Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 644.236
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Ima netko nekakvu preporuku za zamjenu Foundationa? Ne mora biti sve u jednom, dapace, cak bi mi odgovaralo da imam odvojen grid, buttone i sve. Ovako u Foundationu mi ne pase sto ako hocu promijenit npr button, moram 100 stvari ponovno napisat...

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel znate neki Wordpress plugin sličan ovome ?

Znači da ovako imam tablicu lijepo napravljenu i lagano u nju dodajem nove podatke svaki dan.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Tomek.Klc kaže...

Jel znate neki Wordpress plugin sličan ovome ?

Znači da ovako imam tablicu lijepo napravljenu i lagano u nju dodajem nove podatke svaki dan.

https://wordpress.org/plugins/wp-jquery-datatable/

Samomrzeći hrvat
14 godina
maniak kaže...

Ne omogu ti reći za tu knjigu jer je nisam čitao, ali ja bih ti preporučio Eloqeuent JavaScript. To je vrhunska besplatna knjiga, možeš učiti putem web-a ili skinuti pdf.

Preuzeo sam onaj PDF. pa ću polako to čitati i "tuckati", ali svakako pogledam i ovu koju si mi preporučio 
svaka preporuka svakako dobro došla 

12 godina
neaktivan
CyreX kaže...

Pozdrav forumaši! 

Iman jednu situaciji pa me zanima da li će netko od vas imati ideju kako će se to izvesti..

Naime, stranica je www.tkpomak.hr koja je rađena u Joomli.. E sad.. Lik želi (i već je napravija) wordpress verziju stranice na www.tkpomak.hr/wordpress i sad bi tija da mu ta stranica bude glavna tj. da onda bude kad se ide na www.tkpomak.hr! Ona bi bila glavna stranica na HR jeziku, s tim da bi tu stavija linkove na dosadašnje stranice za ENG i RUS jezike! Znači HR stranica u wordpressu bi bila glavna (tkpomak.hr) a klikom na ENG i RUS zastave išlo bi se na stare stranice sa tim jezicima! Tamo bi se izbacija HR jezik pa bi samo bila ta dva jezika! Ja sam mu uspija ubacit na wordpress ENG i RUS zastave te redirekt linkova na te stranice, no kako da ih zamijenim? Tj. da wordpress bude glavna .hr stranica, a na ENG i RUS da budu alternativa? Da li treban u public_html folderu napravit neki folder i tamo prebacit site koji je u Joomli? A onda wordpress folder prebacit u public_html root? Any ideas?

to se rješi s virtualnim hostovima

17 godina
neaktivan

Za studente GitHub poklanja paket besplatnih stvari što uključuje micro račun na githubu, besplatnu .me domenu, hosting i još mnogo stvari što možete pogledati na Student Developer Pack-u.

Potrebno je imati github račun i morate unijeti svoju @edu.hr email adresu, to zatim ide na provjeravanje (meni je trebalo skoro 3 tjedna da potvrde da sam student) i onda vam dođe mail da vam je povrđeno pa možete koristiti te pogodnosti.

Jako korisne stvari sadrži.

Ako niste znali, na GitHubu možete hostati statičke web stranice besplatno te možete im dodijeliti svoju domenu. Tako sam ja svoju domenu spojio sa svojim projektom i sve lijepo radi.

Međutim, domena mi se uvijek u browseru prikazuje kao domena.me, a ja bih želio da bude www.domena.me ali kad tako ukucam napravi omdah redirect na domena.me.

Ne znam baš previše o takvim stvarima, a površno googlanje mi nije previše pomoglo pa je li znate što mi je činiti? Na slici ispod možete vidjeti kako je Namecheap domena konfiguirana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
maniak kaže...

Za studente GitHub poklanja paket besplatnih stvari što uključuje micro račun na githubu, besplatnu .me domenu, hosting i još mnogo stvari što možete pogledati na Student Developer Pack-u.

Potrebno je imati github račun i morate unijeti svoju @edu.hr email adresu, to zatim ide na provjeravanje (meni je trebalo skoro 3 tjedna da potvrde da sam student) i onda vam dođe mail da vam je povrđeno pa možete koristiti te pogodnosti.

Jako korisne stvari sadrži.

Ako niste znali, na GitHubu možete hostati statičke web stranice besplatno te možete im dodijeliti svoju domenu. Tako sam ja svoju domenu spojio sa svojim projektom i sve lijepo radi.

Međutim, domena mi se uvijek u browseru prikazuje kao domena.me, a ja bih želio da bude www.domena.me ali kad tako ukucam napravi omdah redirect na domena.me.

Ne znam baš previše o takvim stvarima, a površno googlanje mi nije previše pomoglo pa je li znate što mi je činiti? Na slici ispod možete vidjeti kako je Namecheap domena konfiguirana.

www poddomenu isto usmjeri na ip adresu na koju je usmjerena glavna domena, a onda na razini web servera trebas napraviti permament redirection(http 301) na www

dakle trebas nekakav rewrite rule koji ce to odradivati

ne mogu ti dati vise informacija sta i kako jer ne znam tocno sto imas na raspolaganju, ali ovo je generalno sto bi trebalo

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 22:43 (igor2007).
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

evo mene opet sa jednim pitanjem. Naime, tražim dobar ali i jednostavan jQuery plugin za Portfolio sorting (Sorting mislim tipa da kad netko klikne na Web, da mu izbaci moje web radove, zatim kad klikne npr Android da mu izbaci Android radove itd)... Ovo tražim jer sam panjina (yup, moram to napisati) obrisao sve stare radove i više ih ne mogu recoverati (a tako bi lijepo došli pa da ne ispitujem ovdje). Svaki savjet i prijedlog je dobrodošao.

Isto tako imam pitanje za sve web designere ovdje: da li ste probali Material Design Lite framework? Prema mojem nekom isprobavanju sada izgleda dobro, jer je to Googleov rad te se nadam da neće biti lako odbacen. Za moje potrebe ima sve što mi treba (Card style dizajn, dobru navigaciju, ugrađen footer, solidan grid i još neke sitnice koje mi odgovaraju za trenutni redizajn weba).

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Postavio sam pitanje na dijelu foruma koji se bavi obradom fotografija u kojem tražim rješenje za svoje probleme.

Poštovani,

trebam malu pomoć u pronalaženju besplatnog softvera koji će mi omogućiti masovnu obradu fotografija različitih dimenzija, prema zadanim postavkama.

Vršim migraciju web prezentacije sa joomle na custom rješenje, koje ima responzivni web dizajn. Imam problem sa uploadovanim fotografijama koje su različitih dimenzija i često ručno cropanih bez pridržavanja 4:3 proporcija.

Što želim, od postojećih fotografija kreirati zamagljenu pozadinu dimenzije 800x600px i na nju u sredinu nalijepiti originalnu fotografiju, da bi dobio efekt kao na priloženoj slici..

Trenutno, vršim pokuse sa html + css filteri na način da ista slika se pokaže dva puta, pozadinska slika ili sloj ide na 100% širine plus blur css filter, original slika ide preko pozicionirana u centar. Nisam siguran koliko je pametno ovo rješenje.

Sljedeća opcija je kreiranje php skripte koja će odraditi ovaj posao.

I na kraju desktop (windows) rješenje.

Vaša preporuka?

Softverski obrađena fotografija Softverski obrađena fotografija
dupla slika, pozadinska sa css blur filterom dupla slika, pozadinska sa css blur filterom
All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nix kaže...

Postavio sam pitanje na dijelu foruma koji se bavi obradom fotografija u kojem tražim rješenje za svoje probleme.

Poštovani,

trebam malu pomoć u pronalaženju besplatnog softvera koji će mi omogućiti masovnu obradu fotografija različitih dimenzija, prema zadanim postavkama.

Vršim migraciju web prezentacije sa joomle na custom rješenje, koje ima responzivni web dizajn. Imam problem sa uploadovanim fotografijama koje su različitih dimenzija i često ručno cropanih bez pridržavanja 4:3 proporcija.

Što želim, od postojećih fotografija kreirati zamagljenu pozadinu dimenzije 800x600px i na nju u sredinu nalijepiti originalnu fotografiju, da bi dobio efekt kao na priloženoj slici..

Trenutno, vršim pokuse sa html + css filteri na način da ista slika se pokaže dva puta, pozadinska slika ili sloj ide na 100% širine plus blur css filter, original slika ide preko pozicionirana u centar. Nisam siguran koliko je pametno ovo rješenje.

Sljedeća opcija je kreiranje php skripte koja će odraditi ovaj posao.

I na kraju desktop (windows) rješenje.

Vaša preporuka?

html+css, isto ova sta sad radis, to je sasvim ok.

14 godina

Ovo je moguce sa AAI@EDU.hr accountom... imam to vec duze vrijeme, ali ne kuzim kako doci do te domene? Sve bude ok dok ne treba upisati onaj mail za provjeru. Tu unesem @skole.hr mail i zapne, kaze da mail nije povezan sa odgovarajucom ustanovom...

17 godina
neaktivan

Ne možeš direktno na namecheapu dobiti domenu jer oni izravno podržavaju samo neka američka sveučilišta, ali na githubu, nakon što ti potvrde da si student, odeš ponovno na onaj link što sam stavio i onda tu imaš jedinstveni namecheap link koji će ti vrijediti i dalje registriranje ide lagano.

14 godina

Da, tako sam i radio, ali redirecta me na nc.me i kad sve odradim, trazi mail...

17 godina
neaktivan

Na namecheapu na kraju postupka traži registraciju, to prijaviš s @edu.hr mailom i potvrdiš samo mail. Meni je tako radilo.

16 godina
david7 kaže...

Ima netko nekakvu preporuku za zamjenu Foundationa? Ne mora biti sve u jednom, dapace, cak bi mi odgovaralo da imam odvojen grid, buttone i sve. Ovako u Foundationu mi ne pase sto ako hocu promijenit npr button, moram 100 stvari ponovno napisat...

Uspostavi Foundation Sass build (Libsass ako cijeniš svoje vrijeme & agilnost izmjena) pa po želji mijenjaj pojedine komponente - moje mišljenje je da su npr. buttoni dovoljno parametrizirani da se može skoro sve mijenjanjem default Sass varijabli, dok od TopBar navigacije uvijek postoji bolji sistem za pojedini projekt...

14 godina

Iz nekog razloga ne radi, ne znam koji mu je k...

16 godina
david7 kaže...

Iz nekog razloga ne radi, ne znam koji mu je k...

Ako mi bolje opišeš što "ne radi" možda mogu pomoći...

17 godina
neaktivan

Misli na post iznad tebe, u vezi registriranja domene.

@david7 kontaktiraj onda Namecheapov support, trebali bi ti pomoći u vezi toga

14 godina

Zanima me kako bi najlakše mogao napraviti jednu Online anketu, da kao povratnu informaciju dobivam u PDF. ili Word obliku (odnosno da se povratni rezultati pohranjuju u pojedini folder unutar poslužitelja) ? 

Hvala 

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa, ako ti ne treba ništa kompliciranije, dovoljan ti je Google Forms...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Pa, ako ti ne treba ništa kompliciranije, dovoljan ti je Google Forms...

tako ću i napraviti, no zanima me dal nakon ispunjenja mogu dobiti postotni prikaz rezultata odgovora.. 
recimo odgovor a na  pitanje 1, dabrano je 18% itd, odnosno da se taj postotak nadopunjava kako korisnici budu ispunjavali anketna pitanja....

16 godina
odjavljen

Možeš, Formsi imaju super analitiku.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina

Ako naplaćujem neke usluge na svojoj stranici (npr. imam free i paid user-e), trebam li plaćati porez na to i kako?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz zanima me u čemu radite web stranice preko programa sličnima notepade++ -u ili programima tipa Joomla?

0 0 hvala 0
14 godina
Xyloto kaže...

Pozz zanima me u čemu radite web stranice preko programa sličnima notepade++ -u ili programima tipa Joomla?

Notepad++
Adobe Dreamweaver 

i u zadnje vrijeme 

Brackets 

16 godina
odjavljen

One and only Visual Studio (trenutno verzija Community 2015). Ostatak (probao DW, razne editore tipa notepad++/sublime/brackets) jednostavno nema sve mogućnosti koje VS nudi u jednom lijepom paketu bez ikakvih dodataka i ekstenzija (i to čak u free verziji!).

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xyloto kaže...

Za backend (php) PhpStorm je broj 1, a koristio sam i Netbeans koji je isto ok. Sublime mi isto izgleda moćno, samo kaj meni treba specijalizirano za php pa sam na PhpStormu :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
16 godina
neaktivan

Samo jetbrains alati...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Luuka kaže...
Xyloto kaže...

Za backend (php) PhpStorm je broj 1, a koristio sam i Netbeans koji je isto ok. Sublime mi isto izgleda moćno, samo kaj meni treba specijalizirano za php pa sam na PhpStormu :)

koristim ga i ja, al me zanima jel ima gdje nekih tutoriala, po mogucnosti video, o koristenju. nisam do sad trazio, budem probao, pa ako vec znast nesto da podijelis :) 

edit: vidim da ima na sluzbenoj stranici.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 11:45 (igor2007).
16 godina
neaktivan

Ovdje imas odlicne tutoriale.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 17:54 (dandrija).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice