JavaScript software

poruka: 19
|
čitano: 1.959
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
JavaScript software

Može li mi neko dati obavjest da li postoji JawaScript software za izradu aplikacija( vezano za Web-dizajn).

Ako postoji da mi da link gdje se može kupiti

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: JavaScript software

Ako misliš na editore JS kôda - Notepad++ ili VWD.

Ako misliš na "site buildere", zaobiđi me. :-)

14 godina
neaktivan
JavaScript software

Imaš sirverlight od mikcrosofta nisam ga imo priliku koristit, al sam čuo da se ekipa žali na nekompatibilnost oko nekih stvari. No ako ti treba neš jednostavnje notepad ti je dovoljan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

primjer:

imas okvir za slike gdje se nekoliko slika vrti

moras li to sve ručno pisati ili ima neki software da ti olaksa to raditi( i onda samo to povuces na HTML)

13 godina
neaktivan

Govoriš nejasno! Misliš na slider?

To se radi preko jQuery-a. JS biblioteke.

15 godina
royalhero kaže...

Mislim da Notepad++ i VWD nikako ne mozes svrstati u istu kategoriju. Notepad++ je samo obicni editor, dok je VWD puna razvojna okolina koja u sebi ujedno sadrzi ugradeni editor.

NoorMomento kaže...

Imaš sirverlight od mikcrosofta nisam ga imo priliku koristit, al sam čuo da se ekipa žali na nekompatibilnost oko nekih stvari. No ako ti treba neš jednostavnje notepad ti je dovoljan.

Kakve veze ima silverlight sa notepadom? Silveright je framework za razvoj, dok je notepad obicni bezvezni text editor. I mislim da mu on nije dovoljan ni za jednostavnjie stvari. Danas kada imas stotine vrhunskih editora sa mnogo mogucnosti tipa notepad++,nano,emacs,joe's,vim, je glupo koristiti notepad koji u sebi nema ni obicni syntax highlighter.

Nisam bas shvatio sto autor trazi, no ako trazi editor, onda mislim da je po mogucnostima i prosirenja vjerojatno vim najbolji, a mislim da se on cak moze integrirati sa visual studiem(nisam siguran). Naravno on nije bas jednostavan za nauciti, pa bih mu radije preporucio emacs.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 15:02 (captain_soap_McTawish).
13 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
royalhero kaže...

Mislim da Notepad++ i VWD nikako ne mozes svrstati u istu kategoriju. Notepad++ je samo obicni editor, dok je VWD puna razvojna okolina koja u sebi ujedno sadrzi ugradeni editor.

Zavisi, za JS, CSS, HTML možeš koristiti VWD kao obični editor, jer ti ne treba njegov Developement Server. Druga stvar je ASP.NET gdje kucati kôd u drugom editoru nema smisla, bez IntelliSensa je teže, bez Toolboxa, ako koristiš WebForme...
Pod VWD sâm mislio na kôd editor.

13 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
Kakve veze silverlight sa notepadom.

LOL, nisam onaj biser ni vidio.

@Noor

Silverlight je dio .NET frameworka za razvoj (web) aplikacija. Možeš ga smatrati kao rival Flasha.

Možda si mislio na nešto drugo?

16 godina
neaktivan
JavaScript software

Dafuq is vwd?

Inace, probajte sublime text editor, meni najbolji text editor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Master Tino kaže...

Dafuq is vwd?

Visual web developer

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
JavaScript software

Kolega, uzmi ti Notepad++ i nemoj se zamarati nikakvim Silverlightom, Flashom i sl. jer to nema veze s JS-om. Sjedi i uči, tako ćeš najbolje znati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Master Tino kaže...

Dafuq is vwd?

Ode malo u off-topic, nedavno sam skinuo Sublime Text editor, u verziji 2, no nažalost nikako da mi auto complete proradi.

16 godina
neaktivan
alankish kaže...
Master Tino kaže...

Dafuq is vwd?

Ode malo u off-topic, nedavno sam skinuo Sublime Text editor, u verziji 2, no nažalost nikako da mi auto complete proradi.

Idi na View => Syntax => HTML

ili spremi taj file koji editiraš kao fajl.html pa ce automatski ukljucit html sintaksu(<joke>napomena: file moras nazvat bas "fajl.html"</joke>)

15 godina
odjavljen
Master Tino kaže...

Idi na View => Syntax => HTML

ili spremi taj file koji editiraš kao fajl.html pa ce automatski ukljucit html sintaksu(<joke>napomena: file moras nazvat bas "fajl.html"</joke>)

Napravio sam odmah tako, nudi mi autocomplete, ali očekivao sam da mi radi autoindent, dobro to u biti radi, ali mi ne zatvara tagove.

15 godina
neaktivan
alankish kaže...
Master Tino kaže...

Dafuq is vwd?

skini dreamweaver

13 godina
neaktivan

Dreamweaver se plaća, jedino ako misliš na piratsku verziju, ali ja ne bih, ima alternativâ.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 14:22 (royalhero).
15 godina
odjavljen
OrlandOKIDS kaže...

skini dreamweaver

Koristio sam, i to prvenstveno samo radi odličnog editora, auto complete, bojanje sintakse, ali izbjegavam pirateriju iskreno. Koristio sam i NetBeans, prvenstveno radi PHP-a, ali mi je prespor.

royalhero kaže...

Dreamweaver se plaća, jedino ako misliš na piratsku verziju, ali ja ne bih, ima alternativâ.

Koju bi alternativu preporučio? Izbjegavam rasprave tipa koristi Notepad, jer sam hardcodanje svega i svačega prerasao {#}. Znači treba editor, ne IDE za web development, HTML/CSS, JavaScript i PHP(query vrtim direktno iz PHP-a). Iskreno, sa DW-om imam najbolja iskustva, prvenstveno radi prikaza linkanih fajlova u podtabovima, i to mi užasno štedi vrijeme, nego da otvaram jedan po jedan. Isto tako sam imao plugin za PHP koji je bojao sintaksu.

13 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

Dafuq is vwd?

Potpisujem

16 godina
neaktivan

Nece ti zatvarat tagove kad ti napises npr "<div>" nego trbas napisat "<d" i lupit enter onda ce ti zatvorit tag.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice