Pomoć sa slikom

poruka: 5
|
čitano: 1.722
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć sa slikom

ovako imam problema sa slikom kada napišem neka slova ili neku sliku kada imam hocu ju napravit da je samo ta rijec šta piše u bojama u paintu da je slika prazna sta znaci kada stavim na crnu pozadinu da mi bude okolo riječi crno a ta slova se pokazuju crvenom bojom kakvom sam i napisao u paintu ima li ko ideju kako to popravit?hvala

ASRock ALiveXFire-SATAII R3.0 AMD Athlon 64 X2 5200+ 2,7ghz Gigabyte Radeon HD3650 725mhz/1600mhz DDR2(800)1GB DDR2(800) 512MB DDR2(800) 2GB 1.HDD-Maxtor 200GB(10000rpm) 2.HDD-Maxtor 120gb(10000rpm) Sony DVD+RW(multi) + CD+R

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pomoć sa slikom
FrightMare kaže...

ovako imam problema sa slikom kada napišem neka slova ili neku sliku kada imam hocu ju napravit da je samo ta rijec šta piše u bojama u paintu da je slika prazna sta znaci kada stavim na crnu pozadinu da mi bude okolo riječi crno a ta slova se pokazuju crvenom bojom kakvom sam i napisao u paintu ima li ko ideju kako to popravit?hvala

Pa napravi da ti je pozadina slike crne boje i onda napiši nešto na nju ili u Photoshopu odaberi transparentnu podlogu pa samo napišeš tekst i spremiš kao .png i biti će ti prozirno sve osim teksta.
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
FrightMare kaže...

Pa napravi da ti je pozadina slike crne boje i onda napiši nešto na nju ili u Photoshopu odaberi transparentnu podlogu pa samo napišeš tekst i spremiš kao .png i biti će ti prozirno sve osim teksta.
 e hvala legenda si..............ovo za transparentnu podlogu može slika gdje ju nađem neradim baš s photoshopom pa.....
ASRock ALiveXFire-SATAII R3.0 AMD Athlon 64 X2 5200+ 2,7ghz Gigabyte Radeon HD3650 725mhz/1600mhz DDR2(800)1GB DDR2(800) 512MB DDR2(800) 2GB 1.HDD-Maxtor 200GB(10000rpm) 2.HDD-Maxtor 120gb(10000rpm) Sony DVD+RW(multi) + CD+R
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 16:12 (FrightMare).
17 godina
neaktivan

Preporucujem da pritome spremas sliku u ".gif" formatu a ne ".png" prvenstveno zato sto odredjeni browseri (medju kojima je i starija verzija IE-a) nisu u stanju prepoznati transparent ".png" sliku dok ".gif" vecina browsera prepoznaje bez mnogo muke

A ako zelis pozadinu slike staviti na transparent dovoljno je da obrises sloj (layer) koji dolazi po defaultu (ukoliko je to odabrano pri podesavanju svojstava slike) na zadnjem mjestu... Kako se nebih mnogo zamarao tazumijevanjem teksta lakse ti je pratiti slike:

http://www.mediacollege.com/adobe/photoshop/transparent/background.html

Lijep pozdrav! ;)

16 godina
neaktivan

Hvala najljepša =)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice