Widnwos 7

poruka: 8
|
čitano: 1.187
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Windows 7 problem nakon instalacije-POMOĆ

Pozdrav ekipa! Imam nažalost nerješiv problem sa računalom od ujaka i treba mi vaša pomoć. Ovako, radi se o specifičnom problemu koji nastaje nakon svježe instalacije windows 7.  Da ne bi bilo zabune do sada sam na isto računalo instalirao iste windowse sa istog dvda kroz zadnjih par godina i sve je normalno radilo. Problem je slijedeći: znači instaliram windows 7 x64 ultimate i krenem instalirati putem windows update updejtove. Instalira service pack 1 i sve je ok dok se ne instaliraju grafički driveri. Nakon toga kada se resetira računalo ekran ostaje crn kada se bira u koji windows account ući (vidi se pointer miša i to je to).  Sto posto sam siguran da je do drivera grafiče jer kada ih izbrišem u safe modu opet radi normalno no to naravno nije cilj pošto ne radi aero  niti se moze namjestiti normalna rezolucija niti se može raditi još sto stvari tipa igre itd itd.

Također nakon tog prvog updejta service packa i brisanja drivera od grafičke pokušao sam instalirati i ostatak updejta koje windows radi(tipa za maticnu i ostalo) ali update bezuspjesno vrti taj update loop(komp je ostao u pretrazi updejta cijelu prošlu noć wtf? i nije bilo pomaka). Stvarno ne znam što da radim tako da trebam vašu pomoć. Što se tiče hardvera nisam trenutno siguran o kojoj se matičnoj radi posto nije moj komp, kada budem imao informaciju danas popodne i to ću napisati, ali grafička je Radeon HD5670. Isto tako od ujaka klinci su tko zna što prćkali po njemu i prije ove instalacije nije radio aero look nego je bio kao u windows 95 modu tabovi i slično i nije bilo načina da se vrati(mozda je povezano?). Jedina hardwerska promjena prije ove instalacije je bila nadogradnja 4gb ddr3 rama no nije bilo nikakvih problema. HELP!!!

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Windows 7 problem nakon instalacije-POMOĆ

Reinstalacija win i stavi sam drivere kojih nema. ja sam znao imat ogromnih problema sa win7 kad sam ga pustio da trazi drivere i sam ih stavlja, od tad nista, sve rucno :)

9 godina
Widnwos 7

Nema dvd od maticne....mislim da je to najbitnija stavka prije instalacije drivera za grafičke...bio sam ih nasao na netu na sluzbenoj stranici na iste stvari se desavaju nakon toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 12:20 (Mancera).

0 0 hvala 0
9 godina
Widnwos 7

Što se tiče matične radi se o Gigabyte Ma785gt-ud3h.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Widnwos 7

Prvo skini s Microsoftovih stranica originalni Windows 7, tu je većina updateova (uključujući SP1) već integrirana, ovako ćeš ga updateat 2 dana. A što se drivera tiče napravi ovako: 

1. Nađi na netu drivere od grafičke za Win 7 te ih stavi na USB

2. Napravi sve korake s ovog LINKA, to će onemogućiti Windows da automatski instalira driver s Windows Updatea (koji je očito problematičan).

3. Deinstaliraj postojeći driver od grafičke te restartiraj laptop

4. Instaliraj originalni driver od grafičke koji imaš na USB-u i problem bi trebao biti riješen. Sretno.

EDIT: Windows Update loop ćeš popraviti ovim ALATOM

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 15:07 (struja1911).
9 godina
Widnwos 7

Hvala pokušati cu to napraviti po tvom prijedlogu. Nazalost windowsi nisu original,ali isti ti windowsi su instalirani na vise razlicitih racunala sigurno 10tak puta do sada i nije bilo problema.

0 0 hvala 0
9 godina
Re: Widnwos 7
struja1911 kaže...

Prvo skini s Microsoftovih stranica originalni Windows 7, tu je većina updateova (uključujući SP1) već integrirana, ovako ćeš ga updateat 2 dana. A što se drivera tiče napravi ovako: 

1. Nađi na netu drivere od grafičke za Win 7 te ih stavi na USB

2. Napravi sve korake s ovog LINKA, to će onemogućiti Windows da automatski instalira driver s Windows Updatea (koji je očito problematičan).

3. Deinstaliraj postojeći driver od grafičke te restartiraj laptop

4. Instaliraj originalni driver od grafičke koji imaš na USB-u i problem bi trebao biti riješen. Sretno.

EDIT: Windows Update loop ćeš popraviti ovim ALATOM

Ovako, uspio sam napraviti drugi korak i windows upadte loop uspjesno, no i nakon praćenja uputa i instaliranja grafickog drivera opet se desava ista stvar. Što bi jos moglo probleme stvarati? Da li je moguce da je osla graficka,maticna?

12 godina
Widnwos 7

Probaj s drugom grafičkom pošto su njeni driveri problem. Ima sam isti slučaj s HD 7970 koja je isto "radila" dok joj nebi stavio drivere a poslije njih crno sve, dobio sam novu preko gare.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice