybson Research) ima jos mnogo korisnih stvari za procitati. Kod ShieldsUp-a svida mi se sto mozes namjestiti port po volji.

Steve Gibson je vodeci strucnjak u oblasti kompjuterske bezbednosti i svaki put me razveseli sa nekim tiny programom koji izradi u assembleru.

Svakako izaberite i Leak Test da vidite da li vam "curi" firewall

██████████████████████
15 godina
neaktivan

Evo i ja sam malo baš guglao u vezi toga.

Neki programi koji se koriste otvaraju određene portove. Npr. ako koristiš Skype on otvara svoj port preko kojeg prima/šalje podatke. Nisu svi otvoreni portovi opasni. Tako sam barem ja shvatio.

Google je uistinu jako dobar prijatelj Cool

We do not quit playing because we grow old, we grow old because we quit playing.
15 godina
neaktivan

I što ako "curi"?

15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

I što ako "curi"?

Ondak nije dobro jerbo malware može bez tvog znanja slat tvoje podatke van. Laički rečeno....

ZIG ZAG
15 godina
neaktivan

U prijevodu - novi firewall?

15 godina
neaktivan
TonyM kaže...
Bugy kaže...

I moja verzija 4 ga prepozna kao malware. Ja ću ga izvaditi iz karantene, ali ga pokrenuti u Sandboxu pa da vidimo :)

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
TonyM kaže...
Bugy kaže...

To je False Positive Comodo brunda bezveze na ono kaj ne treba nema tu problema.Nevinašce

E pa sad dali on brunda bezveze ne znam ovo je na slikama kad se uploda na virustotall nije comodo samSmijeh

15 godina
neaktivan

I još mi stoji kao .download fajl ?!? Čime se to uopće pokreće?

17 godina
protjeran

da ne otvaram novu temu-predložite mi neki firewall ali da ne usporava komp jerbo mi treba za netbook. hvala

Z
15 godina
neaktivan

Zone Alarm Firewall ili Comodo Firewall ili PC Tools Firewall. Sva tri su besplatni.

Ili idi na ovu temu pa neka ti malo iskusniji kolege preporuče.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 20:42 (LeeMoon).
15 godina
neaktivan

Na forumu se dosta spominju Comodo, ZoneAlarm i Outpost koji su ujedno i besplatni a za resurse koje koriste nisam sigurna, ali mislim da bi Outpost trebao biti najštedljiviji.

17 godina
TonyM kaže...

E pa sad dali on brunda bezveze ne znam ovo je na slikama kad se uploda na virustotall nije comodo samSmijeh

False positive je. Ti AV programi prepoznaju ono što taj program radi kao potencijalnu prijetnju, i to je OK, jer takav tip programa jest potencijalna prijetnja - program se spaja na njihov server i šalje im ono kaj upišešu njegov tekst box. Pravi firewall bi, kao, trebao spriječiti to.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina

:) nisi čitao upute za korištenje CISa, jelda? :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 10:35 (Father_Dougal).
17 godina
neaktivan

Što mogu napravit da riješim zadnji problem sa slike? Imam CIS 5 betu.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

:) nisi čitao upute za korištenje CISa, jelda? :)

You got me :)

Samo sam ga postavio kako je u "Koji je najbolji antivirusni program" temi objašnjeno.

17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Što mogu napravit da riješim zadnji problem sa slike? Imam CIS 5 betu.

Trebas stavit u browser da ti blockira cookie (al onda ti neke stranice nece radit) barem third-party cookie

Evo kako je kod mene na chrome

neznam koji browser koristis al na svakom se to moze podesit

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 18:07 (djigibao).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice