Vista Problem

poruka: 8
|
čitano: 6.039
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Vista Problem
pitanje

Imam Laptop Acer Aspire 6530G, procesor je AMD Turion X2 Ultra Dual Core 2,1GHz     4GB RAM-a,  ATI Radeon 512MB...
Operativni sistem: Windows Vista Home Premium SP1 32bit.


Problem je u tome što mi Vista ne koristi nego 3,2GB RAM-a i jednu jezgru procesora, pa sam htio promijeniti taj problem s tim da instaliram 64bitni OS, probao sam sa Vistom, skinuo sam je i spržio na DVD, i javlja mi se više problema.

Ako odmah pokrenem setup sa DVD-a piše mi poruka: The version of this file is not compatible with version of windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need an x86 (32 bit) or x64 (64 bit) version of the program, and then contact the software publisher.

A kada ga probam pokrenuti sa DVD-a znači BOOT-ati neće da mi se pokaže: press any key to boot from cd...
iako mi je sve nariktano da je prvi Boot device DVD čitač, (kada stavim cd od windowsa XP hoće da ga pokrene ali opet neće da pokrene 64bitni XP) samo preskoči taj dio i počne paliti windowse.

A isto tako skinuo sam 64bitnu Vistu, koja se također nije htjela Boot-ati sa DVD-a ali se setup htio pokrenuti kada sam upalio računalo i otvorio setup.exe, i na kraju kada se sve instaliralo, računalo se ponovo upalilo, i tren prije nego što mi treba pokazati Desktop, restartira se, i pokaže mi se poruka: BOOTMGR is compressed  Press Ctrl+Alt+Del to restart. Kada to pretisnem opet se restartira i to se pojavi.

Provjeravao sam da li mi procesor podržava 64bitni OS i vidio sam da podržava, sada ne znam šta bi moglo biti problem, najveći problem vidim u tome što mi se DVD ne BOOT-a iz čitača.

Hvala.

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Vista Problem

Ta vista šta si ju skinuo ti ne valja čim radi toliko problema. Kupi ti oriđiđi i oderiNamigiva

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Vista Problem
autorov komentar

Problem je u tome isto što sam skinuo Windows 7 beta 64bit sa Microsoftove stranice, i također isti problem, neće da mi ga Boot-a sa dvd-a, a taj bi bar trebao raditi.

16 godina
neaktivan
moderator
offline
RE: Vista Problem

BIOS?

4C617A61727573204C6F6E6700
15 godina
neaktivan
offline
RE: Vista Problem
autorov komentar

Ne razumijem koja ti informacija treba sa tim pitanjem BIOS?, ako te zanima kako se zove ili informacije o njemu, onda evo sve informacije koje mi Everest home edition ponudio:

Bios Informacije:

     Tip Bios-a                                                 Phoenix

     Datum izdanja sistematskog Bios-a         09/08/08

     Datum izdanja video Bios-a                     06/10/08

 

Proizvođač Bios-a

     Naziv tvrtke                                             Phoenix Technologies Ltd.

     Informacije o proizvodu                           http://www.phoenix.com/en/OEM-ODM/products/default.htm

     BIOS Nadogradnje                                   http://biosagentplus.com/?ref=40&PHPSESSID=2j02j64jishfcfa05prca4eia7

 

A ako misliš da u biosu podesim First Boot device svoj DVD čitač, već jesam, ali mi neće da pokrene ništa već se odmah Windowsi počnu paliti.

 

16 godina
neaktivan
moderator
offline
Vista Problem

Pa da mislio am kako je podesen BIOS sekvenca podizanja. Cesto se dogodi da je problem pogon pa jesnotavno preskoci bootanje sa medija.

Pokusaj da botas sa nekog drugog mediaja,recimo Ubuntua ili Hirens boot CD pa javi. Mozda CD medij je zaprljan. Proveri i to. Stavi drugi pogon

Ne znam sta bi moglo da bude drugo,ovo mi pada na pamet za sada

4C617A61727573204C6F6E6700
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator
offline
RE: Vista Problem
vickokill kaže...

  restartira se, i pokaže mi se poruka: BOOTMGR is compressed  Press Ctrl+Alt+Del to restart.

  IZvini promaklo mi je ono  bootmgr is compressed

Evo tutoriajal za to i postupak je vrlo lagan

How to Fix the BootMGR is Compressed Message at Boot



Dali prije instalacije 64-bit Viste radis format C: particije? Odnosno dali odaberes Advanced prilikom pocetnog ekrana da bi ti se pojavila opcija formatiranja?

Nemas frke,sledi tutoriajl i 100% uspeces 
4C617A61727573204C6F6E6700
15 godina
neaktivan
offline
Vista Problem
autorov komentar

Nisam odabirao nikakvo formatiranje diskova, čak ni D:\ onoga na koji instaliram, s tim da sam njega ispraznio skroz i prije toga formatirao, ali za vrijeme instalacije nisam formatirao, htio sam da imam 2 OS-a jer ako s ovim novim nešto krene po zlu kao što i jest. Možda bih i trebao sve formatirati pa nanovo moći snimiti, ali mene muči to što kod tvojih uputa meni neće da radi ni prvi korak, znači neće da mi nikako pokrene Boot sa Vista dvd-a, a nariktao sam sve da je prvi Boot device DVD čitač, znači taj mi dio samo preskoči, vidi se ona mala povlaka _ što treperi lijevo u gornjem kutu, DVD se počne brže okretati, čuje se pomicanje lasera, ali valjda to nije to, i onda samo preskoči (Kada upalim laptop, čitač radi bez problema, tako da nije do njega, a dvd-ovi su nanovo sprženi). Ali napominjem ponovo, probao sam više 64bit-nih Vista, i sa svima isto, preskoči boot, čak mi i Windows 7 64bitni sa microsoftove stranice čini isto. Probao sam instalirati Windows 7 32bit-ni i htjelo je ali sam išao tako što sam pokrenuo setup sa dvd-a ali kada sam ga probao BOOT-ati direktno pri paljenju također nije htjelo kao i kod Viste.

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice