VPU Recover error

poruka: 20
|
čitano: 8.476
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
VPU Recover error

Problem je sljedeći. Nakon što igram neku igru (najčešće GTA 4), nakon nekog vremena se zamrzne. Donedavno sam shvatio da mi se pojavi VPU recover(neki error ili šta). Računalo ostane zamrznuto u igri, čuje se zvuk, ali nema slike. Jednom sam na tipkovnici stisnuo Stand By tipku i ponovno sam pokrenuo računalo iz Stand By-a. Nakon što se računalo pokrenulo, pokazao mi se taj VPU recover i pokrenuo sam igricu i dalje je radila... Dali mi možete objasniti zbog čega dolazi do toga. Na jednom forumu je pisalo da ima veze sa nekompatibilnošču komponenata, neispravne grafičke kartice itd. Znači nešto u vezi sa komponentama... Dali je moguće da su komponente nekompatibilne? Konfiguracija je sljedeća:

CPU: Intel Core2 Quad Q6600 2.4 Ghz

RAM: 4×1 GB Gingmax DDR2 800 Mhz

Graphic card:Ati Radeon HD 4870 GDDR5 512MB Sapphire

MBO:Gigabyte X48-DS4

Ako su vam potrebne još neke informacije, slobodno upitajte...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: VPU Recover error
saynom kaže...

Problem je sljedeći. Nakon što igram neku igru (najčešće GTA 4), nakon nekog vremena se zamrzne. Donedavno sam shvatio da mi se pojavi VPU recover(neki error ili šta). Računalo ostane zamrznuto u igri, čuje se zvuk, ali nema slike. Jednom sam na tipkovnici stisnuo Stand By tipku i ponovno sam pokrenuo računalo iz Stand By-a. Nakon što se računalo pokrenulo, pokazao mi se taj VPU recover i pokrenuo sam igricu i dalje je radila... Dali mi možete objasniti zbog čega dolazi do toga. Na jednom forumu je pisalo da ima veze sa nekompatibilnošču komponenata, neispravne grafičke kartice itd. Znači nešto u vezi sa komponentama... Dali je moguće da su komponente nekompatibilne? Konfiguracija je sljedeća:

Jel to referentna hd4870?

Ako je onda ništa čudno, nakon 5-6mj se nakupi prašine i cooler sve lošije hladi i temp se povećava, a kod stock coolera temp. ionako već je visoka.

Stavi vent od grafe na 100% da se malo ispuše, a u igrici drži na 60-75% ventilator ili se riješi muka i kupi scythe musashi.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
VPU Recover error

Da, referentna je. Pokušat ću ju ispuhati sa hladnjakom. Još imam one naljepnice, pa ne mogu otvarati kučište...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 21:39 (saynom).

0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...
saynom kaže...

Jel to referentna hd4870?

Ako je onda ništa čudno, nakon 5-6mj se nakupi prašine i cooler sve lošije hladi i temp se povećava, a kod stock coolera temp. ionako već je visoka.

Stavi vent od grafe na 100% da se malo ispuše, a u igrici drži na 60-75% ventilator ili se riješi muka i kupi scythe musashi.

Eh da... Bio sam neki dan kod njega i vidio sam problem. Grafa je referentna i nije nikad klokana. Temperature su OK jer za 4870 pod full loadom je bila na 65 stupnjeva. Znaci nije do pregrijavanja. Nije ni do igre jer kod mene njegove igre rade nomalno (club 3d 3850, ccc verzija 9.6) Jedino mozda je do os-a

17 godina
VPU Recover error

Samo neka on proba igrat sa ventilatorom na 80-100% pa ak nema toga više, onda znamo uzrok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
VPU Recover error

A nema potrebe za takvom brzinom venta kad se ne pregrijava...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VPU Recover error

Jednostavno rjesenje. Izbaci iz startupa CCC ili pak instaliraj samo drivere bez CCC.

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lord_Marko kaže...

A nema potrebe za takvom brzinom venta kad se ne pregrijava...

Tak je i meni bilo na referentnoj kartici ista stvar nije bilo rijec pregrijavanju.

Bas greska na kartici je bila.

otpor je uzaludan!
16 godina
VPU Recover error

Jos jedna mala napomena. Error mi dolazi u 3 određene igre: Grand Theft Auto 4, Pro Evolution Soccer 9 i Tomb Raider: Underworld. U ostalim igrama ne (npr. Grid, Crysis, Crysis:WAREHEAD, Assassin's Creed, Call of Duty 4 - Modern Warfare, Fallout 3, Far Cry 2 itd.) Znaci samo u tim igrama. Uz put, pokušao sam igrati pod maximum vrtnjom hladnjaka i nije pomoglo. VPU recover se ponovo pojavio...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
saynom kaže...

Jos jedna mala napomena. Error mi dolazi u 3 određene igre: Grand Theft Auto 4, Pro Evolution Soccer 9 i Tomb Raider: Underworld. U ostalim igrama ne (npr. Grid, Crysis, Crysis:WAREHEAD, Assassin's Creed, Call of Duty 4 - Modern Warfare, Fallout 3, Far Cry 2 itd.) Znaci samo u tim igrama. Uz put, pokušao sam igrati pod maximum vrtnjom hladnjaka i nije pomoglo. VPU recover se ponovo pojavio...

Izbreisi CCC iz startupa il ga nemoj uopste instalirat nego samo drivere.

Forever MUFC
17 godina
protjeran
VPU Recover error

e prijatelju...

to se i meni IDENTIČNO događa/lo...

zasad je prestalo...neznam zašto

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
VPU Recover error

Isključi "Catalyst AI" u CCC-u, i isključi forsirane filtre, forsirani vsync također.

Pa probaj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ManchesterUTD kaže...
saynom kaže...

Izbreisi CCC iz startupa il ga nemoj uopste instalirat nego samo drivere.

I to sam pokušao i opet ništa... I dalje se javlja greška kod igranja...

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Isključi "Catalyst AI" u CCC-u, i isključi forsirane filtre, forsirani vsync također.

Pa probaj.

jel može doć do pada performansi ak isključim Catalyst AI ?

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
17 godina
doxy kaže...
Hyperion kaže...

Pa probaj.

jel može doć do pada performansi ak isključim Catalyst AI ?

Mjerio sam u krizi.

Sa advanced AI dobiješ 2 fps-a,

sa standard AI dobiješ 1fps u odnosu na bez uključenog AI-a.

Ali kada baš igraš, glađe ide bez AI-a uključenog bar meni.

16 godina
Hyperion kaže...

Pa probaj.

Probao, ništa... Sve po starom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 3:06 (saynom).
16 godina

Posto ti nista od gore predlozenog ne pomaze, a kazes da imas naljepnicu, pa pretpostavljam da je racunalo kupljeno gotovo i jos je pod garancijom, jednostavno ga odnesi tamo gdje si ga kupio i reklamiraj.

Ako je pod garancijom i kupljeno gotovo fino iskoristi svoju mogucnost jednostavne reklamacije, pa neka oni istrazuju sta ne valja.

Ono sto je meni malo cudno da se VPU problem javlja u igrama koje su prvenstveno CPU intensive (GTA4), a u igrama koje najvise "lupaju" na graficku (Crysis, FarCry2) ne...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 8:46 (Mauro).
16 godina
VPU Recover error

Htio bih još jedno vrijeme računalo imati kod kuće, znači da reklamacija (još sada) ne dolazi u obzir. Dali bi mogao pokušati nešto napraviti pomoću Ati Tray Tools-a?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E meni se to isto događa, al ne u igrama, već kad gledam video bilo koji format sa bilo kojim programom, gledam par minuta i odma izbaci error to s VPU Recover.

Evo slika:

Konfa pod moj PC.

15 godina
neaktivan
VPU Recover error *RJESENJE* (FIX)

Ee ljudi imao sam problem sa vpu recover-om. Dok sam igrao igru stalno me izbacivalo evo i slike : http://img402.imageshack.us/i/47821104.jpg/

Pa sam onda otvorio komp cijelu prasinu sam ocistio nije mi radilo slika mi nije bila na monitoru pa sam izvadio sve zivo i ponovo vratio... za mene radi vise me ne izbavaciva :) eto nadam se da ce vam pomoc odo ja coda :)

Hey guys i had a problem with VPU recovr. When i play the game te recover allways kick me from the game her is the image : http://img402.imageshack.us/i/47821104.jpg/

Then i restore the whole comp i clean up him and i turn on the comp on my monitor the picture is not show then i graphic card move and other card's. I return back. Now no more kick from the game :) I hope i'm help you bye i'm going play CoD :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 14:53 (Stjepa4).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice