Kvalitetni faviconi

poruka: 5
|
čitano: 1.128
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kvalitetni faviconi
pitanje

Zanima me kako napraviti kvalitetan favicon? Jer koji god ja napravim, bude ili sitan ili nerazlučljiv. Kako da napravim nešto tipa ove bube na BUG? S nje se i odsjajava a ja nemogu jedno slovo kvaliteno prikazati! HELP! Koju rezoluciju da koristim? Kako je to najbolje izvesti ako ikona ne bi bila kvadratna?! Hvala!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kvalitetni faviconi

Rezolucija favicona ti je 16x16. Ili smanji logo koji imaš, ili zoomiraj toliko da možeš pixel po pixel bojati kako hoćeš. Mislim, nema ih puno, svega 256.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Kvalitetni faviconi
autorov komentar

Zar je moguće da je ova buba u 16x16?! Ova BUG buba.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
16 godina
Kvalitetni faviconi

IcoFX 1.6.4 -free. ili neki drugi editor. Otvori neku postojeću ikonu, pa ćeš vidjeti kojim 'tehnikama' se dobija lijepa ikona.

(16x16 32x32 64x64), Možeš koristiti više boja ali 256(8bit) je standard.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kvalitetni faviconi
prihvaćeno rješenje
Smooth Operator kaže...

Zar je moguće da je ova buba u 16x16?! Ova BUG buba.

Nije. Ova Bugova buba je 32x32 (http://www.bug.hr/favicon.ico). Ali vidiš da je 32x32 mutna. Znači kad smanjiš na 16x16 dobiješ taman dobru sliku.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice