Jel se uzemljenje može koristiti kao - kod istosmjernih sklopova?
Ne može. Istosmjerni sklopovi većinom ni nisu uzemljeni, a nekad ni nesmiju biti. Većinom je moguće spojiti minus na uzemljenje, ali od toga zapravo nema nikakve koristi.
Recimo da ja stavim + pol baterije na + vod LEDice a - LEDice zataknem u zemlju,jel bi ona trebala svjetliti?
Nebi.

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
Meni se izmučio kabel kod ulaska u desnu slušalicu (lijeva je bila OK) i već sam te slušalice otpisao (nekih 5-6 godina stare Sonyjeve over-ear kupljene za 250 kuna), između ostalog jer nisam bio osobito zadovoljan zvukom - bio mi je nekako slabašan, anemičan. Međutim, u jednom trenutku sam kupio male jeftine studijske monitorske zvučnike i onako za bezveze uštekao slušalice u njih, da ih još jednom provjerim i ostao iznenađen zvukom - snažan, definiran zvuk čvrstg basa. Isprva mi nije bilo jasno u čemu je stvar, a poslije sam čuo ponešto o impedanciji i došao do zaključka da mi je audio izlaz iz zvučne kartice stolnog kompjutera bio preslab za gonjenje tih slušalica. E, tada sam odlučio nešto poduzeti i kupio lemilicu (kit za početnike), otvorio slušalice, ocvikao kabel, ogulio žice, piknuo par puta s lemilicom i to je bilo to. U dogledno vrijeme na red stižu male uhoulazne Sennheiserove slušaliec - konektor "visi o niti".