umro mi je PC da windowsima 7
ako kupim novi PC dali smijem instalirat te iste windowse na njega.
Imam original CD i ključ?
Moram imati sve legalno jer BigBrother nikad ne spava?
umro mi je PC da windowsima 7
Pozdarav imam cod 2 ali ga nemog igrat jer imam problema sa punkbusterm jednostavno mi je nestao iz multiplayer opcija.Netko mi je rako da reinstaliram cod 2 e sad jel to znači ponovno ga instalirati jer sam to več napravio ili da ga reinstaliram moram napraviti neš drugo.
aha ček di to idem da unistaliram
aha ček di to idem da unistaliram
Skini si prvo REVO pa onda s njim temeljito deinstaliras.
...ili jednostavno odes u Control Panel->Programs and Featuresumro mi je PC da windowsima 7
-ovisi o licenci. Instalirati smiješ sve na neograničeni broj PCa ali koristiti smiješ samo koliko ti dozvoljava licenca.
OEM licenca je vezana uz hardware, ne vjerujem da si kupio retail, tako da po EULAi vjerojatni odgovor je NE.
Ako je na kućištu OEM naljepnica, tad bi novi PC morao utrpati u staro kućište, zbog naljepnice.
Zapravo, post je nepotrebn jer ovo (još) nije problem. Problem će se možda pojaviti kod instalacije s akvitiranim keyom.
Ipak, to može proći, pa čak i pozivom MSu ako imaš problema kod aktivacije.
sad sam windowse instaliro i izgleda da nemam aero i nekako starisnki izgleda (pogledajte sliku). kako da namjestim da mi je prozirno taskbar i da mi ovo di je x neizgleda ovako nego normalno
Probaj ovako (slike):
Control Panel\All Control Panel Items\System
sad sam windowse instaliro i izgleda da nemam aero i nekako starisnki izgleda (pogledajte sliku). kako da namjestim da mi je prozirno taskbar i da mi ovo di je x neizgleda ovako nego normalno
- za AERO moraš imati VGA DirectX 9.0c/SM-2.0 kompatibilnu s instaliranim driverima. Nove VGA nemaju drivere u Win-installu, moraš naknadno instalirati.
- odabrati neku temu, ako nije automatski prebačeno nakon instalacije drivera (desni klik na ekran..)
- ako ima nekih problema, pronađi (kod izbora teme) trubelshootera-fix, ili odgovarajući driver.
- za AERO moraš imati VGA DirectX 9.0c/SM-2.0 kompatibilnu s instaliranim driverima. Nove VGA nemaju drivere u Win-installu, moraš naknadno instalirati.
- odabrati neku temu, ako nije automatski prebačeno nakon instalacije drivera (desni klik na ekran..)
- ako ima nekih problema, pronađi (kod izbora teme) trubelshootera-fix, ili odgovarajući driver.
sta tocno onda trebam instalirati? moze link ako nije tesko
Da prekopiram svoj post iz ove teme (izgleda mrtva nakon izlaska 8 ice)
Od jučer mi se poče dešavati čudna stvar sa Windowsima, sada nakon što ode u sleep i duže se ne koristi, ne može se probuditi mišem niti Esc tipkom također i kada otklopim (u pitanju je laptop) ne budi se nego moram kliknut tipku power i onda slijedi resuming windows pa onda tek traži pasword za log.
Nisam ništa dirao u vezi power opcija i sleepa, tek sada sam malo počačkao ali opet ništa. Znali netko kako da to popravim i do čega je?
sta tocno onda trebam instalirati? moze link ako nije tesko
-nemoguće.
... jer nisi napisao koju VGA imaš. Pa sad prije nego napišeš, drivere za svaki hardware traži na stranicama proizvođača komponente ili u ovom slučaju nVidia, ATI (AMD), intel... google zna sve ostalo.
Uvjek treba navesti podatke (koje znaš), poželjno i verziju OSa, tema je za Sedmicu, 32-64 bita nije svejdno.
Da prekopiram svoj post iz ove teme (izgleda mrtva nakon izlaska 8 ice)
Od jučer mi se poče dešavati čudna stvar sa Windowsima, sada nakon što ode u sleep i duže se ne koristi, ne može se probuditi mišem niti Esc tipkom također i kada otklopim (u pitanju je laptop) ne budi se nego moram kliknut tipku power i onda slijedi resuming windows pa onda tek traži pasword za log.
Nisam ništa dirao u vezi power opcija i sleepa, tek sada sam malo počačkao ali opet ništa. Znali netko kako da to popravim i do čega je?
Probaj stavit Power opciju na defaultnu (slika).
Control Panel\All Control Panel Items\Power Options\Edit Plan Settings
BTW: mozda ti neki program od Lenova ima drugcije namjesteno (neki njegov Power Plan)
Sve sam pokušavao ali neće pa neće. Odjednom mi se to desilo ne znam ni kakko ni zašto. Sad nakon što poklopim laptop i nakon 20 minuta se čuju ploče od HDD ugasi se HDD a prije se to desi odmah nakon što ga poklopim.
Uključen mi je i ovaj Lenovo energy managment ali je bio i prije
Sve postavke u slikama
Zasto mi odjednom izbaci iz fife?
btw. imam original igru
Nedjelja je, kristalna kugla ne radi nedjeljom.
I
kako da izbrisem ovaj folder, tj. ova obadva... instaliro sam windowse, i imao sam win7 i vistu... vistu sam uklonio preko run->msconfig i sad je nema kad bootam komp al imaju ova dva foldera... jel se moze kako to obrisat?
n D: mi je win7, vista na c nju zelim obrisat
Zašto nisi formatirao disk kada si instalirao Win7?
Ovo možeš maknuti sa nekim live linuxom (stick, cd) ako windowsi ne daju. Nemoj ga formatirati, možda su tu neki boot fajlovi od Sedmice (zapravo, pogledaj sa EasyBCDom gdje su) da nebi doveo Win7 u "nebootabilno" stanje.
Život bi ti bio lakši da si obrisao Vistu kako treba tj. da si kod instalacije windowsa obrisao sve particije.
Task manager mi se pali skupa s Windowsima, ali ga nema u Startup folder niti u msconfig ili u CCleaneru.
Kako da ga onemogucim da se pojavljuje/pali s svakim podizanjem Windowsa?
Tnx
U ccleaneru imas pod pokretanje sa racunalom i druge tabove:Internet explorer,zakazane zadace,konteksni izbornik-probaj ga tu naci i iskljuciti.
Ako ga nema probaj onda ovo!
Task manager mi se pali skupa s Windowsima, ali ga nema u Startup folder niti u msconfig ili u CCleaneru.
Kako da ga onemogucim da se pojavljuje/pali s svakim podizanjem Windowsa?
Tnx
U ccleaneru imas pod pokretanje sa racunalom i druge tabove:Internet explorer,zakazane zadace,konteksni izbornik-probaj ga tu naci i iskljuciti.
Ako ga nema probaj onda ovo!
Stari post...malo je kasno ali...to je bilo na laptopu od frenda, ako ga vidim reci cu mu.
Ovo boldano sam sve isprobao/pogledao i nije pomoglo, ali za ovo s registrom nisam znao.
Hvala
moze meni netko pokusat pomoć...(gore post) kako da izbrisem stari windows folder od viste a da mi se nista ne sje*e na kompu
pa i nije mi bas problem uradit clean install, al ga nemogu napraviti jer nemoguci uci u bios, nemam sifre
Stari post...malo je kasno ali...
Zaista cudno,jer kada sam odgovarao na tvoje pitanje,bio je post oznacen kao aktivna tema,sa tvojim pitanjem postavitim danas oko 11 h.
U trenutku moga odgovora,tvoj post je "nestao",nije bio uopce u temi iako sam ga citirao!
Isprika!
moze meni netko pokusat pomoć...(gore post) kako da izbrisem stari windows folder od viste a da mi se nista ne sje*e na kompu
Imaš instaliran EasyBCD i još uvijek nisi sredil stvar?
Ajoj!!
1. korak: Idi na BCD Deployment ,postavi particiju D i klikni na ''Install BCD''.
2. korak: na istom prozoru (malo niže) ,pod MBR Configuration Options ,postavi Windows Vista/7 bootloader i klik na ''Write MBR''. Gotovo - ALI ,da ne bi bilo ajme majko ,otvori Folder Options i makni kvačicu sa ''Hide protected operating ...'' i idi na D particiju i pogledaj jesu li tu fileovi ''bootmanager'' ,''BOOTNXT'' ,''hiberfil.sys'' ,''pagefile.sys'' ,te folderi ''Boot'' i ''Recovery''. Ako je sve nabrojeno tu ,slobodno možeš napraviti restart i nakon toga formatirati C particiju!
BTW ,za reinstalaciju uopće ne moraš ulaziti u BIOS. Samo moraš znati koja od F tipki pokreće ''Fast Boot'' meni!
Obično je to F2 kod Della ,F9 kod HPa i Gigabytea ,F8 na ASUS i Asrock pločama.
Klikaš na tipku odmah nakon paljenja PC-a i pojavi ti se meni sa svim diskovima i optičkim uređajima.