Text editor

poruka: 14
|
čitano: 3.227
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Text editor

Ima li netko ideju gdje se može skinuti neki plugin ili neki program (besplatan)

za administraciju web stranice.

Stranica bi služila za unos članaka.

Problem je što bi na njoj bilo dosta stilova(naslov, tekst,bold,bullet-i) a to napraviti programski ispočetka je malo too much.

Našao sam neke besplatne editore: TinyMCE, FCK Editor,BXE ali svi oni rade na način unosa teksta i prikaza istog na trenutnoj stranici.

Ja bi taj tekst sa svim stilovima htio spremiti u bazu(najrađe u xml) i onda to učitati na potrebnoj stranici.

Jel to ikako moguće bez programiranja ispočetka?

hrvfilozof.bloger.hr - Zaboravio sam zgasit internet

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Text editor
Joomla ili neki ddrugi CMS?
16 godina
neaktivan
Text editor

Imaš li već stranicu ili tek počinješ raditi novu?

Ako radiš novu stranicu, jesi li razmišljao o WordPress-u ili sličnom cms-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

stranica je kreirana.

Tj, cijeli projekt radim u VS 2012.

Samo na toj jednoj stranici bi trebao tu mogučnost unosa/editiranja članaka.

Probao sam raditi u WordPress-u ali sam shvatio da ono što hoću ću napraviti 10 puta brže u .net-u.

16 godina
neaktivan
Text editor

nisam siguran da shvaćam što točno želiš napravit...

editirat tekst online preko tekst editora, spremit ga u bazu podataka i onda ga učitat na nekoj podstranici (blog, vijesti, arhiva...) ili editirat tekst offline (u wordu, ), spremit ga u xml i onda uploadat na server pa da se automatski učitava.

u prvom slučaju, TinyMCE je točno ono što trebaš i nije neki problem ga implementirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da TinyMCE je ok, ali ja ne želim da user bira gdje će spremiti text(path od file-).

To bi htio imati programski.

Možda bi radilo spremanje u XML preko CDATA....

14 godina
Text editor

Ne kuzim kako si zakljucio da ces prije napraviti sam nego instalirati WordPress (ili neki drugi CMS)?

WordPress ❤

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Text editor

Nisam nikada koristio VS niti radio u .net-u pa ti ne mogu puno pomoci.

Probaj pogledat

video, možda ti pomogne.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Notepad++

Pozdrav,

Imam jedan problem, naime sada pravim web-stranicu, koristeci novi komp... Problem je taj da radim u Notepad++, te znak "{" nece da radi, dok njegov suprotni "}" radi bez problema. Mislim da nije nikakav problem sa samim keyboard opcijama, jer gore navedeni znak u ostalim editorima radi bez ikakvih problema. 

Najvise volim raditi u Notepad++, te ako netko zna rijesenje.... :D

checkmate

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Text editor

Provjeri key bindings, vjerojatno ti je "Alt Gr + b" ili "Ctrl + Alt + b" postavljen kao kratica za nešto u notepadu.

P.S. Ako već nisi isprobaj Sublime Text...meni je on definitivno najbolji text editor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 13:30 (dandrija).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala, provjerio sam i sve popravio {#}. Da znam za 'Sublime Text', jako dobar editor.... al ja sam najvise navikao na Notepad++.

checkmate
13 godina
odjavljen
Text editor

Decki, je li moguce ukljuciti neku vrstu podrske u notepadu++ dok kucam kod ? Tipa da ne moram do kraja kucati <body></body>, vec samo ukucam <bo i stisnem tab i ono samo ispise <body></body> ? Prije sam koristio bluefish, ali mi se vise ne svidja, jer mi duplira fajlove u folderu.

Darko

0 0 hvala 0
14 godina

Moja preporuka: http://www.sublimetext.com/3

WordPress ❤
16 godina
neaktivan
Text editor

Emmet plugin ti radi upravo to.

Svakako bih preporucio Sublime text pogotovo Sublime text 3 iako je jos uvijek u beti. I za njega postoji taj isti plugin i radi odlicno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice