Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 671.261
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ima li tko problem sa ekranom na Samsung galaxy s5?

Naime,prilikom minimalnog osvjetljenja donji dio ekrana izrazito treperi, donja trećina ekrana. 

Iritantno  treperenje uz pojavljivanje crta u bojama..  Međutim kad pojacam osvjetljenje >treperenje nije vidljivo..  Na Google sam vidjela da je to često problem kod modela S5 i s4..  Prijedlozi kao wipe catch i factory reset mi nisu uopće pomogli 😕..  Mobitel je pod garancijom al to znači minimalno mj dana bez mobitela..  A u obližnjem servisu cijena popravka bi bila cca 1300kn. Definitivno too much..

Ima li tko iskustva sa tim i kakav savjet?  Mobitel nije pao niti je bio u dodiru s vodom. Niti je rootan.. 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ak ti nije pomogao factory reset ne znam kaj drugo moze...

Vjerojatno je hardverski kvar, odfuraj na servis, ako ti je sluzbeni servis Agram servis ocekuj mob za 8 - 10 radnih dana.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
16 godina

Ako netko ima ideju staviti CM13 neka malo priceka!

Jos ima dosta bugova, brz je i fluidan, ali dok se malo ispegla proci ce jos neko vrijeme.

Za bateriju nisam siguran, jer mi se cini da mi je trajala krace. Nikako nisam mogao izvuci 4.5 sata SOTa. najcesce cca 4 sata.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
leanesy kaže...

Ima li tko problem sa ekranom na Samsung galaxy s5?

Naime,prilikom minimalnog osvjetljenja donji dio ekrana izrazito treperi, donja trećina ekrana. 

Iritantno  treperenje uz pojavljivanje crta u bojama..  Međutim kad pojacam osvjetljenje >treperenje nije vidljivo..  Na Google sam vidjela da je to često problem kod modela S5 i s4..  Prijedlozi kao wipe catch i factory reset mi nisu uopće pomogli 😕..  Mobitel je pod garancijom al to znači minimalno mj dana bez mobitela..  A u obližnjem servisu cijena popravka bi bila cca 1300kn. Definitivno too much..

Ima li tko iskustva sa tim i kakav savjet?  Mobitel nije pao niti je bio u dodiru s vodom. Niti je rootan.. 

A zašto bi ti naplatili popravak ako imaš garanciju???

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
9 godina
neaktivan
Vjerojatno nije ovlašteni servis.
16 godina
neaktivan

Unaprijed napomena: nisam kriv ako uništite vaše "petice", ovo činite na vlastitu odgovornost :-))

Ajmo od početka: Nisam čitao cijelu temu i ne znam je li već netko pisao o tome, no kako sam upravo instalirao TGP i Boeffla kernel i baš guštam, morao sam to podijeliti s vama.

Po meni najbolja kombinacija ROMa i kernela, pogotovo za one koji (poput mene) ne vole previše "umjetničke slobode" već žele UI što bliži originalnom (stock) firmwareu, a opet sve oslobođeno okova Samsungove gluposti!

The Galaxy Project sam po sebi je ok, optimiziran je, stabilan i sa par zanimljivih tweakova i dodataka (teme, root, kamera poboljšana itd.) ali ono što zaista daje svemu dimenziju više je fantastičan Boefflin kernel (sada već legendarni developer, čuven po svom izvrsnom kerenelu za S3) koji zaista tjera ovaj mob do krajnjih granica, pritom pazeći da sve funkcionira optimalno. Ne samo da možete komotno podešavati governore, CPU i GPU frekvencije, kompletne voltaže, GPS, WIFI, nego možete i fino uštimavati i pojačavati zvuk, pa čak i sve opcije vašeg displeja. Saturation, hue, brightness, tri osnovne boje, pa čak i contrast su tu i sve perfektno funkcionira. I tek kada sve to lijepo namjestite, vidite koliko je S5 zapravo moćan, koliko je osakaćen Samsungovim ograničenjima i lošim softverskim rješenjima. A tu je čak i brže punjenje (ACDC, USB i bežično), koje zaista funkcionira (samo nemojte pretjerivati s voltažama), za razliku od drugih kerenela. I još jedan mali bombončić: knock knock buđenje zaslona... he he, što još poželjeti?

Za kraj: instaliranjem ovog roma i kernela KNOX ide na 0x1. Ali mislim da se isplati.

Ako vas bude zanimalo, mogu vam staviti linkove i kratka uputstva.

PS Nadam se da Samsung neće zaposliti Boefflu :-)) 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Već par godina nisam u custom rom/root vodama pa bih zamolio nekoga ako može linkati kako se najlakše roota + stavi custom rom, po mogućnosti bez da se knox "triggera".

Imam najnoviju verziju androida koja je dostupna u Hrvatskoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Pozdrav svima!

Već par godina nisam u custom rom/root vodama pa bih zamolio nekoga ako može linkati kako se najlakše roota + stavi custom rom, po mogućnosti bez da se knox "triggera".

Imam najnoviju verziju androida koja je dostupna u Hrvatskoj.

Najlakše rootanje bez diranja knoxa radi se tako da se vratiš na 4.4.2 KitKat. Njega instaliraš pomoću Odina s pc-a.

Kad si na KK, skini apk s TOWELROOTA (to je Geohotova stranica s aplikacijom za "živo" rutanje), rootaj mob s tim i tada ti se otvara mogućnost za custom rom.

Custom rom možeš staviti, samo je bitno da ne diraš recovery. Dakle, da bi zaobišli instalaciju custom recoverya (twrp, philz, cwm...), moraš naći custom rom koji već u sebi ima root.

Tada odabereš hoćeš li ostati na KK ili ideš na Lollipop, te po tome biraš ROM.

Po meni, custom rom nema smisla ako pritom nisi promijenio i kerenel, jer tek tada S5 "dobije krila": radi brže, stabilnije, manje troši itd. Ali, da bi stavio bolji kerenel, moraš ga instalirati preko recoverya, što samo po sebi znači i "okidanje" Knoxa...

Zato sam i napisao u onom postu prije - TGP + Boeffla kernel, ali tada Knox je baj-baj...

12 godina
neaktivan

A šta ako je Knoš već 0x1 a na njemu je 4.4, isplati li se? prvenstveno me baterija zanima zbog starog?

16 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

A šta ako je Knoš već 0x1 a na njemu je 4.4, isplati li se? prvenstveno me baterija zanima zbog starog?

Lollipop je malo mušičav, ali ima nekoliko sitnih prednosti (većinom u izgledu) u odnosu na 4.4. Osobno mi je KK drag zbog stare dobre crne pozadine (ovu bijelu ne volim, pogotovo jer u mraku zna umarati oči), a što se tiče baterije sve je to li-la, iako je ovaj 5.0 LL jako čudan i trajanje jako varira, makar radio i koristio sve isto. Inače, držim 5.0 samo zato jer čekam ažuriranje na 5.1.1, a zatim i konačni prelazak na 6.0 koji nam obećavaju za ožujak. 

Inače, da, 5.0 je nešto brži i responzivniji od KK... 

PS Ako ti je Knox već 0x1, nećeš ništa izgubiti jer ti se brojka neće smanjivati, a bogami ni povećavati (radi samo u 0-1 modu, tj. nevino i pokvareno :-)) - ne postoji način da ga vratiš na 0x0 (iako kažu neki da su navodno i to uspjeli, na S4)... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 3:27 (Danyel).
13 godina
neaktivan

Pitanje.

Stock 5.0.

Ne radi mi prognoza vremena na lockscreenu. Znači uključil sam je, i sve isprobal no nema je.  Više nemam nikakvih ideja što bi bilo.

Zna li iko? Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Danyel kaže...
bubimir13 kaže...

Lollipop je malo mušičav, ali ima nekoliko sitnih prednosti (većinom u izgledu) u odnosu na 4.4. Osobno mi je KK drag zbog stare dobre crne pozadine (ovu bijelu ne volim, pogotovo jer u mraku zna umarati oči), a što se tiče baterije sve je to li-la, iako je ovaj 5.0 LL jako čudan i trajanje jako varira, makar radio i koristio sve isto. Inače, držim 5.0 samo zato jer čekam ažuriranje na 5.1.1, a zatim i konačni prelazak na 6.0 koji nam obećavaju za ožujak. 

Inače, da, 5.0 je nešto brži i responzivniji od KK... 

PS Ako ti je Knox već 0x1, nećeš ništa izgubiti jer ti se brojka neće smanjivati, a bogami ni povećavati (radi samo u 0-1 modu, tj. nevino i pokvareno :-)) - ne postoji način da ga vratiš na 0x0 (iako kažu neki da su navodno i to uspjeli, na S4)... 

Mi možeš puknut neki link di mogu naći nešto nalik na stock rom sa rootom i recoveryjem za njega a da je na 5.0? Ili toga nema kao Sony što ima već to proizlazi pod custom ROM?

Vidi se da sam zahrđo na Samsungu odkad sam se prebacio na Sony 

16 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
Danyel kaže...
bubimir13 kaže...

Mi možeš puknut neki link di mogu naći nešto nalik na stock rom sa rootom i recoveryjem za njega a da je na 5.0? Ili toga nema kao Sony što ima već to proizlazi pod custom ROM?

Vidi se da sam zahrđo na Samsungu odkad sam se prebacio na Sony 

Samo upiši The Galaxy Project. On ti je najbliži stocku, najnoviji je 5.0 (službeni) i ima redovita ažuriranja. Na XDA idi.

14 godina
neaktivan

dajte prijedlog nekog roma, imao sam Phoneix ali eto došlo vrijeme da se mijenja jer nema mjesta na mob, znači tražim neki lite, stavio sam blisspop ali ždere bateriju da nije normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Možda CyanHacker Rom, Zephyr Lite ili XtreStoLite

9 godina

LP. 

Di skidate wallpapere? Manje više sve što sam instalirao su neke žblj kvalitete, a volio bi da se superamoled ističe, pa tako tražim pravi walls. AKo može link, bilo šta..

Hvala. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

obično samo napišem u google npr "star wars 1080x1920"

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lennon12 kaže...

LP. 

Di skidate wallpapere? Manje više sve što sam instalirao su neke žblj kvalitete, a volio bi da se superamoled ističe, pa tako tražim pravi walls. AKo može link, bilo šta..

Hvala. 

Ja preko zegdea skidam, zadovoljan sam. Da se tu naći svega 

13 godina

Pozz ljudi,
znaci imao sam na S5 zadnji CyanogenMood ali htio bit vratiti mob na tvornicko stanje ( stock rom stavit ) napravit unroot i na kraju maknut TWRP, ubiti sve vratit kako je bio.
E sad gledo sam po netu tutorijale ali nikako da budem siguran sta tocno trebam napravit i kako, bilo bi super ako moze neko barem u par koraka objasnit ili uputit me na tut po kojem je radio...

Thx i sve naj za Bozic i Novu :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dali ima smisla riskirati i kupiti po ovoj slici. Podatke prodavatelja imam ali.......... G900 Galaxy S5 Neo   1800kn

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kokomoko kaže...

Dali ima smisla riskirati i kupiti po ovoj slici. Podatke prodavatelja imam ali.......... G900 Galaxy S5 Neo   1800kn

Nije loš Neo, ali i dalje je "obični" bolji. A to malo ljudi zna, jer logično - čovjek bi pomislio da bi nešto što je noviji model trebalo biti i bolje...

No, to ne vrijedi i za ovaj naš mobitel. Dok je "stari" S5 izrađen kao premium mobitel, Neo je po svemu tek viša srednja klasa.

1800kn za to? Ima ih puno na našem tržištu, cijene im se kreću od 1700 do 2000kn novi, s garancijom. A za 1800kn možeš naći i "starog" u odličnom stanju i pod garancijom.

S5 ima jači hardver, kvalitetniji ekran, bolje fotke u većini slučajeva, ima USB 3.0, čitač otiska prsta, infracrveni odašiljač - Neo sve to nema... 

16 godina
neaktivan
Darko92 kaže...

Pozz ljudi,
znaci imao sam na S5 zadnji CyanogenMood ali htio bit vratiti mob na tvornicko stanje ( stock rom stavit ) napravit unroot i na kraju maknut TWRP, ubiti sve vratit kako je bio.
E sad gledo sam po netu tutorijale ali nikako da budem siguran sta tocno trebam napravit i kako, bilo bi super ako moze neko barem u par koraka objasnit ili uputit me na tut po kojem je radio...

Thx i sve naj za Bozic i Novu :)

Vrlo jednostavno.

Skini noviji Odin i originalni firmware (kasnije, kad budem imao vremena stavit ću linkove), stavi taj Rom (firmware) u Odin, mobitel isključi i držeći power+home+volume down uđeš u Download mode, potom Volume Up i spojiš mobitel kabelom na PC gdje je prethodno upaljen Odin s učitanim firmwareom. Klikneš u Odinu na Start i - voila! - pričekaš da se završi... Potom, kada se rom upiše na mobitel, čekat ćeš jedno 10ak minuta da se sustav podigne... U Odinu bi trebalo na kraju pisati pass! i tada možeš slobodno odspojiti mobitel.

http://www.androidofficer.com/2015/12/g900fxxu1bol1-android-50-xxu1bol1.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 21:41 (Danyel).
17 godina
neaktivan

Danyel, jesi isprobavo AOSP romove u zadnje vrijeme?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 11:08 (PraskaviRepan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PraskaviRepan kaže...

Danyel, jesi isprobavo AOSP romove u zadnje vrijeme?

Ne, jer ipak volim (i korisne su mi) ove tvorničke "điđe-miđe"... Cyanogen, Google play i slični AOSP mi nisu zanimljivi, prije svega zato jer ako mi mobitel (kao npr. ovaj) ima IC odašiljač, a Cyano ga ne zna prepoznati - što će mi onda AOSP?

S golim romovima se vrijedi zezati kad imaš neku stariju šklopociju od mobitela, bez puno dodatnih senzora i kad te nije puno strah da ga više nećeš vratiti iz vječnih lovišta...

Uglavnom, hvali more, drž' se kraja... :-))

17 godina
Slažem se. Dobro složen stock obično bude bolje rješenje.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probo sam CM 12.1 na jedan dan i bas me iznenadio, osim sto je kamera slabija i ne rade neki senzori ROM radi bez problema. Mislim da je CM dobra opcija s obzirom da je ponuda sammy ROMova za S5 bas slaba.

0 0 hvala 0
16 godina

Dobra zamjena za google cameru na CM romovima je DSLR Camera. Kvaliteta fotki je gotovo na razini stock TW kamere. Svaka preporuka.

Par eura, ali se isplati ako neces biti na stock based romovima.

9 godina
neaktivan
Pozdrav
Da li je izaso u hrv android 5.1 za s5 ili je 5.0 i dalje najnoviji za s5?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

x

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 22:37 (PaganiZonda130).

0 0 hvala 0
16 godina

Prije ces dobiti 6.0 nego 5.1

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice