Udemy.com
Cak je bio ogroman popust ne znam traje li jos.
Razvoj web-stranica - Rasprava
- poruka: 3.141
- |
- čitano: 643.967
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imal kakav on-line kurs, za ucenje za novce web design-a ?
Pogledaj na Courserri ili Lynda.com, tu uvijek ima svačeg pametnog :)
Zanima me oboje.
A kako da postavim onda tu sliku posto mi je to poprilicno bitno radi sadrzaja na stranici?
Zanima me oboje.
A kako da postavim onda tu sliku posto mi je to poprilicno bitno radi sadrzaja na stranici?
Treba ti <area>.. osnovno na: http://www.w3schools.com/tags/att_area_coords.asp i http://www.tutorialspoint.com/html/html_area_tag.htm
Hvala.
A znas li mozda mogu li ja svoj dizajn stranice raditi u wordpressu, znaci da ne koristim njihove template jer nisam nasao nista korisno.
Ponavljam pitanje.
jos samo pitanje koja je razlika izmedu wordpresa i/ili wixa, webs.com?
Hvala
bok ljudi
budući da je tema o seo optimizaciji malo neaktivna obraćam se ovdje
zanima me kako mogu postići da se moja web stranica pojavljuje na googleu kad upišem neke ključne riječi
npr. radim stranicu s nazivom "moja stranica" i google mi izbacuje moju stranicu samo kada upišem cijeli naziv "moja stranica"
a kada upišem samo "moja" ili samo "stranica" ne izbacuje mi ju
hvala na odgovorima
ps. oprostite sta sam upao u malo krivi topic
SEO je inače dosta dugotrajan proces, te je teško odjednom napredovati na tražilicama.
Isto tako, tehnička optimizacija može samo određeno mnogo pridonijeti za SEO, dok najviše utječu tkz. backlinkovi, odnosno da na drugim stranicama postoji poveznica na tvoju stranicu.
Za početnike je dosta dobar ovaj vodič, te imaš dosta resursa na redditu - r/seo i r/bigseo
Treba mi brzo preporuka za 2 hosta...
Prvi, što jeftiniji, za jedan obrt. Čisti HTML, nešto malo PHPa za kontakt formu, par slikica i to je to. 10ak GB prometa i <100 MB storagea. Što jeftinije.
Drugi, za ASP.Net. Flat promet, MSSQL (barem 3 baze), ~1 GB prostora, Web deploy (nije uvjet ali bi bilo zgodno). Cijena bi isto bila šta niže, to bolje.
Treba mi brzo preporuka za 2 hosta...
Prvi, što jeftiniji, za jedan obrt. Čisti HTML, nešto malo PHPa za kontakt formu, par slikica i to je to. 10ak GB prometa i <100 MB storagea. Što jeftinije.
Drugi, za ASP.Net. Flat promet, MSSQL (barem 3 baze), ~1 GB prostora, Web deploy (nije uvjet ali bi bilo zgodno). Cijena bi isto bila šta niže, to bolje.
Prvi: Studio4Web i domena zakupljena negdje vani ili kod njih. Najjeftiniji paket je 60kn/god i dovoljan za takav web (nema free domenu ukljucenu)
Drugo: Plus.hr - malo su skuplji ali imaju ASP.Net servere dok ovi gornji nemaju
PHP problematika
U php classi imam podrazumijevane postavke spremljene u ugnježđeni niz (nessted arrays). Kada korisnik uključi klasu u svoj kod on može djelomično ili potpuno zadati vrijednosti za te postavke , npr dimenzije fotografija, itd.
Unutar php klase čitav taj niz sa postavkama mora proći kroz ugnježđeni foreach loop, kako bi se obradio niz i na osnovu postavki izvršile određene programske radnje.
ugnježđeni loop izgledao bi ovakvo smješten u jednu php funkciju i mogao bi sadržavati preko 1000 linija koda
foreach
.. foreach
.. .. foreach
.. .. .. foreach
.. .. .. endforeach
.. .. endforech
.. endforeach
endforech
alternativno svaki loop bi mogao biti smješten u posebnu funkciju, stim da bi se iz jednog loop pozivala naredna funkcija sa proslijeđenim vrijednostima
npr
function prva($array){
foreach($array as $key => $value){
$this->druga($key,$value);
// obradi podatke.
}
}
function druga($key,$value){
.....
}
itd.
Drugi pristup meni osobno daje veću preglednost koda, želim čuti vaše mišljenje.
Jedno pitanje za PHPovce... Je li ova skripta ok? Nemam pojma o php-u a moram napraviti kontakt formu a ova baš i ne radi. Na serveru je enableano slanje. Što bi mogao bit problem?
Jedno pitanje za PHPovce... Je li ova skripta ok? Nemam pojma o php-u a moram napraviti kontakt formu a ova baš i ne radi. Na serveru je enableano slanje. Što bi mogao bit problem?
Cini mi se da ne radi jer imas died() umjesto die() na par mjesta. To ti vjerojatno baca error pa skripta ne radi.
Nvm, našao drugu, jednostavniju. Kako je taj PHP smotan jezik to su čuda
Pozdrav, imam problem. Koristim Bootstrap(najnoviju verziju) i sve radi kako treba, osim dropova(padajućih menija). Znači imam navigaciju(početna, o nama i sl...) ali kad se rezolucija smanji stvori se ikonica za drop menu(od te navigacije). Ja pritisnem na nju ali drop menu se ne prikaže. Vidio sam da je to možda do .js fajla od bootstrapa al ne znam kako da to popravim.
<div class="row nav">
<div class="col-sm-12">
<nav class="navbar navbar-default">
<div class="container-fluid">
<div class="navbar-header">
<button type="button" class="navbar-toggle collapsed" data-toggle="collapse" data-target="#bs-example-navbar-collapse-1" aria-expanded="false">
<span class="sr-only">Toggle navigation</span>
<span class="icon-bar"></span>
</button>
</div>
<div class="collapse navbar-collapse" id="bs-example-navbar-collapse-1">
<ul class="nav navbar-nav">
<li><a href="#">Početna</a></li>
<li><a href="#">O nama</a></li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
U svom CCS fajlu imam @import url("bootstrap.css");
index.html mi je u rootu a do bootstrap.js fajla treba ići ovom rutom
root\_hsync_style\js\boostrap.js
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1, user-scalable=no">
<link rel="stylesheet" href="_hsync_style\_hsync_index.css">
<script src="_hsync_scripts\bootstrap.js"></script>
<title>hSync | Haswell Roleplay</title>
</head>
Zašto nisi nav ovako napravio?
<nav class="navbar navbar-default navbar-static-top">
<div class="container">
<form name="form1">
<button type="button" class="navbar-toggle collapsed" data-toggle="collapse" data-target="#navbar" aria-expanded="false" aria-controls="navbar">
</button>
<a class="navbar-brand" href="#">BugTracker</a>
</div>
<div id="navbar" class="navbar-collapse collapse">
<ul class="nav navbar-nav">
<li><a href="Default.aspx"><span class="glyphicon glyphicon-home" aria-hidden="true"></span>Početna</a></li>
<li><a href="ReportBug.aspx"><span class="glyphicon glyphicon-envelope" aria-hidden="true"></span>Prijavi grešku</a></li>
<li><a href="Products.aspx"><span class="glyphicon glyphicon-download" aria-hidden="true"></span>Proizvodi</a></li>
</ul>
<ul class="nav navbar-nav navbar-right">
<li><a href="MyReports.aspx"><span class="glyphicon glyphicon-alert" aria-hidden="true"></span>Moje prijave</a></li>
<li class="active"><a href="Profile.aspx"><span class="glyphicon glyphicon-user" aria-hidden="true"></span><span>
<asp:Label ID="lblUsername" runat="server" Text="Prijava"></asp:Label></span></a></li>
</ul>
</div>
</form>
</div>
</nav>
Zanemari ove form tagove (boldano), to meni trebaju za neki klinac (span u zadnjem li-ju). Možeš i form i span tagove slobodno obrisati.
A head ovako izgleda:
<title>Uređivanje podataka</title>
<meta charset="utf-8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
<link rel="stylesheet" href="css/bootstrap.css" />
<link rel="stylesheet" href="css/custom.css" />
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>
<script src="http://code.jquery.com/ui/1.10.4/jquery-ui.js"></script>
<script src="//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/twitter-bootstrap/3.3.2/js/bootstrap.js"></script>
Mislim da je kod tebe probem što je nav u rowu, a to tako ne ide (valjda). Ja ovako radim i dropdown normalno radi kod resizea.
To je kod s njihovog sajta... Tamo radi sve kako treba a kod mene neće(kod je samo kopiran i par dijelova je izbrisano). Pokušao sam i s original kodom i opet neće... Pokušao sam includati direktno u head .js fajl i opet neće...
Pa vidi u konzoli u browseru da li skine JS fajl... Vidi jel HTTP 200 ili HTTP 404 na njegov request. To ti je u firefoxovom debuggeru Network tab.
Pa vidi u konzoli u browseru da li skine JS fajl... Vidi jel HTTP 200 ili HTTP 404 na njegov request. To ti je u firefoxovom debuggeru Network tab.
Koristim Chrome
Testirao sam s kodom "alert('test');" i sve radi kako treba(izađe mi dijalog i piše test. Ne razumijem kako onda njihov kod radi a moj ne o.O?
<div class="row nav">
<div class="col-sm-12">
<button type="button" class="navbar-toggle collapsed _hsync_nav_mob" data-toggle="collapse" data-target="#bs-example-navbar-collapse-1" aria-expanded="false">
</button>
</div>
<ul class="nav navbar-nav text-uppercase">
<li class="dropdown">
<a href="#" class="dropdown-toggle _hsync_nav" data-toggle="dropdown" role="button" aria-haspopup="true" aria-expanded="false">Početna <span class="caret"></span></a>
<ul class="dropdown-menu">
<li><a href="#">Portal</a></li>
<li><a href="#">Forum</a></li>
</ul>
<li><a href="#" class="_hsync_nav">O nama</a></li>
</ul>
</div>
</nav>
</div>
</div>
Nisam neki frontend stručnjak, koristio sam bootstrap na nekoliko projekata, ali
Što će ti prva dva div elementa?
Jel imaš includan jquery file?
probaj ovako
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<title>Bootstrap Case</title>
<meta charset="utf-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<link rel="stylesheet" href="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/css/bootstrap.min.css">
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>
<script src="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/js/bootstrap.min.js"></script>
</head>
<body>
<button type="button" class="navbar-toggle collapsed _hsync_nav_mob" data-toggle="collapse" data-target="#bs-example-navbar-collapse-1" aria-expanded="false">
</button>
</div>
<ul class="nav navbar-nav text-uppercase">
<li class="dropdown">
<a href="#" class="dropdown-toggle _hsync_nav" data-toggle="dropdown" role="button" aria-haspopup="true" aria-expanded="false">Početna <span class="caret"></span></a>
<ul class="dropdown-menu">
<li><a href="#">Portal</a></li>
<li><a href="#">Forum</a></li>
</ul>
<li><a href="#" class="_hsync_nav">O nama</a></li>
</ul>
</div>
</nav>
</body>
</html>
I dalje ne radi... Ne znam što neće
Hvala, problem je bio u tom ajaxu izgleda..
Sad mi sve radi al naravno ne znam kako da popravim navigaciju kada se prozor smanjuje(navigacija mi jednostavno padne 15 px dole)
http://pastebin.com/G7Jz3zfg (ispod je i CSS)
Što pobjegne za 15px? Možda zbog logotipa? Btw, zašto si ga tako bezveze stavio?
P.S., daj koristi JSFiddle, lakše je i tebi i nama.
Mislim da je zbog col klasa iz Bootstrapa... Ne znam kako da popravim to. Nisam znao da se može ta stranica koristiti
Ti si taj cijeli nav krivo napravio. Zašto je u rowu? Treba biti lijepo u <nav> tagovima. Ovo je nepotrebna komplikacija i radi probleme kod resizea.
Radi po ovom ili po ovom (ako ti trebaju forme u navu). Ovdje ti je u detalj objašnjen taj isti nav (i sa dropdownom).
Nemoj... Kužim, neki lakše prate video i rade po njemu, ali vidiš da si se zapetljao. Dobro prouči ova moja tri primjera i shvati kako rade. Nije problem u nikakvim colsima - problem je kao prvo, što <nav> stoji unutar diva, za što nema potrebe. Još uz to, dao si "row" klasu koja ima neke svoje fore. Ako ti treba logo iznad nava, napravi <div class="row"><div class="col-md-12">....neki sadržaj</div></div> iznad <nav>. Ako hoćeš logo unutar nava, pogledaj ovo oko Branda (kako ga zamijeniti sa slikom).
Dobronamjerni savjet - ne izmišljaj nešto svoje osim ako 100% znaš kako radi to što modificiraš i drži se pisane dokumentacije. U svojoj karijeri programera (od 2008. negdje) nisam pogledao niti jedan video. Samo txt upute/manuale. Možda ti se čini lakše pratiti video ali txt je lakše, možeš odmah kopirati, manje je mjesta za grešku a i bolje pratiš (valjda).
Nije da ti pametujem, samo ti hoću pomoć.
BTW, u tim videima... Mogao bi dva sata nabrajati što su fulali (nije progrešno nego je jednostavno nepotrebno). sass? why...
Nemoj... Kužim, neki lakše prate video i rade po njemu, ali vidiš da si se zapetljao. Dobro prouči ova moja tri primjera i shvati kako rade. Nije problem u nikakvim colsima - problem je kao prvo, što <nav> stoji unutar diva, za što nema potrebe. Još uz to, dao si "row" klasu koja ima neke svoje fore. Ako ti treba logo iznad nava, napravi <div class="row"><div class="col-md-12">....neki sadržaj</div></div> iznad <nav>. Ako hoćeš logo unutar nava, pogledaj ovo oko Branda (kako ga zamijeniti sa slikom).
Dobronamjerni savjet - ne izmišljaj nešto svoje osim ako 100% znaš kako radi to što modificiraš i drži se pisane dokumentacije. U svojoj karijeri programera (od 2008. negdje) nisam pogledao niti jedan video. Samo txt upute/manuale. Možda ti se čini lakše pratiti video ali txt je lakše, možeš odmah kopirati, manje je mjesta za grešku a i bolje pratiš (valjda).
Nije da ti pametujem, samo ti hoću pomoć.
BTW, u tim videima... Mogao bi dva sata nabrajati što su fulali (nije progrešno nego je jednostavno nepotrebno). sass? why...
Meni taj lik djeluje da ima znanja i da zna šta radi... Recimo želio bi sad taj tekst centrirati na sredinu, kao i logotip
Lik trtlja po sassu. Ako su videi za početnike, onda je gadno zabrijao. Ako nisu, čemu farba background u crveno? Malkoc se izgubio.
Sadržaj u navu centriran? Ovako.
Ako želiš centrirati nešto drugo, onda moraš znati kako radi grid sistem u bootstrapu. Ukratko, centriranje radi samo sa neparnim brojem colsa.
<div class="row">
<div class="col-md-3"></div>
<div class="col-md-6">
<p>ovo je centrirano</p>
</div>
</div>
[edit] - malo me matematika ebe. Ukupno ih je 12, tako da mora biti 3-6-3
Lik trtlja po sassu. Ako su videi za početnike, onda je gadno zabrijao. Ako nisu, čemu farba background u crveno? Malkoc se izgubio.
Sadržaj u navu centriran? Ovako.
Ako želiš centrirati nešto drugo, onda moraš znati kako radi grid sistem u bootstrapu. Ukratko, centriranje radi samo sa neparnim brojem colsa.
<div class="row">
<div class="col-md-6">
<p>ovo je centrirano</p>
</div>
</div>
[edit] - malo me matematika ebe. Ukupno ih je 12, tako da mora biti 3-6-3
Da, tako centriran...