Zamrzavanje windowsa

poruka: 23
|
čitano: 3.948
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

evo windows mi se poceo zamrzavati prije nekih mjesec dana kad sam kupi 2 gb gskill ddr3 ram memoriju. memoriju sam testirao zajedno sa svojom starom u memtestu i proslo je bez errora. prema savjetu forumasa reinstalirao sam windows, ali je problem i dalje tu. PC mi se zamrzne svakih 5-10 minuta i trebam cekat 2 minute da se odmrzne. kad se zamrzne na svakom mi programu pise not responding. nije bitno da li je u pitanju mozilla, xfire, skype, windows media player ili ponekad i cak sam desktop. vise ne mogu raditi na takvom racunalu jer bih ga najdare bacio kroz prozor, gubim zivce. puno puta se zna zamrznut i kad igram neku igru.

sad da li je mozda problem sto su ram memorije razlicitih proizvodaca ili je nesto drugo? ne vjerujem da su driveri jer nakon reinstalla windowsa sve bi trebalo savrseno raditi, ali cim sam krenuo instalirati drivere, programe i igre vec se tamo poceo zamrzavati.

zato vas molim hitnu pomoc jer cu poludjeti s takvim kompom

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

evo sad sam jedva dosao na forum, svaki klik se zamrznuooo

preklinjeeeeeeeeem vas za pomoc! {#}

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zamrzavanje windowsa

Memorije ti imaju različite frekvencije.

Prodaj te dvije i kupi uparene kekse.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje windowsa
batly kaže...

Memorije ti imaju različite frekvencije.

Prodaj te dvije i kupi uparene kekse.

memorije su na istim frekvencijama -> 1333 mhz sa time da sam ih sad downclockao na 1080 mhz zbog overclocka procesora. ali i na stock frekvenciji su bile isto tako.

Gle ko je iza tebe!
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

preklinjem za pomoc, mobitel mi je brzi od racunala trenutno {#}

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

Strpi se malo. Ovo nije live chat. Naci ce se netko da reci nesto pametno. Sledeci put dobijas crveni

There's no device known to mankind that will prevent people from being idiots

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

Nisam siguran da li je to počelo kada si ugradio memoriju, no ako memorija ne pokazuje greške u radu, probaj malo testirati hard disk sa programom HD TUNE.

Imao sam slične probleme i riješio sam na sljedeći način. Ne mora značiti da je do toga, no vrijedi probati.

Na kojim latencijama rade memorije?

Budala bio, budala ostao...
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 18:12 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
boxer kaže...

Nisam siguran da li je to počelo kada si ugradio memoriju, no ako memorija ne pokazuje greške u radu, probaj malo testirati hard disk sa programom HD TUNE.

Imao sam slične probleme i riješio sam na sljedeći način. Ne mora značiti da je do toga, no vrijedi probati.

Na kojim latencijama rade memorije?

evo jedva sam dosao da ti odgovorim na post

da, to je pocelo kada sam nadogradio memoriju, onak sav sretan sto cu imat 4 gb i onda svako malo zasteka. u pocetku je zastekalo svakih pola sata ili 20 minuta, sada je 5-10 minuta.

sad cu probat testat hard makar sumnjam da je to u pitanju

kako da vidim latencije memorija?

Gle ko je iza tebe!
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

skenirao sam oba harda i sve je u redu. idem sad probati kako ce raditi samo sa starom memorijom

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

sa starih 2 gb rama se isto zamrzava samo ne toliko cesto, dosad mi se 2 puta zamrznuo u pola sata. nabavio sam novu graficku pa u njom nebi smio biti problem. jel moguce da je problem u procesoru?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
minikdo5 kaže...

jel moguce da je problem u procesoru?

Kako se ponaša kad je procesor na stock frekvenciji?

14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

potpuno isto, isto se zamrzava windows. evo od kad sam napisao prijasnji post racunalo se jos nije zamrznulo. u cemu je sad na kraju problem?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

evo ipak se zamrzava povremeno. jel imate mozda ideju sto bi moglo biti?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

i dalje se zamrzava samo ne toliko cesto. jos uvijek imam samo 2 gb unutra, je moguce da je u procesoru stvar?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
minikdo5 kaže...

i dalje se zamrzava samo ne toliko cesto. jos uvijek imam samo 2 gb unutra, je moguce da je u procesoru stvar?

Možda je degradirao prilikom overkloka pa mu treba više napona ili ploča downvolta.Probaj malo podići napon na procesoru.

14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

evo cekao sam 3 min da se cpu z upali jer mi je sve zastekalo

mislim da je 1.48 volti dovoljno, ili?

Gle ko je iza tebe!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 16:05 (minikdo5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

sad sam se sjeti da mi je glavni hdd wd caviar green 1 tb a kao storage imam caviar blue. je mozda u tome problem?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

probao sam staviti ram memoriju u druge utore, dosad je bila u bijelima a stavio sam ju u plave. probalo sam upalit racunalo i nije uopce bilo slike na monitoru a graficka se cula kao da se stalno zeli loadati. znaci vjerojatno pc uopce nije detectao memoriju, zasto? sada sam natrag vratio u bijele utore i radi

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

molim nekog da mi pomogne dajte tolko vas je online svaki dan i nitko ne moze napisat neki savjet, ne mogu ovako vise bit na racunalu, nemogu post na forumu normalno na pisat, ne mogu slusat glazbu, nista jer se svaki put zamrzne

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Zamrzavanje windowsa

Gle, ovo je forum na kojem tražiš besplatan savjet, moraš biti strpljiv. Ako ti je hitno, plati nekoga da ti riješi problem.

U međuvremenu isključi sve kaj si overclockao, resetiraj BIOS na defaultne postavke. Da je memorija, imao biš rušenja i smrzavanja, a ne "smrzne se pa odmrzne".

Pogledaj u logovima što se dešava u to vrijeme, ima li kakvih grešaka. Moja procjena je da te neki driver ili softver muči.

Digni neki Linux Live CD pa radi malo u njemu.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Gle, ovo je forum na kojem tražiš besplatan savjet, moraš biti strpljiv. Ako ti je hitno, plati nekoga da ti riješi problem.

U međuvremenu isključi sve kaj si overclockao, resetiraj BIOS na defaultne postavke. Da je memorija, imao biš rušenja i smrzavanja, a ne "smrzne se pa odmrzne".

Pogledaj u logovima što se dešava u to vrijeme, ima li kakvih grešaka. Moja procjena je da te neki driver ili softver muči.

Digni neki Linux Live CD pa radi malo u njemu.

znam da moram biti strpljiv ali racunalo treba i mojim roditeljima, a ne mogu im objasnit zasto se smrzava jer niti sam ne znam.

sada cu instalirat windows 7 na drugi hdd, na wd caviar blue. sada ga imam na caviar green. postoji mogucnos da je u tome problem?

i ako bih ga odnesao negdje u servis, kamo da nosim? ima li links servis i da li je skup?

Gle ko je iza tebe!
18 godina
neaktivan

Pocni iz pocetka. Prvo:

1. Sa WD Bluea premjesti fileove na Green
  2. Iskopcaj fizicki Green
  3. Stavi WD Blue na SATA1 kanal na maticnoj
  4. Upali PC i vrati BIOS na fabricka podesenja. Kasnije ces se igrati sa overclockingom
  5. Particioniraj WD Blue i instaliraj Windowse pa zatim drivere za chpset i sve ostale drivere
  6. Instaliraj pomocne programe
  7. Idi na http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119&wdc_lang=en i skini Acronis True Image WD Edition besplatan alat za WD korisnike. Prouci upute (nije tesko)
  8. Izradi image Windowsa
  9. Ugasi PC i prikopcaj WD Green 
  10. Sa WD Greena fajlove prebaci na Blue
  11. Formatiraj Blue  Green sa punim formatom (stisni zube, traje dugo)

Nema instant resenja za premestanje fileova sa diska na disk. To moze Acronis ali on clonira jedan disk i zatim sadrzaj prebaci na novi (ili stari, svejedno) medutim ovo ti nije cilj posto ti zelis zadrzati fajlove. Samo strplenjem i dugim radim mozes nesto nauciti. Forum sluzi za resavanjem izlorianih problema kod nekog a ne za resavanje svih problema kao sto su smestaj fajlova na disk i slicno.

Zapamti dobro. Nakon sto sve sredis onda overclockaj. Ako su problemi i dalje prisutni onda sa PC-om nesto nije u redu na hardverskoj osnovi (mozda ims slabo napajanje)

There's no device known to mankind that will prevent people from being idiots
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 14:49 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje windowsa

hvala ti na odgovoru, napravit cu to sto si naveo.

usput, napajanje je scythe stronger 500W

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice