CSS & DIV problem

poruka: 18
|
čitano: 4.782
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
CSS & DIV problem
pitanje

Imam jedan problem sa CSS-om... Naime nikako da skužim koja je fora sa IE.

Što me muči:
http://www.imagesforme.com/show.php/368085_primjer.jpg
(taj razmak između dva diva, htio bi da u IE bude isto kao i u Firefoxu). Ukoliko stavim u  #right  float: left; takav razmak dobijem na desnoj strani desnog diva. Predpostavljam da je to neki od IE bugova. Nisam uspio izguglat taj problem, pa da tu probam. 

Kod od ta dva diva (template u izradi pa nije na netu):

#right {
 text-align: left;
 width: 574px;
float: right;
 padding: 0px 7px 0px 7px;
font-size: 14px;
 border-width: 1px;
 border-style: solid;
 border-color: #333;
 margin: 6px 6px 6px 0px;
 position: relative;
display: inline;
 z-index: 666;
}

#left {
 text-align: left;
 color: #FFC;
 float: left;
 width: 230px;
 padding: 5px 5px 5px 5px;
 border-width: 1px;
 border-style: solid;
 border-color: #333;
 position: relative;
 display: inline;
 z-index: 666;
 margin: 6px;
}

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CSS & DIV problem
prihvaćeno rješenje

Problem je u tome što Internet Explorer drugačije handla padding na elementima.

Trenutno ti mogu samo reći kako ja to inače radim.

znači imam jedan <div id="wrapper"> koji je sadrži cijeli layout stranice.

Zatim prvo postavim divove ovisno o layoutu koji želim, ali bez padding. Baš zbog problema različitog prikaza. Znači samo divovi koji određuju granice ali nemaju nikakvog contenta.

<div id="wrapper">

<div id="leftcontainer">
    </div>

<div id="rightcontainer">
        <div id="maincontainer">

</div>
    </div>

</div>

E sad... leftcontainer i rightcontainer su samo placeholderi za sadržaj. znači oni nemaju nikakav padding koji bi mogao pokravit izgled u IE-u ili firefoxu.

A onda unutar njega postavljaš divove koji nose sadržaj. Samo pazi na širine divova + padding + margine. Ako ti zbroj svega bude dobar, sve će ti izgledat isto u svim  browserima.

A evo i css za ovo. Samo to još upakuješ u html i body tagove i you're good to go..

html, body {
margin:0;
padding:0;
width:100%;
height:100%;
}

#wrapper {
width:900px;
height:90%;
margin:0 auto;
border:1px solid #333333;
}

#leftcontainer {
width:300px;
float:left;
position:relative;
left:0;
top:0;
}

#rightcontainer {
width:585px;
margin:0 0 0 10px;
float:right;
position:relative;
right:0;
top:0;
}

#maincontainer {
width:575px;
margin:0 auto;
padding:5px;
}

Ako zapne, viči.. Nadam se da shvaćaš što želim reći..

A evo malo i škicni ovdje... http://www.w3.org/TR/CSS2/box.html

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10 I ja ću si kao i naxeem stavit neku sexy tetu na avatar. Aha!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 2:20 (coder_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CSS & DIV problem
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Toliko me to izživciralo da sam na kraju to riješio preko tablica.Ne volim tablice, ali nisam više mogao izdržati pokušavajući dobiti što želim kroz div-ove.

Hvala coder_, prosvijetlio si me u nekim stvarima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CSS & DIV problem

Ali tablice se pokušavaju izbacit iz izrade layouta web siteova. jer je puno fleksibilnije raditi sa divovima.

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10 I ja ću si kao i naxeem stavit neku sexy tetu na avatar. Aha!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: CSS & DIV problem
autorov komentar
coder_ kaže...

Ali tablice se pokušavaju izbacit iz izrade layouta web siteova. jer je puno fleksibilnije raditi sa divovima.

Znam znam... Ali nije mi se dalo više natezati oko toga... Riješio to lijepo i sretan sam! :D

Hvala na pomoć!
17 godina
CSS & DIV problem

Takodjer ti IE ima problema sa marginama floatanih elemenata (npr ako imas neki div koji je float left i imas na njemu margin:NNpx... ) on ti to ne prikazuje u redu pa pokusaj u css u svaki element koji je floatan i koji ima margine i paddinge dodati liniju

display:inline;

u tvom slucaju bi trebalo sljakat...

I da, IE je dosta bugovit sta se tice prikaza floatanih elemenata... ali uvjek postoje neki workaroundi.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 17:13 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CSS & DIV problem

Pozdrav ekipa,

kako unutar diva ograničiti broj znakova odnosno da prilikom unosa tekst sam prelazi u novi red. Riječ je o divu u kojem se nalazi content, vijesti itd.

Bolje pitati i biti glup 5 min, nego šutiti i biti glup cijeli život

0 0 hvala 0
17 godina
CSS & DIV problem

Pa fiksiraj sirinu diva pa ce ti samo ici u novi red???

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa fiksiraj sirinu diva pa ce ti samo ici u novi red???

Osim ako imaš dovoljno dogačak string da ti prelazi definirane granice DIV-a.. :)

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
15 godina
neaktivan
CSS & DIV problem

Tnx na odgovorima, malo ću preformulirati pitanje kad nema razmaka je problem želim da mi lomi tekst kako ja hoću, a ne da ga lomi tamo gdje je razmak sukladno definiranoj širini.

Bolje pitati i biti glup 5 min. nego šutiti i biti glup cijeli život...

0 0 hvala 0
17 godina

E ja mislim da to ne ide... mislis kao u novnskim clancima kad stavi crti-

cu za prelazak u novi red. Ajd zezni malo sam sebe pa stavi align:justify :))))

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
CSS & DIV problem

A možeš probati prelomiti sami string pa će ti se ispisivati u novom redu, no opet to nije riješenje. Jer tebi treba nešto da ti lomi tekst ovisno o širini DIV-a u kojem se tekst nalazi, a ne o količini znakova u stringu.

Recimo, php funkcija wordwrap() ti lomi teks na određenom znaku u stringu...

Ili možda neko javascript riješenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CSS & DIV problem

Ma tesko da ce to izvest tako...

Ovisi... ako u tekstu ima npr vise "i" ili ostalih tankih slova prerano ce ga odrezat pa ce opet bit bzvz...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CSS & DIV problem

MA znam, jasno mi je to... To je čisto onako nabačeno razmišljanje da malo čovjeku potaknem maštu. Možda naiđe na riješenje.. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
CSS & DIV problem

Dugi stringovi nisu normalna stvar, osim ako objavljuješ kakve kodove i slično, tako da se ja osobno ne bi time zamarao. Definiraš širinu i staviš overflow: hidden; pa ako baš netko unese tako nešto, barem ti neće uništiti layout.

No, ako te to iz nekoga razloga zaista mori, onda predlažem tag <wbr>. Njega možeš ubaciti unutar teksta (odnosno, preciznije, duge riječi) na nekoliko mjesta, pa i iza svakog slova ako želiš, te će browser presjeći tamo gdje mu najbolje odgovara s obzirom na širinu DIV-a. Tamo gdje nema potrebe za prelaskom u novi red, neće se dogoditi ništa - wbr ne ostavlja razmake niti nikakve druge nuspojave.

Dakle, ako napišeš "asdasd<wbr>sads", to će u jednom redu izgledati "asdasdsads", a ako bude slučajno na kraju reda, rascjepat će se na "asdasd" i "sads". Browser dakle može, ali ne mora na tom mjestu ubaciti novi red.

Vidi ovdje više o tom tagu, obrati pažnju na tablicu kompatibilnosti.

Domagoj

0 0 hvala 1
17 godina
CSS & DIV problem

E vidis, za ovaj tag uopce nisam znao da postoji... Nije bas da mi je trebalo nesto ovakvo ali dobro je znati.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CSS & DIV problem

Razmišljao sam prvo o php wordwrap() funkciji (jer mi je i tako mali sajt statični u phpu s malom formom i galerijom) ali čini mi se da MF ima problema s tom funcijom.

Ali evo ideja s <wbr> mi se čini solidno rješenje i naravno overflow: hidden pa idem probati.

Pozdrav svima!

Bolje pitati i biti glup 5 min. nego šutiti i biti glup cijeli život...

0 0 hvala 0
17 godina

Ali owerflow hidden ti znaci da sve sto izlazi iz podrucja tog diva (predug tekst, prevelika slika, drugi div) ti nece bit vidljivo, bit ce kao da ti je odrezano? Si siguran da to zelis?

I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice