Uništavanje FLAC-ova

poruka: 54
|
čitano: 5.602
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Uništavanje FLAC-ova

Bez trolanja, ali ja bih to sve smanjio na 320 kbps mp3 i nema nikakve razlike u kvaliteti.

Prije sam se i ja mučio s tim Wave i Flac.

U biti sam mrežni problem riješio tako što sam sve Flacove prebacio u Wave i onda nije bilo problema u  prijenosu, no opet kažem uvijek sam za mp3 320 kbps.

Forumaš Mustafa GURU !! Najbolji forumaš po izboru redakcije PC Chipa !

0 1 hvala 0
17 godina
Uništavanje FLAC-ova

Kad sam ja dosta osjetljiv po pitanju zvuka. Uvijek bi "čuo" neku razliku...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Uništavanje FLAC-ova

Hoćeš reći da čuješ razliku između Wave i Flac !?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Uništavanje FLAC-ova
Mustafa kaže...

Bez trolanja, ali ja bih to sve smanjio na 320 kbps mp3 i nema nikakve razlike u kvaliteti.

Prije sam se i ja mučio s tim Wave i Flac.

U biti sam mrežni problem riješio tako što sam sve Flacove prebacio u Wave i onda nije bilo problema u  prijenosu, no opet kažem uvijek sam za mp3 320 kbps.

Mislim da je bolje za budućnost ove teme da ne ulazimo u to. Možda da otvorimo neku "MP3 vs FLAC" temu pa tamo raspravljamo o tome, iako će se to odužiti u nedogled :P

Ja tvrdim da s većinom materijala čujem razliku na svom sustavu, kao i na slušalicama na mobitelu. Par puta sam i radio kvazi-ABX test sa jednom pjesmom i shuffleom u playeru i svaki put bih mogao raspoznati koji mi svira.

18 godina
moderator
Mustafa kaže...

Hoćeš reći da čuješ razliku između Wave i Flac !?

Brijem da je mislio na razliku između wav/flac i mp3. Između wav (PCM kodiran) i flac-a nema nikakve razlike, pošto su oba načina kodiranja tipa lossless.

16 godina
neaktivan

Ovoj temi još samo fale kvazi-audiofili koji tvrde da postoji razlika između wav-a i flac-a te originalnog CD-a i onda će biti potpuna :D

18 godina
mbaksa kaže...

Kaže da je razlika u tome uređuje li tagove preko mreže ili lokalno - znači, ne bi trebalo imati nikakve veze jesu li tagovi standardni ili nestandardni, s obzirom da bi program u oba slučaja morao proizvesti ISTU datoteku i shodno tome datoteka bi se ili uvijek morala ili se nikad ne bi trebala moći reproducirati.

Hm da... jedino kaj mi pada na pamet je da se datoteke moraju ponovo snimiti preko mreže, a možda prerano ugasi program za tagiranje... no trebalo bi vidjeti datoteke kakve su točno.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
protjeran
Uništavanje FLAC-ova

@mbaksa

Wave je načešće nekomprimirani audio u linearnom PCM formatu. Svaki glazbeni CD je u Wave formatu ali to već svi znamo.

Jedino ako ti misliš na studijsko snimanje glazbe gdje se 24bit/192 khz koristi zbog hvatanja sitnih detalja, pa je onda ipak "komprimiranje" u CD audio wav format 16/44.1

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 21:47 (Mustafa).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
BlackMoon kaže...

S malim fajlovima nema problema,treba biti jedan standardni flac file od cca svojih 25mb...

Eto, da si uzeo neki hex. editor i pogledao situaciju, vidio bi da ove tagirane datoteke imaju samo prvih 180 kB korisnih podataka, a sve ostalo u datoteci su nule! Dakle, ostatatak je prazna datoteka.

Probao sam preko mreže promijeniti tag i uspio. A datoteka je ostala ispravna.

Sad, zbog čega ti program ne može preko mreže spremiti cijelu datoteku... Ne znam... Kažem - trebao bi probati i s nekim drugim vrstama velikih datoteka. Ako nemaš, napravi si MP3-cu iste veličine (ako ništa drugo, spoji par pjesmi zajedno) pa vidi jel ti s njom taj program radi probleme.

Možda ti disk ima zeznut mrežni kontroler pa se prekine snimanje datoteke, a program to ne skuži (jednostavno ignorira grešku). Ali kažem - moraš probati taggirati na drugom računalu. Daviš nas da bezveze nagađamo što bi, a što ne bi moglo biti, a ti nisi obavio svoj dio posla. To ti nije OK. Probaj pa se onda javi. Ako na drugom računalu radi ispravno, znači da nešto nije u redu s tvojim računalom. Ako nu na drugom računalu ne radi ispravno, znači da je neki problem sa samim diskom, najvjerojatnije s njegovim mrežnim kontrolerom.

18 godina
moderator
Mustafa kaže...

@mbaksa

Wave je načešće nekomprimirani audio u linearnom PCM formatu. Svaki glazbeni CD je u Wave formatu ali to već svi znamo.

Jedino ako ti misliš na studijsko snimanje glazbe gdje se 24bit/192 khz koristi zbog hvatanja sitnih detalja, pa je onda ipak "komprimiranje" u CD audio wav format 16/44.1

Prvo - ne kužim čemu ovaj monolog.

Drugo - ako već hoćeš biti tako precizan, onda budi precizan do kraja. Audio CD nije u Wave formatu, nego je sadržaj kodiran PCM algoritmom i takav se PCM kodiran sadržaj prilikom rippanja jednostavno spremi (da ne kažem iskopira) u wav datoteku (i tada je to wave).

Treće - mislim upravo na ono što sam napisao. BlackMoon je htio konstatirati da njega spremanje glazbe u mp3-ce pri 320 kbps ne bi zadovoljilo, jer smatra da čuje razliku između takvih mp3-ca i originalnog zvučnog zapisa [da budem još precizniji da me ne vučeš za jezik - od zvučnog zapisa s originalnog CD-a, znači 16 bit/44,1 kHz] (bilo da je taj zvučni zapis PCM kodiran wav skinut s CD-a ili je prekodiran u FLAC - što je u biti svejedno, pošto su oba načina kodiranja lossless).

Ja ne znam što bih još trebao napisati da bih bio jasniji. Pokušaj sljedeći put citirati tuđe poruke tako da vidiš slijed rasprave, jer čitajući tvoje poruke mislim si "Pa o čemu ovaj govori? S kim raspravlja?".

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 22:13 (mbaksa).
18 godina
Uništavanje FLAC-ova

Je li promatraš što se događa prilikom editiranja? Koliko sam primijetio, većina tag editora kod upisivanja tagova u flac kreira privremenu temp datoteku bez ili sa .tmp ekstenzijom u koju streama flac file i u koju prepisuje željeni tag.

Kad završi, staru datoteku briše a novi preimenuje u ime fajla.

Dakle, problem može biti u u ovom prepisivanju dok kreira novi flac.

Što ti je točno mreža? neki NAS uređaj ili drugo računalo sa npr. win home serverom il slično?

Napomena, ovo ne mora biti standardno ponašanje, ali ovo ja imam kad upisujem tagove prego tag&rename ili dbpoweramp alata.

(p) & (c) Dario - 2011

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ja ne znam što bih još trebao napisati da bih bio jasniji. Pokušaj sljedeći put citirati tuđe poruke tako da vidiš slijed rasprave, jer čitajući tvoje poruke mislim si "Pa o čemu ovaj govori? S kim raspravlja?".

Ma meni se učinilo da si ti napisao gore da je i Wave "komprimiran" PMC algoritmom a ti si napisao kodiran što je ispravno.

Ja sam pogriješio jer sam krivo procesuirao u neuronima riječ kodirati. {#}

18 godina
moderator
Mustafa kaže...
mbaksa kaže...

Ma meni se učinilo da si ti napisao gore da je i Wave "komprimiran" PMC algoritmom a ti si napisao kodiran što je ispravno.

Ja sam pogriješio jer sam krivo procesuirao u neuronima riječ kodirati. {#}

Zapravo ne bih nužno pogriješio ni da sam napisao "PCM komprimiran" jer, kao što si sam napisao, u studiju se snima na 24 bita, 192 kHz pa kad se ta kvaliteta spušta na CD kvalitetu, u biti se radi o (lossy) kompresiji.

17 godina
Dario kaže...

Je li promatraš što se događa prilikom editiranja? Koliko sam primijetio, većina tag editora kod upisivanja tagova u flac kreira privremenu temp datoteku bez ili sa .tmp ekstenzijom u koju streama flac file i u koju prepisuje željeni tag.

Kad završi, staru datoteku briše a novi preimenuje u ime fajla.

Dakle, problem može biti u u ovom prepisivanju dok kreira novi flac.

Što ti je točno mreža? neki NAS uređaj ili drugo računalo sa npr. win home serverom il slično?

Napomena, ovo ne mora biti standardno ponašanje, ali ovo ja imam kad upisujem tagove prego tag&rename ili dbpoweramp alata.

Baš to što mi glumi NAS je cijeli problem. Naime,radi se o file serveru na sx763 modemu na kojeg je preko USB-a spojen hard disk od 320gb. Ta stvar jednostavno ne funkcionira kako je zamišljena,sve je prilično nestabilno,presporo i događaju se neobjašnjive i iritirajuće stvari a ovo je samo jedna od njih. Izgleda da je cijeli ovaj modem-router-file server jedan običan škart jer ni ono osnovno za što je kreiran ne radi kako treba. Na žalost,za pravi kvalitetan NAS novca nemam a vidim da se uvijek dođe na ono "plati pa se rugaj"...Zahvaljujem se svima na pomoći i ispričavam ako sam nekome oduzeo dragocjeno vrijeme...

www.hrphotocontest.com
17 godina
odjavljen
BlackMoon kaže...

Baš to što mi glumi NAS je cijeli problem. Naime,radi se o file serveru na sx763 modemu na kojeg je preko USB-a spojen hard disk od 320gb. Ta stvar jednostavno ne funkcionira kako je zamišljena,sve je prilično nestabilno,presporo i događaju se neobjašnjive i iritirajuće stvari a ovo je samo jedna od njih. Izgleda da je cijeli ovaj modem-router-file server jedan običan škart jer ni ono osnovno za što je kreiran ne radi kako treba. Na žalost,za pravi kvalitetan NAS novca nemam a vidim da se uvijek dođe na ono "plati pa se rugaj"...Zahvaljujem se svima na pomoći i ispričavam ako sam nekome oduzeo dragocjeno vrijeme...

U tom slučaju bih ti preporučio da ga koristiš u read-only načinu jer bi mogao corruptirati file system ako radi prekide u prijenosu većih file-ova.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
Uništavanje FLAC-ova

Da,tako ga i držim jer me strah za datoteke...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
BlackMoon kaže...

Da,tako ga i držim jer me strah za datoteke...

A zašto jednostavno nemaš stalno (ili većinu vremena) uključeno jedno računalo koje će ti služiti kao file server? Zašto forsirati nešto za što znaš da ne radi dobro? {#}

17 godina
Uništavanje FLAC-ova

A zato što ja volim uvijek nešto ekperimentirati. Dugo vremena mi je ovo računalo bilo i server tj sve se dijelilo s njega. Onda sam došao na ideju da datotekama pristupaju ostala računala be z da ovo radi a tu sam priliku vidio kad sam dobio ovaj router koji ,ajmo reći, ima tu mogućnost. Samo kako to radi,nije za čovjeka loših živaca! Navesti ću samo jednu nelogičnost: Disk koji je spojen na njega formatiran je u NTFS a kad u exploreru kliknem na propertis piše mi da je file system FAT32!!!!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mbaksa kaže...

cut.-----..... u studiju se snima na 24 bita, 192 kHz pa kad se ta kvaliteta spušta na CD kvalitetu, u biti se radi o (lossy) kompresiji.

I zašto se "spušta" na CD kvalitetu kad je 24/192 bolje ?

18 godina
moderator
Mustafa kaže...
mbaksa kaže...

cut.-----..... u studiju se snima na 24 bita, 192 kHz pa kad se ta kvaliteta spušta na CD kvalitetu, u biti se radi o (lossy) kompresiji.

Zato jer po standardu Audio CD ima strogo definirane karakteristike. A zašto ima tako "slabe" karakteristike definirane? Postavit ću samo retoričko pitanje - Koliki je kapacitet CD-a po aktualnom standardu, a koliki bi bio u 24/192? {#}

18 godina
BlackMoon kaže...

A zato što ja volim uvijek nešto ekperimentirati. Dugo vremena mi je ovo računalo bilo i server tj sve se dijelilo s njega. Onda sam došao na ideju da datotekama pristupaju ostala računala be z da ovo radi a tu sam priliku vidio kad sam dobio ovaj router koji ,ajmo reći, ima tu mogućnost. Samo kako to radi,nije za čovjeka loših živaca! Navesti ću samo jednu nelogičnost: Disk koji je spojen na njega formatiran je u NTFS a kad u exploreru kliknem na propertis piše mi da je file system FAT32!!!!

Možda da uložiš nešto financija pa ili složiš neki mali file server (neku nanoITX ploču i kućište), ili kupiš mali mrežni NAS? Pa da se riješiš muke i problema? :)

A možda je driver za NTFS potrgan na tom uređaju, probaj ga formatirati u FAT32, pa onda isprobaj krši li FLAC fajlove...

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Mustafa kaže...

Zato jer po standardu Audio CD ima strogo definirane karakteristike. A zašto ima tako "slabe" karakteristike definirane? Postavit ću samo retoričko pitanje - Koliki je kapacitet CD-a po aktualnom standardu, a koliki bi bio u 24/192? {#}

Eh, 1982. je CD bio vrhunac tehnologije {#} SACD i DVD-Audio postoje od 1999. i nude 192/24, tj. SACD koristi 1-bit DSD, ne PCM, ali nije bitno; očito je većini dovoljan mp3 tako da se rijetko tko zamara Redbook CD-om (ili 44.1/16 FLAC-om), a kamoli ovim Hi-Def formatima.

17 godina
Father_Dougal kaže...

Možda da uložiš nešto financija pa ili složiš neki mali file server (neku nanoITX ploču i kućište), ili kupiš mali mrežni NAS? Pa da se riješiš muke i problema? :)

A možda je driver za NTFS potrgan na tom uređaju, probaj ga formatirati u FAT32, pa onda isprobaj krši li FLAC fajlove...

Za ovo prvo stvarno nemam novaca,jer otkad mi se T-com "zahvalio na uslugama" životarim...:). Drugo mi nije jasno niti logično, kako disk fizički formatiran u NTFS mreža vidi kao FAT32. Ma ostaviti ću do daljnjega kako jeste,jer nije problem glazbu koju trebam editirati prekopirati na lokalni disk ili čak kompletni disk privremeno spojiti na računalo kao USB i obaviti što treba. Na kraju,muzika mi je 99.9 % sređena pa nema ni potrebe za nekim zahvatima. Eto,više me zanimalo zašto se to događa...

www.hrphotocontest.com
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
mbaksa kaže...
Mustafa kaže...

Eh, 1982. je CD bio vrhunac tehnologije {#} SACD i DVD-Audio postoje od 1999. i nude 192/24, tj. SACD koristi 1-bit DSD, ne PCM, ali nije bitno; očito je većini dovoljan mp3 tako da se rijetko tko zamara Redbook CD-om (ili 44.1/16 FLAC-om), a kamoli ovim Hi-Def formatima.

Kakvi cd-i

Eh he he sad su ploce in .Vecina ekipe sad zabrijala na 'dinamiku' i velike slikice 

Da ne govorim zeleni bijeli .....vinyl pa 180g kicenje (mala digresija sad kad promisljam svi novi ploca audiofili kupili isti gramofon pro-ject debut III naravno sa usbe-om.nora da je i to neki trend)

A autoru teme e nemoze tako bacis bubu stvoris misteriju i ostavis nas viset sad lagano eksperimentirat (razni osovi ,razni kompovi , razne mrezne postavke )

Ocekujem ekspertizu na 10 strana 

Salim se 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice