Popravak coolera Sonic Tower

poruka: 7
|
čitano: 2.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prije par godina sam kupio Thermaltalkeov cooler Sonic Tower i odlično je radio u prva dva računala u koja sam ga stavio. Nakon što sam ga nadogradio s 12 cm ventom i ugradio ga u treće računalo (koje je btw bilo najnabrijanije do tad, ali ništa clockano samo jače komponente) nakon par mjeseci, počeli su probleni s pregrijavanjem procesora. Skinuo sam cooler, promjenio pastu, ali ništa nije pomoglo dok nisam kupio novi cooler.  Naknadnim pregledom Sonic Towera došao sam do zaključka da do pregrijavanja dolazi zato jer su se toplovodne cijevi odlemile od bakrene baze koja naliježe na procesor.
Zanima me da li je netko imao sličnih iskustava i može li se cooler poraviti? (u jednom servisu su mi rekli da se te cijevi na bazu pričvrščuju tako da se zaliju rastopljenim olovom) Probao sam ih sam zaleniti lemilicom, ali su te cijevi predobri vodiči topline tako da ih ne mogu dovoljno zagrijati da bi se lem rastopio. Sve ideje koje vam padnu na pamet su dobrodošle. Unaprijed zahvaljujem na svim dobronamjernim komentarima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 16:34 (velikimedo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Popravak coolera Sonic Tower
velikimedo kaže...

Prije par godina sam kupio Thermaltalkeov cooler Sonic Tower i odlično je radio u prva dva računala u koja sam ga stavio. Nakon što sam ga nadogradio s 12 cm ventom i ugradio ga u treće računalo (koje je btw bilo najnabrijanije do tad, ali ništa clockano samo jače komponente) nakon par mjeseci, počeli su probleni s pregrijavanjem procesora. Skinuo sam cooler, promjenio pastu, ali ništa nije pomoglo dok nisam kupio novi cooler.  Naknadnim pregledom Sonic Towera došao sam do zaključka da do pregrijavanja dolazi zato jer su se toplovodne cijevi odlemile od bakrene baze koja naliježe na procesor.
Zanima me da li je netko imao sličnih iskustava i može li se cooler poraviti? (u jednom servisu su mi rekli da se te cijevi na bazu pričvrščuju tako da se zaliju rastopljenim olovom) Probao sam ih sam zaleniti lemilicom, ali su te cijevi predobti vodiči topline tako da ih ne mogu dovoljno zagrijati da bi se lem rastopio. Sve ideje koje vam padnu na pamet su dobrodošle. Unaprijed zahvaljujem na svim dobronamjernim komentarima.

Ako su ti se toplovodne cijevi(Heatsink) odvojile od baze onda jedino što možeš jest bacit cooler u smeče i koristit drugi.

Ovome nema više spasa, osim ako nekako možeš spojit sa rastopljenim olovom(u što čisto sumnjam)

I'll be back
15 godina
neaktivan

jedino što mi pada na pamet je hard lotanje tj. pomoću plinskoga brenera na acetilen i kisik koji se koristi za krpanje raznih zračnih i uljnih lajtunga od bakra kao oni na automobilskim kočnicama zagrijati žicu i zaliti to na podlogu koja ide na procesor.

opcija korištenja plinskih lemilica stanica na propan-butan ili vrući zrak mislim da će rezultirati hladnim spojem u ovom slučaju jer dulje zagrijavanje nije poželjno.

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Smeće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Popravak coolera Sonic Tower

Pa s obzirom da se raspao nakon dvije selidbe, moglo bi se reć da je smeće ali ako trebaš pasivni cooler, izbor ti baš nije velik.

16 godina
odjavljen

Ako trebaš pasivni cooler,uzmi Mugena 2 i nemoj mu stavljati vent. Cooler je masivan pa će hladiti tvoj proc bez problema.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

dalo bi se to rješit s autogeni aparaton potrebno je imat 0,015 ili 0,020 diznu koja bacaq skroz sitan plamen i djeluje samo tamo di usmjeriš plamen s otim ja  lemin diode i ostale gluposti ali svaki bolji auto limar bi moga imat takvu diznu  eto pa se igraj malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice