Vraćanje prepisane particije

poruka: 6
|
čitano: 861
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Roadkil's-ovim "DiskImage_1_6_WinAll.exe" programom sam sliku sistemske diskete od 1,44 MB zapisao na C particiju HDD-a sa instaliranim Windows XP i pri novom paljenju računala pojavila se poruka ....

C particija mi je sada velika 1,44 MB i na njoj je samo softver koji se inače nalazi na disketi jednog starog NC stroja od kog je nesretna disketa bila.

Disk sam spojio u drugo ispravno računalo. Imam li šansi i čime vratiti staru particiju u život. Može li koji od alata iz Hirens boot dvd-a pomoći?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 14:11 (Andromeda).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Vraćanje prepisane particije

Koliko vidim, Hiren's Boot CD sadržava nekoliko programa za vraćanje particija. Slične ili iste programe si možeš i sam skinuti, npr. TestDisk, EaseUS Partition Recovery.

Šansa za vraćanje postoji, samo ne smiješ više ništa zapisivati na taj disk.

16 godina

najoptimalnije je hirens-ubcd... i winXT (miniPE, ali ne čisti nego s potrebnim appsima.. eliminira potrebu traženja i 'kupnje'.. live medij koji je najlogičnije koristiti upravo tako, ne kao app na normalnom PCju, ne instalirati.. na disk koji se spašava itd..)

naravno ovisno o sreći, tipu greške.. razne app nude razne metode, ponekad najjednostavniji restore i sve je OK, ponekad moraš copy-restorea na drugi hdd (mjesto..).

uz sreću, poželjno je i znanje, strpljivost.. (za više načina jer svaki alat nudi razne načine + više alata, paragon acronis, oo .. itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Spržio Hirens Boot i USPIO. Particija tj disk nije više butabilan, ali su podaci tu. Pokušao sam instalacijskim diskom od Windowsa recovery opciju, ali nije pomoglo! Hvala na savjetima!

0 0 hvala 0
16 godina

boot se popravlja install medijem OSa (ili iz win8-10, koji podržavaju sve.. CMD). Naravno, može i ovakvim alatima.. ali uz par restartova i npr autorepair/fix probaj...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Andromeda kaže...

Spržio Hirens Boot i USPIO. Particija tj disk nije više butabilan, ali su podaci tu. Pokušao sam instalacijskim diskom od Windowsa recovery opciju, ali nije pomoglo! Hvala na savjetima!

s kojim toolom si uspio? Easeus?

HAKOSUKA
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 12:38 (Bacelj).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice