Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.975
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Radim jednu web-stranicu za faks te mi footer stvara problem -.-'

Želim da mi bude sticky footer, ali i da mi sadržaj pokriva cijelu stranicu, međutim nikako nisam uspio napraviti. Problem mi je manjak sadržaja, tako da main dio ne seže do kraja, te ga "prekine" na, primjerice, pola stranice. 

Je li mi može netko pomoći, evo kod ako će biti od koristi:

HTML:

<div id="header">

....

</div>

<div id="main">

<p>Lorem ipsum...</p>

</div>

<div id="footer">

<div id="footer2">

Copyright...

</div>

</div>

CSS:

html, body

{

margin: 0;

padding: 0;

height:100%;

}

#header

{

position:relative;

width:100%;

height: 130px;

}

#main

{

position: relative;

width: 70%;

margin-left:auto;

margin-right:auto;

}

#footer

{

position:absolute;

height:38px;

width:100%;

}

#footer2

{

padding-top:9px;

padding-bottom:9px;

}

Pokušao sam uraditi pomoću ova 2 tutoriala, ali nije mi uspjelo: tutorial1, tutorial2.

I možete li mi savjetovati koji bi možda bio najbolji redoslijed što učiti dalje (u kratkim crticama). HTML i CSS sam ajmo reć naučio, a JavaScript počeo učiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Uspijem ja "natjerati" footer da mi ostane na dnu stranice, samo želim da se main conteiner proširi do dna, da mi nije prazninaizmeđu footera i main containera.

Znam da to mogu štimati pomoću min-height, ali onda moram za svaku rezoluciju monitora poseban @media raditi, a opet nije garantirano da će ispast dobro.

Isto tako ne mogu pomoću vw i vh jer header i footer imaju fiksnu visinu, pa ne zauzimaju jednak dio prostora na različitim rezolucijama 

16 godina

height: 100% - (visina headera + footera)

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, maloprije sam baš tako uspio:

min-height: calc(100vh - 177px)  /*header+footer+border+margin=177px*/

Ako stavim 100% onda ne radi. 

Sad me samo zanima je li mi pametno koristiti calc, hoće li stvarati probleme na drugim browserima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan

Ekipa, imam problem oko wordpressa. Ugradio sam u page youtube link, i namjestio sam u postavkama filmića da budu dimenzije width="420" height="320", međutim kad odem na preview on rastegne filmić od ruba do ruba.
Kako mogu namjestiti da mi pokazuje video sa zadanim dimenzijama?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo od mene posto sam poceo da saljem radove na Envato Market, i postavljam na Deviant, evo dva komada:

Designers - http://fav.me/d8dw0bj

Car team - http://fav.me/d8cpj4u

Blago onome ko rano poludi, pa mu zivot prodje u veselju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nista posebno, vec videno to bi cak i ja kao pocetnik mogao napraviti malo html,css,bootstrapa i to je to :) samo moje misljenje nhf

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakva su vaša iskustva sa programima za izradu web dizajna? Koje najviše koristite? Postoji li neki program za Windowse kao što je Sketch3 za Mac? Tražim neki program koji pruža i jednostavniju izradu za mobile dizajn, pa su svi prijedlozi dobrodošli.

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
14 godina

Ima li netko iskustva sa Windows Azureom i hostanjem PHP/MySql stranica na njemu? Što je potrebno konfigurirati na tom i koliko bi me otprilike izašlo za npr neku Linux virtualku sa quad core procesorom i 3-4 GB RAM-a. Mogu li na toj virtualki dići MySql bez da kupujem zasebni SQL Server? Nemam baš iskustva s tim, a app koji radim poprilično troši resurse servera i onaj na kojem se sad vrti je previše spor...

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
david7 kaže...

Ima li netko iskustva sa Windows Azureom i hostanjem PHP/MySql stranica na njemu? Što je potrebno konfigurirati na tom i koliko bi me otprilike izašlo za npr neku Linux virtualku sa quad core procesorom i 3-4 GB RAM-a. Mogu li na toj virtualki dići MySql bez da kupujem zasebni SQL Server? Nemam baš iskustva s tim, a app koji radim poprilično troši resurse servera i onaj na kojem se sad vrti je previše spor...

Zasto Windows masina za PHP?

WordPress ❤
14 godina

Azure ima mogućnost dizanja virtualnih mašina, tamo bih stavio Linux

14 godina
david7 kaže...

Aha vidim. Pa nisu bas jeftini.

Moja ti je preporuka: https://www.digitalocean.com/ (lako nadjes kupon za $10 popusta za prvu kupovinu).

Ja sam pred par dana uzeo paket za $20 i odlican je, predobar je njihiov sistem droplet-a (napravis koliko god masina hoces (potrebna jedna minuta) i placas samo onoliko koliko si tu masinu koristio, tako da mozes na doslovno sat vremena testirati masinu i platiti samo za to).

Naravno, uvijek u svakom trenutku mozes ugasiti masinu i promijeniti ju na manji/veci paket bez gubljenja podataka.

DO je takodjer vrlo popularan tako da uvijek mozes naci mali milijun tutorijala za njega. Ja ti uz njega preporucam https://serverpilot.io/ (isto ga koristim), ako ti ne treba SSL ti je besplatan za bilo kolko masina i imaju detaljne tutoriale za integraciju bas sa Digital Ocean-om.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 14:17 (OriginalEXE).
14 godina

Može malo pojašnjenje zašto je dobro uvezati DO sa serverpilotom?

14 godina
david7 kaže...

Može malo pojašnjenje zašto je dobro uvezati DO sa serverpilotom?

Pa za mene osobno je bilo dobro jer nisam htio neki bigass control panel (kao npr cPanel), a nemam iskustva u manageanju svog servera i nije mi se dalo s tim zezat.

ServerPilot ti automatski instalira cijeli LAMP stack + nginx, osigura ti server i automatski vrsi update svih library-ja koji su kriticni za rad servera. Preko njega takodjer uredjujes domene (koji se na serverpilot zovu apps) i baze. Uglavnom, predobra stvar.

Za email koristim Google APPs ($5 mjesecno).

WordPress ❤
14 godina

Da, baš gledam to, jednostavnija verzija cPanela, točno ono što nam i treba. A i cijenom se čini odlično budući da nam treba i .hr domena, a košta kao suho zlato. Morat ćemo probati izvući od Carneta besplatnu na temelju edu startup projekta :D

17 godina
OriginalEXE kaže...
david7 kaže...

Aha vidim. Pa nisu bas jeftini.

Moja ti je preporuka: https://www.digitalocean.com/(lako nadjes kupon za $10 popusta za prvu kupovinu).

Ja sam pred par dana uzeo paket za $20 i odlican je, predobar je njihiov sistem droplet-a (napravis koliko god masina hoces (potrebna jedna minuta) i placas samo onoliko koliko si tu masinu koristio, tako da mozes na doslovno sat vremena testirati masinu i platiti samo za to).

Naravno, uvijek u svakom trenutku mozes ugasiti masinu i promijeniti ju na manji/veci paket bez gubljenja podataka.

DO je takodjer vrlo popularan tako da uvijek mozes naci mali milijun tutorijala za njega. Ja ti uz njega preporucam https://serverpilot.io/ (isto ga koristim), ako ti ne treba SSL ti je besplatan za bilo kolko masina i imaju detaljne tutoriale za integraciju bas sa Digital Ocean-om.

Za kupon od $10 samo pratiš njihov twitter račun :)

Imam par zamjerki na DO, odnosno na način kojim se vrši resize dropleta (vps-a), na linode je to bolje riješeno za isti novac.

Na DO trenutno vrtim jednu LEMP mašinu, uskoro će biti još nekoliko.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

S Linuxom, mozes podici Apache + MySQL + Postfix + Dovecot + Webmin + bilosta i na samo 512MB RAM-a + 1GB SWAP s tim da brzina nece biti bajna. Sa 3-4GB + SWAP stvari će letjeti.

Ja sam uzeo Azure sa 7GB RAM, ima se bespl trial Mj. dana.

Inače sam na DigitalOcean.

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
10 godina
neaktivan

Zanima me kako da uradim u php postavljanje npr. igrac broj podatci sve da bude u tabeli nekakvoj. (Pocetnik sam) Nadam se da mogu ovde pitati da ne otvaram novu temu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bajro91 kaže...

Zanima me kako da uradim u php postavljanje npr. igrac broj podatci sve da bude u tabeli nekakvoj. (Pocetnik sam) Nadam se da mogu ovde pitati da ne otvaram novu temu

pa onda dalje. Ne možda nužno taj tutorial, vjerojatno ima i boljih, proguglaj :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina

Trebam napraviti modul za katolički kalendar, gdje će admin upisati blagdane i svece te datume na koje padaju.

Problem, većina tih značajki ima jedinstven datum, no neki imaju promjenjive datume, npr Uskrs.

Počeo sam na ovaj način (slika / demo). Ideja je nakon što se odabere datum za jedan blagdan, ako je isti datum označen kao stalni,  da se spreme datumi za narednih 20 godina, u suprotnom admin treba dodati datume za svaki Uskrs i sl.

Imate li neki prijedog kako to napraviti?

model model
obrazac obrazac
All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ako nema neki odredjeni interval mjenjanja to je jedini nacin koliko ja znam, da se rucno unose svake godine

0 0 hvala 0
17 godina

PHP pitanje.

Iz html obrasca šaljem datum u "hrvatskom" formatu 29. 01. 2015 (obratiti pozornost na razmak poslije točke), na koji način isti pretvoriti u mysql date format 2015-01-29 ?

EDIT, zaboravio sam staviti funkciju koju trenutno koristim, također pitanje je postavljeno i na SO

// $pickerDate = '29. 01. 2015';
public function pickerDateToMysql($pickerDate){
$datetime
= explode(' ', str_replace('.','',$pickerDate));
$date
= implode('-',array_reverse($datetime));
return $date;// 2015-01-29
}

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 12:10 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerojatno postoji i neki jednostavniji način, al evo za prvu ruku možeš i ovako

$date_hr = "29. 01. 2015";
$date_array = explode('. ', $date_hr);
$date_us = $date_array[2].'-'.$date_array[1].'-'.$date_array[0];
echo $date_us;

EDIT: može i ovako

$date_hr = "29. 01. 2015";
$timestamp = strtotime(str_replace(' ', '', $date_hr));
echo date('Y-m-d', $timestamp);

PS: Zašto iz forme primaš u tom formatu datum tj. zašto imaš razmak između?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 12:02 (dandrija).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na SO ti je Girish dao odlicno rjesenje samo umjesto veliko 'M' stavi malo u

$date = DateTime::createFromFormat('d. m. Y', $pickerDate);

17 godina

Hvala, na sudjelovanju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

<?php

$subject_set = get_all_subjects();
while($subject = mysqli_fetch_array($subject_set)){
echo "<li";
if ($subject["id"] == $sel_subj) { echo "class=\"selected\""; } //prije class nesmije doći navodnici bez razmaka  zašto????

echo "><a href=\"content.php?subj=" . urlencode($subject["id"]) .
"\">
{$subject["menu_name"]} </a></li>";

$page_set = get_pages_for_subject($subject["id"]); //vidit ode šta sa id i subject!!
echo "<ul class=\"pages\">";
while($page = mysqli_fetch_array($page_set)){
echo "<li><a href=\"content.php?page=" . urlencode($page["id"]) .
"\">
{$page["menu_name"]} </a></li>";
}
echo "</ul>";
}
?>

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ako neko zna, neće da mi prihvati class=selected ako nema razmaka između navodnika (ovo di je bold), kad stavim razmak između navodnika i class sve radi. 

Jel može neko objasnit zašto?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice