Web portal

poruka: 16
|
čitano: 2.416
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Web portal

Zanima me koliko bi koštala izrada web portala za oglašavanje apartmana? Ništa fancy , jednostavan dizajn.

Da se korisnici logiraju , popunjavaju forme , rade upload slike , booking kalendar , google maps. J

ednostavna administracija administratora. Ubacivanje bannera i slično.

Portal bi bio na 5 jezika osim hr.

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina
Web portal

To što si nabrojao nije baš 'jednostavno' kako izgleda na prvi pogled. Koliko oglašivača priželjkuješ, promet, koje tehnologije, server(i), baza podataka,, kako ćeš riješiti lokalizaciju i internacionalizaciju, itd.

Ja imam gotovo pa završen sistem kakav si ti opisao, ostale su neke stvari da se dotjeraju, od početka je optimiziran za velike poslove, ključne riječi: php5, lighthttp sever, fastcgi, MongoDB, load balancing / db replication, itd itd.

Košta puno, petoznamenkasti brojevi u €

<3 Lighthttpd+MongoDB+PHP5 <3
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: Web portal
Nix kaže...

To što si nabrojao nije baš 'jednostavno' kako izgleda na prvi pogled. Koliko oglašivača priželjkuješ, promet, koje tehnologije, server(i), baza podataka,, kako ćeš riješiti lokalizaciju i internacionalizaciju, itd.

Ja imam gotovo pa završen sistem kakav si ti opisao, ostale su neke stvari da se dotjeraju, od početka je optimiziran za velike poslove, ključne riječi: php5, lighthttp sever, fastcgi, MongoDB, load balancing / db replication, itd itd.

A daj ne kenjaj. Sve ovo sta on hoce se moze vrtit na nekom loadanom serveru na access bazi. Nebi da ce imat milijun hitova dnevno...

Inace ovakve sustave (a ima ih milijardu) mozes nac za 10 - 20 000 kn...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 8:52 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Web portal

Kontaktirao sam jučer par indijskih tvrtki za programiranje , vidio sam i jednu bosansku tvrtku koja nudi za 1300 KM 90% stvari što mi treba . CMS se vrti na Joomli.

Kao što čovjek reče , neću imati posječenost 100000 dnevno.

Pod jednostavno sam mislio da neće imati brdo flasha , youtube filmića sa svih strana i hrpu slika koja skaču sa svih strana.

0 0 hvala 0
17 godina
zaccc kaže...

Kontaktirao sam jučer par indijskih tvrtki za programiranje , vidio sam i jednu bosansku tvrtku koja nudi za 1300 KM 90% stvari što mi treba . CMS se vrti na Joomli.

Pod jednostavno sam mislio da neće imati brdo flasha , youtube filmića sa svih strana i hrpu slika koja skaču sa svih strana.

Indijce preskoci. Koliko sam cuo o njima, poprilicno su nepouzdani, probivaju rokove, aljkavi i slicno.

17 godina
neaktivan
Web portal

Koliko sam istraživao i raspitivao sam se ne bih rekao. Ekipa je dobra i brza , a sto je najvaznije i jeftina. Isto kao i kinezi u proizvodnji. Sve se proizvodi u Kini i skoro sve se programira u Indiji . Svi veci istrazivacki centri su se preselili u Indiju zbog nižih troškova.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
zaccc kaže...

Indijce preskoci. Koliko sam cuo o njima, poprilicno su nepouzdani, probivaju rokove, aljkavi i slicno.

probijaju valjda ;)

:)
17 godina
zaccc kaže...

Koliko sam istraživao i raspitivao sam se ne bih rekao. Ekipa je dobra i brza , a sto je najvaznije i jeftina. Isto kao i kinezi u proizvodnji. Sve se proizvodi u Kini i skoro sve se programira u Indiji . Svi veci istrazivacki centri su se preselili u Indiju zbog nižih troškova.

Samo daj...

logic kaže...

probijaju valjda ;)

Whatever (moze i nabijaju sta se mene tice) :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 10:36 (tnakir).
17 godina
neaktivan

sto se i mene tice ;)

:)
17 godina
tnakir kaže...
Nix kaže...

A daj ne kenjaj. Sve ovo sta on hoce se moze vrtit na nekom loadanom serveru na access bazi. Nebi da ce imat milijun hitova dnevno...

Inace ovakve sustave (a ima ih milijardu) mozes nac za 10 - 20 000 kn...

Šta pjeniš odmah, ccc, dižem cijenu i to onu minimalnu, da sam napisao da je sve to 5000kn, klijent bi tražio jeftinije, bez da je definirao što hoće. Naslušao sam se ja priča o jednostavnim i ništa posebnim stranicama u zadnjih 11 godina {#}. Lik se raspituje o jednostavnom web portalu na kojemu će korisnici moći ovo i ono, ovako i onako, a ne o jednostavnoj web stranici.  Sam sebe gaziš :)

17 godina
zaccc kaže...

Idi na http://freelancer.com i slične servise pa potraži sebi programera...

17 godina
Web portal

Ok... 100 000 kn... ali mozemo spustit, po dogovoru :)

1 0 hvala 0
17 godina
zaccc kaže...

krivo si informiran!

baš sve velike tvrtke polako odlaze iz indije jer su katastrofa!

neke od njih dolaze u europu, točnije na naša područja (npr. makedonija)

dosta analiza je pokazalo da je outsorcanje u indiju koštalo previše, a rezulatati koma

drž' se naših!

17 godina
neaktivan
Web portal

Naše firme  traže od 50 do 100 tis kn. To je za moj buđet fakat previše. Indijci traže 20 tis za web dizajn i CMS i implementaciju za plačanje karticama i paypalom. To ti je kako naletiš ima i vani i kod nas odličnih programera. A isto tako i loših. Ne znači ako je naš da je odmah i dobar. Jedino što je prednost što mu možeš jeb... mat... u živo ako te zajebe.

U svakom slučaju hvala svima na pomoći i savjetima.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 12:29 (zaccc).

0 0 hvala 0
17 godina
zaccc kaže...

Naše firme  traže od 50 do 100 tis kn. To je za moj buđet fakat previše. Indijci traže 20 tis za web dizajn i CMS i implementaciju za plačanje karticama i paypalom. To ti je kako naletiš ima i vani i kod nas odličnih programera. A isto tako i loših. Ne znači ako je naš da je odmah i dobar. Jedino što je prednost što mu možeš jeb... mat... u živo ako te zajebe.

U svakom slučaju hvala svima na pomoći i savjetima.

{#}

sretno!

14 godina
protjeran
Web portal

Ja imam isti portal 90% završen baziran na wordpress-u {#}

Radi ko urica.

Drago mi je.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: