Ugradnja ventilatora - pitanje

poruka: 24
|
čitano: 6.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ugradnja coolera - pitanje oko žica

Poštovanje!

Imam stari cooler koji je služio hlađenju procesora, zanima me mogu li ga spojiti na kabel od floppyja, jer mi taj kabel ni čemu ne služi.

Zanima me jel mogu jednostavno presjeć žice od floppyija i spojit ih s coolerom. Žuta žica je +12V, crvena je +5V, a crna je uzemljenje, jel?

Konektor od coolera ima na sebi 3 žice (crna, zelena i žuta žica), a konektor za floppy ima 4 žice (crvena, žuta i dvije crne). To me malo zbunjuje...

Što na što spojiti?

Hvala! :)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ugradnja coolera - pitanje oko žica
Abyssus kaže...

Poštovanje!

Imam stari cooler koji je služio hlađenju procesora, zanima me mogu li ga spojiti na kabel od floppyja, jer mi taj kabel ni čemu ne služi.

Zanima me jel mogu jednostavno presjeć žice od floppyija i spojit ih s coolerom. Žuta žica je +12V, crvena je +5V, a crna je uzemljenje, jel?

Konektor od coolera ima na sebi 3 žice (crna, zelena i žuta žica), a konektor za floppy ima 4 žice (crvena, žuta i dvije crne). To me malo zbunjuje...

Što na što spojiti?

Hvala! :)

Znaci trebas jednostavno spojit zutu s zutom i crnu s bilo kojom crnom

16 godina
neaktivan

Na ventilatoru od hladnjaka crvena žica je 12v, crna je 0 ili uzemljenje, a žuta signalizira ploči koliko se brzo vrti ventilator. Na konektoru od flopija crne žice su nula tojest uzemljenje, crvena je 5, a žuta 12v. Ako hoćeš da ti se ventilator brzo vrti spoji ga na žutu, a ako hoćeš da se sporo vrti spoji ga na crvenu žicu. Za nulu uzmi bilo koju od te dvije crne.

Moj PC  
1 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Odlično, hvala! Spojio sam, sad moram off da spojim to :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ja sve spojio, fino radi! :)

Nego, kako vi hladite diskove u ove vruće ljetne dane? Jel ima tko iskustva s coolerima za disk? Gdje ima za kupit?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 19:49 (Abyssus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ugradnja ventilatora - pitanje
Abyssus kaže...

Nego, kako vi hladite diskove u ove vruće ljetne dane? Jel ima tko iskustva s coolerima za disk? Gdje ima za kupit?

Kolko ja znan, imaš u Linksa (tamo san ih vidija), a sad kolko su učinkoviti to ti ne bi zna reć. Meni stoju ventilatori isprid diskova, pa sve kolko tolko funkcionira.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...
Abyssus kaže...

Kolko ja znan, imaš u Linksa (tamo san ih vidija), a sad kolko su učinkoviti to ti ne bi zna reć. Meni stoju ventilatori isprid diskova, pa sve kolko tolko funkcionira.

Ovaj model mi se čini ok: http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090906&id_artikl=050.909.136

17 godina

e da pitam kako si spojio? jesi rezao kabel koji služi za napajanje flopy-a? Ako jesi, mogao si uzeti žice duljine 1-2cm, debljine 1mm (čini mi se da takve pašu, ak ne, malo tanje) i samo upikneš u konektore i spojiš (izgleda ljepše) Cool

edit: uzmi/stavi punu žicu, nemoj ovu što je napravljena od sitnijih niti (nemogu se sad sjetiti točnog naziva žice), jer će ti biti lakše ju upiknuti u konektor. Uzmeš žicu dužine koja ti paše, samo skineš izolaciju na krajevima oko 5mm. E da, pazi da ti žica nije napeta (mada, kad je u kučištu, nema teorije da bude), da se nebi iskopčala, a onda mama miaSmijeh

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 23:31 (denix).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
denix kaže...

e da pitam kako si spojio? jesi rezao kabel koji služi za napajanje flopy-a? Ako jesi, mogao si uzeti žice duljine 1-2cm, debljine 1mm (čini mi se da takve pašu, ak ne, malo tanje) i samo upikneš u konektore i spojiš (izgleda ljepše) Cool

E vidiš, vidiš... nisam se toga sjetio, ja sam odrezao žice i izolirkom ih omotao. Al pošto imam još jedan konektor za floppy budem probao... :)

17 godina

imas jos jednu vrlo dobru opciju koju ja koristim kad trebam nekaj sl. napravit - termo-buzir

16 godina
neaktivan
Batista kaže...

imas jos jednu vrlo dobru opciju koju ja koristim kad trebam nekaj sl. napravit - termo-buzir

Istina, s bužirom izgleda ljepše. Ali ja sam imao pri ruci samo izolirku pa je moralo bit dostatno :)

16 godina
neaktivan

E kad je već u pitanje ventilator, bi li mi mogli preporučiti neki ventilator koji ima na sebi led lampice nije bitna brzina niti bučnost niti veličina samo da cijena ne prelazi 100kn...

Hvala unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+SCYTHE+Blue+LED%2C+120mm+%2B+potenciometar&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.145

ovoga sam si ja kupio i odlican je. 120 mm, 4 plave led-ice, i jos ima potenciometar pa ga mozes podesavati kako da puse...

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+SCYTHE+Blue+LED%2C+120mm+%2B+potenciometar&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.145

ovoga sam si ja kupio i odlican je. 120 mm, 4 plave led-ice, i jos ima potenciometar pa ga mozes podesavati kako da puse...

E puno hvala.... Sad samo da još skupim lovu jer bi mi trebala dva..... E a možeš poslati neku sliku upaljenog ventilatora.... Samo da vidim kako svijetli :D....

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 11:36 (Zhaba).
16 godina
protjeran
Zhaba kaže...
stipica_zd kaže...

E puno hvala.... Sad samo da još skupim lovu jer bi mi trebala dva..... E a možeš poslati neku sliku upaljenog ventilatora.... Samo da vidim kako svijetli :D....

pogledaj teme rad m ojih ruku

hellgate 3000 i coolermaster 690 pa uživaj u rasvjeti

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
giga kaže...
Zhaba kaže...
stipica_zd kaže...

pogledaj teme rad m ojih ruku

hellgate 3000 i coolermaster 690 pa uživaj u rasvjeti

Može link??

17 godina

Mislio sam da se zezaš, al ajd

hellgate 3000

coler master 690

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok,ja ću vjerojatno sada(utoram najvjerojatnije) nabavit ventilator za kućište(80mm),pretpostavljam da moram crnu u crnu ušteknut i pretpostavljam da će biti dvije žice...dali ću sa kupljenim ventilatorom dobit i pripadajuće vijke?Jeli moram još na bilo šta drugo pazit?

15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

ok,ja ću vjerojatno sada(utoram najvjerojatnije) nabavit ventilator za kućište(80mm),pretpostavljam da moram crnu u crnu ušteknut i pretpostavljam da će biti dvije žice...dali ću sa kupljenim ventilatorom dobit i pripadajuće vijke?Jeli moram još na bilo šta drugo pazit?

Od sto glasa,glasa čuti nije...Neodlučan

17 godina
g12356 kaže...

konektor na ventilatoru ti je molex, tak da nećeš moći fulati žice. Vijke ćeš dobiti.

A na što trebaš paziti, hm... neznam, možda da biraš tiše ventilatore ako ti buka smeta...

15 godina
neaktivan

ne smeta mi buka...štoviše želim ga zbog performansi da si malo clockam komp...

16 godina
protjeran
g12356 kaže...

pa ako očeš klokat pc štočeti vent od 80 idi na 120 ili 140 tiše i prži protok zraka

17 godina
giga kaže...
g12356 kaže...

pa ako očeš klokat pc štočeti vent od 80 idi na 120 ili 140 tiše i prži protok zraka

možda samo ima mjesto za 80 mm, a ne za 120 i veće

15 godina
neaktivan
denix kaže...
giga kaže...
g12356 kaže...

možda samo ima mjesto za 80 mm, a ne za 120 i veće

Baš tako.Neda mi se bušit po kućištu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice