Zaštićene datoteke na USB sticku

poruka: 8
|
čitano: 697
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav svima!

Znači na jednom USB sticku imam nekakva materijale koji mi trebaju za predavanja (prebacio ih u učilištu na stick) i sada kad ih pokušavam otvoriti, kopirati itd. Dobijem error: "you require permission from s-1-5-21......."

Također, nazivi tih datoteka su u zelenoj boji.
Pokušao sam se igrati sa dopuštenjima u propertisu, ali nije pomoglo. Znači na tim datotekama postoji ekripcija, Properties - Advanced i označena je "Encrypt contents to secured data". Kada pokušavam to maknuti, dobijem "To add users to this file you must have access to the file and write vs modify permission for it"

Što napraviti?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Skini ovaj fajl, otpakiraj, dupli klik na RemoveTakeOwnership.reg i to bi trebalo biti to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probao sam i to. bez uspjeha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ZAboravio sam napisat, treba reboot napravit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 15:28 (dai53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nope. I dalje ništa.

Sad što više čitam po netu, sve mi se čini da je takve datoteke jedino moguće otvoriti na kompu sa kojeg su i kopirane. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Zaštićene datoteke na USB sticku
dv14 kaže...

Nope. I dalje ništa.

Sad što više čitam po netu, sve mi se čini da je takve datoteke jedino moguće otvoriti na kompu sa kojeg su i kopirane. 

Live cd/usb od linuxa, kopiraj na disk, pa vidi da li je ownership ostao.

17 godina

Napravio si dvije greške - prva je što ti je USB stick formatiran na NTFS. Druga je što si prekopirao enkriptirane datoteke koje se mogu otvoriti samo pod specifičnim usernameom. Da si imao FAT32 stick, prekopirale bi ti se dekriptirane datoteke (ako si radio pod userom koji ima ovlaštenje čitanja dotičnih), ovako si prekopirao enkriptirane.

Rješenje? Odi nazad na faks i dekriptiraj datoteke na sticku. NTFS enkripcija se ne da razbiti, datoteke su ti za džabe.

Možeš još importirati enkripcijski ključ za tog korisnika ako mu imaš pristup, no nekako sumnjam u to...

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Re: Zaštićene datoteke na USB sticku
dai53nja kaže...
dv14 kaže...

Nope. I dalje ništa.

Live cd/usb od linuxa, kopiraj na disk, pa vidi da li je ownership ostao.

Ownership i enkripcija nemaju veze jedno sa drugim....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice