Programski jezici za web dizajn

poruka: 5
|
čitano: 4.801
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako... skolujem se za medijskog tehnicara... dakle, izrada weba marketing na webu, opcenito cyber dizajn ali mi znanje koje dobiavm u skoli ne puni moje kapacitete... do sada sam savladao odlicno HTML, ali zanima me koje bi mi jezike mogli preporucit9i za nauciti u vezi web dizajna i sto je sve potrebno.

Unaprijed hvala!

Wannabe hacker
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Css,php,mysql,asp,javascript

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

A sto je sa xHTML-om??

Wannabe hacker
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Programski jezici za web dizajn
Clicker McNot kaže...

A sto je sa xHTML-om??

...također "markup" jezik kao i html.Gore navedeno za web programiranje osim css-a koji je također za uljepšavanje .I naravno za web dizajn svakako potreban.U naslovu je navedeno koji programski jezici ,a pravi naslov bi bio što mi treba za web dizajn a potom i za web programiranje jer su to dvije različite stavri a usko i specijalizirano povezane ,od toga kreni.

Private
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 14:40 (Private).
15 godina
neaktivan
RE: Programski jezici za web dizajn
Clicker McNot kaže...

A sto je sa xHTML-om??

xHTML ti je stroži jezik, pregledniji je zahrjeva više vremena da bude ispravan od običnog HTMLa. Danas se uglavnom i koristi. Zapravo je to samo HTML bez nepotrebnih tagova(?) i s dodatnim pravilima.

==========

A nakon xHTMLa trebaš naučiti CSS, a nakon njega JavaScript. Svejedno gotovo je nemoguče biti stručnjak na svim područjima, pa ako te nešto posebno zanima više od ostalih područja (npr. AJAX, Flash, grafike, PHP i SQL...) možeš se potruditi i postati stručnjak na tom području. Naravno da i ostala možeš naučiti ali ne možeš znati baš sve.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice