Pomoc oko stavljanja stranice na internet

poruka: 14
|
čitano: 4.691
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Stavljanje stranice na internet, zakup domene....

Trebao bih napraviti jednu stranicu i staviti je na net. Naime uzeo bih besplatni predlozak, zakupio domenu i uploadao to sve na net.

Na stranici ce biti dosta slika posto se radi o stranici sa nakitom, satovima i sl......pa ako imate kakav prijedlog oko free predloska i gdje ga skinuti, bio bih zahvalan da stavite link.

Neke predloske sam vec nasao....no savjeta nikada dosta.

Isto tako me zanima od koga je po vasem misljenju najbolje zakupiti domenu sa obzirom da ce vjerojatno trebati dosta prostora na netu?

I jos jedna sitnica......koji ftp program je najbolji za obaviti taj posao?

Zahvaljujem unaprijed!

LP

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Što se tiče templates pogledaj na http://www.sohotemplates.com/

a od FTP klijenata preporučujem Filezillu

www.mojportal.com.hr/forum
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2018 22:26 (Robi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Stavljanje stranice na internet, zakup domene.

Što se tiče programa mislim Macromedia Dream Viewer je solidan mada stariji alat za izradu stranica,Template možeš naći na int.

A domene potraži u obližnjem servisu ako je servis ovlašten za taj posao a stvarno za neku info stranicu su jeftine,mene je takva stranica koštala domena za 12 mjeseci 100kn.

17 godina

hosting je meni osobno najdrazi plus hosting iz pule...

za ftp, kako je netko napisao, filezilla,...

a za izradu weba.. uh to ti je tesko.. ako imas puno galerija onda bi bilo ok isprogramirati nesto u c# ili php... tesko ces sam ovako sloziti velike galerije....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@sayrus: Mislis Dreamweaver? :)

15 godina
neaktivan
sayrus kaže...

Što se tiče programa mislim Macromedia Dream Viewer je solidan mada stariji alat za izradu stranica,Template možeš naći na int.

A domene potraži u obližnjem servisu ako je servis ovlašten za taj posao a stvarno za neku info stranicu su jeftine,mene je takva stranica koštala domena za 12 mjeseci 100kn.

Macromediu je kupio Adobe i sada se zove Adobe Dreamweaver, CS4 je zadnja vezija iz 2008.

15 godina

Zahvaljujem vam ekipa na odgovorima, ali eto izgleda da je doslo do nekih promjena tj. za sebe nih napravio stranicu no ne zelim uzimati gotove predloske pa me zanima koji su najbolji i free programi (a da su jednostavno posto nisam na "ti" sa html-om....iskreno-vise sam orijentiran na mreze) za izradu stranicu.....ono da je izradim po nekim koracima ili nesto slicno.

Zahvaljujem!

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Pomoc oko stavljanja stranice na internet
Hmm...jos jedno pitanje koje je vezano uz naplatu reklame na stranici.
Recimo ako je stranica u mojem vlasnistvu i jedna firma hoce staviti oglas na moju stranicu, kako to tocno naplatiti......ako mi moze netko objasniti postupak.
Imam jedan projekt i sada ne znam kako naplatiti reklame......recimo da je sve spremno no ne znam kako firmama izdati racune za reklame koje ce biti gore?
Stvarno mi je to vazno pa ako netko zna te "financijske" stvari bio bih zahvalan da mi to malo pojasni. Kako da izdam racun....naplatim i ostalo. Dali taj novac moram prijaviti i sta sve sa time?
17 godina
win32 kaže...
Hmm...jos jedno pitanje koje je vezano uz naplatu reklame na stranici.
Recimo ako je stranica u mojem vlasnistvu i jedna firma hoce staviti oglas na moju stranicu, kako to tocno naplatiti......ako mi moze netko objasniti postupak.
Imam jedan projekt i sada ne znam kako naplatiti reklame......recimo da je sve spremno no ne znam kako firmama izdati racune za reklame koje ce biti gore?
Stvarno mi je to vazno pa ako netko zna te "financijske" stvari bio bih zahvalan da mi to malo pojasni. Kako da izdam racun....naplatim i ostalo. Dali taj novac moram prijaviti i sta sve sa time?

banneri se kod nas najcesce naplacuju u verziji - koliko prikazivanja toliko platis (CPT, tj. CPM). znaci, svako prikazivanje bannera na webu naplatis npr. 15 lp.

zbrojis sva prikazivanja u tjednu ili mjesecu (ovisi koliko ce biti oglas na webu) i pomnozis sa 0,15. na to sve zaracunas pdv (23%).

npr. ako imas 1000 prikazivanja tjedno, a kampanja traje 4 tjedna onda je to 4000 prikazivanja.

to pomnozis sa 0,15 i dobijes 600 kn. na to zaracunas pdv i dobijes 738 kn.

tako naplacuju svi nasi portali (tportal, net, indeks,...).

drugi nacin, koji je tebi losiji, jest da se plati samo ono prikazivanje na koje je netko kliknuo....

a sta sve mora biti na racunu pogledaj na poreznoj, tocno je definirano sta mora biti na racunu (ziro, adresa, naziv, oib, temeljni kapital,...).

16 godina
neaktivan
sasa kaže...

banneri se kod nas najcesce naplacuju u verziji - koliko prikazivanja toliko platis (CPT, tj. CPM). znaci, svako prikazivanje bannera na webu naplatis npr. 15 lp.

drugi nacin, koji je tebi losiji, jest da se plati samo ono prikazivanje na koje je netko kliknuo....

Ili treći način koji kombinira ova dva. Osim što se naplaćuje svako prikazivanje, naplaćuju se i klikovi. Jedan klik košta, recimo, kao tri prikazivanja.

Formula se može još dodatno zakomplicirati ako su tarife za prvo prikazivanje jednom IP-u i svako sljedeće prikazivanje različite, ali to nije potrebno. Namigiva

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
15 godina

Hvala ekipa na odgovorima, ali ono sto me najvise muci  je kako naplatiti posto nemam firmu ni nista sl. otvoreno!? Kako da kao fizicka osoba to naplatim i dali je to uopce moguce tj. da ne bi imao problema sa nekom poreznom i kako im izdati racun ako nemam firmu otvorenu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
win32 kaže...

Hvala ekipa na odgovorima, ali ono sto me najvise muci  je kako naplatiti posto nemam firmu ni nista sl. otvoreno!? Kako da kao fizicka osoba to naplatim i dali je to uopce moguce tj. da ne bi imao problema sa nekom poreznom i kako im izdati racun ako nemam firmu otvorenu?

za početak bi ti bilo najlakše otvoriti obrt, jer nemas temeljnog kapitala od 20 000 kn kao kos d.o.o., ali opet moras nekoga zaposliti (sebe?)

16 godina
win32 kaže...

Pročitaj malo ove teme. Osmijeh

LINK 1

LINK 2

sasa kaže...

za početak bi ti bilo najlakše otvoriti obrt, jer nemas temeljnog kapitala od 20 000 kn kao kos d.o.o., ali opet moras nekoga zaposliti (sebe?)

Otvaranje obrta i nije tako jednostavno. Jesi li svjestan samo koliko papira treba srediti, financije.... Ima tu posla preko glave. Nevinašce

10 godina
neaktivan

što kada oglašivač nije iz hr (web sajt na engleskom)? otvoriti jdoo ili otvoriti firmu u nekoj eu zemlji gdje su najnizi porezi? paypal? ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice